- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.241
beklecim yüzdürerek yıkamıyomusun
ben kendi küvetinin içinde yüsdürürek yıkıyorum, cup cup şeklinde elelrini suya vura vura çok eğleniyor, süngeri köpükleyip heryerini onla ovalayarak yıkıyorum, sonra aynı suyun içinde başını köpüklüyorum, yine aynı sıuyla duruluyorum, tabi temizlenmiyo çünkü o su köpüklü olmuş oluyor
bir kovada temiz su oluyor, yine vücudu suyun içindeyken başını o temiz suyla duruluyorum, suyu yüzüne getirmeden duruluyorum kafasını
sonra elimle de temiz suyu alıp yüzünü ve kulakalrınbı duruluyorum, sonrada sudan çıkartıp boynundan aşağısını duruluyorum hızlıca
böylece hiç ağlamamış oluyor
uyumak istediği için ağlıyor zaten.ama uyuyamıyor işte.biz bir ay önceye kadar 1.30dan aşağı uyumuyorduk mesela.ben hep kendim yapmışım aslında.uyusun diye saat 9da yatırıyordum.uyanınca alıp salona geliyordum çocuk ışıklara bakıyordu.sonra bekle ki bi daha uyusun.ışık görmeyecek tam olarak yattıktan sonra.sen uyanınca tekrar oturduğunuz yere uyumuyor diye götürüyor musun?
ismi vedat doktorun ama soyismini hatırlamıyorum canım, kesinlikle tavsiye etmemiş, evet ben de 1 hafta kullandım, adet olur gibi oldum hafif pembemsi bi şeyler oldu.
bu arada o doktor arkadaşıma laktasyon seviyen yüksek olduğundan 6 aydır adet olmamışsın demiş
ben de 6 aydır adet olmadım, yani doğumdan sonraki dönemde hiç olmadım ama adet dönemlerim hep kendini belli ediyor, yani olmuyorum ama böyle hafif akıntı oluyor pembemsi, anlıyorum ki aslında adet olmam lazım
acaba benimdemi laktasyon seviyem yüksek o yüzden mi adet olmadım hehe, ama ben 5.5 aydır sütüm yok da yok diye yedim bitirdim kendimi
bunlar niye böyle minik minik :)) bize ordan çırakla iki sarelle gönder :))
Evet Kaan'a da vermişti doktor ama inanılmaz gaz yapmıştı dikkat edin kullanırken sebepsiz ağlamaları olursa ondan olabilir doktora sormuştum bazı bebekleri çok rahatsız edebiliyor demişti
Off kafam karisti simdi..saol cnm ck detayli aciklamissin bnde hap denesem die gaza geldim okuyunca bi düşünüp bi vazgeciyorum süt bi yetiyo gbi bi az gbi bilemedim ki..motilium konusunda doktorlar ikiye bölünmüş durumda
hayır kesinlikle diyenlerin yanısıra evet kullanılabilir sakınca olmaz diyenler de cabası
ben de bir süre kullandım ama bende aşırı süt yaptı o yüzden bıraktım, yani o kadar çok süttüki 5.5 aydır çatlamayan göğüslerimin üzeri aşırı şişkinlikten harita gibi oldu, mastit oldum vs. vs. kızım içmeye yetişemedi, her içtikten sonra baya kustu fazla geldi çünkü süt, içerken de aşırı tazyikli geldiğinden sürekli boğazına kaçtı
diğer tarafran yan etkilerinin hepsni yaşadım, ağsım aşırı kurudu, karnım ağrıdı, adet oluyor gibi kanama yaptı hafif
zaten bunlar ilacın yan etkilerinde yazıyor, karın ağrısı, ağız kuruluğu, regl döneminde değişiklik, bir de fazla kullanımı durumunda böbreklere zarar veriyormuş
diğer yandan breastfeedingonline.com adresinde bu ilaçla ilgili detaylı bilgi var, orda günde 3 kez yani 30 mg alınması durumunda süte geçen miktarın çok az olacağı, hatta bebeklerde kusma durumunda da motilium verildiği ve bu bebeğe direk verilen miktarın süte geçenden çok çok fazla olduğu, bu nedenle bebek için herhangi bir risk oluşturmayacağı söyleniyor.
