- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.801
Slm seni de mrk etmiştim ama tövbeliyin bir daha kimseyi nerde acaba diye yazıp araştırmıycam ...
İyi olmanıza sevindim , kabızlık için zeytinyağı denedin mi?
Sen esine cok takıldıysan artık onun dilinden kurtulamazsın :))Sormayın kızlar, ev hanımlığı yaramadı bana, iyice karıştırdım herşeyi :))) geçen gün atılacak boş şişeleri buzdolabına koymuşum, baya aradım sonra, dahada önemlisi aylardır beklediğim yüzme kursuna ön görüşme için randevum vardı dün sabah, tamamen unutmuşum. Onlarda aramadılar ben gitmeyince, akşam aklıma geldi. Bu olaydan sonra eşim hemen mutfağa geçmiş bizim vitaminleri kaldırmış, sadece kızımızın vitaminlerini bırakmış ortada. Yanlış vitamin verirsin çocuğa diyor, o kadarda sıyırmadım daha dedim :) çok fena diline düştüm, hayır ben sürekli multitask olmakla övünen, eşim ortalığı karıştırıp birşeyleri yanlış yapınca küplere binen taraftım. Tüm imajım yerlebir oldu.
Ay sendemiAynısını bende yaptım hatta kahveli biberonu ağzıma bile götürdüm
Ivy'cim bir ara deneme turlari atiyordunuz hatirladigim kadari ile sen cok emin olamiyordun. Anladigim kadari ile tekrar birlestiniz ve asmissiniz sorunlari.
Inan cok sevindim. Herkes huzurlu, keyifli olsun.
bize doktor 3. ay kontrolümüzde destekli oturtabilirsin demişti, ben o günden beri oturtuyorum...yarın 5 aylık olacak
şimdi neredeyse kendi oturacak artık
ama bence bebekten bebeğe değişir ve bence bebek kendisi belli eder zaten neyi yapmanın vaktinin geldiğini yada gelmediğini
Bizimki haftaya Pazar 5 aylik olacak. 15- 20 saniye oturuyor ama kambur oturuyor. Sonar haciyatmaz gibi bir on bir arkadaya gidip geiyor sonra ya sagina ya soluna dusuyor.
O degil de Kayra haftaya 5 aylik oluyor daha donmuyor sadece yan donmeye calisiyor ama tam donus yok. Bizimki gibi tembel olan var mi?
canım benimmm saolasın valla :)) bu arada sizin dualar tutmaya başladı sanırım, galiba kv yi gönderme yolunu buldum :))) bakalım yarın istanbuldaki oğluyla konuşucam
bu arada evet merak ettim Burka yı, dün yada önceki gün online gördüm ama yazmadan çıkmış. umarım iyilerdir
haberleşen var mı acaba
Burka'cim seni burada gormek ne guzel. Niye tovbelisin?
Canım merhaba, umarım geç kalmamışımdır.
Öncelikle bebek arabasına takılı olarak oto koltuğunu almanı tavsiye ederim, daha rahat oluyor. THY ile uçuyorsan, bebek arabası ücretsiz taşınıyor, diğer havaollarını bilmiyorum ama sitelerinde mutlaka yazıyordur. Arabanın pıset kısmınıda guzelce sarıp bagaja verirsin. Yanına el çantası almanı tabsiye etmem, sadece bebeğinin bez çantası yeter. Kendi cüzdan pasaport v.s. lerinide ona koyarsın. Bez çantanda yedek kıyafet, mama ( eğer içiyorsa), oyuncak ve buzdolabı poşeti bulundurmanı tavsiye ederim. Ben oyuncakları buzdolabı poşetine koyuyorum, tek elde bebeği tutarken çantadan hemen poşetle çekip alması kolay oluyor malum koltuklar yeteri kadar geniş değil. Birazda yedek torba alki yere düşen, koltuğa değer oyuncak veya bebek eşyalarını hemen tıkıştırısın içine, sağın solun eşya olmaz elin ayağına dolanmaz.
Bagajını verdikten sonra, bebek arabası ve oto koltuğuna mutlaka kabin fişi al, üstüne taksınlar yani. Bebek arabası için müşteri hizmetlerinden torba al, torbayı at arabanın altına dursun, uçak kapısında görevli koyacak torbaya. Sakın torbasız koydurma mikrop yuvası orası. Bebek arabasıyla uçağın kapısına kadar gidiyorsun. Orada katlayıp veriyorsun, inince de hemen yine uçak kapısında alıyorsun. Check in yaptırırken uçaktaki boş koltuk durumunu sor, mümkünse yanına kimseyi vermesinler, bu şekilde uçak kapısında hostese sorarak oto koltuğuyla birlikte bebeğini içeri alabilirsin. Eğer öyle rahat etmez kucak ister dersen, yinede al, fazlalık gelirse hosteslerden oto koltuğunu boş bir koltuğa koymalarını rica edersin.
