- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.761
Bende yerim kaanın koca totsundan.
Allah iyilik versin.
Ben de bahçenin bir köşesine patates eksem mi diye düşünüyorum. Ama birwz zor sitede oturuyoruz izin vermezler herhalde. Böyle okudukça okudukça köye gidip yerleşesim geliyor. Gerçi orda yaşamayı da beceremem bu yaşımdan sonra.
Elbette ikna etmenin yolları bulunur şekerim :)) oto koltuğunu çok iyi incelemek gerekiyor ve paraya acımamak römer şuan akılmdaki markalardan biri cybex besafe bunlarda var listemde kesinlikle isofixli olucak alacağım koltuk onunla ayrı hava atarım bi alayımda :))Avrupa'daki akraba ve tandıklarada bi sorarım hangisini tavsiye ediyorlar ona göre alırım :)))
Bu arada senin minnoş nasıl sığıyor şuanli oto koltuğuna Kaan sığmıyor çok büyük dert bi yerden bi yere gitmek
Hehe artik sigmiyor hele mont giyince sksip kaliyor icinde:))
İvye soralim oto koltugunu o avrupada ya
Bizim bir bahçecîğimiz var ama tohumlar ne kadar sağlıklı geçen yaz domates biber ekmiştik bu yazda ekeriz inşallah Kaanla sularız :))
rabarbacım canım sen de çok tatlısın, ben de çok seviyorum buradaki tüm arakadaşlarımızı, yalnız olmadığımızı hissetmek çok güzel
bir de bahçecik demişsinya havuzlu villacık gibi olmuş, mamaroo ve polly den sonra bahçeciğinle de hava attın gözümden kaçtı sanma:):):) bi dahakine uyarırım haberin olsun, ben sözümü çekmem bilirsin, bahçeciği olan var olmayan var ama olmazkiii böyle cık cık cık
şaka bi yana canım çok şanslısın, patates domates biber ne bulursan ek bence, ben ankarada yaşarken arka balkona eşimle saksılara ekmiştik domates biber, maydanoz, hafta sonları kahvaltıda kopartıyorduk hala unutamıyorum tadlarını çok lezzetli oluyorlardı, yanına simit peynir çay, offf ne canım çekti burda simit de yok zaten, gelen tanıdıklar bi şey istermisniz diye sorduğunda simit istiyorum hep, simiti özleyeceğim de hiç aklıma gelmezdi.
Kızlar ben birçok yerde okumuştum. Patates ve kerevizde özelliklekerevizde çok fazla zirai ilaç kalıntısı kalıyormuş. O yüzden organik almak gerekiyormuş. Yer altında yetiştikleri için onlarda kaltıntı çok oluyormuş. Niğdeli bir tanıdık anlattıı babasının patates tarlası varmış. Büyümesi için böceklenmemesmesi için vs. Bir sürü ilaç katıyor babam demişti. Tarlayı suladığı havuza ilacı atıyor o su simsiyah oluyor demişti. Ve köylerinde kötü hastalık çok çok fazlaymış
neyse çok karamsar yazdım. Bayadır patates almıyorum. Gerçi patatessiz ev mi olur muhakkkak alınacak ama organik ve ulaşılabilirfiyatlıbulmak istiyorum.
Aybike ve luboyf siz daha şanslısınız. Doğal ürünlere ulaşmanız daha kolay sanki.
Bir de mama sandalyesi bana göre çokçok elzem birşey değil. Büyük oğlumu sandalyesiz büyütmüştüm. Bu aylarda pusetinde yediriyordum. Düzgün oturuca da kucağımızda. Sonrada zaten fevri oluyor nerde isterse orda oturmuştu:)
Slm kızlar uzun zamandir sessiz sedasız takipteydim bu sürede ek gıda olayına başladım biz tamamen mama ile beslendigimiz icin erken başladık meyve mandalina elma armut ve muz hattta kivi suyu bile yedik ve devam ediyoruz özellikle muz vazgeçilmezimiz oldu canı çekince kendi kendine ağzını sapurdatiyor çorba ev tarhanasi yediriyorum içinde kurutulmus domates soğan sarımsak biber ve her tür kuru yesillik mevcut yogurt kendim günlük mayaliyorum içine bi çay kaşığı pekmez koyup veriyorum arada pirinç unu ve milupanin tahilli armutlu ek gıdasından veriyorum demir damlası yerine siyah üzümü ıslatıp suyunu veriyorum arta kalan ogünlerde devam sutu olarak gidiyoruz şu an 5.5 ayligiz 6 aylik olunca kahvalti ogunune gecicez.sizde farklı tarifler varmı?
