- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.781
Saol canım, bende bakayım o zaman 6 ay için olanlarına, biz ne kadar saçma almışız bu kızın eşyalarını :) hello kitty li limited edition mutfak seti çıkarmıştı Nuk markası, ben o zaman hamileydim, suluk almışız 3 numara, kaşık çatal 1- 2 yaş için sanırım, meyve filesi 10 aylık, önlükler kocaman, biberon yeni doğan kolik, emzik 0-3 ay :))) hiç bir fikrimiz yokmuş alırken, hangisnin deseni güzelse onları seçmişiz heralde :)
Valla canım ben baktığım yerde bebdor vardı 6 aylıktı. Nuk varmıydı bakmadım ama nuby vardı o da 3+ vardı .
Markası önemli değil canım, ben 10 ay altı için kullanılmıyor bu fileler diye tahmin etmiştim elimizdekine bakarak, yanılmışım :) teşekkürlerr
Böyle olmayan koca çok nadirdir canım zaten, benimkisi %90 seni anlıyorum tamam bir daha dikkat edeceğim şeklinde takılır ama bu 7 yılın sonunda oldu, o da sanırım diğer türlü konunun uzadığını anladı bu şekilde formul geliştirdi hemen tartışma sonlansın diye :)) yine bir uyanıklık yani :)
Bugün çok yoğundum, kızıma beşik aldık nihayet o geldi kuruldu falan, evi toparladım, kaka faciası sonrası kızımla banyo, onu kurttum doyurdum uyuttum, bir kahve içeyim dedim. Kendimi bir biberon kahveyi elimde çalkalarken buldum
Kızımın biberonuna yapmışım kahveyi, öyle bir süre bakıştık biberonla... eşimde uzaktan bakıyor öyle, yorum bile yapamadı şaşkınlıktan :))))
kimler gelmiş kimler :)))
canım bu haftanın top konuları :
polly fuarda kaça düşmüş
montessori felsefesi
motiluim süt arttıyor mu
kocalarmızı çekiştirme
sen yorulma diye özet geçeyim dedim
bu arada eşimi iş çıkışı migrosa yolladım prima için ama 4 numara kalmamış
.Kati gidaya basladigimdan beri su veriyorum ama cok almiyor bir iki emiyor birakiyor.
Allahin cezasi meyve filesi Istanbulda her yerde bitmis sadece yedekleri satiliyor. Bakmadigim AVM kalmadi. 15 gundur meyve filesi ariyorum Istanbulda. Olmadi internetden siparis verecegim
Ooo honey e özel hızlandırılmış forum update i ha? Bende isterim önümüzdeki haftalarda bundan, zaten iyice uçmuş durumdayım, destek lazım :)
Bu meyve fileleri +10 ay değil mi? Bizimkinin üzerinde öyle yazıyor, yanlış mı almışız yoksa daha erken aylar için olanlarıda var mı biliyormusun cnm?
Ayyy iyi oldu ozet gecmen
1- Kaca dusmus Polly? Fuar nerde?
2- Daha once bahsetmistim Kayra 2 yasindayken Ingiltereye gitme planimiz var. Simdiden okul bakiyoruz ve Montessori teknik ile egitim veren bir okul bulduk. Fiyati biraz tuzlu geldi. Simdi ayni teknik ile egitim veren fiyati daha uygun bir okul bakiyoruz. Bence de klasik sistem gunumuze uygun bir egitim sistemi degil ama sasirdigim Turkiye de bu sistem ile egitim okullarin olmasi. Hangileriymis merak ettim.
Luboyf sizin de Ingiltereye gitme planiniz var bu linki bir incele istersen
http://www.river-house.co.uk
3-Artiriryor mu bari sutu?
