- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #78.681
Rabarba bizde de astigmat var daha önce yazmıştım biri 2 biri 2,25. Biz 3 aylıkkken öğrendik. Dört yaşından önce gözlük verilmiyormuş. O zamana kadar hep kontrol edilecek. Ve evet bizim de aklımıza ilk gelen bulanık görmesi oldu. Aramızda baya dalga geçtik bu konuda. Dediğin gibi Allah dermansız dert vermesin. Bi yerde okumuştum yazan kişi şöyle dua ediyormuş. Allahım yavruma dert vereceksen çaresini bana ver bana dert vereceksen ona sabır ver diye...
Masallah sana ya cok tatli kizin 41 kere masallah
Dün kaan uykusundan uyandığında tek gözü şişmişti apar topar acile götürdüm acildeki doktor damla verdi ama göz doktorunun görmesinde fayda var dedi bugün doktora gittik mikrop kapmış önemli birşey değilmiş ancak yüksek derecede hipermetrop ve astigmat varmış her iki gözündede 1 yaşına kadar kontrol edeceğiz düzelme olmaz ise gözlük takıcak dedi. İlk başta çok metanetli davrandım sonuç olarak bende yıllarca gözlük kullanmıştım ve hiç şikayetçi değildim gözlüklerimden zaten yawruma benim mirasımdı bu. ama şuan onun dünyayı bulanık görüyor olma düşüncesi beni çok burktu acaba beni nasıl görüyor die düşünmeye başladım ve burkanın paylaştığı yazının tamamını ağlayarak okudum Allah daha büyük dert vermesin dermansız dert vermesin dedim hiç bir annenin kucağı boş kalmasın
Sizlere tavsiyem göz muayenesini ihmal etmeyin benim böyle bir niyetim yoktu tamamen tesadüfi oldu gidişimiz çünkü görünürde hiç bir belirtisi yok gerçekten belkide hiç beklemediğim için bu kadar sarsıldım
bende face diyenlerdenim canım....bence hem dosya yükleyebiliriz (yazı, foto, video) hem gizlilik konusunda kişiye özel ayar yapabiliriz (mesela yeni üye geldiğinde hemen tüm arşivimizi görmez tanıdıkça emeklerimizi paylaşırız o kişiyle)
ayrıca gmailde var mı bilmiyorum grup üye listesini kapalı tutabiliriz. bu şekilde dışarıdan bakan biriside üyelerin kimler olduğunu görmez. yani ben full gizlilik istiyorum mümkünse
Nette biraz araştırma yaptım karşıma direkt o çıktı ama randevuları çok doluymuş 3 ay sonrasına veriliyormuş die okudum henüz aramadım yeditepeyi. Gerçi biraz gıcığım o hastaneye oranın gastroentroloji uzmanı Kaan'ı kabız yaptı götürdüğüm hastaneyede güveniyorum ama en az iki uzmana daha göstereceğim bunlardan biride Şule hanım
oyunnnbzmde evliliğimizin sohbetsiz akşamlarımızın en temel sorunu..pc yi bıraksa cepten oynuyo yada maç izliyo kv bekarken de öleydi kızım napim bzde çok söledik çok kızdık dio, ama eşime sık sık karını ihmal etme oyunla diil evinle ilgilen der saolsun.. çay da yapar kahvede ama burdaki muhabbetimle sürekli dalga geçer bn yazarken yanıma gelir "canım cicim bnm oğlan şunu yaptı ay sennki ne yaptı" der sinir eder..
bgn ek gıda için nette geziyordum bunu okudum:
Şehriye çorbası:
1/3 ajda bardağı şehriye
2-3 çeşit sebze (yarım kabak+ 1 arpacık soğan+4-5 dal maydonoz)
1 kibrit kutusu tavuk göğüs (6,5 aydan sonra) (Dikkat!!! Tavuklar hormonlu. Mümkünse organik al.)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2-3 kupa su
Tarhana Çorbası:
2/3 ajda bardağı tarhana (acısız, tuzsuz ev tarhanası)
2-3 çeşit sebze (yarım havuç+ yarım diş sarımsak+2-3 dilim patates)
1 ceviz içi büyüklüğünde kıyma (6,5 aydan sonra) (Dana bonfile ya da dana kuşbaşı)
2-3 kupa su
Yoğurt çorbası:
2 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı un eklenerek çırpılır.