ben de ayakta sallayarak uyutuyorumcanım tracy hoggun bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabı, orda 6. bölümdü sanırım tamamen uyku üzerine
ben de nasıl yaptığıma hala inanmıyorum mucize gibi oldu ve gerçekten daha uzun daha derin uyuyor, tüm gece baygın gibi resmen ve gece uykusu artık 12 saat, eskiden 10 saat ve çok bölük pörçük uyurdu, şimdi ilk uykusu 4 saat ve sonrasında iki kez emiyo ve sabahı ediyoruz
bizim şöyle oldu gelişmeler
önceden hep sallıyorduk ayakta kucakta battaniye arasında babasıyla hamak gibi nasıl istersen
ve bu sallamalar 1-1.5 saati buluyordu ne kol ne bacak kalıyordu, bir kaç kez denemiştim yatağına koymayı ama kıyameti koparmıştı o nedenle hiç öyle uyumayacağını düşünmüştüm çünkü o kadar ağlamasına yüreğim dayanmazdı, o ağlamasında ben sallarım ayağımda diye düşünyordum
sonra yine 10 gün önce ayağımda saallarken yatak odamızda çok fazla döndü kollar sürekli hareketli bacaklar sürekli havaya kalkıyor 1 saat oldu sallıyorum yok uyuyamıyo ama gözlwer kapalı belli uyumak isityor saat olmuş akşamın 10u ve 8 buçuktan beri sallıyorum
sonra öyle uyukluyken koydum yatağına ve yarım kundak yaptım, ışık falan kapalı gece lambamız açık, yan çevirip poposuna vurarak şışşşşt sesi çıkardım sakince baktım baya eeee eee diyor uyucak
ama uykuya geçemedi başladı ağlamaya, öyle şiddetli bi ağlama değildi mızırtı ieklinde hemen diğer tarafına çevirdim emziğini verdim sakinleşti, yine gözlerini kapadı ıhhh ıhhh falan diyo bi taraftan başını okşadım gözlerine şakaklarına masaj yaptım, elini öptüm başını öptüm falan vee bi baktım uykuya geçiyor
yarım saat içinde uyudu
sonraki günler artık hiç sallamdım hep yatağına kydum arada mızırdandı ama ağlamasına fırsat vermeden genelde yatağında sakinleştirip uyumasını sağladım çok mızırdandığında kucağıma alıp odada bir iki tur attık hemen geri koydum yatağına
ve böylece sistem oturdu
bence denemelisin denemeden insan hiç olmaz gibi geliyor ama biz bile başardıysak eminim herkes yapar
canım tracy hoggun bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabı, orda 6. bölümdü sanırım tamamen uyku üzerine
ben de nasıl yaptığıma hala inanmıyorum mucize gibi oldu ve gerçekten daha uzun daha derin uyuyor, tüm gece baygın gibi resmen ve gece uykusu artık 12 saat, eskiden 10 saat ve çok bölük pörçük uyurdu, şimdi ilk uykusu 4 saat ve sonrasında iki kez emiyo ve sabahı ediyoruz
bizim şöyle oldu gelişmeler
önceden hep sallıyorduk ayakta kucakta battaniye arasında babasıyla hamak gibi nasıl istersen
ve bu sallamalar 1-1.5 saati buluyordu ne kol ne bacak kalıyordu, bir kaç kez denemiştim yatağına koymayı ama kıyameti koparmıştı o nedenle hiç öyle uyumayacağını düşünmüştüm çünkü o kadar ağlamasına yüreğim dayanmazdı, o ağlamasında ben sallarım ayağımda diye düşünyordum
sonra yine 10 gün önce ayağımda saallarken yatak odamızda çok fazla döndü kollar sürekli hareketli bacaklar sürekli havaya kalkıyor 1 saat oldu sallıyorum yok uyuyamıyo ama gözlwer kapalı belli uyumak isityor saat olmuş akşamın 10u ve 8 buçuktan beri sallıyorum
sonra öyle uyukluyken koydum yatağına ve yarım kundak yaptım, ışık falan kapalı gece lambamız açık, yan çevirip poposuna vurarak şışşşşt sesi çıkardım sakince baktım baya eeee eee diyor uyucak
ama uykuya geçemedi başladı ağlamaya, öyle şiddetli bi ağlama değildi mızırtı ieklinde hemen diğer tarafına çevirdim emziğini verdim sakinleşti, yine gözlerini kapadı ıhhh ıhhh falan diyo bi taraftan başını okşadım gözlerine şakaklarına masaj yaptım, elini öptüm başını öptüm falan vee bi baktım uykuya geçiyor
yarım saat içinde uyudu
sonraki günler artık hiç sallamdım hep yatağına kydum arada mızırdandı ama ağlamasına fırsat vermeden genelde yatağında sakinleştirip uyumasını sağladım çok mızırdandığında kucağıma alıp odada bir iki tur attık hemen geri koydum yatağına
ve böylece sistem oturdu
