2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sanki beni anlatmışsın canım.
Ben de aynı dertten muzdaribim.
Emmediği için sütüm azalıyor gibi geliyor.
Hele sağ memeyi hiç almıyor.
Sağıp uyuyunca veriyorum.
Insanlar 2 sene emzirip zorla bıraktırıyorlar.
Ben her gün dua ediyorum bari 1,5 yaşına kadar emsin diye.
Allah yardımcımız olsun.

Merhaba güzellik Maşallah sana kocamam hemde :)

canım ya yerim senin çilek elbiseni

Günaydın sanada çileğim...
-
Çoooook tatlı maşallah, ne güzel gülmüş

Ayyyy çok tatlı maşallah. Hep gülsün inşallah böyle çilek kız :)

Ben onu yerimmmmmm!!! Masallah sana!!!!

Cok tesekkur ederiz teyzecikler, bizim agustos bocuklerinin hepsi ayri bir guzel yakisikli masallah

kızım 2 gündür emmeme grevinde geceleri emiyo gündüzleri sıfır, bi kez daha yapmıştı böyle
çok sinirlerim bozuk
karnı aç biliyorum ama yok eliyle iteliyo göğsümü ne yapmalıyım bilmiyorum
mama vermiyorum şimdi bi de ona alışırsa hiç almaz memeyi
ama aç kalmasına da dayanamıyorum ne yapıcağımı bilmiyorum acaba emmeyi bırakmaya mı çalışıyo

Canim aglama , bak en uzun bu sorunu yasayan bendim. Cani istemiordur. Belki acikmamistir filan. Keyfi nasil?

kendimi yaxdıktan sonra seninkini gördüm canım, ne yapıcaz biz bu kızlarla, bazı çocuk meme diye ölür anne açınca hetecanlanır falan
bizimki arada yapıyodu öyle ama 2 gündür iteliyo eliyle acaba diyorum 3. diş mi geliyor
diğer 2 dişi çıkarken de yapmıştı böyle
geceleri emiyo uykuluyken emiyo o zaman sorun yok ama uyanıksa koluma yatırdığım an başlıyuo beni iteleyip ağlamaya
katı gıda hazırlıyorum püre çorba falan onu görünce heyecalanıyo şapur şupur yiyo beni iteliyo
sırf hikmeti nedneiyle iki yaşına kadar emzirmek istiyorum çok mu şey istiyorum blmiyorum allahtan, inşaalah nasip olur 2 yaşına kadar emzirmek

emzirme emme sorunu yaşayan anne ve bebeklerine acil tarafından şifa diliyorum en kısa sürede eskiye dönerler inşallah

Arkadaşlar bugün grubumuzu kuralım bizde o zaman .

1- Gmail
2- Facebook
3- Skype

Ben bunlara katılabilirim hangisi derseniz benim için uygun hepsi.Sizlerde fikirlerinizi söyleyin bu akşam bitirelim bu işi :)

bende facebook diyorum kapalı grup güzel oluyor... ama çoğunluğa da uyarım

teşekkür ederiz mincim hepimizin bebişlerine maşallah...

Evet ben tarhanayi pisiriyorum, arada cozulmeyenler bile kaliyor beceriksizligimden:) sonra rondoya atiyorum, hatta ekmek de koyuyorum hem kivami hem tasi guzellesiyor rondo hallediyor zaten.

Yarin da anneme gidiyoruz ve 1hfta oradayiz, disi ilk annem gorurse beler alabilecegini dusunemiyorum senlik olur :))) hadi bakalim.

Ben varim:)
Dun kiymali tarhana yapmistim yemedi. Rondoladim yine yrmrdi:) ekmek kattim iyice yogun oldu o sekide yedi.

minoşcum nasıl ekmek katıyosun, bildiğimiz beyaz ekmek mi yoksa tuzsuz tam buğday ekmeği falan mı buluyosun
burda beyaz ekemk var, tuzsuz tam buğday ya da tam tahıllı ekmek bulamadım, normal tuzlu diğer ekmekten katsam ne olur ki

Bebeğin emmesini ne engeller?

