- 13 Nisan 2013
- 470
- 146
- 123
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.661
Korkma benim kız 7.5 aylık olacak hala 6800gr sağlıklı çok şükür ne yapalım demek zayıf olacaklar hep:
bende dün ilk defa uydurma çorba yaptım her şeyden azıcık azıcık kattım: patates soğan havuç brokoli karnıbahar ıspanak pırasa, 1 tatlı kaşığı irmik, birer tutam bulgur mercimek pirinç ve tereyağBu arada ben sebze çorbalarını hep uyduruyorum. Elime geçen sebzeyi irmiği ve az bir miktar tereyağını kaynatıp blendırdan geçiriyorum. Hop hazır oluyor. En son yaptığımın sebzelerini sayıyorum ıspanak, pazı, brokoli, maydonoz, dere otu, bal kabağı, havuç sanırım bi kaç şeyide unuttum.
ben daha hiç sarımsak vermedim neden bilmiyorum amaSebze purelerine sogan sarimsak koyuyor musunuz? Birde arkadasimin annesi tarhana verdi. Bugun onu pisirecegim. 1 yemek kasigi 1 ogun icin yeterli olur degil mi,
hımmmm çileğide çok severimMerhabs teyzelerimEki Görüntüle 1012054
canım face de yazdığın kişi de benim biliyormusun isim aynı tanıdın mı
Arkadaşlar bugün grubumuzu kuralım bizde o zaman .
1- Gmail
2- Facebook
3- Skype
Ben bunlara katılabilirim hangisi derseniz benim için uygun hepsi.Sizlerde fikirlerinizi söyleyin bu akşam bitirelim bu işi :)
Memede ve mamada gösterdiği oburcanligi katı gıdada göstermiyor Kayra efendi.
Bugun ilk defa tarhana verdim icine de doktorun dediği gibi 3 defa çekilmiş kiyma (2 çay kasığı) koydum. Çorbayı sevdi ama kiymayi ogurdu. Pistikten sonra Kiymayi rondodan geçiren var mı?
en gerçekten çok yoruldum aynı şeyleri okuyup aynı cevapları vermekten
Ne bebekler gördüm kolundaki serumdan beslenen,
kolunda delik açacak yer kalmamış burnuna takılı hortumdan mama akan ve burnunda da yer kalmamış
midesi delinerek hortum takıp mamasını direk midesiyle içen, bağırsakları dışarı çıkarılmış vs vs
Bu bebeklerden biriyle veannesiyle 5 gün aynı odada kaldım
Kadın mamayı hazırlayıp serum şişesine doldurup ucunu kızının burnuna takıyordu beslemek için ve
bir kez bile. Neden emziremiyorum neden emmmedi herkes nasıl emziriyor
Bebeğim 2 yaşına kadar emseydi vs lafı duymadım
Geceleri göğsünü sağıp sütleri plastik kaplara koyup hemşirelere veriyordu
Başka bebeklere verilsin diye.
Diğer annelerle 24 saat birlikte değildim ama onların hiçbirinden şikayet duymadım.(
Birinin kocası da terketmiş yapayalnız kalmıştı)
Sıcak evinde, belli bir maddi seviyede, kocası yanında,
Sağsalim yavrusu kucağında olup , aylarca( mama bile vermeden)
emzirmiş annelerin bu kadar karamsar ve negatif olmasını aklım almıyor
benim Anlayışsızlığıma verin ,
Valla benimde hic vaktim olmuyordu ama anne yakinolunca bulunmaz nimet benim icin annem allahim tum anneleri korusunMaaşallah kızına, boyu uzun. Aşıyı da ateşsiz atlatmışsınızdır inşallah
Yaa yarama tuz bastın enson temmuzda gitmişim kuaföre, boya 1 seneyi geçti
bırakıcak kimsem yok
Kuaförde durmuyor 2 kezdenedim kucakta biledurmuyor off
Nurumhiram
katılıyorum sana elini tutmayı geçip öpenler bile var valla bazısını çok fenatersliyorum ama
1-2. Değil ki çok var . Elimi tutmayın öpmeyin yazılı bir önlük vs bulsam alıcam,
cnm bnde okumuştum o yazıyı çok da beğendim ama 6. ay da yapılır mı ki..hiç ek gıda vermesek sadece emzirsek mi :26: bilemedim şimdi..ya bi ben eve tıkıldım kaldım herkes geziyo.. bzm içinde takılın cnm.burda hava kapalı
gribeyaz: kızın prenses gibi olmuş çook yakışmış cnmçilek elbiseniz..nasıl imreniyorum cici kız elbiselerine
luboyf: diş bnmde merakım belki 3.ler geliyodur cnm ama bişi görünmüyor bzde daha..inş. 2 yaşına kdr bnde emzirmek istiyorum.paylaştığın yazı çok güzel okudum cnm ama hangisi bilemedim yine diş en mantıklı geldi bana..
kıyma bn daha hiç denemedim haftaya başlıcam inş.
furkan balon oynuyo nasıl keyifli anlatamam kırmızı bi balonu az şişirdim tavsiye ederim yanına oturuyorum ama..
