2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Hakkat nerde bu kizlar hbr verdilerse de bn takip edemedim..

Evt cnm öğretmenim göreve baslamadim daha bnm okul tam gun araliksiZ 8Den 16 ya emzirmeden olmaz ne zmn baslarim belli dgl ucretsiz alacak gbiyim..tattirmalarim: kahvaltida avakado verdim bi kac kere 3-4 tatli kaşığı kadar Elma verdim kasikla portakal mandalina suyu felan yogurt peynir yumurta sarisi denedim püskürttü

Ben dogdugundan beri oyle yapiyorum zaten, ama galiba gecenlerde su filan kacti gozune bi korktu, ondan beri yuzustu cevirdigimiz an geriliyo kafaya sampuan gelince de basliyo aglamaya. Suyu nasil dokuyorum havlusuna nasil sariyorum bi ben biliyorum bi esim biliyo bi de Allah..

motilium konusunda doktorlar ikiye bölünmüş durumda
hayır kesinlikle diyenlerin yanısıra evet kullanılabilir sakınca olmaz diyenler de cabası
ben de bir süre kullandım ama bende aşırı süt yaptı o yüzden bıraktım, yani o kadar çok süttüki 5.5 aydır çatlamayan göğüslerimin üzeri aşırı şişkinlikten harita gibi oldu, mastit oldum vs. vs. kızım içmeye yetişemedi, her içtikten sonra baya kustu fazla geldi çünkü süt, içerken de aşırı tazyikli geldiğinden sürekli boğazına kaçtı
diğer tarafran yan etkilerinin hepsni yaşadım, ağsım aşırı kurudu, karnım ağrıdı, adet oluyor gibi kanama yaptı hafif
zaten bunlar ilacın yan etkilerinde yazıyor, karın ağrısı, ağız kuruluğu, regl döneminde değişiklik, bir de fazla kullanımı durumunda böbreklere zarar veriyormuş

diğer yandan breastfeedingonline.com adresinde bu ilaçla ilgili detaylı bilgi var, orda günde 3 kez yani 30 mg alınması durumunda süte geçen miktarın çok az olacağı, hatta bebeklerde kusma durumunda da motilium verildiği ve bu bebeğe direk verilen miktarın süte geçenden çok çok fazla olduğu, bu nedenle bebek için herhangi bir risk oluşturmayacağı söyleniyor.

diğer taraftan bi arkadaşım burdan okuyup doktoruyla konuşmuş, doktoru ankarada çok bilinen bir prof. kesinlikle kullanma demiş ve kızmış, o zaman her sütü olmayana bu ilacı veriridik ve mama takviyesine gerek kalmazdı demiş, üstelik hormonlarla oynamak ne kadar doğru demiş
ben kullanırken şöyle düşünmüştüm, mamada da o kadar çok kimyasal varki, en azından içinde biraz motilium olan anne sütü alması daha az zararlıdır diye düşünmüştüm, hormonlarla oynamak konusunda ise hamile kalmak için bir sürü hormon iğnesi yapılıyor insanlara, o kadar iğne mi daha zararlı yoksa bu ilaç mı tartışılır tabi, normal yolla hamile kalan birisi hormon hakkını bu ilaçla kullanabilir diye düşünüyorum vs vs

burdan kimseyi yanlış yönlendirmeyelim zaten aybike de ilk tavsiye ederken mutlka doktounuza danışın diye uyarmıştı, bu durumda herkes doktorunun dediğine göre hareket eder, en mantıklısı bu.

Ya chen birak allasen, dondurma bile vermedin miii:)) her yemekten veriyosun ki:)) ben de artik yemeklerden vermeye basladim senden gaza geldim:)))

Yok kizlar hBer vermedi sanirsam ben okudum sayfalari kacirmamisimdir herhalde.

Luboyfcum Ankaradaki profun adi ne, benim
Ablamin da oglunun doktoru prof ve tavsiye etmedi.

Bebeklerde reflude kullanildigi icin ben cok rahatim
Sute gecse de faydasi olur.

Yalniz benim 15gune bi hafif adet olmam bundan mi acabaaaa? Bugun nekadar cok seyi fark ettim yaw:))

Banyonun kafayi yikama asamasinda da cok agliyo ama napsam bilmiyorum yaaaa

beklecim yüzdürerek yıkamıyomusun
ben kendi küvetinin içinde yüsdürürek yıkıyorum, cup cup şeklinde elelrini suya vura vura çok eğleniyor, süngeri köpükleyip heryerini onla ovalayarak yıkıyorum, sonra aynı suyun içinde başını köpüklüyorum, yine aynı sıuyla duruluyorum, tabi temizlenmiyo çünkü o su köpüklü olmuş oluyor
bir kovada temiz su oluyor, yine vücudu suyun içindeyken başını o temiz suyla duruluyorum, suyu yüzüne getirmeden duruluyorum kafasını
sonra elimle de temiz suyu alıp yüzünü ve kulakalrınbı duruluyorum, sonrada sudan çıkartıp boynundan aşağısını duruluyorum hızlıca
böylece hiç ağlamamış oluyor

