- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #75.341
Motiliumun surubu zaten reflu olan bebeklere veriliyor. Sute gecse gecse midesine iyi gelir bebeginin diye dusunuyorum.
Kizlar ivy hala yok ortalarda elbet bi selam verirdi, sosyal medyada ulasabilecek olan var mi? Ya da cep telefonunu filan bilen? Aybike bilir belki ama bugun o da cikmadi ortay. Kizlaaaaaaaar elma dersem cikin, armut dersem cikmayinnn
Elmaaaaa:))
Kocamannn masallah size :)) o nasil tombiklik yahuuu kac kilo Toprak oglan :))
Hakkat nerde bu kizlar hbr verdilerse de bn takip edemedim..
Evt cnm öğretmenim göreve baslamadim daha bnm okul tam gun araliksiZ 8Den 16 ya emzirmeden olmazne zmn baslarim belli dgl ucretsiz alacak gbiyim..tattirmalarim: kahvaltida avakado verdim bi kac kere 3-4 tatli kaşığı kadar Elma verdim kasikla portakal mandalina suyu felan yogurt peynir yumurta sarisi denedim püskürttü
içimden bir ses bu motiliumun işi avm ye dönecek gibi geliyor :)))
özelliklede ilacın kullanılmasına karşı olanlara bakıncahiçbiri topicimizin müdavimi değil :)
oğlumun enerjisi evde biriken işler mahvetti beniancak gelebildim
daha geçmişe yeni bakıyorum göremedim daha , ivy çıktı mı ortaya
yok canım o kadar tombik değil bence.5. ay kontrolünde 7.5 kg dı.15 gün sonra 6 aylık olucaz bakalım ne olacak bu sefer
Valls gidik filsn superdi:) aman masallah yesin icsin s.csin löp löp et pıt pıt yag olsun. :))
doğru diyorsun valla yeme içme iyi de s.çma işi bi tuhaf ya 3 gün bitti daha ben kaka bekliyorum.ek gıda da yok bizde günde 2 kere yapıyordu,günde bire düştü,sonra iki günde bi yapmaya başladı,ara sıra da böyle 3,4 gün bekliyorum.sonra yaptığı da katı olmuyor anlamıyorum,kabız böyle mi olur sadece beklediği için sanırsam kötü kokuyor çok
Yalanci kabizlik diye bisey varmis sanirim. Ondan olabilir mi? Bizim kama azalmisti suyu arttirdim direk kakamiz artti:)
Bizim şikayetimiz gece uykusunda huzursuzluk beraberinde nesi olabilir derken ateşini kontrol etmemizle ortaya çıktı canım...yani yüksek ateşli enfeksiyon...sevgiselinin de dediği gibi üreme olmalı hatta bizimki 100.000 lerde...
kızlar sizden 2 konuda yardım bekliyorum..
1- kızım mama yiyor. ek gıdaya geçti fakat 1 damla su içiremiyorum.. ne biberonla ne kaşıkla.. hemen püskürtüyor iğrenip.. nasıl içirebilirim
2- orasından akıtıntı geliyor ara ara. hani bizde de olur ya aynı onun gibi.. bulaşık şeklinde görüyorum.. bugünde altını bağlarken bi kaç damla orasından süzülürken gördüm.. siz hiç karşılaştınız mı? böyle beyazımtrak
kızlar kızım kaka yaparken çok fazla ıkınıyor bu ara
birde son zamanlarda haftada bir kaka yapmaya başladı, kakası da çok koyu top gibi, acaba yeterince beslenmiyo mu, rengi sarı ama
katı gıda da çok az alıyo 2 günde 1 kez ve en fazla bir fincan genelde yarım fincan yiyor, neden böyle olduki anlamadım
5.5 aylık bir bebeğin ne kadar su tükemesi gereiyor 1 günde sadece anne sütü alıyor ve günde 3 kaşık yoğurtla yarım fincan sebze meyve püresi
o kadar çok ıkınıyorki kıpkırmızı oluyor kakasını yaparken normal mi bu dönemde bilmiyorum sizler de nasıl durumlar
canım ben bilmıyorum ama kızı olan birine sordum üşütmekten filan mantar oalbilir kız bebekte dedi onun 2 kızı var .
suyuda bu bazı ilaçların damlalık gibi bişeyi varya ben onla veriyordum azının kenarından şimdi alıştı içiyor.o damlalık gibi şeylerden alabilrisin.
teşekkür ederim canım.. üşütmekten olacağını sanmıyorum çünkü doğduğundan beri var. 40 ının içindeyken doktora sormuştum içi temizleniyor ondan normal gelmesi demişti.. haal daha ara ara devam ediyor.. cuma günü aşımız var.. birde ordaki hemşireye sorayım bakalım.. o ne dicek..
benim kızımda da ara ara görüyorum ama çok sık değil. sorunca haber ver olur mu bende merak ettim şimdi.
