- 13 Eylül 2012
- 3.517
- 1.009
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #10.841
sizlerle doğum sonrasında işimize yaryacak yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Bir çok anne emzirme nedeniyle göğüs yaralarından şikayetçi oluyormuş. Bu durumda emzirmek oldukça acı verici olduğundan bazı anneler bebeklerini besleyemez duruma gelebiliyorlarmış. Bunun için en doğal yöntem ise ayvanın çekirdeğinde gizliymiş. ben biriktirmeye başladım. deneyen yakınlarım var.
h.g serap face grubumuza üye oldunmu
bebisi alisveris yapanlar neler aldiniz..ben cok kararsizim bebek arabalarini arastiriyorum...buhar makinelerini birde nem olcer alicam birazdan cikip....sizde hazirliklar ne alemde
yok be canım ilçedeyim ben, sebze-meyve pazarı
@poliannacığım geçmiş olsun daha iyisindir umarım?
@godofmercy, çok geçmiş olsun allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Günaydın hanımlar;
İşler çok yoğun o yüzden fazla giremiyorum. Dün biraz okudum sadece hızlı hızlı... Hazırlıklarla ilgili konuşulmaya başlanmış ne güzel... O; kısmı okumayı çok isterim. Çünkü ben de sürekli internetten araştırma halindeyim. hatta küçük bir liste yapmaya başladım bile. Dün ilk hamile tişörtlerimi aldım internetten. İnşallah güzel bişeyler gelir. Ama yanımda mezura olmadığından beden ölçülerini tahmini seçtim. İnşallah tutar
Bu arada aşağıdaki konular için cevap verenler olmuş olabilir. Ben okuyamadığımdan gene de yazayım dedim
Kanun kesinlikle herkes için olacak. Tüm devlet memurları ve 4857 sayılı yasaya tabii çalışan tüm bayan çalışanlar için. Ama yasanın çıkacağına ümidim yok. Keşke doğum sonrası 7-8 ay olacak şekilde çıksa
Aynen ben de bu şekilde biliyorum.
Yok tatlım. Şimdi bak. Geçen senelerde torba yasa çıktı ya. O torba yasayla kullanılmayan doğum izinlerinin aktarılması da geldi. Şimdi 37. haftada ayrıldın. 38. haftada doğum yaptın. Doğum sonrasına 5+ 2 eklenecek. Yani toplam 7 hafta. Kullanamadığın 2 haftayı hastaneden çıkmadan bir rapor alarak ekletebiliyorsun.
arkadaşlar ben hala 2li test ne demek çözemedim,
doktorum bana 12.haftada detaylı ultrason ve kan testi verdi,
ben detaylı ultrasona 13.haftamda girdim,
ama kan tetsine 10 gün geçti hala yaptıramadım, işler yüzünden,
ikili test ultrasonun ve kan tetsinin aynı anda yaptırılması mı demek,
ultrason sonuçlarında ölçüler normal çıktı, ultrason doktoru bir rapor hazırladı tüm ölçülerin olduğu,
sonundaki özet cümlede tüm değerler normaldir yazıyodu,
sonuçları henüz asıl doktoruma gösteremedim.
ya da ikili test burun ve ense kalınlığına bakılması mı demk,
kan tetsinin bunla bir ilgisi yok mu?
bir de kan testi yaptırmasam sorun olur mu ki,
14.haftamda elevit kullanmaya başaldım, zaten kanımda ne eksikse eminim elevitin içinde vardır, içeriğini okudum da yok yok:):):)
doktor burda bana farklı vitaminler yazıyo,
doktorum iyi ama yine de onun dediklerini kullanmıyorum,
ben burda sizden okuduklarımdan öğrendiklerimi kullanıyorum,
birde ben günde 4 dolu kase yoğurt yiyorum,
güne yoğurtla başlıyorum, gece yoğurt yemeden uyuyamıyorum,
ara öğünümü içine meyve parçaları katarak bir dolu kase yoğurtla yapıyorum,
yemeklerin yanında mutlaka bir kase yiyorum:):)
elevitte de baya kalsiyum varmış,
kalsiyum fazlalığı bir sorun yapar mı ki,
yoğurtu azaltamam çok seviyorum...
Walla canım ben 6. aya kadar bişi almayı düşünmüyorum=)
bende inşallah mayıs gibi Bursaya gidip oradan yapmak istiyorum tüm alışverişimi. bebek arabası bebek odası. benim alışverişe başlamadan taşınmam gerek
arkadaşlar ben hala 2li test ne demek çözemedim,
doktorum bana 12.haftada detaylı ultrason ve kan testi verdi,
ben detaylı ultrasona 13.haftamda girdim,
ama kan tetsine 10 gün geçti hala yaptıramadım, işler yüzünden,
ikili test ultrasonun ve kan tetsinin aynı anda yaptırılması mı demek,
ultrason sonuçlarında ölçüler normal çıktı, ultrason doktoru bir rapor hazırladı tüm ölçülerin olduğu,
sonundaki özet cümlede tüm değerler normaldir yazıyodu,
sonuçları henüz asıl doktoruma gösteremedim.
ya da ikili test burun ve ense kalınlığına bakılması mı demk,
kan tetsinin bunla bir ilgisi yok mu?
Bursada mobilya için bildiğin bir yer varmı canım? Biz baktık eşimle.. Hafta sonu tekrar çıkacağız bakalım gönlümüze göre buluruz inş..
canım ben bursada yaşamıyorum bursaya yakın bir yerde yaşıyorum.o yüzden bildiğim bir mobilyacı yok. ama ulucaminin oradaki çarşıda çok fazla bebek mağazası görmüştüm. bende seçeneğim daha fazla olur diye oraya gelmek istiyorum. inegölde de vardır bebek odası takımları
balık hapını kullanmayı neden düşünmüyorsun canım olumsuz birşey mi duydun?herkese günaydın hepimiz için güzel keyifli bir gün olsun inşallah
kızlar bende çok fazla hap kullanmaya başladım elevitle birlikte kalsiyum magnezyum hapı içiyordum doktorum eleviti bırak dedi.şimdide kan hapı kalsiyum hapı ve balık hapıyla devam edeceğim ama ben balık hapını almayı düşünmüyorum alıp içemeyen çok varmış onun yerine haftada 1-2 kez yesem olmaz mı sizce ???
Bursada mobilya için bildiğin bir yer varmı canım? Biz baktık eşimle.. Hafta sonu tekrar çıkacağız bakalım gönlümüze göre buluruz inş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?