diğer taraftan bi arkadaşım burdan okuyup doktoruyla konuşmuş, doktoru ankarada çok bilinen bir prof. kesinlikle kullanma demiş ve kızmış, o zaman her sütü olmayana bu ilacı veriridik ve mama takviyesine gerek kalmazdı demiş, üstelik hormonlarla oynamak ne kadar doğru demiş
ben kullanırken şöyle düşünmüştüm, mamada da o kadar çok kimyasal varki, en azından içinde biraz motilium olan anne sütü alması daha az zararlıdır diye düşünmüştüm, hormonlarla oynamak konusunda ise hamile kalmak için bir sürü hormon iğnesi yapılıyor insanlara, o kadar iğne mi daha zararlı yoksa bu ilaç mı tartışılır tabi, normal yolla hamile kalan birisi hormon hakkını bu ilaçla kullanabilir diye düşünüyorum vs vs
burdan kimseyi yanlış yönlendirmeyelim zaten aybike de ilk tavsiye ederken mutlka doktounuza danışın diye uyarmıştı, bu durumda herkes doktorunun dediğine göre hareket eder, en mantıklısı bu.
Ya chen birak allasen, dondurma bile vermedin miii:)) her yemekten veriyosun ki:)) ben de artik yemeklerden vermeye basladim senden gaza geldim:)))Verdim kiz vermedim semedim ki :)) ilk aklima gelenleri yaziverdim aceleyle..dondurmaya bayildi.su ara annenlerdeyiz ya hep onlar bakiyo ymkte bnde kendimi doyuruyorum kilo da aldim uhuuu( oglusuma tattirmalara ara verdim gbi oldu bi haftadir..
yazdığın yorumdan nasıl olduysa kız diye bir kanaate varmışım:) Uras'ın 45 dakikaları geçmeyen 4 kez uykusu var.bu bazen 3 kez oluyor. senin hayta oğlunun ismi nedir? uykuları nasıl?
Ay bana eşimi hatırlattın. Bazen uyuması zorlaşıyor kızımın bende daralıyorum o zaman. Nefes almak için yatağında bırakıp salona geliyorum. Eşim diyor ne oldu? Diyorum uyumuyor. Cevap : getir o zaman. Benden cevap: saçmalama o zaman hiç uyumaz. Ben bi nefes alayım tekrar hücum edecem.
Tabi bunu öğrenene kadar bende yaptım bu hatayı o yüzden öyle diyor.
hemen gönderiyorum, bir sarelle alana ikincisi kızımdan hediye :)
bunlar 5M Migroslarda veriliyor her 25 TL lik alışverişe 1 tane oyuncak biriktire biriktire bu kadar oldu.aşağıdaki linkten reklamını izleyebilirsin. maket marketinide aldık kızım şimdilik küçük ama biraz büyüyünce kendi marketini kuracak inşallah :)
http://www.youtube.com/watch?v=wMxCkiMFGFQ
rabarbacım haklı olabilirsin bu konuda çünkü son zamanlarda benim kız taramalı tüfeğe bağladı, yani sabaha kadar patır patır salıyor
emerken de pırtlatıcam diye ememiyo bazen, yani bu kadar gaz neresinden çıkıyoranlamıyorum
zaten gazlı bi bebekti ama son zamanlarda sanki iyice arttı
Ayy ne guzel düşünmüş teyzeye bizden selam olsun , ellerinden öperizHatrlar misiniz esimle kiyafet yuzunden tartismistik, ben hala daha alamamistim kiyafet. Annem bugun bi kargo yapti bana. Kizima da bana da bir suru sey almis. Her turlu ihtiyacimiz var. Oturdum agliyorum mutluluktan. Canim annem.