1 tatlı kaşığı pirinç
3-4 dilim patates
Bir tutam nane
4-5 adet taze fasulye
2-3 kupa su
1 kibrit kutusu tavuk göğüs (6,5 aydan sonra)
Beslenme Düzeni:
Sabah saat 8'de emzir
Saat 9'da kahvaltı sonra emzir
2,5 saat bekle çorba sonra emzir
2-2,5 saat bekle yoğurt sonra emzir
Gece muhallebi ya da emzir
bunu arıyodum tamda kaç saate bi emecek ne yiyecek die
not:
(ajda bardağı ne kupa mı kaç ml anlamadım bilen sölesin rica ederim):26::26:
adres detaylar için...http://ardaakalin.blogspot.com.tr/search/label/6. Ay Doktor Kontrolü
güzel bi blog..
Welkommmen in bebek buyutme ozaman :)))
Merhabs teyzelerimEki Görüntüle 1012054
Annelik iste herseyi yaptiriyor insana bebeklerimizle ilgili hersey cok cok onemli oluyor cunku ilk defa yasiyoruz
Ben facebook diyorum...
Kizlar maalsef gecmisi okuyamadan konuya girecegim, biraz okudum ama bitiremedim. Esim kizim ve ben haftasonu minik bir kacamak yapiyoruz. Y Hava cok guzel. Cantalari hazirladim arabamiza yerlestirdim. Yemek olayini halledecegim simdi. Sabah yola cikacagiz. Gece kalacagimiz otelde bebek dostuymus, nasil oluyor bilemiyorum donunce yazarim.
Bize iyi tatiller. Haftasonu cok kaynatmayin.
Herkese guzeeeel, dolu dolu bir haftasonu dilerim...
Canım 6 aylıkken bile verilebiliyor gözlük bir yakınımın kızı 1 yaşında takmaya başladı istersen başka bir doktorada göster canım çünkü göz 6 yaşından sonra tedavi edilemiyor kendimden biliyorum. Çok güzel bir duaymış canım
merhaba kızlar.. umarım herkes iyidir.. 4 gündür giremedim buraya.. tütü ve saç bandı için alışverişe çıkmıştım.. biraz yaptım biraz yapamadım.. bugün geldik evimize.. sayfamı da açtım.. artık dualarınıza ihtiyacım var.. adını burda paylaşmam yasak mı MUNE?
BURKA, sana mesaj yolladım canım..
Dün kaan uykusundan uyandığında tek gözü şişmişti apar topar acile götürdüm acildeki doktor damla verdi ama göz doktorunun görmesinde fayda var dedi bugün doktora gittik mikrop kapmış önemli birşey değilmiş ancak yüksek derecede hipermetrop ve astigmat varmış her iki gözündede 1 yaşına kadar kontrol edeceğiz düzelme olmaz ise gözlük takıcak dedi. İlk başta çok metanetli davrandım sonuç olarak bende yıllarca gözlük kullanmıştım ve hiç şikayetçi değildim gözlüklerimden zaten yawruma benim mirasımdı bu. ama şuan onun dünyayı bulanık görüyor olma düşüncesi beni çok burktu acaba beni nasıl görüyor die düşünmeye başladım ve burkanın paylaştığı yazının tamamını ağlayarak okudum Allah daha büyük dert vermesin dermansız dert vermesin dedim hiç bir annenin kucağı boş kalmasın
Sizlere tavsiyem göz muayenesini ihmal etmeyin benim böyle bir niyetim yoktu tamamen tesadüfi oldu gidişimiz çünkü görünürde hiç bir belirtisi yok gerçekten belkide hiç beklemediğim için bu kadar sarsıldım
canım çook geçmiş olsun.. Allah çaresi olmayan dert vermesin.. inş düzelme olur kaan kuzucuğun gözünde.. sen onun annesisin.. eminim seni bir melek gibi görüyordur.. üzülme. benim de gözlerim bozuk ve eşiminde.. benimde kızımda olabilir malesef.. yapıcak başka birşey yok.. buna da şükür diyeceğiz.. gözlerinden öp benim için Kaan ını
merhaba kızlar.. umarım herkes iyidir.. 4 gündür giremedim buraya.. tütü ve saç bandı için alışverişe çıkmıştım.. biraz yaptım biraz yapamadım.. bugün geldik evimize.. sayfamı da açtım.. artık dualarınıza ihtiyacım var.. adını burda paylaşmam yasak mı MUNE?