Stres bebeğin emmesini engeller

Stres anneyi olduğu kadar bebeği de etkiler. Bu sebeple anne bebeğini emzirmeden önce sakinleşmeli, rahat ve huzurlu bir ortamda bebeği emzirmelidir. Emzirme, anne ile bebek arasında güvene dayalı duygusal bir bağ oluşmasını sağlar. Bebeğin de bu anlarda keyif alabilmesi için sessizlik önemlidir.

Ağızda pamukçuk bebeğin emmesini engeller

Bir mantar efeksiyonu olan pamukçuk; yanak içinde dil ve damakta beyaz lezyonlar şeklinde kendini gösterir. Genelde yenidoğan bebeklerde ve bir yaşına kadar olan çocuklarda görülür. Pamukçuk sebebiyle acı hisseden bebek emmeyi reddedebilir. Bu durumda uzman bir hekimden yardım alınmalıdır.

Burun tıkanıklığı emmeyi engeller

Burun tıkanıklığı durumunda; bebek emerken ağzından nefes almaya çalışır, memeyi bırakır ve emmek istemez. Burun tıkanıklığı durumu varsa doktor önerisi ile burun damlası ve aspiratör yardımıyla burun temizlenerek bebeğin rahat nefes alması sağlanmalıdır.

Annenin beslenme şekli sütün tadını değiştirir

Annenin tükettiği baharatlı, acılı, sarımsaklı gıdalar anne sütünün tadını değiştirebilir, çay, kahve çikolata tüketimi bebekte huzursuzluk, uykusuzluk gibi belirtilere yol açabilir, lahana, kuru fasulye gibi bazı gıdalar ise bebekte gaz şikayetlerini artırabilir. Bu tip durumlarda annenin sütü sağılarak boşaltılmalı, bebek birkaç saat sonra yeni sütle tekrar emzirilmelidir. Bebek emmeyi hala reddediyorsa, başka bir sorun olabilir. Bazen de annenin kullandığı parfüm ya da sigara kokusu bebeği rahatsız edebilir.

Yanlış emzirme pozisyonu bebeğin emmesini engeller

Annenin bebeği emzirme pozisyonu ve tekniği hatalıysa bebek ememez. Örneğin bebek emzirme anında memeyi tutması için başından itilirse, direnç gösterir ve tepki olarak memeyi reddeder.

Diş çıkarma dönemi bebeğin emmesini engeller

Bebeğin damaklarıyla diş etleri şiş ve kızarık ise diş çıkarıyor demektir. Bu süreçte diş etleri acıyacağı için emmeyi reddedebilir. Diş çıkarma sürecini rahat atlatabilmek için bebeğe dişlerini kaşıyabileceği soğuk ve steril malzemeler verilebilir.

Emzirme saatlerindeki değişiklik bebeğin emmesini engeller

Bebek, alışkanlıkları değiştiğinde tepki verir. Bu yüzden emzirme saatlerinin değişmesi bebeği etkileyebilir.

Bebeğe kardeş geliyorsa sütün tadı değişir

Annenin yeniden gebe kalması durumunda salgılanan hormonlar nedeniyle sütün tadı değişebilir ve bebek memeyi reddedebilir.

Anne sütünün miktarı bebeği etkiler

Mide hacmi küçük olduğundan bebek az ve sık emer. Ancak anne sütünün miktarı da bebeği etkileyebilir. Bebek emdikçe annenin sütü çoğalır ve onun ihtiyacını karşılar. Yorgunluk, stres, hastalık gibi durumlarda ise anne sütünün gelmesi yavaşlayabilir. Bu durumlarda annenin şefkatli ve ısrarcı olması gerekir. Ayrıca bebek ara sıra biberonla besleniyorsa da emmeyi reddedebilir.

