- 12 Mayıs 2009
- 7.259
- 851
- 163
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.261
çok haklısın canım tamamen cehaletten başka bişey değil yaptıkları Allahtan şehirlerimiz farklı ama sanırım varlığımız bile yetiyor onları sinir etmeye.ve inan ki ben asla onlara tepeden de bakmadım alçak gönüllü bir insanımdır her zamn karşımdakini, yüceltmeyi severim hatta bana her zaman derler sen nasıl öğretmensin senin yerinde başkası olsa ilişkimiz böyle olmazdı yüzümüze bakmazdı derler...daha ne diyim canım ne diyim??????
çok haklısın canım tamamen cehaletten başka bişey değil yaptıkları Allahtan şehirlerimiz farklı ama sanırım varlığımız bile yetiyor onları sinir etmeye.ve inan ki ben asla onlara tepeden de bakmadım alçak gönüllü bir insanımdır her zamn karşımdakini, yüceltmeyi severim hatta bana her zaman derler sen nasıl öğretmensin senin yerinde başkası olsa ilişkimiz böyle olmazdı yüzümüze bakmazdı derler...daha ne diyim canım ne diyim??????
çok tşkler canım sen de dua et ltfn.
çatlamalarından ziyade ben kötü niyetle düşünüp kalplerinden kötü bir şey geçirirler dua kapısı açık olur duaları kabul olur falan diye korkuyorum ben bu kadar bebeğimin üstüne titrerken kimseyi affedemem inan...
çok tşkler canım sen de dua et ltfn.
çatlamalarından ziyade ben kötü niyetle düşünüp kalplerinden kötü bir şey geçirirler dua kapısı açık olur duaları kabul olur falan diye korkuyorum ben bu kadar bebeğimin üstüne titrerken kimseyi affedemem inan...
Anneler, dün akşam uyandım hep soluma yattığım için artık sol yanım ağırmaya başladı. Bacağım sanki damar damar üstüne binmiş gibi. Zaten ayak yanmaları vücut ısısı yüksek. Uyku aksa da gözümden uyuyamadım bir saat. Sağa yatma dedi doktor soldan bebeğe kan dolaşım gidiyormuş. Bugünüme şükürler olsun ama şimdi başlıyor sanırım hamilelik :)) Kusmalarım en beteri diyordum Allah korusun beterin beteri de olabiliyor yani :))
slm kızlar nasılsınızz zzz...bu ara sık sık gıremıyorum bebişimekumaşlar aldım kapı süüsleri lavanta kesecikleri dikiyorum ağırlaşmadan bu işleri bıtıreyımdıyorum almaya kalksam bır ton masraf kenndım dıkıyorum onlarla ugrastıgımıcın bu ara takılamıyorum burdaa...bu arada koskocca 14 gun varrrr bebısımı gormeyee zaman geçermi dersinizpuffff
ayy ne zevklidir onlarla uğraşmak canım bitince bir tane koyar mısın buraya resmini merak etttim bu konularda hiç becerim yoktur ilk patiğini ben öreyim diye heves ettim annem yanımda o söyledi ben ördüm beceriksizim yani
kızlar az once youtube da gezınırken bebekle allahın konusması vıdeosuna rasladım adamda bı guzel seslendrmıs salya sumuk gıttı ne bende ...cok kotu oldum sıstı gozlerım benı goren bısı oldu sanır o arada kızmda kıprdadı ıcerde dahada fena oldum annelık duygusu onları ogrendıgımzde yerlestı ıcımıze allahım hyrlısyla kucafımıza almayı kokularını ıcımıze cekmeyı nasıp etsın duygusala bagladım yıne :)
canım öncelikle çok geçmiş olsun herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim.eltinlerle arandaki mesafeyi korumakta fayda var demekki.herneyse bide ne kadar yanlış bi inanış kız çocuk evlendiğinde anne babaya çok daha fazla düşkün oluyor benim annem ne hastalıklar atlattı hep ben vardım yanında hamile halimle bile ben yanındayım Allah başımdan eksik etmesin sabah bi film e gireceğiz mesala erkek kardeşimin haberide var gece 10 da hatırlayıp sorardı sonuç ne diye.işten güçten anca vakit oluyormuş bende çalışıyorum ki üstelik ben kadınım düşünmem gereken bir evim birde kızım var herneyse 2.bebeğimin erkek oldugunu duyunca ne yalan söyleyim Allahım affet sevinçten havalara uçamadım ama sonra düşündükçe aile içi iletişimin anne babanın payıda çok bu konularda bakalım Rabbim bize bağışlasın yavrularımızı hayırlı evlatlar olurlar inşallah
Aman Allah korusun canım seni de bebeğini de... O konuda endişelenme Allah sana bu güzelliği bahşetmiş onların kötü kalplerinden geçeni sana uğratmaz. Yine de nazara inanırım onların yanına giderken nazar boncuğu taşı üstünde göze gelmeyin.