BURKA, sana mesaj yolladım canım..
en gerçekten çok yoruldum aynı şeyleri okuyup aynı cevapları vermekten
Ne bebekler gördüm kolundaki serumdan beslenen,
kolunda delik açacak yer kalmamış burnuna takılı hortumdan mama akan ve burnunda da yer kalmamış
midesi delinerek hortum takıp mamasını direk midesiyle içen, bağırsakları dışarı çıkarılmış vs vs
Bu bebeklerden biriyle veannesiyle 5 gün aynı odada kaldım
Kadın mamayı hazırlayıp serum şişesine doldurup ucunu kızının burnuna takıyordu beslemek için ve
bir kez bile. Neden emziremiyorum neden emmmedi herkes nasıl emziriyor
Bebeğim 2 yaşına kadar emseydi vs lafı duymadım
Geceleri göğsünü sağıp sütleri plastik kaplara koyup hemşirelere veriyordu
Başka bebeklere verilsin diye.
Diğer annelerle 24 saat birlikte değildim ama onların hiçbirinden şikayet duymadım.(
Birinin kocası da terketmiş yapayalnız kalmıştı)
Sıcak evinde, belli bir maddi seviyede, kocası yanında,
Sağsalim yavrusu kucağında olup , aylarca( mama bile vermeden)
emzirmiş annelerin bu kadar karamsar ve negatif olmasını aklım almıyor
benim Anlayışsızlığıma verin ,
Kizlarr safak dogan gunesss yarin anneme babama kavusuyorum insallah, hftaya pazara kadar oradayiz kizimla. Allah'ım nasil mutluyummm nasil mutluyummm:))) sabah çıkıyoruz yola, uzun yolda oto koltugunda oturmaktan sıkılmaz insallah benimki.
Herkeslere iyi gecelerrrr heyecandan uykum kacsa da uyumaya calisacagim :))
17sini de okudum gozlerim dolu dolu. Allahim sana binlerce sukur. 2gundur kizim uyumaz oldu, varsin uyumasin ya... Binlerce sukur olsun
Evet kizlar katiliyorum size allahim baska dert keder vermesin burka paylasimin cok guzrl
Willkommen willkommen :)
Kizlar maalsef gecmisi okuyamadan konuya girecegim, biraz okudum ama bitiremedim. Esim kizim ve ben haftasonu minik bir kacamak yapiyoruz. Y Hava cok guzel. Cantalari hazirladim arabamiza yerlestirdim. Yemek olayini halledecegim simdi. Sabah yola cikacagiz. Gece kalacagimiz otelde bebek dostuymus, nasil oluyor bilemiyorum donunce yazarim.
Bize iyi tatiller. Haftasonu cok kaynatmayin.
Herkese guzeeeel, dolu dolu bir haftasonu dilerim...
Inşallah bol bol satışlarınız olur da bol bol para kazanırsınız.
Geçmiş olsun inşallah kendiliğinden düzelir . bende göz doktoruna götürmek istiyorum bir kaç haftaya kadar kısmette götüreceğim.
Kk izin vermedi ama ben çok beğendim
Iyi yolculuklar güzel bir hafta olur umarım.
Sen okuyunca öyle oldun, ben gözlerimle gördüm böyle bebekleri ve 1 hafta birlikte yaşadım artık başka türlü düşünüyorum
Geçen Rabarbaya da kızmıştım Kaan uyumuyor diyeşikayet ediyordu "uyusun ya da oynasın evinde ve sağlıklı ya
Üzme kendini" demiştim. Her sıkıntısını yazana aa o da sıkıntımı? Daha neler var demekistemiyorum çünkü herkesin sıkıntısı
kendisine büyük. Beni de böyle kabul edin neyapayım ben artık ufak şeyleri büyğtüp dağ gibi yapıp sonra odağın altında ezilenleri
Uyarma sorumlusu olayım
Teşekkurler, sen de hepsini bir kere de okudun dimi insan bırakamıyor
Aaa Ozanın da iki kere sağ gözü öyle şişti ben ne acile götürdüm ne birşey yaptım kendi kendine geçti
Çok umursamaz ve kötü anneyim
Benimde sabahları gözlerim şiş olur o yan yatıyor oyüzden teki şişti sandım
Ama göz muayeneleri yapıldı zaten hastanedeyken ve sonra ,
birşey yok çok şükür, ama 6 ayda bir muayeneolacak
Kaana da geçmiş olsun , ilerde kendi kendine düzelebilir,
benim astigmatım vardı gözlük bile takmadım doğru dürüst
Kendiliğinden geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?