Sogan koydum ama sarimsak denemedim cnm. Valla cezvede pisirince 1 tatli kasigi koyuyorum ben.
Cnm sorsana ablana kac aya kadar normal dis cikarmasi bizimde cikmadi beyazlik var ama dis yokk.
Atomu parcaliyorlar mi anlamam ama dogdu dogali sut+meme+emme olayindan ben kendimi parcaladim orasi kesin.
Masallah yesinler seni cilekcikk.
Hehh burcu ben emel ne cektik be yaaaa ben bbir okuz oldum kizimsa çırpı gibi.
Valla bende face diyenlerdenim herseyi tek tek okuruz daha anlasilir olur hem kolayda
Askolsun olmazmisin hic mesaji gorup yazman bile bana destek veriyor. Pompa var kaldirmistim soyledigin iyi oldu pompali hayata geri donucem sanirim.
O sut depolayanlari ayakta alkisliyorum delolamak bir yana yetemedim bile meme ve mama gittik bu gune kadar. Bu aralar benimde oldukcaa azzz saldim artik yeter.
Yok canim o iki yas falan bana da o kadarrr uzak ki. Cevremde herkesin sutu olmysken benim nasil olamadı anlayamiyorum cok ozendigin olmazmus zaten.
Ayni anda yazmisiz kendimi yedim tukettim tukendim artik. Ins distir diyelim ve umud edelim biz zaten ayakta gezerek emiyorduk simdi amuda mi kalkmaliyim bilmiyorum.
Saol cnm dahaiim. Keyfi ii bilmiyorum neoldu gece uykuda emdi ama gu duz almadi karni acti zorladigimda sabah kahvalti mama cmisti o saate cokfan acikmisti bu arada senin is noldu aman bak haa sutun iise dikkat et gitmesin bebegin icin uzme kendini
Ahhh ahhhh
Ohhh "anneye baba evine gitmek" kulaga nasilda hos geliyor gitmeyeli aylar oldu. Halbuki aramiz bir bucuk saat ana kiz hasta olur duzeni bozulur diye gidemiyorum. Duygulandim simdi. Kazasiz gidin gelin bol bol saril annene dolaplari kurcala simar kendi yataginda yat.
Yerim ben o balon oynayan oglusu.
Yaziyi okudum bende dun disarida olmamiz mi etkikedi acep hani ne zamandircikmiyordu
Chenn bende oyle cnm dun ilk kez ciktim ama yinede havalar usinincaya kadar cikmamaya karar verdim usuttu mu hasta mi olacak diye dysunmektense cikmcam
bende dün ilk defa uydurma çorba yaptım her şeyden azıcık azıcık kattım: patates soğan havuç brokoli karnıbahar ıspanak pırasa, 1 tatlı kaşığı irmik, birer tutam bulgur mercimek pirinç ve tereyağ
ben daha hiç sarımsak vermedim neden bilmiyorum ama
tarhanayıda izmire gittiğimde almıştım bebekler için özel yapmışlar acısız sebzeli vs. 1 çay bardağına 1.5 tatlı kaşığı tarhana koyup kaynatıyorum.
hımmmm çileğide çok severimmaşallah kuzuma
Kendi kendinize canınız sıkılıp üzüldüğünüzde açıp okuyun bölüm bölüm
http://blogcuanne.com/2011/04/22/bir-nefesmis-hayat-2/
Sonra da kendinize sıkıntı yaptıklarınızı bir daha düşünün
Hayatımız mükemmel değil biz mükemmel değiliz bebeklerimizin kilosu gelişimi mükemmel değil
Sağlıklıyız ya gerisi boş
Meltemcim merhaba mucuks
Aybikecim çok geçmiş olsun canım.
17sini de okudum gozlerim dolu dolu. Allahim sana binlerce sukur. 2gundur kizim uyumaz oldu, varsin uyumasin ya... Binlerce sukur olsun
akşam kızıma tarhana yaptım ve çok güzel yedi inşallah devamı gelir ya....
çok teşekkür ederiz teyzelerimize....
Arkadaşlar bugün grubumuzu kuralım bizde o zaman .