4- Ne yapti yine bu odun soyundan gelen canlilar? Merak icindeyim
Bugün çok yoğundum, kızıma beşik aldık nihayet o geldi kuruldu falan, evi toparladım, kaka faciası sonrası kızımla banyo, onu kurttum doyurdum uyuttum, bir kahve içeyim dedim. Kendimi bir biberon kahveyi elimde çalkalarken buldum
Kızımın biberonuna yapmışım kahveyi, öyle bir süre bakıştık biberonla... eşimde uzaktan bakıyor öyle, yorum bile yapamadı şaşkınlıktan :))))
İyiyiz saol canım, inşallah bu haftada iyi olursa 4. Ay aşılarını olucaz artık herşeyi geriden takip töek çokzor daha tattırmak bile yasak
Nese iyi olsun da geriden gelelim. Sen videomu paylaştın ben görmedim mrk ettim?
Sendeki no 2 mi canım? Bendeki başlangıç olanı ama kızım hüpletemiyor suyu bir türlü, başka marka mı alsam yoksa bu alıştırma sulukları hep mi böyledir?
.
Hepsiburafadan alsana direk niye ugrasiyon? Gerci gecen jokerde vardi galiba emin degilim. Aman al sanaldan, kapina gelsin:) cok pratikhanim gordum kendimi
4. Soru, ne yapmıyorlar olucak canım, kızlar çok dertliler sorma :)
Ahahah, yok canım. Bizim çoook daha büyük sorunlarımız vardı zaten, daha yeni aştık 3-4 aydır. Sonra kaldığımız yerden devam hayata :))
Canım insallah emekledikleri zaman rahat edeceğiz :))Selam kızlar 2 hafta sonra döndüm.Ah şu minik kızım yokmu hiçbirşey yaptırmıyor.Buraya bile girip kim napmış diye bakamıyorum.1 dakika yalnız kalmıyor hanımefendi.Hep onunla konuşup oynayacağız.Eskiden bebk arabasında duruyordu.Artık ondada durmuyor.Kafayı yiyeceğim.Deliricem.
Benim ilk gebelikten sonra oldu canım , geri donmuyor malesefkızlar ayakları hamileyken büyüyüp fil kadar olan ve eski haline bir türlü dönmeyen benden başka kimse var mı acaba.sinirlerimi bozuyor artık bu durum.pek bi kilom da kalmadı aslında 4 kilo kaldı eski halime.ama ayaklar hamilelik öncesi 39 du şimdi 40 olmuyor 41 numara bulunmuyor heryerde sinir oldum ya.boy da uzun ama ayak büyüklüğü sıkıntı işte.hep böyle koca ayak olarak mı kalcam ben arkadaşlar.geçen 5 çift ayakkabı aldım 40 numara hiçbiri olmadı geri gönderdim.
Bende aldım o takımdan :)) giydik bile :))o fuara kısmet olursa yarın ya da Pazar günü bende gitmeyi düşünüyorum. orada karşılaşabiliriz :)
tulumu sabah gidip aldım beğendim bu fiyata çok iyi. birde kadife takımlar vardı onlarda hoşuma gitti bir takımda ondan aldım :)
Canım büyük 3m migroslarda filan var sanırım , bizim buradakinde yoktu :/bende tüm numaralar için indirim...mega boy dediği o numaranın en büyük paketi..mesela 4 numaranın mega paketinde 66 adet var. 3 numarada kaç tane var hatırlamıyorum
Motilium kusan bebeklere de veriliyor canım , hemde bağırsak düzenliyor , biz bu ara ek gıda ile kabizlik ta yaşadığımız icin sütten geçerse onada fayda eder diye düşündüm , aldım , dün 1 tane ictim bugunde devam edeceğim , bakalım süt artacak mıYa bu ilacı bugün aile hekimine sordurdum emziren annelere kesinlikle tavsiye etmem demiş. Bebeğe geçer demiş çok tereddüt etti ben kullanıp kullanmama konusunda.
Yaa öyle insan suçlu hissediyor kendiniEvet canım senin kardeşinin doktorunun methini çok duyuyoruz. Atahan a süt olmuşya zaten önemli olan o, daha önce bilseydim bende denerdim ilaçlarıma başlamadan önce. Bu arada bu akşam yemekte 1 tane bira içtim hemen göğüslerim doldu, sağıp attım tabiişu kas gevşeticiler bitince emzirmeyi deneyeceğim yeniden, hala kabullenemedim çünkü aptal gibi 3-4 saatte bir sağıyorum sütümü, toplasan bir günde 15 ml falan çıkıyor ama. Bu emzirmeyi bırakma psikolojik olarak çok yıpratıcıymış hazırlıklı olun, rüyalarıma giriyor.