Bebeğin enfeksiyon geçirmesi emmesini engeller

Bebekte iştahsızlık yanında ateş, öksürük, kusma, ishal gibi bulgular varsa doktor tarafından değerlendirilmelidir. Bebeğin geçirmekte olduğu enfeksiyon emmesini engelleyebilir. Ayrıca kulak ağrıları emme sırasında artabilir, bu da bebekte huzursuzluk ve iştahsızlık yaratır.

normal tartıyla tartıyorum koyuyorum üstüne oluyor hep aynı gösteriyor artsaydı kilosu farklı çıkardı ama

Kız normal tartı da nasıl duruyor kızın. Canım onları en güzel bebek tartısında tartabilirsin neden dersen orada yatarak tartıldıkları için.

benim kız da aynı benim küçüklüğümmüş annem öyle dedi ama herkes babasına benzetiyor çünkü babası kumral sarışın gibi bense küçükken sarıymışım şimdi eser kalmadı
Aman sağlık olsunda kime benzerse benzesin ben zaten çok istedim babasına benzemesini.

Ben bazen geçiyorum canım mesela bugün geçtim :)

cnm bnde okumuştum o yazıyı çok da beğendim ama 6. ay da yapılır mı ki..hiç ek gıda vermesek sadece emzirsek mi :26: bilemedim şimdi..ya bi ben eve tıkıldım kaldım herkes geziyo.. bzm içinde takılın cnm.burda hava kapalı

gribeyaz: kızın prenses gibi olmuş çook yakışmış cnm çilek elbiseniz..nasıl imreniyorum cici kız elbiselerine

luboyf: diş bnmde merakım belki 3.ler geliyodur cnm ama bişi görünmüyor bzde daha..inş. 2 yaşına kdr bnde emzirmek istiyorum.paylaştığın yazı çok güzel okudum cnm ama hangisi bilemedim yine diş en mantıklı geldi bana..

kıyma bn daha hiç denemedim haftaya başlıcam inş.

furkan balon oynuyo nasıl keyifli anlatamam kırmızı bi balonu az şişirdim tavsiye ederim yanına oturuyorum ama..

en gerçekten çok yoruldum aynı şeyleri okuyup aynı cevapları vermekten

Ne bebekler gördüm kolundaki serumdan beslenen,
kolunda delik açacak yer kalmamış burnuna takılı hortumdan mama akan ve burnunda da yer kalmamış
midesi delinerek hortum takıp mamasını direk midesiyle içen, bağırsakları dışarı çıkarılmış vs vs
Bu bebeklerden biriyle veannesiyle 5 gün aynı odada kaldım
Kadın mamayı hazırlayıp serum şişesine doldurup ucunu kızının burnuna takıyordu beslemek için ve
bir kez bile. Neden emziremiyorum neden emmmedi herkes nasıl emziriyor
Bebeğim 2 yaşına kadar emseydi vs lafı duymadım
Geceleri göğsünü sağıp sütleri plastik kaplara koyup hemşirelere veriyordu
Başka bebeklere verilsin diye.
Diğer annelerle 24 saat birlikte değildim ama onların hiçbirinden şikayet duymadım.(
Birinin kocası da terketmiş yapayalnız kalmıştı)

Sıcak evinde, belli bir maddi seviyede, kocası yanında,
Sağsalim yavrusu kucağında olup , aylarca( mama bile vermeden)
emzirmiş annelerin bu kadar karamsar ve negatif olmasını aklım almıyor

benim Anlayışsızlığıma verin ,

Sebze purelerine sogan sarimsak koyuyor musunuz?

Birde arkadasimin annesi tarhana verdi. Bugun onu pisirecegim. 1 yemek kasigi 1 ogun icin yeterli olur degil mi,
Sogan koydum ama sarimsak denemedim cnm. Valla cezvede pisirince 1 tatli kasigi koyuyorum ben.
Ya dr bakti dis goremiyorum dedi. Dur haftasonu annemlere gidiyoruz, ablam pedodontist yani cocuk dis hekimi, ona gostericrm
Cnm sorsana ablana kac aya kadar normal dis cikarmasi bizimde cikmadi beyazlik var ama dis yokk.
saol canım :) anne olmadan önce gülerdim insanlara amma abartıyorlar diye şimdi aynısını ben yapıyorum :) mutluluğumu gören oğlum atomu parçaladı sanır :)
Atomu parcaliyorlar mi anlamam ama dogdu dogali sut+meme+emme olayindan ben kendimi parcaladim orasi kesin.
Merhabs teyzelerimEki Görüntüle 1012054

