- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.581
AYNEN CNM YAA cok teşekkür ederım moral oldu bana inşallah bende becerıcem dun ılk ıs koca bı tavuk aldım parçalattırdım eve geldım yıkadım tavukları ıyce sonra haşladımm bı güzel suyunu buzdolabı posetlerıne mınık mınık yaptım buzluklara koydm etlerı dıdıledım sebze çorbasına atıorum2 gundu bole bole öğrencem heralde ama hala kafam karışık :))
bugün İstanbuldan bir arkadaşımızın İzmirde nikahı vardı. sevgili kocam bornovaya gitmeye üşendi cumartesi buluşur bişeyler yaparız dedi
bak dedim canım kocam dedim bu adam buluşursa içelim der dedim sonra bizde kalırlar dedim...dedim de dedim yani
sonuç; az önce aradık kusura bakmayın gelemedik oğlumuz diş çıkarttığı için çok huysuz bugünlerde diye, önemli değil biz cumartesi size geliriz hem içeriz beraber sizde kalırız pazar döneriz istanbula dedi. abi dedim kv de geliyor yarın kalacak yer yok, olsun canım biz yabancımıyız zaten içki mamasında sabahlarız dedi. yuhhhhhhh diyorum başkada bişey demiyorum
heee tabi bide yarın kv geliyor hemde "one way ticket"
Allam sana geliyorummm
Ne çektiniz su kocalarınızdan arkadaş:) ne kahveleri bitiyor, ne kaprisleri. Yok kk ya girme, yok organik besleme , yok antin yok kuntin
Bizde de farklı sorunlar var, en büyük sorun bilgisayar oyunu. Sanırım hep de sorun olarak kalacak bizimkinin oyun oynamama gibi bir durumu olamaz. Hayal bile edemiyorum. Elektrik kesilince eşimin dünyası yıkılıyor. Te allahım yaaaaa. Bilgisayara ve oyunlara bağımlı bir hayat sanırım kabule demiyorum. Ama bu yaştan sonra da değişmez
Ama Allah için ben değil o bana çay kahve yapar. Organik beslenme konusunda teşvik eder veeeee baktı ki ben daraldım hadi çocuğu bana bırak sen git forumdaki anneler ne yapıyor onlarla yazış der.
Gozunuz aydinnn. Bol bol meyveler sebzeler isirsin, annesini isirsin iz biraksin :) masallah kuzuma.
Bebekli evde sabahlara kadar icilmez, bunu dusunebilecek olgunluklari yok heralde(( allah sana sabir versin canim ya, sen Atahan ile ilgilen onlar takilsinlar masalarinda o zaman.
Aybikecim hayırlı olsun dişiniz.
Kızartmaları hangi yağla yapıyorsunuz. Ben tamamen sızma kullanıyorum artık. Birkaç yerde sızma yağın210 deceye kadar dayanacağı güvenle kızartma yapılabileceği yazıyordu.
oğlum dişini göstereceği kişiyi biliyorcafenin sahibi ve Atahanın aşkı :)))
saolasın canımda bu uyku tekrar nezaman düzene girecek acaba...kurulu saat gibi 19.30 kendi uyuyan çocuk ayağımda sallaya sallaya şimdi uyudu
Şirketin doktoruna gittim boğazın kötü antibiyotik vermem lazım dedi. Emziriyorum istemiyorum dedim, minosetle boğaz spreyi verdi ama boğazımdaki akıntı ve kaşıntı gıcık ve mide bulantısı yapıyor. Bu şekilde nasıl uyurum bilmiyorum. İlyerinden bir arkadaş keçiboynuzunu kaynat suyunu iç dedi. İçtim, burdan bir arkadaş, ballı limonlu ılık su iç dedi. Başka ne yapabilirim kızlar? Boğazımdaki gıcık midemi ağzıma getiriyor
Saat 23.45 ve simdi uyudu, 9dsm beri ugrasiyoruz. Dis de yok. Buna ne diyeceksin :)
canım bilmiyorumki bir denesen belki oluyordurSaol cnm bizimki de temiz çıkar inşallah.
Tabi atarım cnm, özel mesajla foto gönderiliyor mu ?
Buradayiz hala demek istedin sanirim canim :))
diş mi değil mi derken bugün paşamın dişi gelmiş bile :)))
çok huzursuz diye ana oğul dışarı çıkıp herzamanki cafemize gittik. Burcu ablası sen niye ağlıyorsun bakıyım diye severken dişini görüverdi :)))
Aybikecim hayırlı olsun dişiniz.
Kızartmaları hangi yağla yapıyorsunuz. Ben tamamen sızma kullanıyorum artık. Birkaç yerde sızma yağın210 deceye kadar dayanacağı güvenle kızartma yapılabileceği yazıyordu.
Yaaevet kendi mamasına ağzını kapattı ben çorba içerken nasıl ağzını açıyor istiyor dayanamadım verdim.