Uçak kapısına geldin, arabanızı verdin. Tak koluna bez çantanı, al bebeğini koltuğuna geç. Koridordayken daha havalandırmayı kapat, yukarıdan çok sert esiyor, özellikle thy kabin ısısını hep düşük tutar. Havalandırmayı kapatınca geç koltuğuna, hemen hosteslerden sana lazım olabilecek şeyleri iste, sonra hemen kalkışa geçilir getiremezler. Battaniye, yaslık, bebek kemeri (oto koltuğuyla aldıysan bebeğini onu bağlarsın uçak koltuğuna), sıcak su mama v.s.
Bu arada bebeğin için bir kalın birde ince şapka almanı öneririm yanına, havaalanında ve uçakta çok lazım oluyor, şapkasız olmaz nerden nasıl bir havalandırma çalışıyor kestiremiyorsun. Uçağa binene kadar bebeğini kucağında taşı etrafı izlet, zaten bu hengame onunyoracaktır yolda uyur büyük ihtimalle. Xray den geçerken bebek arabasını geçirmek zorundasın, bebeğini kucağında tut o yuzden, yanında birisi varsa once o gecsin bebeğini yandan alsın, yoksa güvenlikçiler seve seve tutar :) eğer bebeğin uyuyorsa rahatsız etmesinler, arabayı el cihazıyla ararlar veya oto koltuğunu çıkar altını xray den geçirirsin.
İniş ve kalkışlarda emzirirsin eğer uyanıksa, uyuyorsa farketmeyecektir basıncı. Birde iniş ve kalkış ananonsuyla hemen emzirmeye başkama, basınc değişene kadar doymuş oluyor bebek sonra emmiyor. Kendi kulaklarını takip et sürekli yutkunarak, basınç değişmeye başlayınca emzir. Uçaklarda ön ve arka koltuklardan kimse seni görmez merak etme, yan koltuklarda göremez. Aynı seride olduğun tam yan koltuğun görür sadece, orada yabancı varsa emzirme önlüğü battaniye falan takarsın. Stres yapma görünecek bir yerim diye :)
Ha birde, eşyalarınla ilgili taşıyamama sorunun v.s. Olursa hosteslerden yardım iste çekinme, mutlaka yardım ediyorlar, yanına kalın buyuk battaniye al, yan koltuğun boş olursa kalkıştan sonra bebeğini oraya yatırabilirsin. Kalın battaniyeyi altına serip koltuğu düzleştirirsin çünkü oturma kısmı eğimli, rahat yatamaz bebek. Aradaki kol koyma yerlerinide kaldırınca al sana yatak :)
Çok acele yazdım, umarım yardımcı olur bunlar sana. Sorun olursa sor lütfen. İyi uçuşlar :))
Biri bendenmi bahsetti ne :) canim benim boyum 1.78 ayak 39du ama aynen 41e cikti vede dusmedi hala
Ay 7yilin sonunda benimkinin de oyle olacagini bilsem sabrederim inan. Kadinlardan daha beter dirdur ediyor artik ben yalvariyorum tm nolur artik sus ya konuma diyorum. Teallam
Cok iyiymis :)))) calkaladin mi :)))))
ayıp ediyorsun şekerim sanada hazırlarız
Aynısını bende yaptım hatta kahveli biberonu ağzıma bile götürdüm
Ne yapmıyorlar? Ve dertliler? Heryere çekebilirim, dur yavaş yavaş geriye gidiyorum anlarım neler oldugunu
Ivy'cim bir ara deneme turlari atiyordunuz hatirladigim kadari ile sen cok emin olamiyordun. Anladigim kadari ile tekrar birlestiniz ve asmissiniz sorunlari.
Inan cok sevindim. Herkes huzurlu, keyifli olsun.
Geçmişte birisini mrk edip acaba nerede diye yqzmıştım orada mı diye diğer topiğe bakmıştım ve orada yazdığını görüp burada mrk edenlere hbr vermiştim sonra okişi bana kılıç kuşanmışsın falan dedi neyse uzatmıyım artık kimseyi mrk edip nerde acaba diye yazmak vediğer topiğe bakmak yok benim için.
