- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.441
kızlar benim önerim face de kapalı grup kuralım...
ya mevcut kullanıcılarımızla yada buradaki nicklerle yeni kullanıcı açıp üye oluruz
facede grup kurduğunda yazışmalar birbirine karışmadan daha düzenli takip edilebiliyor. bide dosya, fotoğraf, video yüklemek rahat...daha öncede demiştim ya şu tarifleri falan orada dosya olarak saklayabiliriz
böyle bişey yaparsak ben bugün paşama kullanıcı açıcam, onunla üye olmayı düşünüyorum. hem ona güzel bir anı bırakmış olurum ilk arkadaşları ve teyzeleri :)
Kızlar dün babamız bize süpriz yapmış çok mutlu oldum dün tanışma yıldönümüzdü normalde kutlamam ben böyle günleri yani kutlayacağım evlilik yıl dönümü ve doğum günleri dışında.Ama eşim sağolsun 2 senedir de kutluyor süpriz yaparak. Pasta almış ve bana romanson dan saat almış kızıma da mama sandalyesi almış :) Ben ise eşimi şort ve tshırt ile karşıladım düşünün. Çok komikti ya :)
Mama sandalyemiz papetto ma 404 mü ne güzel beğendim ben :)
hani şu damdan düşer gibi gelip soru soran sonrada cevap alamayınca kalayı basıp gidinler varya durup durup onlara gıcık olasım laf söyleyesim geliyor :) ama yok susucam laf etmicem artık
bide okuyup okuyup kuş olup uçanlar var sabah sabah
kapalı grup mevzusunu en çok bu 2. kategori için istiyorum
heh işte buna deli oluyorum...arkadaş sana ne nerde ne yazdım ne yapıyorum..sen git geyiğine bak
burda bir bilgi paylaşırken bir yandan da yazmak istemiyorum. gel alacağını al sonrada selamsız sabahsız git, o da güzel
kendimi çok kızgın gördüm yine :))))
Dur ben de kızgın olayım
Benden başka Kimse emzik vermiyor mu bebeğine ?
Bir soru sorduk cvp yazan yok ne biçim topic burası?
Canim ben pelus oyuncak almadim pek, sert plastik kupler, oyun halisinin oyuncaklari falan varya onlari sterilzatore koyuyorum. Diger oyuncaklari da yikanabilir organik kumas. dun haberturkte pelus oyuncaklari haftada bir yikamak veya 1 saat detin dondurucuda bekletmek gerektigini soyluyordu bir uzman.
Bende bebek deterjani kullaniyorum yikamak icin, yukayip duruladiktan sonra 15 gunde bir steril ediyorum. Bence sende icine nasil siniyorsa oyle yap canim. Illa sterilizatire koyacagiz diye birsey yok.
Atarlı aybike heheyett. Yalnız benim Facebook yok açma ihtimalimde pek yok. Eşimle centilmenlik anlaşmamız var sosyal medya konusunda. Hatta kızımın fotolarını burada paylaştığımı falanda bilmiyor.
Atarlı aybike volume 2 :)))
Hehhh bi sen eksiktin :)) şaka bi yana gündüz yoğundum okudum ama yazamadım sabah. Sonrada giremedim. Ben ilk 20 gün her şeyi (biberon, emzik ne varsa) her seferinde kaynatarak temizledim. Sonra 40 günlüğe kadar günde 1 sefer kaynattım. Zamanla azalta azalta haftada 1 kaynatmaya başladım. 5 aylık olmadan önce biberonu bıraktık geriye emzik ve oyuncaklar kaldı. Bu arada oyuncaklar arasında peluşta var ve oyuncakları asla kaynatmadım. Kıyafetleriyle aynı koşullarda yıkadım sadece. Artık hiç bir şeyi kaynaşmıyorum sıcak suda yıkıyorum. Arada da normal beyaz sabunla yıkıyorum. Ayrı sabunu ve bulaşık süngeri var kızımın. Emzikleri arada sırada çaydanlığın altındaki kaynak sudan geçiriyorum. Yere düşenleri her seferinde yıkıyorum ama koltuğa yatağına düşeni kıl tüy varmı diye baktıktan sonra gerekmiyorsa yıkamıyorum. Uzun oldu ama fırçayı yiyince detaylı anlatayım dedim :) ha bu arada bunları doktorumuzun ve hemşire emeklisi teyzemin tavsiyeleriyle ayarladım hep. Bağışıklık sistemi oluşsun diye. Eklediğin likteki yazıya katılıyorum mikrop fobisi faydasız. Mikroplarla başedebilmek lazım.
