- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #16.301
kızlar bende kazdagları asıgıyım her yaz akcaya kesın gıderım...hatta dogumdan sonra allah nasıp ederse bebegımı alıp bıkac hafta oraya gıtmeyı dusunuyorum..bu arada bende muhacırım butun gocmen kızları burdaymıs valla
hamarat anneler bebeklerınız ıcın neler yapıyorsunuz paylaşalım bırbırımıze faydalı olalım..bende battanıye ormek ıstıyorum ama beceremem dıye korkuyorum...benım bı arkadasım kucuk cam sıseler alıp ıclerıne cıkolata koyup dıslarına fıyonk yapıstırmıstı kendısı bebek ccıkolataları suslu olanlar cok pahalı cunku sımdıden planlamak lazım ve degısık bıseyler yapmak lazım
selam kızlar doğumdan sonra kullanamak için meme kremi düşünenler size bir tavsiyem var doğum yaptıkdan sonra göğüslerinize soğanı kesip sürün bebği emzirmeden önce tavsiye ediyorum
ben oğlumda yaptım hiç krem kullanmadım göğüslerimde yara olmadı eski usül ama işe yaradı. doğum çantama koymuştum tavsiye üzerine
çok kadın duydum bebğin emmesiyle göğüsleri yara olan inşallah kimseninki olmaz
Aaaa ne güzel :) Umarım senin ki de sana benzer.
Kazdağları harika bir yer gerçekten. Ben oraya gidince kendimden geçiyorum. Ayazmada buz gibi akan o suların içinde piknik yapmak eşsiz. Karadenize de gittim, oralar da gerçekten çok güzel yerler ama kazdağlarına manevi bir bağlılığım var sanki. Hiç bir yer oranın yerini tutmuyor.
ben balıkesirliyim eşim çanakkaleli bizde çok seviyoruz kazdağlarını mis gibidoğa doğal hayat deniz orman ne ararsan var inş bi gün oralarda yasamak nasip olur eşim de bende göçmeniz eşim mavi gözlü bende maviş gözlü bebiş istiyorum önce sağlıklı olması tabiii ama çocukluğumdan beri bunu sayıklardım dün gecede maviş gözlü kız bebişim kucağımdaydı parmağındada tektaş yüzüğü vardı ne hikmetseAllah gücenmesin ama bende kızımın bana benzemesini
çok istiyorum. Esim tarafında göçmen ama benim ailem daha sarı ve renkli gözlü :) gerçi kuzguna yavrusu sahin görünür sağlıklı olsun yeter ama gönül bu istiyo iste :)
Kaz daglarına gelince benim için çok ozeldir esimle ilk tatilimizi sevgili iken oraya yapmıştık çok güzeldi :)
cnm yazdığını pek anlayamadım. ayrıntılı ultrasona mı girdin? bebek niye tost gibi olmuş ben mi yanlış okuyorum
ben de yarın bebişimi görücem, ayrıntılı ultrasonumuz var. inşallah sağlığı yerindedir. bi de merak ediyorum bakalım pipi yerinde duruyor mu? bugünlerde şehir efsanesi gibi 9 ay boyunca kız/erkek denilip doğduğunda farklı cinsiyette gelen bebek hikayeleri dinliyorum da....
cnm ben battaniye oruyorum suan bseler yapmak hosuma gdiyo ilerde bunu sana hamileyken ormustum diye kizima gostermk cok guzel olur ceyizine de koyarim
çok güzel bişi biliomusun benim bebeklik battaniyem var anneciğim örmüş özenle saklıyorum bend bişiler yapmak istiyorum ama yelekler battaniyeler örüldü ben ne yapabilirim acaba
selam kızlar doğumdan sonra kullanamak için meme kremi düşünenler size bir tavsiyem var doğum yaptıkdan sonra göğüslerinize soğanı kesip sürün bebği emzirmeden önce tavsiye ediyorum
ben oğlumda yaptım hiç krem kullanmadım göğüslerimde yara olmadı eski usül ama işe yaradı. doğum çantama koymuştum tavsiye üzerine
cnm ben battaniye oruyorum suan bseler yapmak hosuma gdiyo ilerde bunu sana hamileyken ormustum diye kizima gostermk cok guzel olur ceyizine de koyarim
soğan mııilk defa duydummm
e ne biçim kokar o,bebekte rahatsız olmuyor mu?? kremler var lansinoh öneriyolar mesela,ben ondan almayı düşünüyorum..hem de doğuma 1 ay kala başlamak lazımmış sürmeye..
ben de battaniye örüyorum :) şu an beni mutlu eden tek şey bu...