bence denemelisin denemeden insan hiç olmaz gibi geliyor ama biz bile başardıysak eminim herkes yapar
teyzeleri idil bugün çıkan yeni dişiyle annesini ısırdı haberiniz olsun darısı ısırılmayan annişlerin başına 3 gündür ateşi vardı yavrumun canavar gb çeneme omzuma ne bulursa oraya saldırıyordu inşALLAH RAHATLAR ARTIK
bizde nihanla uyku eğitimine başlayalım dedik ama ilk günden yelkenleri suya indirdikuyku saati gelince yatağına bıraktım nihanı öptüm ışığı kapayıp gece lambasını açtım, yanında pışpış yaptım 2 dk falan durdu sonra başladı ağlamaya, sakinleştirmeye çalıştım kucağıma alıp tekrar yatırdım yatırır yatırmaz yine bastı çığlığı, pışpış eee falan demekte fayda etmedi benim sesimi bastırdı o kadar çok ağladı ki gözümün içine bakıyodu al beni diye dayanamadım en sonunda aldım, nasıl alışıcaz biz bu uykuya
İYİ AKŞAMLAR KIZLAR uzun zamandır giremedim umarım iyisinizdir benim oğlum çok hasta oldu çiğerlerine kadar indi virus şidi eve nebuluzatör aldık gunde üç kere ilaçlı hava veriyorum inşallah düzelir
Saol canım var bişe ama ne bulamadık yeşil kaka geçmiyor bi türlü yaptığım diyete rağmen kan testlerinide yaptık bişi çıkmadı çok şükür :/ o gün doktordan gizli elma verdim sadece kaka yeşildi başka bi farklılık olmadı hiç anlamadım artık besin alerjisinden ziyade bağırsakla ilgili bi problemi olduğunu düşünüyorum
Canim bebegin sorunu tam ne? Yesil kaka yapmasi mi? Benim oglum da yesil kaka yapiyor sumuklu olanindan :) Doktorimuz biogaia Verdi. Bildigin prebiotic. Aciklama olarak da sindirim sistemleri olusuyor kaka sayisi 10 a cikmadigi surece endise Etme dedi. Ben de oyle genis genis takiliyorum.
Çok mantıklı burada yazan herşey, ama annenin psikolojisi atlanmış :) ben şahsen deneyemem bu yöntemi ama benim annemin çocuk beslenmesinde kullandığı bir yöntemdir, banada sık sık tavsiyeler verir.
Merak ettim, acaba bu yöntemi deneyen olur mu?
bu sefer en ağırından geçirdiğimiz büyüme atağımızın ilk hediyesini dün aldık
paketten çıka çıka ne çıktı dersiniz??? oğlum kızmayı öğrendi...şimdi her önüne gelen şeye ellerini yumruk yapıp sinirle bağırıyor
bugün ikinci yeniliğimiz geldi, o gerçekten eğlenceli :))) daha öncede gülücüklerle oynuyordu ama bugün çığlık atarak oynamaya başladı..süper eğlenceli bir gündü bizim için, ana oğul çığlık ata ata geçirdik günü :)
aman canım doktorlar gerçekten enteresan...günde toplam 180cc diyor. biliyorsun Atahanın başından beri kilosu çok iyi ve emmeyi çok seviyor. yani çocuğun ihtiyacı yok. ama bu arada bizim doktor aynı zamanda Sulozların doktoru. ona da kesinlikle 6. aya kadar tattırma bile demiş. anlamadım neye göre başlatıyor ek gıdaya
minik kuzum kıyamam ben ona :))) ne buluyorlar acaba şu avakadonun tadında :) kerevizi ekle bencede canım, hem besin değeri çok yüksek hemde sindirime yardımcı oluyor
bende keçi sütü diye kodlamıştım kafama, araştırdıklarını benimlede paylaşırsan sevinirim canım. tereddüte düştüm şimdi sen böyle diyince
Kızlar ben birçok yerde okumuştum. Patates ve kerevizde özelliklekerevizde çok fazla zirai ilaç kalıntısı kalıyormuş. O yüzden organik almak gerekiyormuş. Yer altında yetiştikleri için onlarda kaltıntı çok oluyormuş. Niğdeli bir tanıdık anlattıı babasının patates tarlası varmış. Büyümesi için böceklenmemesmesi için vs. Bir sürü ilaç katıyor babam demişti. Tarlayı suladığı havuza ilacı atıyor o su simsiyah oluyor demişti. Ve köylerinde kötü hastalık çok çok fazlaymış
neyse çok karamsar yazdım. Bayadır patates almıyorum. Gerçi patatessiz ev mi olur muhakkkak alınacak ama organik ve ulaşılabilirfiyatlıbulmak istiyorum.
Aybike ve luboyf siz daha şanslısınız. Doğal ürünlere ulaşmanız daha kolay sanki.
Bir de mama sandalyesi bana göre çokçok elzem birşey değil. Büyük oğlumu sandalyesiz büyütmüştüm. Bu aylarda pusetinde yediriyordum. Düzgün oturuca da kucağımızda. Sonrada zaten fevri oluyor nerde isterse orda oturmuştu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?