İşte o uzmanı görmüş kv ve bir arkadaş bana anlatıyorlardı bu akşam. Dedim benim kız o peluşlardaki mikroplara alıştı bile sırada topraktakiler var. 9 aylıkken tetanozu vuruldukmu çimenlerin üstündeyiz aynen. :)) çok şükür büyük konuşmuş olmayayım ama hiç hasta olmadık biz şimdiye kadar.
Atarlı aybike heheyett. Yalnız benim Facebook yok açma ihtimalimde pek yok. Eşimle centilmenlik anlaşmamız var sosyal medya konusunda. Hatta kızımın fotolarını burada paylaştığımı falanda bilmiyor.
Hehhh bi sen eksiktin :)) şaka bi yana gündüz yoğundum okudum ama yazamadım sabah. Sonrada giremedim. Ben ilk 20 gün her şeyi (biberon, emzik ne varsa) her seferinde kaynatarak temizledim. Sonra 40 günlüğe kadar günde 1 sefer kaynattım. Zamanla azalta azalta haftada 1 kaynatmaya başladım. 5 aylık olmadan önce biberonu bıraktık geriye emzik ve oyuncaklar kaldı. Bu arada oyuncaklar arasında peluşta var ve oyuncakları asla kaynatmadım. Kıyafetleriyle aynı koşullarda yıkadım sadece. Artık hiç bir şeyi kaynaşmıyorum sıcak suda yıkıyorum. Arada da normal beyaz sabunla yıkıyorum. Ayrı sabunu ve bulaşık süngeri var kızımın. Emzikleri arada sırada çaydanlığın altındaki kaynak sudan geçiriyorum. Yere düşenleri her seferinde yıkıyorum ama koltuğa yatağına düşeni kıl tüy varmı diye baktıktan sonra gerekmiyorsa yıkamıyorum. Uzun oldu ama fırçayı yiyince detaylı anlatayım dedim :) ha bu arada bunları doktorumuzun ve hemşire emeklisi teyzemin tavsiyeleriyle ayarladım hep. Bağışıklık sistemi oluşsun diye. Eklediğin likteki yazıya katılıyorum mikrop fobisi faydasız. Mikroplarla başedebilmek lazım.
İşte o uzmanı görmüş kv ve bir arkadaş bana anlatıyorlardı bu akşam. Dedim benim kız o peluşlardaki mikroplara alıştı bile sırada topraktakiler var. 9 aylıkken tetanozu vuruldukmu çimenlerin üstündeyiz aynen. :)) çok şükür büyük konuşmuş olmayayım ama hiç hasta olmadık biz şimdiye kadar.
gelmeyin üstüme delirtmeyinnnnn beni :)))
bende fazla hassas davranma taraftarı değilim. tamam hiç strelize etmeyelim demiyorum ama az biraz tanışması lazım ki bağışıklık sistemi baş etmeyi öğrensin...benim ev biliyorsunuz kedi cenneti :)) 7-8 artık sayıyı bende unuttum, bide 3 gün önce bitanesi 4 tane yavruladı. yani ne yaparsam yapayım içinizdeki en mikrop yuvası ev benimkiilk 3 ay odasından başka odalara geçmedi, sadece verendadaydı ama 3 aydır salonu kedilerle ortak kullanıyor. mesela oyuncağı kedilerin gezindiği yere düşüyor, tamam yıkıyorum ama öyle yarım saatte bir düşen oyuncağı dezenfekte edemiyorum her seferinde çok şükür şimdiye kadar hiç hastalanmadı, ateş falan nedir bilmiyorum henüz. tabi büyük konuşmayayım, çocuk bu hasta olacak. doktor arkadaşım "sonuçta aşılarda vücuda verilen virüsler, bağışıklık sistemi savaşmayı öğrensin diye. ne kadar titizlenirsen okadar zayıf kalır, bırak çocuk mikroplarla tanışsın" demişti. bende havalar ısınır ısınmaz çimenlere salmayı düşünüyorum
köylerde çocuklara baksana, bahçelerde çıplak ayak eli yüzü çamur dolaşıyor ama yanaklardan kan fışkırıyor :)))
ee google group desek yada başka bişey o da sizin anlşamaya aykırı mı olacak? yani sadece kk ya müsade var?
