- 28 Temmuz 2011
- 959
- 114
- 73
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.221
Kizlar ivy hala yok ortalarda elbet bi selam verirdi, sosyal medyada ulasabilecek olan var mi? Ya da cep telefonunu filan bilen? Aybike bilir belki ama bugun o da cikmadi ortay. Kizlaaaaaaaar elma dersem cikin, armut dersem cikmayinnn
Elmaaaaa:))
chenn şu gece uyanmalrı ve doymuyo hissi konuşanda yalnız değilmişim :)ne tattırıyorsun ? yanılmıyorsam sende öğretmendin. 1. dönem göreve başlamışmıydın? ben en azından ek gıdaya geçerse ben okuldayken bir öğün mama bir öğünde ek gıda alışa idare ederim diye düşünüyorum.
bizimki de ağlıyordu böylece onada alışmış oldu.artık ağlamıyor.onu küvete doğru yüzüstü tutun başını yıkarken kafasını kaldırmasına izin vermeyin.öyle yıka o zaman daha az korkuyorlar boğulcam sanmıyorlar
Canim ayni seyleri bende dusundum hatta hapi ogrendikten sonra yan etkilerini okuyunca dr gidene kadar kullanmadim buarada benim sutum neredeyse bitti 20 cc ancak cikiyordu dr gittik ve kasik mamasina baslatti dr sordum hapi kullanmamda sakinca varmi diye hayir hatta bebege iyi gelir dedi bende gunde 2 kere hap 2 bazende 3 kere malt icecegi ile sutumyine artti eskisindende cok ogllum tek gogusle doymaya basladi ve mamayida biraktik tabi karar senin ama ben faydasini coook gordum
Hakkat nerde bu kizlar hbr verdilerse de bn takip edemedim..
Evt cnm öğretmenim göreve baslamadim daha bnm okul tam gun araliksiZ 8Den 16 ya emzirmeden olmazne zmn baslarim belli dgl ucretsiz alacak gbiyim..tattirmalarim: kahvaltida avakado verdim bi kac kere 3-4 tatli kaşığı kadar Elma verdim kasikla portakal mandalina suyu felan yogurt peynir yumurta sarisi denedim püskürttü
motilium konusunda doktorlar ikiye bölünmüş durumda
hayır kesinlikle diyenlerin yanısıra evet kullanılabilir sakınca olmaz diyenler de cabası
ben de bir süre kullandım ama bende aşırı süt yaptı o yüzden bıraktım, yani o kadar çok süttüki 5.5 aydır çatlamayan göğüslerimin üzeri aşırı şişkinlikten harita gibi oldu, mastit oldum vs. vs. kızım içmeye yetişemedi, her içtikten sonra baya kustu fazla geldi çünkü süt, içerken de aşırı tazyikli geldiğinden sürekli boğazına kaçtı
diğer tarafran yan etkilerinin hepsni yaşadım, ağsım aşırı kurudu, karnım ağrıdı, adet oluyor gibi kanama yaptı hafif
zaten bunlar ilacın yan etkilerinde yazıyor, karın ağrısı, ağız kuruluğu, regl döneminde değişiklik, bir de fazla kullanımı durumunda böbreklere zarar veriyormuş
diğer yandan breastfeedingonline.com adresinde bu ilaçla ilgili detaylı bilgi var, orda günde 3 kez yani 30 mg alınması durumunda süte geçen miktarın çok az olacağı, hatta bebeklerde kusma durumunda da motilium verildiği ve bu bebeğe direk verilen miktarın süte geçenden çok çok fazla olduğu, bu nedenle bebek için herhangi bir risk oluşturmayacağı söyleniyor.
diğer taraftan bi arkadaşım burdan okuyup doktoruyla konuşmuş, doktoru ankarada çok bilinen bir prof. kesinlikle kullanma demiş ve kızmış, o zaman her sütü olmayana bu ilacı veriridik ve mama takviyesine gerek kalmazdı demiş, üstelik hormonlarla oynamak ne kadar doğru demiş
ben kullanırken şöyle düşünmüştüm, mamada da o kadar çok kimyasal varki, en azından içinde biraz motilium olan anne sütü alması daha az zararlıdır diye düşünmüştüm, hormonlarla oynamak konusunda ise hamile kalmak için bir sürü hormon iğnesi yapılıyor insanlara, o kadar iğne mi daha zararlı yoksa bu ilaç mı tartışılır tabi, normal yolla hamile kalan birisi hormon hakkını bu ilaçla kullanabilir diye düşünüyorum vs vs
burdan kimseyi yanlış yönlendirmeyelim zaten aybike de ilk tavsiye ederken mutlka doktounuza danışın diye uyarmıştı, bu durumda herkes doktorunun dediğine göre hareket eder, en mantıklısı bu.
Banyonun kafayi yikama asamasinda da cok agliyo ama napsam bilmiyorum yaaaa
Yaaa gecen hafta cok kotuydu mesela bi gece 00.30da uyudu, keske banyo gelseymis aklima. Bi esimle konusayim eger aglamasina care bulursak deneyeyim ben bunu. Mis gibi de kokar kuzuuuuuum:))
Luboyfcum Ankaradaki profun adi ne, benim
Ablamin da oglunun doktoru prof ve tavsiye etmedi.
Bebeklerde reflude kullanildigi icin ben cok rahatim
Sute gecse de faydasi olur.