Yaaa gecen hafta cok kotuydu mesela bi gece 00.30da uyudu, keske banyo gelseymis aklima. Bi esimle konusayim eger aglamasina care bulursak deneyeyim ben bunu. Mis gibi de kokar kuzuuuuuum:))

uyumak istediği için ağlıyor zaten.ama uyuyamıyor işte.biz bir ay önceye kadar 1.30dan aşağı uyumuyorduk mesela.ben hep kendim yapmışım aslında.uyusun diye saat 9da yatırıyordum.uyanınca alıp salona geliyordum çocuk ışıklara bakıyordu.sonra bekle ki bi daha uyusun.ışık görmeyecek tam olarak yattıktan sonra.sen uyanınca tekrar oturduğunuz yere uyumuyor diye götürüyor musun?

ismi vedat doktorun ama soyismini hatırlamıyorum canım, kesinlikle tavsiye etmemiş, evet ben de 1 hafta kullandım, adet olur gibi oldum hafif pembemsi bi şeyler oldu.
bu arada o doktor arkadaşıma laktasyon seviyen yüksek olduğundan 6 aydır adet olmamışsın demiş
ben de 6 aydır adet olmadım, yani doğumdan sonraki dönemde hiç olmadım ama adet dönemlerim hep kendini belli ediyor, yani olmuyorum ama böyle hafif akıntı oluyor pembemsi, anlıyorum ki aslında adet olmam lazım
acaba benimdemi laktasyon seviyem yüksek o yüzden mi adet olmadım hehe, ama ben 5.5 aydır sütüm yok da yok diye yedim bitirdim kendimi

Bebeğin ek gıdasına günde 1 ya da 2 öğünle başlanır.
6 aylık olana kadar genellikle 2 öğün verilmesi önerilir.

ilk seferde bir çay kaşığının yarısı kadar, daha sonra bir çay
kaşığı kadar verilmeli, ilk ek besinlerde bir kaç çay kaşığı yeterli
olacaktır, eğer diliyle itmiyor ve istiyorsa bir kaç çay kaşığı daha
verebilirsiniz. İlk üç gün hep aynı besini verirseniz alerji açısından
gözlem kolaylaşır. Bu takip için ek gıdaya başlanması 6. aya
bırakılmamalı. 4,5-5 ayda ufak ufak tattırmaya başlarsanız tam
öğünlere geçtiğinizde 6. ayda zorluk ve panik yaşamazsınız

bebeğiminyemekleri.com sitesinde bu bilgiye rastladım kızlar, bazıları sanki tabuymuş gibi 6. aya kadar kesinlikle ağzına hiç bi şey dokundurmama taraftarıya, ben hep deneyimli annelerden ve iyi tanınmış doktorlardan duyduğum 6. ay öncesinde tatatırılması, 6.ayda da katı gıdaya geçilmesi yönünde
bazı forumlarda ay aman sakın vermiyoruz 6.aydan önce diye bilgiler varya ona sinirlendim o yüzden bu tür daha doyurucu bilgiler toplamaya çalşıyorum:):):)

Canım kullandım o kremden kalkan da var ama geçmiyor bepanten plus varmış ablamda onu sürdüm şimdi kalkanla birlikte bide uçları değil etrafı yara Kaan pamukçuk olmuştu ondan oldu sanırım

Motiliumun surubu zaten reflu olan bebeklere veriliyor. Sute gecse gecse midesine iyi gelir bebeginin diye dusunuyorum.

Evet Kaan'a da vermişti doktor ama inanılmaz gaz yapmıştı dikkat edin kullanırken sebepsiz ağlamaları olursa ondan olabilir doktora sormuştum bazı bebekleri çok rahatsız edebiliyor demişti

zeytin kreş canım taşınmış bana yakın aslında ama niyeyse orada üşücekmiş gibime geliyor.giidp gelirken.bayanda evde daha iyi olur dedi. bakalım bikaç yerden daha haber bekliyorum.

Canım eski yerine ve bazı yerlere baya borç takmış die duydum üst komşumun eski eşi sahibi eski bulunduğu binanın kiralık ilanı vardı hatta sordum komşuma borç takmış heryere dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama bence kreş işi bebek için uygun değil.

evet canım biliyorum şu anki çalıştığım malum yerde de borçları vardı:)
ben el değiştirmiş filan diye duydum.gidip görüştüm ama banada küçük bebek için pek uygun gelmedi .
sonra aklıma senin dediğin takıldı büyük çocukalr ellerler filan haklısın.

