2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar akşam göğüslerim inanılmaz sızladı, sonra bir baktım banyoda sol göğsümden 5-6 damla sütümsü bir şey gelmiş. çok korktum ama araştırdım biraz normalmiş, herkes de olmazmış ama bazı gebelerde olurmuş. ben de olmasa şaşardım zaten o kadar büyüdüler ki.
tavsiyeler pamuk ve esnek olan sutyen kullanmak bir de göğüs pedi kullanmak ve dokunup sıkmamak. öyle yapcaz bakalım.
ya bu şimdiden akar da sonra bebişe süt kalmazsa nolcak, gelmese keşke.

seninde durumun bana benziyor canım, ilk aylar su içsem lavaboya koşuyordum çıkarmaya, şimdide tatlı yiyemiyorum, hele hamurlu tatlı asla kusuyorum direk, ama arada faydalı olsun diye sütlü tatlılardan yiyorum, çikolatayı falan da hiç yiyemiyorum, çay kahve de içemediğimden şeker hayatımdan tamamen çıktı 4 aydır,
hala hamurlu sert yiyecekler yiyemiyorum mideme oturuyor sonra alıyor beni bir öğürtü, yemeklerin yanında bol tahıllı tam buğday ekmeği yiyorum sadece, her öğün bol salata, etli, sebzeli ve kuru baklagil yemekleri tüketiyorum, günde 3-4 dolu kase yoğurt, ceviz, badem, fındık, kuru meyve, taze meyve, hergün 1 muz,
ben kaybettiğim kiloları da alıp eski kilomu geçtim sonunda, standart kilom 50ydi, şimdi 53 falanım, tabi sabahları 52.5 akşamları 54 çıkıyorum:):):) sen de alırsın merak etme, ben de korkmyorum kilo almaktan,
doğumdan sonra çok veriliyor genelde, arkadaşım 12 kilo almıştı hamileliğinde çocuk hareketlenince 15 kilo vermiş 7-8 ayda, yanakları çökmüş zavallımın, çok yaramaz sürekli peşindeyim diyor,

yaa arkadaşlar ne güzel yemeden içmeden bebek kıyafetlerinden bahsedilmiş. maşallah sorunsuz bir gebelik yaşıyor herhalde herkes. biz bebeğimizin down sendromlu olması şüphesiyle uğraşıyoruz. moralim çok bozuk. amniyosentez yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızız. ne olursa olsun bebeğimizi dünyaya getirmekte kararlıyız ama yemek içmek bebeğimize kıyafetler almak vs hiçbir şey gelmiyor içimden artık. durup durup ağlıyorum. ayrıntılı ultrasonda 4d gördük bebeğimizi. o kadar güzel kii allahım inş sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder

Of bu konu benim sınırımı bozuyor ben hamile kalmadan once 20 kilo verdim. Uzun süre diyet yaptım diye hamilelikte çok guzel bahane ediliyormuş doymak bilmiyorum şimdiden 7 kilo aldım. Verdigim kilolarımı yanayım diyetisyene verdigim 3000 tl yemı bilemedim.

günaydın kızlaaarrr,bende 9da kalktım aç olarak ben bi günde neler yiyorum yazayım:
Sabah kahvaltıda yumurta, bol beyaz peynir zeytin hepsinden birer çatal olmak üzere pekmez,bal,incir ve çilek reçelleri,fındık ezmesi.2-3 dilim ekmek. sonra işe gidiyorum 10 gibi bi bardak sütiçiyorum yanında ceviz kuru erik badem fındık vs.
öğlende hergün farklı bişeden besin almaya özen gösteriyorum baklagil pilav,köfte,et,balık,sebze yemekleri,bulgur yanlarında bol yesillik ayran üzerine sütlü tatlı genelde sütlaç.
öğleden sonra 2 gibi meyve hergün mutlaka 1 muz 1 kivi yanınada bazen farklı meyveler.
5 gibi falan yine acıkıyorum tabi o zamanda erik kurusu,üzüm kurusu, badem ceviz fındık vs yiyorum.
akşam mutlaka 1 kase yogurt öğlenki gibi hergün farklı bi vitamin bulgur,baklagil et tavuk balık vs almaya özen gösteriyorum.
yemekten sonra kociş portakal sıkıo onu içiyorum yanında bazen tatlı, yaş pasta,kuruyemiş bazen,vs yiyorum bazende sırf meyve yiyorum.
yatarkende 1 bardak süt içiyorum yine. gün içinde arada fazla olmamak kaydıyla çikolata falanda yiyorum çünkü çook tatlı şeylere düştüm zaten severdim iice düşkünlüğüm arttı:)