çok güzel bişi biliomusun benim bebeklik battaniyem var anneciğim örmüş özenle saklıyorum bend bişiler yapmak istiyorum ama yelekler battaniyeler örüldü ben ne yapabilirim acaba
soğan mııilk defa duydummm
e ne biçim kokar o,bebekte rahatsız olmuyor mu?? kremler var lansinoh öneriyolar mesela,ben ondan almayı düşünüyorum..hem de doğuma 1 ay kala başlamak lazımmış sürmeye..
ben de battaniye örüyorum :) şu an beni mutlu eden tek şey bu...
cnm bnmde annemın ve hatta annanemın ordugu seyler....yanı cok guzel bısey zevkle oruyorum manevı degerı oluyo:)
günaydın anneler ve tepikçi bebekler
nerden ne alabilirim diye araştırırken böyle bir bebek küvetine rastladım çok hoşuma gitti. kullanmış olan veya fikri olan var mıdır? tavsiye edilir mi acaba özellikle çok yer kaplamayacak olması ideal gibi geldi. :26::26:
Eki Görüntüle 664739 Eki Görüntüle 664740 Eki Görüntüle 664741
O tam bizim minnak eve göreymişNerde gördün canım link verebilir misin?
hayırlı olsun haticecim örenebildiğine çok sevindim kızım ya da oğlum diyebilmek güzel bi şey:)
bizim ufaklığın bacaklar çarprazdı yine,
malesef cinsiyeti öğrenemedik ama benim damarlardaki direnç hala geçmemiş, doktor az direnç ama hala direnç var deyince oraya odakalandık, o yüzden doktorda bir iki kez baktı bacak arasının olduğu kısma ama bak burası kapalı göremiyorum falan dedi o da damarlara bakmaktan çok ilgilenmedi cinsiyet konusuyla,
şimdilik çok şükür gelişimi çok iyi çıktı, haftasıyla uyumlu gelişimi, tek tek tüm organlarını gördük, kollarını bacaklarını ayaklarını herşeyini ölçtü, boyuda 15 cm, kalp atışları 155,
kıpır kıpırdı, en son eliyle duvarına vuruyodu, heralde pıt diye hissettiğim o koca eller:)
arkadaşlar, daha şimdiden konuşmaya başlayan aile büyüklerimiz bebeklerimiz doğduğunda daha da canavara dönüşecekler : ))) forumda bir konudan alıntı yapıp buraya yapıştırmak istiyorum müsadenizle, bhk isimli bir üyenin yazısı ve yorumları. şahsen koptum okurken;
-bebeği öyle tutma,dizlerinden bastır sırtı dinlensin. (tüm gün sırtında yük taşıyor,doğru)
-haftada bir ellerini , ayaklarını sil. (yok kokuşuk daha iyi oluyor)
-yedek önlük yok mu yanında,bu nemli hasta olcak. (acemi anne yedek önlük koymamış)
-çok kusuyor,hasta etmiş olmayasın? (evet çok uğraştım,başardım)
-top gibi olmuş çocuk,battaniyesini düzelt. (o rahat böyle)
-üzerine yelek giydirelim,üşücek. (hee tüm hafta hasta gezen 4 yaşındaki elti cocuğunun yeleğini giydirmek süper fikir)
-beşiğe koy ben uyutayım. (benim bebeğim ben uyutmak istiyorum)
-sen yemeğini ye,bırak ben sallıyım. (benim bebeğim ben sallamak istiyorum)
-sen in,arabaya ben indireyim. (benim bebeğim ben indiricem,sen evinde kal)
-sen bulaşıklara bak ben tutarım. (...)
-altını ıslak mendille sildikten sonra kremini sür (yok ben b.kunun üstüne sürücem,özel zevkim)
-çorabının lastiği sıkıyor gibi,kıvır uç kısmını. (bebek çorabı bu ya!?)
-elbisesi yok mu neden giydirmiyorsun? (yok garibanın elbisesi falan,kızılaydan gelecek yardımı bekliyoruz)
-boynuna bişey koy,kusunca ıslanıyor,hasta olcak. (boynuna sünger döşettim ben onun,bişey olmaz)
-tükürükleri çıktı,ağzını sil. (yok yakışıyor ona)
-tatlıdan da ye,fasülyeden de sütün kesilcek. (ben iyi cins bir ineğim,sütüm kesilmez)
-bebeklerin tırnakları jilet gibi olur,sık kesiyor musun? (hayır oje şık durmuyor o zaman)
-kucağında nasıl duruyor o öyle,oturtuyor musun yoksa! (hayır amuda kaldırdım)
hayırlı olsun canım benimde kızım olacak kısmetse
Çok teşekkür ederim canım :)) Bütün kızlar toplandık :))
mart 2013 annelerinin birisi 32 haftalık doğum yapmış onu okudum ağladım yaabence bizde temmuz ayının başında başlarız doğum hikayelerini okumaya korktum yaa benim kızda 40 hafta beklemeyecek gibi geliyor bana rabbim hayırlısı versin
Ha bu arada ben bugün daha iyim lekelenmem falan yok ptesi okula başlayacağım ama umarım lekelenmem tekrar etmez şu günler geçse bebişlerimizi kucaklarımıza alsak hayırlısı ile hergün hepimize dua ediyorummm
Küvetin linkini buldum, yazmışsınız. Geçmişi okurken gördüm teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?