2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bizide unutmaz araniza alirsiniz demi kizlar

Emel masallah size ya hediyeleriniz gule gule kullanin mama sandalyesinde bil bil yemekler yezin kuzun insallah buarafa atlanadum tshirt fikrinizede bayildim esinede aferun karsiligi helmis henencecik canim mail atiyorum sana bakarsin

Atarlı aybike heheyett. Yalnız benim Facebook yok açma ihtimalimde pek yok. Eşimle centilmenlik anlaşmamız var sosyal medya konusunda. Hatta kızımın fotolarını burada paylaştığımı falanda bilmiyor.

Atarlı aybike volume 2 :)))

Dur ben de kızgın olayım
Benden başka Kimse emzik vermiyor mu bebeğine ?
Bir soru sorduk cvp yazan yok ne biçim topic burası?

Hehhh bi sen eksiktin :)) şaka bi yana gündüz yoğundum okudum ama yazamadım sabah. Sonrada giremedim. Ben ilk 20 gün her şeyi (biberon, emzik ne varsa) her seferinde kaynatarak temizledim. Sonra 40 günlüğe kadar günde 1 sefer kaynattım. Zamanla azalta azalta haftada 1 kaynatmaya başladım. 5 aylık olmadan önce biberonu bıraktık geriye emzik ve oyuncaklar kaldı. Bu arada oyuncaklar arasında peluşta var ve oyuncakları asla kaynatmadım. Kıyafetleriyle aynı koşullarda yıkadım sadece. Artık hiç bir şeyi kaynaşmıyorum sıcak suda yıkıyorum. Arada da normal beyaz sabunla yıkıyorum. Ayrı sabunu ve bulaşık süngeri var kızımın. Emzikleri arada sırada çaydanlığın altındaki kaynak sudan geçiriyorum. Yere düşenleri her seferinde yıkıyorum ama koltuğa yatağına düşeni kıl tüy varmı diye baktıktan sonra gerekmiyorsa yıkamıyorum. Uzun oldu ama fırçayı yiyince detaylı anlatayım dedim :) ha bu arada bunları doktorumuzun ve hemşire emeklisi teyzemin tavsiyeleriyle ayarladım hep. Bağışıklık sistemi oluşsun diye. Eklediğin likteki yazıya katılıyorum mikrop fobisi faydasız. Mikroplarla başedebilmek lazım.

İşte o uzmanı görmüş kv ve bir arkadaş bana anlatıyorlardı bu akşam. Dedim benim kız o peluşlardaki mikroplara alıştı bile sırada topraktakiler var. 9 aylıkken tetanozu vuruldukmu çimenlerin üstündeyiz aynen. :)) çok şükür büyük konuşmuş olmayayım ama hiç hasta olmadık biz şimdiye kadar.

gelmeyin üstüme delirtmeyinnnnn beni :)))

bende fazla hassas davranma taraftarı değilim. tamam hiç strelize etmeyelim demiyorum ama az biraz tanışması lazım ki bağışıklık sistemi baş etmeyi öğrensin...benim ev biliyorsunuz kedi cenneti :)) 7-8 artık sayıyı bende unuttum, bide 3 gün önce bitanesi 4 tane yavruladı. yani ne yaparsam yapayım içinizdeki en mikrop yuvası ev benimki ilk 3 ay odasından başka odalara geçmedi, sadece verendadaydı ama 3 aydır salonu kedilerle ortak kullanıyor. mesela oyuncağı kedilerin gezindiği yere düşüyor, tamam yıkıyorum ama öyle yarım saatte bir düşen oyuncağı dezenfekte edemiyorum her seferinde çok şükür şimdiye kadar hiç hastalanmadı, ateş falan nedir bilmiyorum henüz. tabi büyük konuşmayayım, çocuk bu hasta olacak. doktor arkadaşım "sonuçta aşılarda vücuda verilen virüsler, bağışıklık sistemi savaşmayı öğrensin diye. ne kadar titizlenirsen okadar zayıf kalır, bırak çocuk mikroplarla tanışsın" demişti. bende havalar ısınır ısınmaz çimenlere salmayı düşünüyorum

köylerde çocuklara baksana, bahçelerde çıplak ayak eli yüzü çamur dolaşıyor ama yanaklardan kan fışkırıyor :)))

ee google group desek yada başka bişey o da sizin anlşamaya aykırı mı olacak? yani sadece kk ya müsade var?