Guzel anneler surekli aycoregim için ne yapmalıyım ne almalıyım falan filan sizde biliyorsunuz iste düşünüyorum.

Derken dün gece aklıma bir fikir geldi sizinle de paylaşmak istedim. Artık doktor kontrollerinde bebeklerimizi telefon ile video ya kaydedip bir sonraki kontrole kadar özledikce izleyebiliriz. Ayrıca bebeklerimiz büyüdüğünde bak bu sensin diye hatıra olarak saklayabiliriz. Eminim mutlu olurlar :)

cnm riskin çok mu çıktı yaşın kaç önemli olan 2li testmiş biliosun demi ii bi riskli gebelik uzmanına baktır mutlaka amniyosentez için beninde ikilide tüm riskler düşük çıktı altına bi not düşmüşler kendimizi ankarada zor aldık bhcg değeri gebelik haftasına göre yüksek die,(bhcg de kanamam olmuştu ondan yüksek çıkmış Ankarada öğrendik)doktorum bi problem olabilirde olmayabilirde dedi yavrum 12 haftalıktı ayrıntılı ultrasona girdik hamdolsun bişe çıkmadı,şimdide kafa yapısı biraz tombul dedi zaten ankarada kontrolüm vardı bide onla kafamı karıştırdı haftaya da ayrıntılı için cumadan ankaraya gitcem yine.sonra insanların %90ı böle falan dedi ama insan herşeyi düşünüyor ankara yolu görünüo.bi de ense kalınlığı çok önemli tabi çok mu yüksek çıktı seninki,Rabbim büyük inşallah korktuğuna uğramazsıın bişe çıkmaz doktorların ben malesef bu işi ticarete döktüğünü düşünüyorum bura küçük bi yer ve tek özel hastane olduğu için mecburum bu doktora,ama Ankaradaki prof doktorum tecrübesini kalitesini konuşturdu seni bosa yormuş buraya doktorun dedi mutlaka ayrıntılıya ona gidecem.gerek görmemesine rağmen ben ısrar ettim ki parada gözü olsa beni mutlaka çağırırdı 500 lira muayene ama kadının ihtiyacı yok.umarım bişe çıkmaz bebişinde cnm arkadaşıma amniyosentez önerdiler ve bi profa gitti kesinlikle gerek yok dedi bilmiyorum tabi doktorunu ama 1 doktorla kısıtlı kalma araştır uzmanına git.Allah şifasını versin.

günaydın güzel anneler....
ben birşey sormak istiyorum sizdede gerilme isteği oluyormu ben çoğu sabah uyandığımda kendimi gerilirken buluyorum bunun bi sakıncası yoktur inşallah :18:

Günaydın herkese...

gerilme bende de oluyor ama çok kontrollü yapıyorum bunu korkudan :/ o nedenle tam gerilemiyorum..

bu arada ilk hamile kaldığımda daha bulantılar başlamamışken sütlaç yiyebiliyodum canım çekmişti bi dönem ,sonra hiç istemedim...geçenlerde annem yaptı hatta yedim sonra bi kustumm :/ tatlı sevmiyorum hamileliktee

Allah yardımcın olsun, hemen moralini bozma 2li 3 lü testlerin doğruluğu yüzde yüz değil, inşallah bebeğini sağsalim kucağına alırsın, çok insanda testler bozukta olsa normal sağlıklı bebek oluyor, benim çevremde bile var birkaç tane. için rahat edecekse amniyosentez yaptır , inşallah hiçbişey çıkmaz duanı eksik etme

dün annemle dışarı çıktık şöyle bi...bel,sırt ağrısından öldüm resmen eve gelene kadar,halsizlik o biçim....neyse bir mağazaya girdik,2 tane yelek aldık bebeğime,anneannesinden hediye :) ordaki satıcı bayanlarla sohbet ederken yeni doğan bebeklerin hastanede yıkanmadığını sadece şöyle bi silindiğini öğrendim :44: ilk defa duydum ben yıkanıyolar sanıyodum....siz biliyor muydunuz?

