- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #77.281
ya ben okdar aradım bu grubu bulamamıştım
ya benim kızımda bir aydır böyle alışmıştım gece 10.30da uyuyuyp sabah 6da emmek için uyanmasına şimdi zorlanıyorum uykumu alamıyorum doyamıyorum uykulara
ya ben okdar aradım bu grubu bulamamıştım
Nurumhiram,chenn,Alishia ve myhoney,kızlar alınmadınız di mi bana?geriden geliyorsunuz,ödevinizi yapmıyorsunuz diye takıldım diye.samimîyetinize binaen şaka yollu takıldım yalnızca.bir iki yerde de siz bahsedince alındınız diye düşündüm,eğer öyleyse maksadım asla bu değildi,özür dilerim.Burka,canım günün bombası senden geldi,rapor işine çok sevindim.Allah hiçkimseyi rapor alacak durumda bırakmasın.Hera'cım bantların ve kızın çok güzeller,ellerine sağlık.öpüyorum hepinizi.süt sağdım şimdi,sırada yemek ve tekrar iş.
Harika bi paylaşım olmuş bende yürüteç almayı düşünüyordum teşekkürlerTaze edindigim ve hemen uygulamaya (bana mantikli geldigi icin) basladigim bir bilgiyi paylasayim, pedagog yakinimiz ingiltereye bir toplantiya gitmisti, orada konu disi olarak bebeklerin kas gelisimleri falan konusulmus heralde, bana sunu iletti; bebeklerde yurutec kullanmak, sagina soluna yastik tikistirarak oturtmaya zorlamak ve emeklemesi icin ayak tabanindan ittirmek gibi seyler bebeklerin kaslarini tembellestiriyormus ve dengelerini saglamalarini guclestiriyormus, bu denge olayi da beyin gelisimlerine kadar etki edebilirmis... Maalsef kendi alanim olmadigi icin arada gecen terimleri hatirlayamayacagim, ozetle - bebeklerimizi vucut gelisimlerini tamamlarken rahat birakmaliyiz. Once yatacak, saga sola donecek, ileri atilacak ve zamanla tum kaslari hazir oldugunda kendileri oturacak ve dengeli bir sekilde pozisyonlarini koruyacaklar. Henuz kaslar hazir degilken saga sola yastik koyarak oturttugumuzda denge saglayamiyor ama yinede pozisyonlarini koruyorlar, bu sekilde norolojik olarakda onlara zarar veriyormusuz. Yurutec icinde ayni sey gecerli. Cok uzun anlattim kusura bakmayin, bu konuda baska bilgisi olan varsa, paylasirsa sevinirim.
Taze edindigim ve hemen uygulamaya (bana mantikli geldigi icin) basladigim bir bilgiyi paylasayim, pedagog yakinimiz ingiltereye bir toplantiya gitmisti, orada konu disi olarak bebeklerin kas gelisimleri falan konusulmus heralde, bana sunu iletti; bebeklerde yurutec kullanmak, sagina soluna yastik tikistirarak oturtmaya zorlamak ve emeklemesi icin ayak tabanindan ittirmek gibi seyler bebeklerin kaslarini tembellestiriyormus ve dengelerini saglamalarini guclestiriyormus, bu denge olayi da beyin gelisimlerine kadar etki edebilirmis... Maalsef kendi alanim olmadigi icin arada gecen terimleri hatirlayamayacagim, ozetle - bebeklerimizi vucut gelisimlerini tamamlarken rahat birakmaliyiz. Once yatacak, saga sola donecek, ileri atilacak ve zamanla tum kaslari hazir oldugunda kendileri oturacak ve dengeli bir sekilde pozisyonlarini koruyacaklar. Henuz kaslar hazir degilken saga sola yastik koyarak oturttugumuzda denge saglayamiyor ama yinede pozisyonlarini koruyorlar, bu sekilde norolojik olarakda onlara zarar veriyormusuz. Yurutec icinde ayni sey gecerli. Cok uzun anlattim kusura bakmayin, bu konuda baska bilgisi olan varsa, paylasirsa sevinirim.
Kizim icin hazirladigim beslenme planini paylasayim nihayet, yardimcimizinda gunduzleri faydalanmasi icin almanca hazirlamistim en basta simdi onu turkce yaptim, aceleyle bu kadar oldu birde kendi el yazimi paylasmak istemedim o yuzden birisine yazdirmak gerekti, is uzadi :)
- Haftalik menu icin alisveris gunum Pazartesi. Sut urunleri, yumurta, meyve ve sebzeleri aliyorum. Tabii ara alisverislerimde oluyor ama pazartesi alisverisi haftanin menusunu belirliyor. Sebzeleri daha once yazdigim gibi biomarkt dan cocuklar icin hazirlanan kucuk kese kagitlarindan aliyorum, icinden az az 3-4 cesit sebze cikiyor. O sebzelerden yola cikarak gunluk menuyu dolduruyorum.
