2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Acik hava bende enerji patlamasi yapti... uyuyamadim. Dedigim gibi kizimla bugun foruma gittik. Neredeyse butun magazakara girdik. Kizima kulotlu coraplar aldim rengarenk. Koton outlette 2 tl ye dusmus saka gibi yani. Hirka almistim biraz buyuktu coook guzeldi ki aksamustu arkadadim foruma geldi basbasa kahve icelim diye kuzi var 2 yasinda ona verdim ayri gayri yok aramizda ilk cocugum gibi olmustu cicugumuz olmadigi icin dogumunda basındaben kaldim iki gece. Hergun gittim o bana birakti islerini halletti. O benim ilk kizimdir yani.
Yani bugun guzel birgundu.
Yemek yedim tatli yedim cay ictim garsonlar yediklerimi gorunce biraz tuhaf davrandilar hissettim.
Kizim teknosa calisanlari tarafindan sevilmek isteyince kopardi yaygarayi biraz zor sakinlesti.
Kotonda bir kiz kizimin gizli gizli fotografini cekerken yakalandi. Ve rica etti lutfennn bir foto diye. Lutfn sosyal medyaya paylasma dedim ama ne kadar dinler bbilmiyorum.
Arkdka kahve sonrasi kvye yemege gittik.
Sonrasi ev ve o kadar enerji topladim ki saatlerdir uyumus gibi kipir kipirim.
Ahhhh ozledim sizi ve gecmisi de yarin toparlamaya çalışayim.
Opuyorum sizleriiii.
Ii geceler.
Ve cok sukur ki kizimi kimse opmeden gunu bitirdik.
Kv de dahil yazik o kadar narin seviyir ki ona ragmen 100 kilo olsamda kizimi ona yada baskasina birakip arkadasim haric o calismasa idi ona birakirdim) birakmayacagim.
Ve anlmadigim sey insanlar neden bebegin elkerini tutar kuzimin onunde ki oyuncagi elkerine alip mikroplandirirlar anlamadim. Eve gekdigimizde kizimin disten tirnaga ustunu soyup battaniyeleri oyuncaklari dahil hep yikiyorum hemsiremiz söylemişti.
Ins Allaha emanet hasta olmasin dua edin .
Evren benimleeee bizimle evlatlatimiz hadta olmasin. Bu sefer kactim kocis soylenmeden gidimmmm

Canim hayirli olsun disleriniz misafir anlamiyorsa halinden sende geldikerinde duzenini bozma derim

afiyet olsun Ozan a. ek gıdaya bizden sonra başladın ama maşallahınız var bizi geçeceksiniz. alerjileri bitsin hep böyle güzel güzel yesin inşallah.

yok canım emzirmiyorum, eğer alışırsa sonra baş edemem diye korkuyorum. hogg teyzenin şştt pat yöntemini uyguluyorum

bizim ki maalesef emerek uyuyor ve birazda alışkanlık edindi uyanıp emiyor 5 dk ya uyuyor. acaba sizinde mi alışkanlık diye soracaktım ama diştenmiş :)

maşallah. kilo almıyor diye üzülüyordun bak ne güzel kilo almış. kan tahlili temiz çıkmış sevindim. inşallah idrar tahlilide temiz çıkar.

dişiniz hayırlı olsun. paşa çok akıllı dişini kime göstereceğini çok iyi biliyor :)

geçmiş olsun. şu boğaz akıntısı gerçekten çok kötü bir şey. öyle durumlarda bol bol ılık su içiyordum ben. suyla akıntı bitecekmiş gibi geliyordu.

sizde atlatmışsınız 6. ay aşılarını geçmiş olsun. inşallah ateşlenmeden huzursuzlanmadan atlatırsınız geceyi.

bugün hava çok güzeldi. kızımı kanguruya koyup çıktık dışarı. kızıma açık hava iyi geliyor her çıkışımızda mutlaka uyuyor. kendime elbise , kızıma 2 adet emzik aldım ( belki emer diye ) ve market alışverişi yaptım derken 2 saatten fazla gezmişim eve geldim her yerim ağırıyor. geçmişi bitireyim diye inat ettim yine bitiremedim ama artık daha fazla okuyamayacağım herkese iyi geceler

Maaşallah kızına, boyu uzun. Aşıyı da ateşsiz atlatmışsınızdır inşallah

Yaa yarama tuz bastın enson temmuzda gitmişim kuaföre, boya 1 seneyi geçti

bırakıcak kimsem yok

Kuaförde durmuyor 2 kezdenedim kucakta biledurmuyor off

Nurumhiram

katılıyorum sana elini tutmayı geçip öpenler bile var valla bazısını çok fenatersliyorum ama

1-2. Değil ki çok var . Elimi tutmayın öpmeyin yazılı bir önlük vs bulsam alıcam,

İnşallah canım yavaş yavaş alıp yetişsin arkadaşlarına :)
Ben bizimle oturtmak istedim hani yemek zamanını bilsin istedim dün balık yedi yine sadece ama bu sefer az yedi sonrasında kaşık mamasından yedi .Sabah kahvaltıda oturdu bizimle hiçbir şey yemedi gerçi gece pek uyumadı belki ondan şuan yeni uyudu bakalım kalkınca yiyecek mi birşeyler.