sülümanımı izledim, bulaşık makinamı çalıştırdım, oğlumu emzirdim... bi bardak su içip uyku vakti artık dedim
veeee mutfağa girdiğimde yerler su içinde
sevgili makinamın gider hortumu yerinden çıkmış ve program bitene kadar tüm suyu mutfağa boşaltmış. arkadaş gecenin 1 inde olacak iş mi bu
mutfağımı temizledim, size laf yetiştirdim ve artık oğluşumun koynuna girer ve uyurum...hadi size iyi geceler
Teşekkür ederim canımCanim simdi gordum sorup seni bilgilendiririm
Bakarım eğer bulursam hoşuna giderse alırız yani oyuncağını severse alırım canım. Ayırmak zor oluyor .Bencede aliskin olmamasi daha iyi canim, ozellikle su saatten sonra. Ben uyku eslestirmesi yaptigim icin emzikle, uykuya dalmadan once 3-4 dakika emiyor dalinca atiyor. Disaridaykende sadece soothie yi kullaniyordum onu kaldirip atamiyordu arabasidndan :) simdi onuda savuruyor :) ama hem emzik hem oyuncak tasimaktansa bu baya guzel. Cok tatli oluyor hemde cok yakisiyor bebeklere. Hemde isteyerek emiyor kizim, tum oyuncaklar agiza gittigi icin :)
Hoşgeldin bende bir prenses annesiyim :)merhaba deyıp cıkmıstım gecen.kendımı de bugun tanıtayım. 23 yasındayım agustosun 6 sında doğan minik bir prensesım var. kayseride yasıyorum. şimdilik ev hanımıyım. bir de cocuk gelişimi kursuna gidiyorum. şimdlik bu kadar sizinle olmaktanda cook mutluyum.
Canım sütü ve mamayı biberon ile içeceğini bilsin. İlerde sorun olur bu sefer hiçbirşey yediremezsin kaşık ile.Arkadaslar merhaba gecen sene araliktan Bu yana sizi takip ediyorum 6 bucuk aylik dunya tatlisi bi kizim var kasikla beslenmesi cok zor ve az oluyor acaba corbalari yada likit tum gidalari biberonla vermelimiyim ne dersiniz??? muhallebiyi biberonla veriyorum severek iciyor
Canım geçmiş olsun neden mr çekilecek kafa büyüklüğü ile ilgili mi.Kızlar birkaç ggündür takip edemiyorum. Inşallah herkes iyidir. Biz bugün doktora gittik. OÖnemli birşey olmayabilir her ihtimale karşın pzt bi beyin cerrahina gideceğiz ve büyük ihtimalle mr çekilecek. Mr zararsizmis ama anestezi meselesi benu çok korkutuyor. Daha şimdiden gözyaşım düştü düşecek. Bebeklerde anestezi hakkında bilgisi olan var mı?
Maşallah kızının gelişimine canım. buarada geçen gün bizdede vardı içli köfte benimde kaynatam sivaslı.Sagol canim evet gelisimi iimis cok sukur. Esim sivasli onlar yapiyorlar. Gerci ablamin esi de adanali onun da kvsi yapar. Ben de iyi olmaya calisiyorum iste.
Vuu kocaları sivaslılar topiği açsak bayağı kalabalık olucaz :)Hemseri sayiliriz esin tarafindan bizde malatyaliyiz yapardi eskiden annemler simdi kolu agridigi icin yapamiyor eskisi kadar
Teşekkür ederim canım sağol inşallah. Baktım gördüm mucuksEmel masallah size ya hediyeleriniz gule gule kullanin mama sandalyesinde bil bil yemekler yezin kuzun insallah buarafa atlanadum tshirt fikrinizede bayildim esinede aferun karsiligi helmis henencecik canim mail atiyorum sana bakarsin
Aynen bende sonradan olma da olsa köy çocuğuyum. Gerçi şehirdeyken de mahalle ortamında sokakta oynadım. Doğal beslenme olduktan sonra kim korkar ahin mikroplardan. Mikroplardan kaçarken sarfettiğimiz enerjiyle doğal beslenme olayına saldırsak sorun kökünden çözülecek.