sülümanımı izledim, bulaşık makinamı çalıştırdım, oğlumu emzirdim... bi bardak su içip uyku vakti artık dedim
veeee mutfağa girdiğimde yerler su içinde
sevgili makinamın gider hortumu yerinden çıkmış ve program bitene kadar tüm suyu mutfağa boşaltmış. arkadaş gecenin 1 inde olacak iş mi bu

mutfağımı temizledim, size laf yetiştirdim ve artık oğluşumun koynuna girer ve uyurum...hadi size iyi geceler

Aynen bende sonradan olma da olsa köy çocuğuyum. Gerçi şehirdeyken de mahalle ortamında sokakta oynadım. Doğal beslenme olduktan sonra kim korkar ahin mikroplardan. Mikroplardan kaçarken sarfettiğimiz enerjiyle doğal beslenme olayına saldırsak sorun kökünden çözülecek.

ee google group desek yada başka bişey o da sizin anlşamaya aykırı mı olacak? yani sadece kk ya müsade var?

Gmail hesabım var canım. Aranılmayan bulunmayan arkadaşlık teklif edilemeyen güvenlik şeysine getirip sadece buradaki kapalı grupla görüşürsem sorun olmaz. Google drive kullanıyorum mesela Abi'm öğretti ama sadece foto arşiv olarak kullanıyorum. Tam özelliklerini hiç kucalamadım. Dalsam çözerim ama.

Geçmiş olsun ne diyim. Benimde gündüzüm yoğundu ve şimdide yorgunluktan uyuyamıyorum. Bugün eşimin doğumgünüydü. Sabah karşı komşum kahvaltıya geldi. Öğlen gibi kızım uyudu. Uyanınca toparlandık çıktık derken saat 15:30 oldu. Ne hediye alacağımı bilmeden outlet center e gittim. Bi ona baktım bi buna baktım falan derken takım elbise aldım :)) sonra pasta, çiçek derken çocukla bu kadar olur dedim eve geldim. Karşı komşuma berra yı 2 dk emaneten verdimde arabadan aldıklarımı eve çıkarabildim. Evi kızım uyurken biraz toplamıştım ama yinede oldukça dağınık ve pis evime 10-12 kişi geldi gitti. Yemek işini lahmacun siparişiyle çözdük. Ben kızımı emzirip uyutayım derken arkadaş sağolsun bulaşık makinasındaki temizleri boşaltmışta yemeğinkileri doldurmuş bile. Banada çay-pasta-kuruyemiş servisi kaldı sadece. Ona rağmen ayaklarımın altı sızlıyor. Yemekli misafir alan arkadaşlara selam eder helal olsun derim. Başkada bişicik diyemem.

Canim simdi gordum sorup seni bilgilendiririm
Teşekkür ederim canım

Bakarım eğer bulursam hoşuna giderse alırız yani oyuncağını severse alırım canım. Ayırmak zor oluyor .

Hoşgeldin bende bir prenses annesiyim :)

Canım sütü ve mamayı biberon ile içeceğini bilsin. İlerde sorun olur bu sefer hiçbirşey yediremezsin kaşık ile.

Canım geçmiş olsun neden mr çekilecek kafa büyüklüğü ile ilgili mi.
Sagol canim evet gelisimi iimis cok sukur. Esim sivasli onlar yapiyorlar. Gerci ablamin esi de adanali onun da kvsi yapar. Ben de iyi olmaya calisiyorum iste.
Maşallah kızının gelişimine canım. buarada geçen gün bizdede vardı içli köfte benimde kaynatam sivaslı.
Hemseri sayiliriz esin tarafindan bizde malatyaliyiz yapardi eskiden annemler simdi kolu agridigi icin yapamiyor eskisi kadar
Vuu kocaları sivaslılar topiği açsak bayağı kalabalık olucaz :)
Emel masallah size ya hediyeleriniz gule gule kullanin mama sandalyesinde bil bil yemekler yezin kuzun insallah buarafa atlanadum tshirt fikrinizede bayildim esinede aferun karsiligi helmis henencecik canim mail atiyorum sana bakarsin
Teşekkür ederim canım sağol inşallah. Baktım gördüm mucuks

Eşine sizinle beraber nice seneler diliyoruz. Oh hediye işini de halletmişsin.
Buarada bende kızımın hiçbir oyuncağını yıkamadım çok şükür+ 3sorun yaşamadık hasta da olmadık666666666666 bende toprakta çamur yaparak büyüdüm . Şehirde+ büyüdüm ama evimizin önünde bahçemiz vardı.