Kardelencim teşekkür ederim idrar tahlilimizde temiz çıktı doktor çok takıyorsan vitamin vereyim dedi ama ben gerek görmüyorum dedi kızın 6 aylık olarak bakıyorum çünkü dedi. Bende gerek yok o zaman dedim.

Burkacım geldiğimde buluşalım senin kuaförüne yakın yerde ben Ozan paşaya bakarım sende bakımını yaptırırsın olur mu ?

oyunnn bzmde evliliğimizin sohbetsiz akşamlarımızın en temel sorunu..pc yi bıraksa cepten oynuyo yada maç izliyo kv bekarken de öleydi kızım napim bzde çok söledik çok kızdık dio, ama eşime sık sık karını ihmal etme oyunla diil evinle ilgilen der saolsun.. çay da yapar kahvede ama burdaki muhabbetimle sürekli dalga geçer bn yazarken yanıma gelir "canım cicim bnm oğlan şunu yaptı ay sennki ne yaptı" der sinir eder..

bgn ek gıda için nette geziyordum bunu okudum:

Şehriye çorbası:
1/3 ajda bardağı şehriye
2-3 çeşit sebze (yarım kabak+ 1 arpacık soğan+4-5 dal maydonoz)
1 kibrit kutusu tavuk göğüs (6,5 aydan sonra) (Dikkat!!! Tavuklar hormonlu. Mümkünse organik al.)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2-3 kupa su
Tarhana Çorbası:
2/3 ajda bardağı tarhana (acısız, tuzsuz ev tarhanası)
2-3 çeşit sebze (yarım havuç+ yarım diş sarımsak+2-3 dilim patates)
1 ceviz içi büyüklüğünde kıyma (6,5 aydan sonra) (Dana bonfile ya da dana kuşbaşı)
2-3 kupa su

Yoğurt çorbası:
2 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı un eklenerek çırpılır.
1 tatlı kaşığı pirinç
3-4 dilim patates
Bir tutam nane
4-5 adet taze fasulye
2-3 kupa su
1 kibrit kutusu tavuk göğüs (6,5 aydan sonra)

Beslenme Düzeni:
Sabah saat 8'de emzir
Saat 9'da kahvaltı sonra emzir
2,5 saat bekle çorba sonra emzir
2-2,5 saat bekle yoğurt sonra emzir
Gece muhallebi ya da emzir

bunu arıyodum tamda kaç saate bi emecek ne yiyecek die

not:
(ajda bardağı ne kupa mı kaç ml anlamadım bilen sölesin rica ederim):26::26:

adres detaylar için...http://ardaakalin.blogspot.com.tr/search/label/6. Ay Doktor Kontrolü

güzel bi blog..

Ay ne sinir bozucu ( ben kafayi kacirabilirdim!

Sebze purelerine sogan sarimsak koyuyor musunuz?

Birde arkadasimin annesi tarhana verdi. Bugun onu pisirecegim. 1 yemek kasigi 1 ogun icin yeterli olur degil mi,

Canim ben de o ne bulduysam koydum corbalarindan yapiyordum gecen kontrolde doktora soyledim, 3sebzeyifilan karistir damak tadi olussun neyin ne tadi oldugunu bilsin zevk alsin yemekten dedi. Bilgin olsun

Sebze purelerine sogan sarimsak koyuyor musunuz?

Birde arkadasimin annesi tarhana verdi. Bugun onu pisirecegim. 1 yemek kasigi 1 ogun icin yeterli olur degil mi,

Ben bazen çok küçük diş sarımsak koyuyorum hani doğal antibiyotik diye :)

Tarhana yeter canım zaten koyulaşıyor durunca 1 yemek kaşığı bize çok oluyor tatlı kaşığı yetiyor. Sen 1 yemek kaşığından yap bakalım yerse ona göre devam edersin yemezse babası yer sende tatlı kaşığı ile yaparsın :)

Merhabs teyzelerim

saol canım :) anne olmadan önce gülerdim insanlara amma abartıyorlar diye şimdi aynısını ben yapıyorum :) mutluluğumu gören oğlum atomu parçaladı sanır :)

Annelik iste herseyi yaptiriyor insana bebeklerimizle ilgili hersey cok cok onemli oluyor cunku ilk defa yasiyoruz

kızlar ya benim bebeğim hiç kilo almıyor 20 gündür tık yok sanki tartıyorum hep 6900 ne ileri ne geri napıcam ben mi beceremiyorum beslemeyi

emel senin kızı face ağustos annelerinde gördüm hemen tanıdım sensin diye ben de katıldım gruba burdan birkaç kişi de var senin kız aynı babası bu arada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…