Kaka yapmazsa değiştirmiyorum canım benbugün bizimki ekmeğin kabuğunu kopartmış ben de elinden alınca bastı çığlığı. kızlar ya kızım 8 de uyudu altıda pişikliydi bi altını değiştirsem mi bilemedim şuanda çok da tatlı uyuyor. siz hiç gece alt değiştiriyo musunuz? dün 9 saat aç ve kakalı uyumuş. bugün ne kadar uyur bilmiyorum ama pişiğin artmasından korkuyorum
Oy maşallah toprak Ali ve annesine , op bizim yerimize kuzuyu annesi
Canım öyle sert ve top gibiyse ek gıda kabiz yapmış olabilirkızlar kızım kaka yaparken çok fazla ıkınıyor bu ara
birde son zamanlarda haftada bir kaka yapmaya başladı, kakası da çok koyu top gibi, acaba yeterince beslenmiyo mu, rengi sarı ama
katı gıda da çok az alıyo 2 günde 1 kez ve en fazla bir fincan genelde yarım fincan yiyor, neden böyle olduki anlamadım
5.5 aylık bir bebeğin ne kadar su tükemesi gereiyor 1 günde sadece anne sütü alıyor ve günde 3 kaşık yoğurtla yarım fincan sebze meyve püresi
o kadar çok ıkınıyorki kıpkırmızı oluyor kakasını yaparken normal mi bu dönemde bilmiyorum sizler de nasıl durumlar
motilium konusunda doktorlar ikiye bölünmüş durumda
hayır kesinlikle diyenlerin yanısıra evet kullanılabilir sakınca olmaz diyenler de cabası
ben de bir süre kullandım ama bende aşırı süt yaptı o yüzden bıraktım, yani o kadar çok süttüki 5.5 aydır çatlamayan göğüslerimin üzeri aşırı şişkinlikten harita gibi oldu, mastit oldum vs. vs. kızım içmeye yetişemedi, her içtikten sonra baya kustu fazla geldi çünkü süt, içerken de aşırı tazyikli geldiğinden sürekli boğazına kaçtı
diğer tarafran yan etkilerinin hepsni yaşadım, ağsım aşırı kurudu, karnım ağrıdı, adet oluyor gibi kanama yaptı hafif
zaten bunlar ilacın yan etkilerinde yazıyor, karın ağrısı, ağız kuruluğu, regl döneminde değişiklik, bir de fazla kullanımı durumunda böbreklere zarar veriyormuş
diğer yandan breastfeedingonline.com adresinde bu ilaçla ilgili detaylı bilgi var, orda günde 3 kez yani 30 mg alınması durumunda süte geçen miktarın çok az olacağı, hatta bebeklerde kusma durumunda da motilium verildiği ve bu bebeğe direk verilen miktarın süte geçenden çok çok fazla olduğu, bu nedenle bebek için herhangi bir risk oluşturmayacağı söyleniyor.
diğer taraftan bi arkadaşım burdan okuyup doktoruyla konuşmuş, doktoru ankarada çok bilinen bir prof. kesinlikle kullanma demiş ve kızmış, o zaman her sütü olmayana bu ilacı veriridik ve mama takviyesine gerek kalmazdı demiş, üstelik hormonlarla oynamak ne kadar doğru demiş
ben kullanırken şöyle düşünmüştüm, mamada da o kadar çok kimyasal varki, en azından içinde biraz motilium olan anne sütü alması daha az zararlıdır diye düşünmüştüm, hormonlarla oynamak konusunda ise hamile kalmak için bir sürü hormon iğnesi yapılıyor insanlara, o kadar iğne mi daha zararlı yoksa bu ilaç mı tartışılır tabi, normal yolla hamile kalan birisi hormon hakkını bu ilaçla kullanabilir diye düşünüyorum vs vs
burdan kimseyi yanlış yönlendirmeyelim zaten aybike de ilk tavsiye ederken mutlka doktounuza danışın diye uyarmıştı, bu durumda herkes doktorunun dediğine göre hareket eder, en mantıklısı bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?