cnm cok gecmıs olsun ....bebegın ıyımıs en onemls bu ...doktorun dedıklerını yap...ıyıce dınlen gecmıs olsun
Tecrubem yok ama genel olarak cocuklar sallanmayi sever ama benim oglum hic sevmedi. Bu tarz seylerde huzurusuz olurdu. Parkta salincaga binmesi bile sayilidir. Sallanarak hic uyumadi diyebilirim. Bir ara cozutmustum ayagimda sallamaya alistiricam o bile rahatliktir. Sevmedi ve alismadi. Her cocuk farkli oluyor iste..
Canım harika düşünmüşsun çok zevklidir eminim özendim sana şimdi elle dikilse olurmu illa makine mı lazım hic anlamam ya aslında dikiş islerinden.
ayy ne güzell kendin yapıyosun demek bende kendim yapmayı düşünüyorum hastanede dağıtılcak sekerlemeler yapıcam ama onları doğuma yakın hazırlarım bayatlar cünküücok zevklidir dimii
ayy canım yaa sana bunu söylemeyecektim kese diken arkadaşın yazdığuını alntı yapmıştım yanlış oldu sana da ne tarafımıza yatmamız lazımmış onu soracaktımben sola yatıyorum genelde de:44:
Anladım canım. Sallanmaktan hoşlanmassa sallamam ben de. Bahçeli bi evde oturuyoruz canım biz, bu beşik de katlanıyo ve gayet rahat sağa, sola taşınıyo. Yaz bebeği olacağı için bahçede, balkonda otururken taşıması kolay olur. Ağustos başında doğum yapıcam kısmetse ve ortalarına doğru atarım kendimi bahçeye. Bebişe de iyi gelir temiz hava. Ekime kadar da dışarda oturuluyor bizim burda. Şuan ihtiyaçlarımıza göre bize en uygun olan bu. 4 aydan sonra da yoğurt, meyve püresi beslerken oturturum, dik konuma gelmesi avantaj :) Daha cazip bişey bulursam tabi ki ona yönelirim, sabit fikirli değilimdir. Eğer çıkmazsa da 1-2 aya kadar alıcam bundan. Daha kullanışlı bişeye rastlarsan paylaş lütfen olur mu :)
cnm 70 e yakın kese kalıbı çıkarıp kestim onları tek tek diktim fln. elle dikmen çok uzun sürer makınayla daha rahat aslında kesıp terzıde dıktırebılırsın kenarlarınıdoğuma yakında lavantalarını alıcam koycam içine hastaneye yarısını götürcem mevlütündede yarısını dagıtırım aha şekerlemelerde yapıcam..