- Bu plan bu haftanin menusu mesela. Ben aldigim seyler eskimeden tuketilsin diye ust uste vermeyi tercih ediyorum. Mesela bu hafta quark aldim, tum hafta kahvaltida onu verdimki tazeyken yesin. Iki cesit meyve aliyorum, tum hafta ikisini degistirerek, icine baharat, badem,ceviz, kaymak v.s atarak veriyorum. Taze guzel meyve bir cesit bulabilmissem, hipp meyve purelerinden takviye yapiyorum.
- Oglen beslenmesi simdilik devam sutuyle, 20 Mart itibariyle o ögünü de sebze-tahil-bakliyat veya et menusuyle degistirecegim. 8. Aya yaklasinca devam sutunu azaltacagim, gunde 3 defa verecegim.
- Maalesef bu planda benim anlayabilecegim gibi menu adi yaziyor. Sebze yemeklerine, yogurda, meyveye ek birseylerde katiyorum. Detayli tarifleri yazmadim daha ince konustuk zaten hepimiz biliyoruz diye.
- Mutfagimda boyle hazir bir tablo var, menuler silinebilir kalemle yazili, her hafta guncelliyorum, bugun ne versem, nesi eksik diye dusunmuyorum, kolay oluyor.
ayy kız ne alınması aşkolsun hiiç öle düşünmedim cnm, biz burda aştık şekerim böle şeyleri alınganlik yapacak bişi yok ki zaten..bzde seni öpüyoruz
heracım: bant harika olmuş ellerine sağlık çok şanslı cimcime valla, ya bişi sorcam ben senn bisküvili pastadan yapim dedim de 200 gr lik iki paket bisküviye 1/2 paketten biraz fazla margarin koydum az mı olmuş tutmadı yuvarlayamayınca buzdolabı poşetine rulo gibi şekil verip(biraz zor oldu) dondurdum inş. çözülünce döküm saçım olmaz:26: yrn akşam misafire koycam da..
Eslem Bulut : hoşgeldin cnm aramıza..
Ivy: elimden geldiğince bnde ütülüyorum ama çk nadir de olsa mecbur kaldığımda ütüsüz de giydiriyorum bazen 2-3 kıyafet ıslanıyo salyadan
face de gruba katılan kimler var bzden? ona göre bnde katılimm
Furkan uyudu eşim maç izlemeye gitti, bnde yatıcam belim boynum ağrıyo dinlenirim hadi sizlere ii geceler bol muhabbetler..
benim kızım malesef doğduğundan itibaren en az 3 kez kalkıyo 9 gibi uyur . sizinki harikaymış umarım eski uykulu gecelere dönersiniz ben alıştım artık uykusuz gecelere
Tatlım biz kk de ki diğer gruptaki anneler olarak bugün açtık aratırsanız çıkar çok güzel paylaşımlar oluyo daha ilk günden çorbalar yemekler kuzularımız hakkında hepinizi bekliyoruz
sanırım yeni kurulmuş
Taze edindigim ve hemen uygulamaya (bana mantikli geldigi icin) basladigim bir bilgiyi paylasayim, pedagog yakinimiz ingiltereye bir toplantiya gitmisti, orada konu disi olarak bebeklerin kas gelisimleri falan konusulmus heralde, bana sunu iletti; bebeklerde yurutec kullanmak, sagina soluna yastik tikistirarak oturtmaya zorlamak ve emeklemesi icin ayak tabanindan ittirmek gibi seyler bebeklerin kaslarini tembellestiriyormus ve dengelerini saglamalarini guclestiriyormus, bu denge olayi da beyin gelisimlerine kadar etki edebilirmis... Maalsef kendi alanim olmadigi icin arada gecen terimleri hatirlayamayacagim, ozetle - bebeklerimizi vucut gelisimlerini tamamlarken rahat birakmaliyiz. Once yatacak, saga sola donecek, ileri atilacak ve zamanla tum kaslari hazir oldugunda kendileri oturacak ve dengeli bir sekilde pozisyonlarini koruyacaklar. Henuz kaslar hazir degilken saga sola yastik koyarak oturttugumuzda denge saglayamiyor ama yinede pozisyonlarini koruyorlar, bu sekilde norolojik olarakda onlara zarar veriyormusuz. Yurutec icinde ayni sey gecerli. Cok uzun anlattim kusura bakmayin, bu konuda baska bilgisi olan varsa, paylasirsa sevinirim.