Canım insallah emekledikleri zaman rahat edeceğiz :))
Benim ilk gebelikten sonra oldu canım , geri donmuyor malesefneyseki diger gebeliklerimde tekrar büyümedi
Bende aldım o takımdan :)) giydik bile :))
Canım büyük 3m migroslarda filan var sanırım , bizim buradakinde yoktu :/
Motilium kusan bebeklere de veriliyor canım , hemde bağırsak düzenliyor , biz bu ara ek gıda ile kabizlik ta yaşadığımız icin sütten geçerse onada fayda eder diye düşündüm , aldım , dün 1 tane ictim bugunde devam edeceğim , bakalım süt artacak mı
Yaa öyle insan suçlu hissediyor kendini
Öbürlerini baya emzirdim gene de keserken icim burkuldu
Dut pekmezi alerjiye iyiymis demek , öğrendiğim iyi oldu
Bebek rahatsa , kaka yumusaksa sorun etme canım , bizde de pazardan Perşembe ye kaka yoktu, kabiz mı oldu diye endişe ettim ama yumuşak yaptı huzursuz da olmadı
Diş çıkaracaktır canım , ondandir sıkıntısı
Ne yaptın ıvy , öldüm gülmekten
Bizimki haftaya Pazar 5 aylik olacak. 15- 20 saniye oturuyor ama kambur oturuyor. Sonar haciyatmaz gibi bir on bir arkadaya gidip geiyor sonra ya sagina ya soluna dusuyor.
O degil de Kayra haftaya 5 aylik oluyor daha donmuyor sadece yan donmeye calisiyor ama tam donus yok. Bizimki gibi tembel olan var mi?
Canım insallah emekledikleri zaman rahat edeceğiz :))
Benim ilk gebelikten sonra oldu canım , geri donmuyor malesefneyseki diger gebeliklerimde tekrar büyümedi
Bende aldım o takımdan :)) giydik bile :))
Canım büyük 3m migroslarda filan var sanırım , bizim buradakinde yoktu :/
Motilium kusan bebeklere de veriliyor canım , hemde bağırsak düzenliyor , biz bu ara ek gıda ile kabizlik ta yaşadığımız icin sütten geçerse onada fayda eder diye düşündüm , aldım , dün 1 tane ictim bugunde devam edeceğim , bakalım süt artacak mı
Yaa öyle insan suçlu hissediyor kendini
Öbürlerini baya emzirdim gene de keserken icim burkuldu
Dut pekmezi alerjiye iyiymis demek , öğrendiğim iyi oldu
Bebek rahatsa , kaka yumusaksa sorun etme canım , bizde de pazardan Perşembe ye kaka yoktu, kabiz mı oldu diye endişe ettim ama yumuşak yaptı huzursuz da olmadı
Diş çıkaracaktır canım , ondandir sıkıntısı
Ne yaptın ıvy , öldüm gülmekten
Sen esine cok takıldıysan artık onun dilinden kurtulamazsın :))
Saka bi yana cok güldüm Allah ta seni güldürsün
Kuzenim Dr, esantiyon kahve getirmişler augmentin şişesinde , ates düşürücü şişesinde de coffemate, geyik yapmıştık ilac diye verirmişsin , cocuk uyumazmis diye , ona dönmüş bu is
Ay sendemi
Meltowski bunu beğendi
Begen butonu eski Hali vs bebeklerimizin takvimi geri gelsin !!!
Yahu Aybike topic in top olayi senin kayinvalideyi gonderme ihtimalinin olmasiymis. Su es meselelerine yavas yavas geliyorum.
Bu arada 10 gunder kv bizde. Valla ben bir 10 gun daha kalmasini isterdim. Sali gidiyor maalesef.
A cok begendim Ivy cim bu yaziyi. Hemen copy paste yapip e-mail me gonderiyorum
Cok tesekkurler
Yahu Aybike topic in top olayi senin kayinvalideyi gonderme ihtimalinin olmasiymis. Su es meselelerine yavas yavas geliyorum.
Bu arada 10 gunder kv bizde. Valla ben bir 10 gun daha kalmasini isterdim. Sali gidiyor maalesef.
A cok begendim Ivy cim bu yaziyi. Hemen copy paste yapip e-mail me gonderiyorum
Cok tesekkurler
Yaa dönme konusunda en enteresan benim oğlum galiba uyanıkken 1 kere yarım döndü
ama uykusunda yana ve hatta yüzüstü dönüyor vr mı başka uyurdöner?
evet canım ya...çok mutlu olurum hatta sanırım topicçe mutlu oluruz :)) büyük bir çoğunluğumuz pollye karar verdi sanırım
Kati gidaya basladigimdan beri su veriyorum ama cok almiyor bir iki emiyor birakiyor.
Allahin cezasi meyve filesi Istanbulda her yerde bitmis sadece yedekleri satiliyor. Bakmadigim AVM kalmadi. 15 gundur meyve filesi ariyorum Istanbulda. Olmadi internetden siparis verecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?