Ha ha ha Arap müzikleri istiyormuş kucuk kuzukzılar bu arada hep şikayet ediyorum ya kızım sürekli evde asosoyal olacak diye
o yüzden haftasonları hep dışarı çıkıyoruz, ama kızım bazen burnumuzdan getiriyor, haftasonları genelde yemeğe gidiyoruz, annem eşim ben ve kızımız
kızım genelde yemek aşamasına geçtiğimizde kucakta dolaşmak istediğinden yemeği burnumuzdan getiriyordu, burda iyi restoranlar genelde fransız tarzı, fransızca müzikler çalıyor falan
bu hafta sonu bir lübnan restoranı var oraya gidelim dedik, tüm gün gezdik akşamda oraya gittik, bu lünban restoranı biraz daha izbe bi yer, esnaf lokantası gibi, ama muhteşem kebaplar var, humuslar, muammaralar, babagannuşlar yapıyorlar:):)::) kızımla ilk kez giitk, gittiğimizde akşam 6 gibiydi, kızım 8 gibi uyduğu için bu saatlerde genelde çok huysuz oluyor
restorana giitiğimizde bangır bangır george yusuf çalıyordu şakkıdı şakkıdı arap düğünü havaları:):):) eyvah dedim bu gürültüde şimdi basıcak ağıdı zaten uykusuda var
yemekleri sipariş verdik kızımıda arabasına yatırdık, biraz oturdu bakındı falan sonra mzırdandı tabi, yemeklerde hala gelmemişti, sonra eşim az iöerde arabasıyla dolaştırdı bi getirdi uyumuş o bangır bangır müzikte
bi güzel yemeğimizi yedik tam 2 sdaat uyudu o şekilde, bizde rahat rahat keyif yaptık, çok güzledi, meeğer benim kız slow fransız tarzından ziyade şakkıdı arap müziği istiyormuş
george yusufun cd sini alıcaz:):):):)
İki gün verdim ilacı katıla katıla ağladı gazdan bide küçüktü o zaman daha tövbe dedim bide bu süt işini bu kadar takmayın kafanıza kaşık maması falan verilebilir artık büyüdüler. Ben bugün elma tattırdım ilk defa aslında 2 hafta daha beklerdim ama biz yemek yerken küçük Emrah gibi bakınıp yutkunmasına dayanamadım. Ben 6. Aycı değildim ancak doktorumuz istemedi başlamamızı ve sebepleri bana makul geldi artık iki haftada tadım süresi oldun dedim 3 gün elma 3 gün yoğurt 3 gün havuç deneyeceğim sosyalleşmesi konusundada biz dışarı çıkıyoruz evet ama sürekli sık sık değil ancak Kaan gördüğüne yılışık görmediğine sırnaşık pek yabancılama huyu yok bu konuda bana çekmiş bende öyleymişim yalnız korktuğum bi şişman amca vardı :))) bu arada 2-3 yaş arası kreş ok ama 6 aylık bebek için şartları rahat olmaz bence su çiçeği olanı var kızamık olanı var bilemezsin ablamın kızı anaokuluna gidiyor geçenki salgını getirdi Eve küçük olan 11 aylık çocuk 1 ayda iyileşemedi serum taktılar demem o ki canım kreş şartları bebişlere uygun değil bence bu arasa yazıcam yazıcam unutuyorum geçenlerde seni rüyamda gördüm esmer çıtı pıtu gözlüklü saçlarında at kuyruğyydu bilinç altımda öyle canlandırmışım seni demekki))
Kayra burnunu temizlerken cok agliyor ama ne aglamak katiliyor. En sonunda kiyamiyorum pes ediyorum oyle burnunda kuru sumugu ile kaliyor.
Burun temizleme yontemim su sekilde, Once solisyon sikiyorum yumusamasini bekliyorum sonra otri bebe ile cekiyorum. Eger otri bebe ole gelmiyorsa kulak pamukcugu ile aliyorum.
Kizilca kiyamet kopuyor bunlari yaparken. O kadar ki kipkirmizi olup nefessiz kaliyor. Esim de burnunu temizleyecegim diye Kayra da fobi olacak diyor.
Siz ne yapiyorsunuz?
ben de öyle yapıyorum canım zaten yoksa şimdiye çoktan vermiştim. çok çabuk kilo veririm normalde ama hiç kasmıyorum kendimi. gerçekten sana katılıyorum emzirmek çok güzel bi duygu kilo falan umrumda değil arada moralim bozuluyor ama kızım için diyorum. 2 yaşına kadar emsin diye dua ediyorum. sütüm az zaten. yemeye içmeye devam. süt olsun kızçeme.
ben burayı çok seviyorum ya herkes çok samimi...
kimseyle paylaşamadığımı, korkularımı hep burda döküyorum içimi...
iyiki varsınız....
geldik ama hemen geçmişi okumak ne mümkün, sağlam kaynatmışsınız haftasonu :) neyse yavaş yavaş okuyacağız artık :)
görüşmem çok güzel geçti...aslında boş pozisyon yokmuş ama cv mi görünce değerlendirmek istemişler, size uygun bir pozisyon yaratacağız, sizinle çalışmak isteriz dediler. 2 hafta istediler benden netleştirmek için...umarım pozisyon yaratamadık demezler, fabrikayı çok beğendim
haftasonu yine aksilikler yine beni bırakmadı ama yinede çok güzel geçti :) ana su borusu patladığı için susuz bir haftasonu geçirdik, bide üstüne kanalizasyon çalışması nedeniyle wc kullanımı yasaktı..yani Aybike üzerindeki karabulutları Ayvalık a kadar götürdü :)
ama oğluşum anneanne ve dediyse çok mutluydu. ilk kahvaltısını cumartesi sabahı anneanne elinden yaptı :) annem bir deneyelim yiyecek mi dedi, bizşmki peynirle yumurtayı götürdü. geldiğinden beri de ne eli ayağı ne çenesi duruyor. çocuğu oksijen mi çarptı anlamadım enerji patlaması yaşıyor :)
canım ne güzel bebeğin pozitif enerji alıp enerji patlaması yaşamaış maşallah.