Annelik iste herseyi yaptiriyor insana bebeklerimizle ilgili hersey cok cok onemli oluyor cunku ilk defa yasiyoruz
Masallah yesinler seni cilekcikk.
kızlar ya benim bebeğim hiç kilo almıyor 20 gündür tık yok sanki tartıyorum hep 6900 ne ileri ne geri napıcam ben mi beceremiyorum beslemeyi
Hehh burcu ben emel ne cektik be yaaaa ben bbir okuz oldum kizimsa çırpı gibi.
Arkadaşlar bugün grubumuzu kuralım bizde o zaman .

1- Gmail
2- Facebook
3- Skype

Ben bunlara katılabilirim hangisi derseniz benim için uygun hepsi.Sizlerde fikirlerinizi söyleyin bu akşam bitirelim bu işi :)
Valla bende face diyenlerdenim herseyi tek tek okuruz daha anlasilir olur hem kolayda
Niye emmedi bilmiyorum ama sen pompan varsa onunla boşalt biraz bari,

gerçi sadece 3 ay o da günde 100 ml falan emziren

Biri olarak ne kadar yardımcı olurum. Bu konuda bilmiyorum
Askolsun olmazmisin hic mesaji gorup yazman bile bana destek veriyor. Pompa var kaldirmistim soyledigin iyi oldu pompali hayata geri donucem sanirim.

O sut depolayanlari ayakta alkisliyorum delolamak bir yana yetemedim bile meme ve mama gittik bu gune kadar. Bu aralar benimde oldukcaa azzz saldim artik yeter.
Yok canim o iki yas falan bana da o kadarrr uzak ki. Cevremde herkesin sutu olmysken benim nasil olamadı anlayamiyorum cok ozendigin olmazmus zaten.

Ayni anda yazmisiz kendimi yedim tukettim tukendim artik. Ins distir diyelim ve umud edelim biz zaten ayakta gezerek emiyorduk simdi amuda mi kalkmaliyim bilmiyorum.
Canim aglama , bak en uzun bu sorunu yasayan bendim. Cani istemiordur. Belki acikmamistir filan. Keyfi nasil?
Saol cnm dahaiim. Keyfi ii bilmiyorum neoldu gece uykuda emdi ama gu duz almadi karni acti zorladigimda sabah kahvalti mama cmisti o saate cokfan acikmisti bu arada senin is noldu aman bak haa sutun iise dikkat et gitmesin bebegin icin uzme kendini
Ahhh ahhhh
Yarin da anneme gidiyoruz ve 1hfta oradayiz, disi ilk annem gorurse beler alabilecegini dusunemiyorum senlik olur :))) hadi bakalim.
Ohhh "anneye baba evine gitmek" kulaga nasilda hos geliyor gitmeyeli aylar oldu. Halbuki aramiz bir bucuk saat ana kiz hasta olur duzeni bozulur diye gidemiyorum. Duygulandim simdi. Kazasiz gidin gelin bol bol saril annene dolaplari kurcala simar kendi yataginda yat.
Yerim ben o balon oynayan oglusu.
Yaziyi okudum bende dun disarida olmamiz mi etkikedi acep hani ne zamandircikmiyordu
Chenn bende oyle cnm dun ilk kez ciktim ama yinede havalar usinincaya kadar cikmamaya karar verdim usuttu mu hasta mi olacak diye dysunmektense cikmcam

ayaklarının üzerinde duruyor dijital tartı ama hep aynı gösteriyor

Bana doktor ilk başta normal beyaz bakkal ekmeği ver demişti. Bir hafta sonra sizin yediğiniz özel ekmeklerden yiyebilir demişti. Ben halk ekmeğin beyaz ekmeğini verdim ilk. Sonrada tam buğdayını. Şimdi biz hangisinden yersek onu veriyorum. Halk ekmeğe güveniyorum. Tuzu da az.
Büyük oğluma hiç ekmek vermiyordum. Ama bu ekmekle daha güzel yiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…