evet kuzum hastanede dagıtılcak sekerleme seklıde kafamda dısını hazırlıcamsekerlerını uzerıne sonradan iliştiricem..kapı süsleri flnda yapıyorum yavaş yavaş ..bide stıcer tasarlıcam kırtasıyeden cıkarttırıcam yapıstırıcam uzerıneaaa bakın hastanede başıma bundan yazıcaamm astırıcam
Eki Görüntüle 665326
Günaydın tontişlerben okula kaçıyorum. öğleden sonra güneydoğu gezisine çıkmak üzere yola koyulucaz. Eşim kızım bir de ben Artık mola vere vere gider geliriz yorulmamak için malum Hepinizi öpüyorum çok konuşmayın geçmişi okuması zor oluyo
:102:
Kızlar bir beşik beğendim. Yatak odasında yanıma koymak için beyaz mobilya arıyordum.Sıfırını bulamadım 2. el satılan bir sitede teklif vermiştim ben de kaldı. 170 tl artı kargo ücreti olacak satıcı 50 tl tutar diyor ben beşiği çok beğendim istediğim beşik ama en 8-9 ay yatar herhalde küçük çünkü bir de eşim 2.el pek istemiyor. Kalktık az önce mağazaya gittik zaten burda 2 tane var 2 si aynı mağaza bu modelden yok. Lütfen fikir verin ona göre ödeme yapacağım.
Eki Görüntüle 664657
cnm hasetlik bazi insanlarin ruhuna islemis...bn nazara inanirim cnm onlar ynndaykn nazarligini ustunden eksik etme kem gozluler...bunca yil snra allahm nasip etmis bu mutlulugunu hcbiseyan golgelemesne izn verme...kiz cocukta hyrlidr erkekte yetstrmekle ilgili..bnm babam annesine bakiyo hsta oluyo bakiyo hastaneye goturuyo ve halam dururken o evde otururken babam yapiyo bunlari..yani onemli olan hayrli ve vicdanli olmkbenim durumum da bir garip be arkadaşlar;12 yıllık evliyiz eşimle tedavilerimiz sonuç vermedi ama rabbim spontan bir gebelik nasip etti biz şoka girdik resmen neyse bu duruma şükredip alışmaya çalışırken 15 tatilde eşimin ailesinin yanına gittik eşimin tam 13 yeğeni var ve sadece biri erkek yani ailede kız bolluğu var rabbim hepsine hayırlı yazgı versin neyse olaya gireyim artık tatilde eltilerim çevirip çevirip popoma bakıyorlar seninki kesin kız olacak diye...temennimiz bu demiyorlar ama gülerek içle hhhhrindeki düşünceyi cahilce bu ve bunun gibi davranışlarla dile getiriyorlardı.ben de kızlar nolur dua edin cinsiyetinden çok benim için bebeğimi sağ salim kucağıma almam önemli diyordum ama onlar için kız çocuk evlenip gidiyor anaya baya hayırları olmuyor fakat oğlan öyle mi??anaya babaya bakar besler vs vs...yani anlayacağınız iki eltim de oğlan çocuk delisi idi.onlar böyle düşünüp bana da abuk subuk davrandıkça ciğerim parçalanıyordu allahım benimki erkek olursa bunlar ne yaparlar acaba diye korkuyordum ki ben bebeğimi 11 yıl beklemişim her tüp bebek dönemimde yanımdalardı benim ne sıkıntılar çektiğimi neler hissettiğimi gayet iyi biliyorlardı benim için cinsiyeti ne olursa olsun evlat evlattır hele de bu kadar yıl beklemişken erkeği kızı ayırt edilir mi her şey bizim elimizde biz evlatlarımızı nasıl yetiştirirsek onlar o kadar hayırlı yada hayırsız olur öyle değil mi arkadaşlar??bu düşüncemi eltilerimle paylaştığımda ise sen ne kadar faydalı oluyorsun anana babana dediler ben de niye beni kendiniz gibi düşünüyorsunuz ki dedim ben maddeen de manen de ailemin de eşimin ailesinin yanındayım size bunu her defasında kanıtlamam mı lazım dedim onlar da sen zaten kaynanagile para gönderiyorsun onların ihtiyaçlarını alıyorsun diye kıymetlisin onların gözünde dediler hey allahım yaaaa.....bunlar ne sapıkça düşünceler??neyse konu nerden nereye geldi ben toparlayayım en iyisi.biz cinsiyeti öğrendik herkesi aradık söyledik ama tepkilerinden çekindiğim için onları arayıp söylemedim kayınvalidem söylemiş eltilerim nasıl tepki verdiler bilmiyorum ama haberleri olalı 3 hafta oldu ve ikisi de arayıp hayırlı olsun sağlıklı olsun diye bişekilde aramadılar bile siz olsanız ne düşünürsünüz?nasıl davranırsınız arkadaşlar?