Ya cnm inşallah verirsin geri kiloları sonuçta iki canlıyız öyle düşünmek lazım birde o kilolarını vermeden hamile kaldıgını dusun bin beter olurdun..Olabildiğince dikkat et çünkü ne yaparsak yapalım kilo alıyoruz şansımız yok çok sinir bozucu ama öyle Herkes hamilelik kiloları hemen verilir diyor inşallah öyledir.Kilo almayanlar midesi bulanıp kusanlar sanırım yoksa imkansız kilo almamak bence ben hiç kusmadım aldım kiloları yavas yavas birde dikkat ediyorum şaka gibi...

muhatap olma canım,ilişkini de mümkün olduğunca mesafeli tut, onlardan hayır gelmez zarar gelir insana.
benimki de aynı, Allahtan fazla muhabbetimiz yok, aynı şehirde olmamıza rağmen 6 ayda 1 zor görüşüyoruz, daha 3. gebeliğimden hbri yok, onun çocuğu olmadığı için bende bişey söylemedim belki gücüne gider diye, Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin

Amin canım, ne olursa olsun onlar bizim meleklerimiz. Bence olumsuz düşünmemeye çalış, özellikle baş çevresi ölçümlerinde yanılma payı çok yüksekmiş, bu da bütün testte yanılıcı olabiliyormuş. Çevremde o kadar çok riskli denilen sonuç vardı ki, hepsinin de bebekleri sağlıklı. İnsan ister istemez ticarete mi dökmüşler, test yapılsın diye mi bizi üzüyorlar diye düşünmeden edemiyor...

Üçbin! Oy!
Bi doğuralım, emzirelim, gene verirsin canım. Şimdi geçici dönemlerdeyiz. Genellikle 34-36 beden giyen ben bile kendimi çok çirkin hissediyorum. Ama yapacak birşey yok, bu işin doğası bu. Sabredicez, azmedersek doğum sonrası veririz inşallah yine.

gunaydn kızlar...kramplar basladı galıba..gece su ıcmeye kaldım bırden sol kasıgm belım ve sol bacagıma bsı oldu agrıyla gerılme kaldım oyle ne yatabıldm ne kalkabıldım belımı bacagımı flan ovalaya ovalaya rahtldm ama 1 sa gezındım korktumda...hep soluma yatıyorumm onunda etkısı var galıba..sabh hemen annemı aradm kramplarn olucak gece hep aynı tarafa yatma dedı ama ılk olunca gercekten korktm

bazı yerde yıkıyorlar, bazı hastaneler yıkamıyor, ilk bebeğimde yıkamadılar ama 2. de başka hastanede oldu, yıkamışlardı, hastane prosedürüne göre değişiyor sanırım
ama o bebeğin üstündeki verniks tabakası çok faydalıymış

cnm benım ablamn bı arkasınınnda rısklı cıkmıstı gunlerce aglamıs sonra kayserıye gonderdıler tıp fakultesıne ve gayet saglıklı oldugu ortaya cıkmıs ...dogum yptı ve bebek 5 aylık masallah cokta saglıklıymıs..bu testlern yanılma payıda var ozellıkle yas konusunda...tek bı doktorla sınırlı kalma ve ıcını ferah tut bebısınıde uzme cnm allah ıyılık versn saglıkla kucagına versn ıns dualarm sennle

Haklisin canım zaten kadın dogumcum hamile kalmadan en az 10 kilo vermen lazım demişti hamile kalabilmek için ben 20 verdim demekti insan isterse yine verir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…