Evet Kaan'a da vermişti doktor ama inanılmaz gaz yapmıştı dikkat edin kullanırken sebepsiz ağlamaları olursa ondan olabilir doktora sormuştum bazı bebekleri çok rahatsız edebiliyor demişti

rabarbacım haklı olabilirsin bu konuda çünkü son zamanlarda benim kız taramalı tüfeğe bağladı, yani sabaha kadar patır patır salıyor
emerken de pırtlatıcam diye ememiyo bazen, yani bu kadar gaz neresinden çıkıyoranlamıyorum
zaten gazlı bi bebekti ama son zamanlarda sanki iyice arttı

lepistesscim canım umarım iyi bi bakıcı bulursun canım bu konu gerçekten çok can sıkıcı
yani annene de anlam veremedim, evet küçük bebeğe bakmak zor sanırım sorumluluğundan bu şekilde kaçıyorlar
benim annemde iyi dayandı kaç aydır zavallım, bi de gıkı çıkmıyo, kadında bel kol kalmadı,
ama her sabah odasına götürdüğümde çok özlemiş oluyor ve hemen kucağına alıp sevmeye başlıyor, akşamalrı artık tükenmiş oluyor ve al kızım artık dayanamıycam diyor:):):)
bu kreş konusunda ise tamamen içgüdülerine güven, bence bir süreliğine verebilrisin, çocukların ellemesi konusunda ise bağışıklığı artar sosyalleşir diye düşünüyorum,
sürekli evde bakıcıyla da asosyal çocuklarımız olacak diye korkuyorum, benim kızım anneannesi ve benden başka kimseye gitmiyor, babasına bile yeni alıştı
haftaya bakıcımız geliyor artık bakalım ona ne yapacak, umarım sever yoksa ne yaparım bilmiyorum
eğer sevmezse ona alışana kadar işyerime getiririm diye düşünyorum, işyerimde bir oda var,i yurtdışından gelen misafirlerimiz için kullanıyoruz gayet lüks güzel bi oda içinde herşey var temiz de, orda kalırlar bakıcıyla ben de sık sık inerim diye düşünyorum, hem de burda çalışanları falan görür az sosyalleşir, birileri sever dokunur falan bağışıklığı gelişir
offf bilmiyorum zor işler allah yarımdcımız olsun

kzılar bu arada hep şikayet ediyorum ya kızım sürekli evde asosoyal olacak diye
o yüzden haftasonları hep dışarı çıkıyoruz, ama kızım bazen burnumuzdan getiriyor, haftasonları genelde yemeğe gidiyoruz, annem eşim ben ve kızımız
kızım genelde yemek aşamasına geçtiğimizde kucakta dolaşmak istediğinden yemeği burnumuzdan getiriyordu, burda iyi restoranlar genelde fransız tarzı, fransızca müzikler çalıyor falan
bu hafta sonu bir lübnan restoranı var oraya gidelim dedik, tüm gün gezdik akşamda oraya gittik, bu lünban restoranı biraz daha izbe bi yer, esnaf lokantası gibi, ama muhteşem kebaplar var, humuslar, muammaralar, babagannuşlar yapıyorlar:):)::) kızımla ilk kez giitk, gittiğimizde akşam 6 gibiydi, kızım 8 gibi uyduğu için bu saatlerde genelde çok huysuz oluyor
restorana giitiğimizde bangır bangır george yusuf çalıyordu şakkıdı şakkıdı arap düğünü havaları:):):) eyvah dedim bu gürültüde şimdi basıcak ağıdı zaten uykusuda var
yemekleri sipariş verdik kızımıda arabasına yatırdık, biraz oturdu bakındı falan sonra mzırdandı tabi, yemeklerde hala gelmemişti, sonra eşim az iöerde arabasıyla dolaştırdı bi getirdi uyumuş o bangır bangır müzikte
bi güzel yemeğimizi yedik tam 2 sdaat uyudu o şekilde, bizde rahat rahat keyif yaptık, çok güzledi, meeğer benim kız slow fransız tarzından ziyade şakkıdı arap müziği istiyormuş
george yusufun cd sini alıcaz:):):):)

canım bakıcı konusunda bulursam korkum yok benim oğlum ilk başta ağlıyor yabancıya 10 dakka sonra sanki yılalrdır tanıyormuş gibi sokuluyor çok şükür.sanırım kızlar bu konuda daha nazlılar :) ablamın kızı bana bile ağlardı her gidişimde :)bugün biryle daha görüştüm haber vericek bakalım evimede çok yakın kadın bana '' yalnız beni çocukalr çok sever anne bile derler dedi'' senden çok severse karışmam dedi:)

bende inşallah benim öyle olsun.kıskanmam olmaz yeterki yavrumda seni sevsin mutlu olsun dedim.

bide asosyal olmazlar bence şu an zaten çok küçükler 3-4 yaşlarında kreşe veririz.

Son düzenleme:

Ay bana eşimi hatırlattın. Bazen uyuması zorlaşıyor kızımın bende daralıyorum o zaman. Nefes almak için yatağında bırakıp salona geliyorum. Eşim diyor ne oldu? Diyorum uyumuyor. Cevap : getir o zaman. Benden cevap: saçmalama o zaman hiç uyumaz. Ben bi nefes alayım tekrar hücum edecem.

Tabi bunu öğrenene kadar bende yaptım bu hatayı o yüzden öyle diyor.

Canım kullandım o kremden kalkan da var ama geçmiyor bepanten plus varmış ablamda onu sürdüm şimdi kalkanla birlikte bide uçları değil etrafı yara Kaan pamukçuk olmuştu ondan oldu sanırım

Derdin pamukçukla bağlantılıysa kesinlikle karbonat kullan canım. 1 çay bardağına bir tepeleme çay kaşığı olacak oran.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…