Gmail hesabım var canım. Aranılmayan bulunmayan arkadaşlık teklif edilemeyen güvenlik şeysine getirip sadece buradaki kapalı grupla görüşürsem sorun olmaz. Google drive kullanıyorum mesela Abi'm öğretti ama sadece foto arşiv olarak kullanıyorum. Tam özelliklerini hiç kucalamadım. Dalsam çözerim ama.
Geçmiş olsun ne diyim. Benimde gündüzüm yoğundu ve şimdide yorgunluktan uyuyamıyorum. Bugün eşimin doğumgünüydü. Sabah karşı komşum kahvaltıya geldi. Öğlen gibi kızım uyudu. Uyanınca toparlandık çıktık derken saat 15:30 oldu. Ne hediye alacağımı bilmeden outlet center e gittim. Bi ona baktım bi buna baktım falan derken takım elbise aldım :)) sonra pasta, çiçek derken çocukla bu kadar olur dedim eve geldim. Karşı komşuma berra yı 2 dk emaneten verdimde arabadan aldıklarımı eve çıkarabildim. Evi kızım uyurken biraz toplamıştım ama yinede oldukça dağınık ve pis evime 10-12 kişi geldi gitti. Yemek işini lahmacun siparişiyle çözdük. Ben kızımı emzirip uyutayım derken arkadaş sağolsun bulaşık makinasındaki temizleri boşaltmışta yemeğinkileri doldurmuş bile. Banada çay-pasta-kuruyemiş servisi kaldı sadece. Ona rağmen ayaklarımın altı sızlıyor. Yemekli misafir alan arkadaşlara selam eder helal olsun derim. Başkada bişicik diyemem.
Öncelikle geçmiş olsun, sakin ol ve kafandaki ıötü senoryoları uzaklaştır,
Sakın bebeğine bakarak ağlama o uyurken uzaklaş ondan ağlayıp rahatla
ona üzüntnü hele onunla ilgili Olduğunu hiç belli etme.
Mr da hiç birşey çıkmayacak içini ferah tut , ama mr a sokmadan önce mutlaka
2. Hatta 3. Doktora muayene olsun sakn tek dra güvenmeyin.
Beyin cerrahı değil genel cerrah ama prof nüvit hocayı önerebilirim gerçekten İNSAN bir cerrah
(Memorial okmeydanında).
Luboyf ve minosh dediginizi yapip sabretmeye karar verdim sonradan biberonu birakmasi zor olur haklisiniz anne sutu aliyor Bu arada ek gidanin eglenceli olacagini kim demis:))
Valla benim oglum anne sutu ve mamayi o kadar seviyorki ek gidaya baslayinca herseyi sapir supur yiyecek sandim ama oyle olmadi maalesef. Kilosuna takilma bizimki de 7400.
Kilo 50 persentil boy 90 persentil dedi doktorumuz bize de.Aynen Hic umdugum gibi olmamisti
Her gun bi macera hergun bi yogurdu cok seviyor baskada sorunsuz yedigi bir sey yok kilosu artista degil durusta bi yetmis persentil olsa
Canim biz emzigi sadece uyurken aliyoruz onuda haftada bir muhakkak kaynatiyorum tabi biberonlarinida oyuncaklarinida 2-3haftada bir kaynatiyorum
Geçmiş olsun ne diyim. Benimde gündüzüm yoğundu ve şimdide yorgunluktan uyuyamıyorum. Bugün eşimin doğumgünüydü. Sabah karşı komşum kahvaltıya geldi. Öğlen gibi kızım uyudu. Uyanınca toparlandık çıktık derken saat 15:30 oldu. Ne hediye alacağımı bilmeden outlet center e gittim. Bi ona baktım bi buna baktım falan derken takım elbise aldım :)) sonra pasta, çiçek derken çocukla bu kadar olur dedim eve geldim. Karşı komşuma berra yı 2 dk emaneten verdimde arabadan aldıklarımı eve çıkarabildim. Evi kızım uyurken biraz toplamıştım ama yinede oldukça dağınık ve pis evime 10-12 kişi geldi gitti. Yemek işini lahmacun siparişiyle çözdük. Ben kızımı emzirip uyutayım derken arkadaş sağolsun bulaşık makinasındaki temizleri boşaltmışta yemeğinkileri doldurmuş bile. Banada çay-pasta-kuruyemiş servisi kaldı sadece. Ona rağmen ayaklarımın altı sızlıyor. Yemekli misafir alan arkadaşlara selam eder helal olsun derim. Başkada bişicik diyemem.