Bu saatte ne işim var derseniz kızım 3,30 da kalktı daha yatmadı şuan laptopa vurmakla meşgül birde gülüyor yerlerde yuvarlanıyor. yarın sabahda kontrolümüz var arada yazan tuhaf şeyle kızımın eseri

Öperim sizleri ve miniklerinizi.

Benim oglumun sunnetini de nuvit hoca yapti cok iyi biri cidden

Luboyf ve minosh dediginizi yapip sabretmeye karar verdim sonradan biberonu birakmasi zor olur haklisiniz anne sutu aliyor Bu arada ek gidanin eglenceli olacagini kim demis:))

Valla benim oglum anne sutu ve mamayi o kadar seviyorki ek gidaya baslayinca herseyi sapir supur yiyecek sandim ama oyle olmadi maalesef. Kilosuna takilma bizimki de 7400.

Valla benim oglum anne sutu ve mamayi o kadar seviyorki ek gidaya baslayinca herseyi sapir supur yiyecek sandim ama oyle olmadi maalesef. Kilosuna takilma bizimki de 7400.

Aynen Hic umdugum gibi olmamisti
Her gun bi macera hergun bi yogurdu cok seviyor baskada sorunsuz yedigi bir sey yok kilosu artista degil durusta bi yetmis persentil olsa

Aynen Hic umdugum gibi olmamisti
Her gun bi macera hergun bi yogurdu cok seviyor baskada sorunsuz yedigi bir sey yok kilosu artista degil durusta bi yetmis persentil olsa
Kilo 50 persentil boy 90 persentil dedi doktorumuz bize de.

Kizlar bu arada dun bogazim kasiniyordu, gece 3 gibi uyandim burun tikanik, bogaz sismis nefes alamitorum. Maske kullanacagim Kayra ile beraberken umarim gecmez

Canim biz emzigi sadece uyurken aliyoruz onuda haftada bir muhakkak kaynatiyorum tabi biberonlarinida oyuncaklarinida 2-3haftada bir kaynatiyorum

Teşekkurler, ayrıcadiğermsjiçin bebeğineyedirdin diye anladım kusurabakma

Teşekkurler, ben aradakaldım o bahsettiğim arkadaşım gibi 2makinayla sürekli herşeyi sterilizeedenlerden

olmadım ama acaba Doğru mu yapıyorum azmı (2 haftada1 biberon,emzik,kaynatıp)oyuncakları sadeceyıkıyorum.

Hastanede en steril olması gereken yerler bile pislik içindeydi o zamanıdüşünüyorum ordaextra

birhastalık mikrop kapmadıys Evdehiç olmaz diyorum. Ohh be yalnızdeğilmişim

Sabaha karşı, komşum kahvaltıya geldi diye okudum, oha osaatte kahvaltıya gelinir mi diye düşündüm :)

Tabi tekrar okuyuncaanladım , eşinin doğumgünü kutlu olsun nice niceyaşları olsunseninle ve kızınızla birlikte

Gunduz cok takip edemiyorum. 2013 agustos anneleri diye face de bir grup var. biz mi actik bu grubu? bu topicle baglantili mi? Aybike ve emele baktim grupta degiller

Gunduz cok takip edemiyorum. 2013 agustos anneleri diye face de bir grup var. biz mi actik bu grubu? bu topicle baglantili mi? Aybike ve emele baktim grupta degiller

Yok onlar başkatopiğin grubu buraya da yazmışlardı siz de gelin diye ordan hatırlıyorum

Sana da geçmiş olsun , çabucak iyileşirsin inşallah

Hah sagol aybikecim, ben soyliyim cok iyi bir doktormus diye de kendisi karar verir artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…