Çocuğu yemek yemeyenler dışarda denesinler bakalım nasıl istiyecek
Canım , benim oğlumda çoklu besin alerjisi var bir sürüşey yasak ama ben senin kadar takmıyorum ,
son msjımı okuduysan dışarda çorba içti bugün, yani okadar bunaltma kendini
bozuk kokan birşey olmadığı sürece niyezehirlensin ki,
anane babaneyöntemiyle sen ne yiyorsan hepsini yiyebilir( bir hastalığı vs yoksa)
Oooo hayırlı olsun inşallah hepsi sıkıntısız bir şekilde çıkıverir, ilk dişini göstericeği kişiyi de iyi seçmiş Atahan
Evet korktukça daha çok korkuyor insan ver gitsin modeli uygulayacağım :)
D&r da. Kitap karıştırırken bir dr un kitabında da okudum bebekken nekadar çok sakınılır, sıcağa alıştırılı, evden çıkmaz
titizlenilirse kreş çağında okadar çok hasta olur diyor,
Ahhsorma Ozan ellemek için deli oluyor gördüğünde gözlerini ayırmıyor , (özellikle mama yerken)
ama daha emeklemediği için sadece uzaktan oluyor bunlar
Benimkiler baştan beri temkinliler hiç yaklaşmıyorlar Ozana
bazen eşim yada ben yanınayaklaştırıyoruz alışsınlar diye daha bir vukuat olmadı
ama benim ikisi de yaşlı emeklese bile Uğraşamam bebekle falan deyip başka yere kaçarlar heralde
Geçmiş olsun canım inşallah geçmez Kayra ya.
Canım o grup başka ama 2013 ağustos anne adayları diye bir grup var orada varım ben.
Doktordan geldik kızımın hiçbirşeyi yok çok şükür 500 gr almış 20 günde 6800 olduk çok şükür inşallah zamanla acığı kapatırız böyle kilo alarak ben yinede kan ve idrar tahlili istedim ne kadar doktorum istemesede. Kanımız temiz çıktı değerlerimiz de iyi ama kızım çiş yapmadı eve geldik yapınca götüreceğim bakalım.
Biz simdi toprak cimene cok yaklasiyoruz, hatta sabah cok gunesliydi kahvaltiyi bahcede yaptirdim. Tetenoz asisiyla ne alakasi var canim cimenlerde oynamasinin? Ben hic dusunmemistim asili olup olmamasi konusunu :s
Çok sağol canım 9 ayda böbreklerine bakarız dedi doktor şimdi gerek yok dedi :)
Ozanıma afiyet olsun ohh
Bizim kızda dün bizimle balık yedi artık bizimle sofraya oturtacağım ve ne yiyorsam ondan yedireceğim tabi sabah ve akşam. Diğer öğünlerinde yine yemesi gerekenleri yiyecek. Ben zaten yemeklere salça ve tuz koymuyorum. Domates sosu koyuyorum. Tuzsuz yapıyorum o yüzden yemesinde sakınca görmüyorum. yeter be ne yapıcam ne yicek akşama yeşil mercimek var birde dünden ona balık bıraktım bir parça ikisinden yicek :)
diş mi değil mi derken bugün paşamın dişi gelmiş bile :)))
çok huzursuz diye ana oğul dışarı çıkıp herzamanki cafemize gittik. Burcu ablası sen niye ağlıyorsun bakıyım diye severken dişini görüverdi :)))
Kelle paca ney yaaa ahahahahah :))))
Kizlar kizim simdi uyudu kafayi yedirtti bize. 5 sayfa gerideyim sabah okuyacagim acil yatiyorum. Meltem aybike bana maillerinizi ozelden yazabilir misiniz sakincasi yoksa?
Aman da aman. Kuzucuk yavaş yavaş kilosunu toparlıyormuş maşallah ona:))
Çimenlerin arasındaki çiçekleri benimkide yoldu geçen gün. Ama toprakta tetanoz mikrobu oluyor diye biliyorum ben.
Açıkçası 9 aylık olduğunda bizimle aynı yemekleri yer diye düşünüyorum ben. Bizim hala esas besinimiz anne sütü. Ek gıda ek sadece. Doktorumuz da günde 200 ml ek gıda yeterli demişti.
Biraz pahalı bir dikkat olmuş burcu ablasına. :)) yeni sezon alsın bari :)
Kurbandaki koyun kemiklerini kaynatıp etleriyle birlikte buzluğa atmıştım. Düğün çorbası yaparım diye. 4 aylık bile değildi düğün çorbasının suyundan vereli kızıma. Azıcık verdim ama yedi :)
Bugün gerçekten hava çok güzeldi. Uykusu gelen kızımı kapıp yürüyüşe çıktım. Hatta çoraplarını çıkardım ayakları Güneş'te ısındı. Tavukları olan bi Amca'dan yumurta aldık. Çok geçmeden uyuyakaldı kızım. Ve açık havada 45 dk falan uyudu. Çok güzeldi. Bende yorulmuşum baya bi yürüdüm.
Bu arada ben sebze çorbalarını hep uyduruyorum. Elime geçen sebzeyi irmiği ve az bir miktar tereyağını kaynatıp blendırdan geçiriyorum. Hop hazır oluyor. En son yaptığımın sebzelerini sayıyorum ıspanak, pazı, brokoli, maydonoz, dere otu, bal kabağı, havuç sanırım bi kaç şeyide unuttum.
Saat 23.45 ve simdi uyudu, 9dsm beri ugrasiyoruz. Dis de yok. Buna ne diyeceksin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?