cnm 70 e yakın kese kalıbı çıkarıp kestim onları tek tek diktim fln. elle dikmen çok uzun sürer makınayla daha rahat aslında kesıp terzıde dıktırebılırsın kenarlarınıdoğuma yakında lavantalarını alıcam koycam içine hastaneye yarısını götürcem mevlütündede yarısını dagıtırım aha şekerlemelerde yapıcam..
evet kuzum hastanede dagıtılcak sekerleme seklıde kafamda dısını hazırlıcamsekerlerını uzerıne sonradan iliştiricem..kapı süsleri flnda yapıyorum yavaş yavaş ..bide stıcer tasarlıcam kırtasıyeden cıkarttırıcam yapıstırıcam uzerıneaaa bakın hastanede başıma bundan yazıcaamm astırıcam
Eki Görüntüle 665326
Anladım canım. Sallanmaktan hoşlanmassa sallamam ben de. Bahçeli bi evde oturuyoruz canım biz, bu beşik de katlanıyo ve gayet rahat sağa, sola taşınıyo. Yaz bebeği olacağı için bahçede, balkonda otururken taşıması kolay olur. Ağustos başında doğum yapıcam kısmetse ve ortalarına doğru atarım kendimi bahçeye. Bebişe de iyi gelir temiz hava. Ekime kadar da dışarda oturuluyor bizim burda. Şuan ihtiyaçlarımıza göre bize en uygun olan bu. 4 aydan sonra da yoğurt, meyve püresi beslerken oturturum, dik konuma gelmesi avantaj :) Daha cazip bişey bulursam tabi ki ona yönelirim, sabit fikirli değilimdir. Eğer çıkmazsa da 1-2 aya kadar alıcam bundan. Daha kullanışlı bişeye rastlarsan paylaş lütfen olur mu :)
herkese mrb...
2 gündür giremedim sayfalar almış başını gitmiş kızlar dün kendimi okulda biraz fazla yordum bir de okul çıkışı 20 dk kadar yol yürüdüm eve kadar eve gittikten yarım saat sonra belimde karnımda bir ağrı bir sancı çok korktum yemekten sonra hemen yattım 4-5 saat kadar fakat nafile sancılar geçmedi sonunda lavaboya bir gittim bir de ne göreyim birkaç damla lekem gelmiş hemen dru aradık acile çağırdık biz de gittik oğlumuz yüz üstü yatmış bebekte bir sorun yok dedi rahimde de kanama yok her şey normal dedi kalp atışını da dinledik oluşumuzun ama ben kalp sesini duyunca nasıl boşaldım bir ağladım bir ağladım sağolsunlar eşim de drum da beni sakinleştirmeye çalıştılar bişey yok bebek iyi diye ama bir de bana sorsunlar...bunları yazarken bile hala aynı duygular içinde ağlıyorum inanın ama çok şükür ki bebeğim iyiymiş yine de dr um tedbir amaçlı ve kasılmalar ve ağrılarım için serum taktırdı bir de fitil kullandırdı bir saat sonra rahatlamaya başlamıştım bolca da dinlen bir wc ye kalk dedi bugün için rapor verdi ama hala sabhtan beri belim ve kasıklarımda ağrılarım var bugün iyice dinleneceğim eğer geçmezse yarın tekrar gideceğim lütfen dua edin kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?