Geçmiş olsun canım. Neden beyin cerrahiye yönlendirildiniz?? Yazdıysan bile kaçırdım kusuruma bakma. Eğer anestezi gerekiyorsa içini ferah tut kilosuna uygun anestezi veriyorlar. Derin uykusna daldığında da belki mrda kalabilir. O aletin kendine göre bir sesi var. Ninni gibi gelir.
Öncelikle geçmiş olsun, sakin ol ve kafandaki ıötü senoryoları uzaklaştır,
Sakın bebeğine bakarak ağlama o uyurken uzaklaş ondan ağlayıp rahatla
ona üzüntnü hele onunla ilgili Olduğunu hiç belli etme.
Mr da hiç birşey çıkmayacak içini ferah tut , ama mr a sokmadan önce mutlaka
2. Hatta 3. Doktora muayene olsun sakn tek dra güvenmeyin.
Beyin cerrahı değil genel cerrah ama prof nüvit hocayı önerebilirim gerçekten İNSAN bir cerrah
(Memorial okmeydanında).
Canim cok gecmis olsun insallah hersey istediginiz gibi ve rahat gecer anestezi ile ilgili pek bilgim yok ama zararli olsa drlar teklif etmezdi herhalde buyuzden sikma canini hersey iyi gecer insallah sen guclu ol aglamaki yavruna bakabilesin onun sana ihtiyaci olucak dualarimiz sizinle
Kızlar desteginiz iiçin teşekkürler. Bebegimin kuyruk sokumunda doğuştan bi delik var. Ciddiye almamistik ama kafama takılıp biraz araştırınca dr gittik. Basit bi delik de olabilirmiş ama omurilikle bağlantısıda oolabilirmiş. Bunu da ancak mr la anlayabilirlermis. Bizi bi beyin cerrahina yönlendirdi, maalesef istanbula çok uzağız. Eğer ddoktor iiçime sinmezse başka ddoktorlarada gideriz. BBakalım ne ddiyecek ama araştırdım nette, mrla bakmışlar. Narkoz için de rahatlatici şeyler okudum ama anne yüreği işte: ( gaz sancısı olsa benim içim yanardi. Beni uyutmadi, şimdi kendi uyuyor sipa. Gece gece kaka yapiyor bu ara, temizleyene kadar uyku kaçıyor. Derken sabah oluyor, anne işe.
Kapalı face grubuna ben de sıcak bakiyorum, rahat rahat yazisilir, foto paylaşılır. Oglumu tanistiamiyorum sizle herkes görebilir diye. Bi de dezenfekte konusu konuşulmuş, ben 6 aydan sonra bıraktım. Bi hastalığıda oolmadı şükür.
Hepinizi öpüyorum, saolun yanımda oldugunuziiçin
Gunduz cok takip edemiyorum. 2013 agustos anneleri diye face de bir grup var. biz mi actik bu grubu? bu topicle baglantili mi? Aybike ve emele baktim grupta degiller
Hemseri sayiliriz esin tarafindan bizde malatyaliyiz yapardi eskiden annemler simdi kolu agridigi icin yapamiyor eskisi kadar
canım benimki karşıyaka değildi, Egepol Hastanesinde Hakan Bey...kesinlikle izmirin en iyi doktorlarının başında geliyor diye iddialı konuşabilirim. normal doğumu destekleyen birisi ve hastasının halinden çok iyi anlıyor. benim her türlü kaprisimi çekti hamileliğim boyunca...cumartesi sezeryana almak zorundayım dedi. yok dedim ben pazar siz yokken taburcu olmam nöbetçi doktorla...tamam ozaman pazar sabah gelirim senin doğumu yaparız sonra eve gider kahvaltıma devam ederim dedi :))) gerçektende öyle oldu 10.00 da beni doğurttu gitti adam
bak şimdi bi kez daha hatırladım o günü :) Karşıyaka diye bir zorunluluğu yoksa Hakan Beyi tavsiye ederim kesinlikle
korkum çocuğun başka derdi var ben mi anlamıyorum ama dediğiniz gibi diş galiba bu...
ama ne iştahsızlık var nede kakada fark..sadece başı çok sıcak ve uykudan çığlıklarla uyanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?