arkadaşlar herkese bol muhabbetler uyumak üzere olanlarada bol uykulu geceler ben yatıyorum yarın görüşmek üzere sağlıcakla kalın
Ya kabız yapmadı bizde ama ıy azcık iğrenç olcak ama kakada bütün bütün duruodu havuç ezmelericanım bnim kızımda kabızdı, haftada bir ancak yapıyordu
şimdi biraz daha düzenlendi 2-3 günde bir yapıyır artık, arada günde 2 kez yaptığı da oluyor
ben havuçu kestim o şekilde rahatladı
pişmiş havuç kabız yaparmış aklınızda olsun
Aa yastık tıkıştırma mevzusunu hiç duymamıştımTaze edindigim ve hemen uygulamaya (bana mantikli geldigi icin) basladigim bir bilgiyi paylasayim, pedagog yakinimiz ingiltereye bir toplantiya gitmisti, orada konu disi olarak bebeklerin kas gelisimleri falan konusulmus heralde, bana sunu iletti; bebeklerde yurutec kullanmak, sagina soluna yastik tikistirarak oturtmaya zorlamak ve emeklemesi icin ayak tabanindan ittirmek gibi seyler bebeklerin kaslarini tembellestiriyormus ve dengelerini saglamalarini guclestiriyormus, bu denge olayi da beyin gelisimlerine kadar etki edebilirmis... Maalsef kendi alanim olmadigi icin arada gecen terimleri hatirlayamayacagim, ozetle - bebeklerimizi vucut gelisimlerini tamamlarken rahat birakmaliyiz. Once yatacak, saga sola donecek, ileri atilacak ve zamanla tum kaslari hazir oldugunda kendileri oturacak ve dengeli bir sekilde pozisyonlarini koruyacaklar. Henuz kaslar hazir degilken saga sola yastik koyarak oturttugumuzda denge saglayamiyor ama yinede pozisyonlarini koruyorlar, bu sekilde norolojik olarakda onlara zarar veriyormusuz. Yurutec icinde ayni sey gecerli. Cok uzun anlattim kusura bakmayin, bu konuda baska bilgisi olan varsa, paylasirsa sevinirim.
Öff yok artık ya rahat bıraksınlar şu kuzucuklarımızıcnm paylaşımın için çook teşekkürler keşke bunu bnm kv görümce ve eşim okusa da anlasadeli ediyolar tembel bu die, yok kas gelişimi ii olsun die iğne varmış onu kırıp içirmeliymiş..ne gerek var nesi geri diom anlayan yok
Aa dedim ben mi göremiomResim eklenmemis :) kk ipad den rsim eklettirmiyor artik sanirim, cok ozur dilerim kizlar, pc yi actigim bir vakitte hemen listeyi ekleyeyim buraya, bu yazimi da alintilayarak.
Sizde gunluk tablolari paylasirsanir cok sevinirim.
Ben face falan bilmem :) her daim burdayim, paylasimlar kaybolmaz, duzenli. Nicklere de cok alistim :) emel i bile yadirgadim yani yeni nick iyle :) davet eden arkadasimiza cok tesekkurler. Bizde onlari burada aktif gormek isteriz, forum kulturu baskadir nede olsa :) face de farkli paylasimlar olursa bize de yazin lutfen :)
ayy kız ne alınması aşkolsun hiiç öle düşünmedim cnm, biz burda aştık şekerim böle şeyleri alınganlik yapacak bişi yok ki zaten..bzde seni öpüyoruz
heracım: bant harika olmuş ellerine sağlık çok şanslı cimcime valla, ya bişi sorcam ben senn bisküvili pastadan yapim dedim de 200 gr lik iki paket bisküviye 1/2 paketten biraz fazla margarin koydum az mı olmuş tutmadı yuvarlayamayınca buzdolabı poşetine rulo gibi şekil verip(biraz zor oldu) dondurdum inş. çözülünce döküm saçım olmaz:26: yrn akşam misafire koycam da..
Eslem Bulut : hoşgeldin cnm aramıza..
Ivy: elimden geldiğince bnde ütülüyorum ama çk nadir de olsa mecbur kaldığımda ütüsüz de giydiriyorum bazen 2-3 kıyafet ıslanıyo salyadan
face de gruba katılan kimler var bzden? ona göre bnde katılimm
Furkan uyudu eşim maç izlemeye gitti, bnde yatıcam belim boynum ağrıyo dinlenirim hadi sizlere ii geceler bol muhabbetler..
Bugun huzursuz oldugumuzdan saatleri biraz sasti sabah 8 de uyanir emziririm yatar 10 da tekrar kalkar emziryorum doymazsa devam sutu veriyorum tekrar uyur 12 de kalkar oglen 3-4 gibi tekrar yatar 7gibi sekerleme yapip 10 gibide gece uykusuna dalar gecede 12 de ve sabah 5 te muhakkak kalkar emziririm tekrar yatar tabi herzaman busaatler olmuyor bazaen 1-2 saat aksiyor gece 12 den sonra 2 ye kadar uyumadigida olur ama genelde bu sekilde siz neler yapiyorsunuzben mutlaka 9 gibi uyutmaya çalışıyorum 22:00 den sonra büyüme hormonu salgılanıyormuş sizin belirli uyku düzeniniz var mı ?
3 gecedir uuyumayam ve uyutmayan oğlum meğer bize bir inci tanesi hazırlıyormuş :)
Ivy verdiğin faydalı bilgiler için teşekkürler, ben de oturtmaya çalışmıyorum diye oturmuyor zzannediyor ve kendime kızıyordum. Rahatladım: )
Bir de kızlar yemek listesi arayanlar için söylüyorum, ben netten bi örnek menü indirmiştim, yazan kişi aylarca o gün ne yedirsiyse hepsini yazmış, isteyenlere gönderebilirim.
bol uykulu geceler herkese.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?