Dut pekmezi alerjiye iyiymis demek , öğrendiğim iyi olduBen geldim.
Rota nın ikinci dozunu yaptırdık. Yine fazla kilo almış dedi Dr. 900 gr almışız ve 3 cm uzamışız. 5 aylık 7200 ve 69 cm olduk. Maşallah bize. Sadece anne sütü olduğu için bi şey demiyorum dedi. Çok kusuyor dedim 900 gr almış sus istersen dedi. :)) sonra açıkladı sütün çok geliyordur yada yağlı geliyordur sindiremiyordur diye. Çünkü emdikten 2,5 saat sonra bile kusabiliyor nadiren de olsa.
Kaka yapamıyordu kızım bi süredir. İlk önce bir gün ara verdi sonra 5. Gün yaptı sonra 7. Gün yaptı ve bügünde 5. Gündü hala yok. Normal değil dedi. Bi kaç arkadaştan normal olduğunu öğrendiğim için rahattım ben. Ama değilmiş. Sütünü sağ biraz içine zeytinyağı ekle ver dedi. Bu akşam verdim bakalım sabah bok içinde yüzerken bulabilirim. Sümüksü olması normalmiş.
Deviti sordum. İçinde katkı maddesi olmayan vitamin yok ve hangisi masum hangisi değil biz bilemeyiz dedi. Hak vermedim değil. Ben oğluma verdim dedi. Acd verebilirsin ama a ve c vitaminine ihtiyacı yok gelişimi iyi dedi. Hiç O bacaklı çocuk görmedin mi riske girebiliyormusun dedi.
Destekli oturmaya devam dedi. 6 aylıkken desteksiz oturabilir. Eğer geç kalırsa 8 aylığa kadar endişe etmeyiz dedi.
Dut pekmezi bilmediğim bi işe yarıyormuş demiştim ama unuttum demiştim hatırlarsanız. Alerjiye iyi geliyormuş günde bir çay kaşığı verebilirsin dedi.
Ek gıdayı öğün aralarında yardımşar fincan olarak ver artık dedi. Günde 2 yada 3 kez olarak. Meyve sebze ver dedi. Hangileri dedim. Avakadoyu özellikle sordum ağır bir meyve tıpki Kivi gibi son sıralarda yer alır dedi. Bazı arkadaşlar başlangıç meyvesi olarak veriyor dedim. Sondan başlamışlar dedi. Gerçi çoktan veren arkadaşlar reaksiyon oluşmadıysa devam edebilir bence. Balkabağını önerdi. Ama çok bekleyen vardı tek tek soramadım. Havucu yemedi dedim elma armutla karıştır ver dedi.
Kan tahlili için kan verdik. Hemşire koldan almaya çalıştı hem beceremedi hemde çok canını yaktı kızımın kibarca bıraktırdım. Elinin üstünden damla damla da olsa alalım dedi. Dedim benim kucağımdayken al. Yer çekiminden faydalanalım gelir güzel kan dedim. Dediğim gibi kolay oldu. Sizinde aklınızda olsun. Bebişler kilo aldıkta damarlarını bulamıyorlar. Elinin üstünden olunca ağlamadı bile. Sonuçları yarın alıcaz Makinaları arızalımıymış neymiş. Hazır canı yanmışken biyokimya da istemiş Dr.
Bakalım yarın sonucu bildiririm. Sanırım bu kadar.
İyi geceler :))
Diş çıkaracaktır canım , ondandir sıkıntısıbızde 5 aylık olduk benım kı donuyo artık yan donuo yuz ustu donuo emekleme pozızyonu alıo ama hemen sıkılıo aglıo ama sureklıde bu seklı alıor:)her budugunu agzına alıor ya yavas yavas otrtuyorum ama yıkılıverıo bıde kızlar cok salyası akıoneden acaba bı cozumu warmı bunun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?