bu defada kötüü haftasonu ben geçirdim.
annem söylediklerime alınıp evine gitme kararı aldı eşimede çağır anneni gelsin diyor ve kayınvalidemi çokta istemediğimi bilerek sırf beni sinir etmek için yapıyor bunu.ANLADIM Kİ HİÇBİRİ ZORA GELEMİYOR YAVRUMA BAKMAK HERKESE ZOR GELDİ.ÇOK GÜCÜME GİDİYOR. bakıcı bulsam ben çokmu baktırmaya baygınım sanki size.
alındığıda bişey olsa içim yanmıcak sadece gitmek için bahane arıyor işte.muhtacım ya bebeğime bakıyor.
kafama kakarak bakılıyor. bunalımdayım.yemek yapma diyorum canım sıkılır diyip yapıyor ben yapıyorum zaten yemeğimi.sonra yemeğini yaptım diyor
kendimi yorgun ve yalnız hissediyorum.
olaya gelince;
eşim oğlumun altını değiştirdi sonra birazda çıplak kaldı ben de üşütür diye düşündüm ama eşime çokta karışmak istemedim aman giydir üşütür filan diye oynaşa oynaşa giyindiler birde beline kadar kaka olmuş altını yıkadım poposu nefes alsın diye.çıtçıtlı badisi filan batmıştı.çıplak geçirilmiş 10 dakkalık sosyal zaman .
sonuçta o da babası anannesinden daha çok düşünür oğlunu.birde giyinirken sıkılıp ağlıyor oynayarak soy oynayarak giydir aglatmamak için.vakit kaybı.ama oğlum mutlu :)
(annemide defalarca kibar dille uyardım anne eşime karışma zaten baskıcı bir ailede büyümüş hala da akıl veren bir aileye sahip.kimsenin kalbini kırmamak için içine atıyor cevap vermiyor biriktirip sebepsizce surat asıp suratsızca dolanıyor evde sonra.kocam deprosyana gircek ya karışılmaktan yumuşak yüzlü diye.böyle yap şöyle yap deme rahat etsin koskocaman adam. ben de hoşlanmıyorum akıl verilmesinden aklımız var çok şükür dedim ne isteiyorsa yapsın . örneğin ampulmü değişecek şimdi yapma sonra yap, patates kızartması sitiyor şimdi yemek var sonra yap vb... bbunun gibi şeyler ya belki ALLAH korusun yarın ölecek o patates kzıartmasını şimdi yemek istiyorsa şimdi yicek bu kadar.tamam bazen ben de derim eşime ama benım demem farklı onunki farklı.
neyse sonra oğlum biraz mızmızlandı annemde hemen ''çocugu 2 saatte giydirdiniz çıplak durdu hastalandı işte dedi'' ben de ne alaksı var hemen de hasts olucak değil ya dedim .sonra köpürdü hemen herşye cavap veriyormusum o cocuguma bakıyormus alttan alıcakmışım falan fistan.
birde bunun üstüne eşimde anneye babaya öyle yapılmaz deyince iyicene dellendim bir de çocugun yanında eşim sesini yükseltti kan beynime sıçradı sinirden bende ona kızdım bu defa '' ya ben sen çocugu 2 saatte giydirdin diye annem laf söleyınce ona köpürdüm o bana akıl veriyor ''ya yavrumun yanında kimse yüksek sesli konuşamaz ya ....ben sokaktamı buldum oğlumu .onun psikolojisi şimdi oluşuyor .
annem kocama , kocam anneme akıl verip laf söyleyemez ama onların haklarını ben savunuyorum ben kötü oluyorum.onlar iyi masum ben cadı.
ikisinede sorsam annem eşimi, eşimde annemi daha çok sevdiğimi düşünüyordur:) onları savununca.
yok ben artık en çok kendimi seviyorum...
yorulan ben ,kalbi paramparça olan ben kötü yine ben
Allah kimseye muhtaç etmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?