1- Gmail
2- Facebook
3- Skype
Ben bunlara katılabilirim hangisi derseniz benim için uygun hepsi.Sizlerde fikirlerinizi söyleyin bu akşam bitirelim bu işi :)
Dün kaan uykusundan uyandığında tek gözü şişmişti apar topar acile götürdüm acildeki doktor damla verdi ama göz doktorunun görmesinde fayda var dedi bugün doktora gittik mikrop kapmış önemli birşey değilmiş ancak yüksek derecede hipermetrop ve astigmat varmış her iki gözündede 1 yaşına kadar kontrol edeceğiz düzelme olmaz ise gözlük takıcak dedi. İlk başta çok metanetli davrandım sonuç olarak bende yıllarca gözlük kullanmıştım ve hiç şikayetçi değildim gözlüklerimden zaten yawruma benim mirasımdı bu. ama şuan onun dünyayı bulanık görüyor olma düşüncesi beni çok burktu acaba beni nasıl görüyor die düşünmeye başladım ve burkanın paylaştığı yazının tamamını ağlayarak okudum Allah daha büyük dert vermesin dermansız dert vermesin dedim hiç bir annenin kucağı boş kalmasın
Sizlere tavsiyem göz muayenesini ihmal etmeyin benim böyle bir niyetim yoktu tamamen tesadüfi oldu gidişimiz çünkü görünürde hiç bir belirtisi yok gerçekten belkide hiç beklemediğim için bu kadar sarsıldım
Dün kaan uykusundan uyandığında tek gözü şişmişti apar topar acile götürdüm acildeki doktor damla verdi ama göz doktorunun görmesinde fayda var dedi bugün doktora gittik mikrop kapmış önemli birşey değilmiş ancak yüksek derecede hipermetrop ve astigmat varmış her iki gözündede 1 yaşına kadar kontrol edeceğiz düzelme olmaz ise gözlük takıcak dedi. İlk başta çok metanetli davrandım sonuç olarak bende yıllarca gözlük kullanmıştım ve hiç şikayetçi değildim gözlüklerimden zaten yawruma benim mirasımdı bu. ama şuan onun dünyayı bulanık görüyor olma düşüncesi beni çok burktu acaba beni nasıl görüyor die düşünmeye başladım ve burkanın paylaştığı yazının tamamını ağlayarak okudum Allah daha büyük dert vermesin dermansız dert vermesin dedim hiç bir annenin kucağı boş kalmasın
Sizlere tavsiyem göz muayenesini ihmal etmeyin benim böyle bir niyetim yoktu tamamen tesadüfi oldu gidişimiz çünkü görünürde hiç bir belirtisi yok gerçekten belkide hiç beklemediğim için bu kadar sarsıldım
Cnm msj gonderemiorum sana, cok gecmis olsun. Daha once de soylesmitim super bi cocuk goz doktoru biliyorum heraya tavsiye etmistim gordun mu bilmiyorum. Sule:ziylan. Yeditepe bagdat cd poliklinigine geliyo persmbe gunleri.
hayırlı olsun inşallah.merhaba kızlar.. umarım herkes iyidir.. 4 gündür giremedim buraya.. tütü ve saç bandı için alışverişe çıkmıştım.. biraz yaptım biraz yapamadım.. bugün geldik evimize.. sayfamı da açtım.. artık dualarınıza ihtiyacım var.. adını burda paylaşmam yasak mı MUNE?
BURKA, sana mesaj yolladım canım..
cnm inşallah geçer sabırlı ol. Rabbım dermansız dert vermesın.Dün kaan uykusundan uyandığında tek gözü şişmişti apar topar acile götürdüm acildeki doktor damla verdi ama göz doktorunun görmesinde fayda var dedi bugün doktora gittik mikrop kapmış önemli birşey değilmiş ancak yüksek derecede hipermetrop ve astigmat varmış her iki gözündede 1 yaşına kadar kontrol edeceğiz düzelme olmaz ise gözlük takıcak dedi. İlk başta çok metanetli davrandım sonuç olarak bende yıllarca gözlük kullanmıştım ve hiç şikayetçi değildim gözlüklerimden zaten yawruma benim mirasımdı bu. ama şuan onun dünyayı bulanık görüyor olma düşüncesi beni çok burktu acaba beni nasıl görüyor die düşünmeye başladım ve burkanın paylaştığı yazının tamamını ağlayarak okudum Allah daha büyük dert vermesin dermansız dert vermesin dedim hiç bir annenin kucağı boş kalmasın
aybıkee aldın mı mesajlarımı???bende face diyenlerdenim canım....bence hem dosya yükleyebiliriz (yazı, foto, video) hem gizlilik konusunda kişiye özel ayar yapabiliriz (mesela yeni üye geldiğinde hemen tüm arşivimizi görmez tanıdıkça emeklerimizi paylaşırız o kişiyle)
ayrıca gmailde var mı bilmiyorum grup üye listesini kapalı tutabiliriz. bu şekilde dışarıdan bakan biriside üyelerin kimler olduğunu görmez. yani ben full gizlilik istiyorum mümkünse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?