Yalniz benim 15gune bi hafif adet olmam bundan mi acabaaaa? Bugun nekadar cok seyi fark ettim yaw:))
yazdığın yorumdan nasıl olduysa kız diye bir kanaate varmışım:) Uras'ın 45 dakikaları geçmeyen 4 kez uykusu var.bu bazen 3 kez oluyor. senin hayta oğlunun ismi nedir? uykuları nasıl?:)benim hayta bir oğlum var canım.gündüz ne kadar uyuyor mesela?
arkadaşım geçmiş olsun. msjını okuyunca tüylerim diken diken oldu.ben tam 2 ay çektim.hiç geçmeyecek sanmıştım. şimdi benim o zamanlarda sütüm taşıyordu.üstüme başıma birşey giyemiyordum.yatarken bile hem yaralardan hem de ıslaklıktan sadece ince bir çarşaf örtüp havlularla kendimi sarıyordum. o süreye kadar bir sürü pahalı krem kullandım geçmedi. şöyle ki 2 ay sonra göğüs kalkanları ancak gelebilmişti aklıma.kalkanları sürekli takamıyorsun süt toplanıyor ama en azından ilaç sürdüğünde herhangi bir yere hava alarak temas etmemesini sağlıyor ve birşeylere değerek daha beter olmamasına yardım ediyor. ve onun dışında günde 3 kere falan madecassol sürdüm emzireceğim zaman göğüslerimi yıkadım.bu ilaç bir harika.ilaç sürmediğim zamanlarda da zeytin yağı sürdüm ve ben neden bunu 2 ay çekmişim allahım dedim. tabiki eninde sonunda geçicekti ama benim artık memelerimin ucu falan kalmamakla birlikte eti gözüküyordu artık.daha fena oldu.bana sorarsan bu işin sırrı kalkanlarda ve iyileştirici bir ilaç olan madecassol...fiyatı da uygun tüm hamileliğim boyunca çatlaklar için kullanmıştım,allaha şükür alt tarafta bir iki çizgi dışında bir şey kalmadı. inşallah geçer bir an önce de tekrar yara olması da çok ilginç neden oldu ki ya?korktum şimdi
Motiliumun surubu zaten reflu olan bebeklere veriliyor. Sute gecse gecse midesine iyi gelir bebeginin diye dusunuyorum.
zeytin kreş canım taşınmış bana yakın aslında ama niyeyse orada üşücekmiş gibime geliyor.giidp gelirken.bayanda evde daha iyi olur dedi. bakalım bikaç yerden daha haber bekliyorum.
Canım eski yerine ve bazı yerlere baya borç takmış die duydum üst komşumun eski eşi sahibi eski bulunduğu binanın kiralık ilanı vardı hatta sordum komşuma borç takmış heryere dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama bence kreş işi bebek için uygun değil.
Evet Kaan'a da vermişti doktor ama inanılmaz gaz yapmıştı dikkat edin kullanırken sebepsiz ağlamaları olursa ondan olabilir doktora sormuştum bazı bebekleri çok rahatsız edebiliyor demişti
evet canım biliyorum şu anki çalıştığım malum yerde de borçları vardı:)
ben el değiştirmiş filan diye duydum.gidip görüştüm ama banada küçük bebek için pek uygun gelmedi .
sonra aklıma senin dediğin takıldı büyük çocukalr ellerler filan haklısın.
lepistesscim canım umarım iyi bi bakıcı bulursun canım bu konu gerçekten çok can sıkıcı
yani annene de anlam veremedim, evet küçük bebeğe bakmak zor sanırım sorumluluğundan bu şekilde kaçıyorlar
benim annemde iyi dayandı kaç aydır zavallım, bi de gıkı çıkmıyo, kadında bel kol kalmadı,
ama her sabah odasına götürdüğümde çok özlemiş oluyor ve hemen kucağına alıp sevmeye başlıyor, akşamalrı artık tükenmiş oluyor ve al kızım artık dayanamıycam diyor:):):)
bu kreş konusunda ise tamamen içgüdülerine güven, bence bir süreliğine verebilrisin, çocukların ellemesi konusunda ise bağışıklığı artar sosyalleşir diye düşünüyorum,
sürekli evde bakıcıyla da asosyal çocuklarımız olacak diye korkuyorum, benim kızım anneannesi ve benden başka kimseye gitmiyor, babasına bile yeni alıştı
haftaya bakıcımız geliyor artık bakalım ona ne yapacak, umarım sever yoksa ne yaparım bilmiyorum
eğer sevmezse ona alışana kadar işyerime getiririm diye düşünyorum, işyerimde bir oda var,i yurtdışından gelen misafirlerimiz için kullanıyoruz gayet lüks güzel bi oda içinde herşey var temiz de, orda kalırlar bakıcıyla ben de sık sık inerim diye düşünyorum, hem de burda çalışanları falan görür az sosyalleşir, birileri sever dokunur falan bağışıklığı gelişir
offf bilmiyorum zor işler allah yarımdcımız olsun
uyumak istediği için ağlıyor zaten.ama uyuyamıyor işte.biz bir ay önceye kadar 1.30dan aşağı uyumuyorduk mesela.ben hep kendim yapmışım aslında.uyusun diye saat 9da yatırıyordum.uyanınca alıp salona geliyordum çocuk ışıklara bakıyordu.sonra bekle ki bi daha uyusun.ışık görmeyecek tam olarak yattıktan sonra.sen uyanınca tekrar oturduğunuz yere uyumuyor diye götürüyor musun?
Canım kullandım o kremden kalkan da var ama geçmiyor bepanten plus varmış ablamda onu sürdüm şimdi kalkanla birlikte bide uçları değil etrafı yara Kaan pamukçuk olmuştu ondan oldu sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?