2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba güzel anneler ve kıpır kıpır bebekleriii

biz yatak olarak bi tane odama koymak için süslü beşiklerden aldık ama odasına ne alalım nasıl alalım çok kararsızız

salı günü hamile giyim mağazalarına gittim neredeyse ağlayacaktım.oradaki kıyafetler insanı bi dünya gösteriyo kızlar

bu arada benim bebeğim he ne kadar erkek olsa da ben kalçalarımdan kilo almışım ne giysem yakışmıyo sanki hamile değil de şişmanlamış gibi duruyorum sizde nasıl durumlar ?

ayrıca bu da bizim paşamız 400 gr 25 cm olduk bile

kızlar herkes mide yanmasından bahsetmiş ya eskilerin dediğine göre bebek saçlandığı zaman yani kıllandığında:) yanma,bulantı, öğürme gibi şeyler olabilirmiş.acaba bunla alakalı olabilirmi? bizim bebişler lüle lüle saçlı doğacak galiba

birde bebiş hareket ettikçe mide mizi yukarı doğru ittirdi. o yüzden mide asiti yemek borusuna kaçıyomuş çok yakın olduğundan dolayı

yazdıklarım silindi pöfff

dün tetanoz aşımızı yaptırdık canım acımadı sadece ilaç biraz yaktı bugün kolumda hafif bi agrı var.bebeğin kalp atışlarını dinledik aleti iyice karnıma bastırdı bir müddet duyamadı .çok şükür sonra duyduk kalp atışlarını ama karnıma bastırdıgı yer çok acıdı akşam. sonra bebeğime bişeyler almaya gittim kardeşimede hediye almak için bikaç dükkan gezince yanaklarım kıpkırmızı oldu sonra kasada beklerken bi ıslaklık hissettim burnum kanamaya başladı ama su gibi akdı kaç tane peçete kullandım sonra otoparkta arabayı aradım bakmamışım inerken hangi blogun oraya bıraktıgıma tam bi kenara oturup az soluklanayım dedim baktım hemen 2 araba ötemde çok yorucu ve stresli bir gündü akşam kardeşimi yolculadık kendisi yurtdışında eğitim görüyor bugünde 1 aydır bende kalan bekar görümcemi gönderdik gene kaldık başbaşa ailece

Bir kaç pratik yoga hereketi. Evde olanlar ve ya zaman bulanlar uygulasın. Kendinizi çok zorlamadan yapın. 2. 6. Ve 19. Hareketleri yapmanız artık çok zor denemeyin lokumlar

Günaydınlar sevgili anneler ve küçücük meleklerimiz.Benim midemle karnım arasında tuhaf birşey oluyordu.Hafiften canımı yakıyordu.Sanki deniz dalgası hafiften çarpar gibiydi.Doktora söyledim.Reflü belirtisi dedi.Hamilelikten öncede bende reflü vardı.Rennie şurup verdi.O iyi geliyor.Ben şimdi A101 e gidip bebiş malzemelerine bakacağım.Evimin tan katşısında A101 var.Ordanda görümceme gidicem.Malum mevlüt bitene kadar böyle.Herkese güzel bir gün diliyoruz.Akşama görüşürüz.

Maşallah oğluna canım Gülümsüyor mu ne?

bu canım .........................

hıım şimdi gördüm resmi güzelmiş bak bu ilk doğduğunda emzirmek için yataktan al yatır zor olurdu eğer ayarlanabilir olmasaydı düşünsenize doğumdan sonra aşağı eğil kalk işkence o yüzden yeni doğunca yüksekte yatacak sonradan korkuluğu yukarı kaldıracaksın acaba son hali ne kadar oluyo korkulukların ????bebeğin neresine gelir ki

dün hemşire uyardı bundan sonra en fazla 5 kilo almalısın dedi biraz hızlı gittiğimi zaten biliyorum ama elimden de bişiy gelmiyor havalar güzelleşiyor yürüyüşlere başlasam iyi olacak çok iradesizleştim hamileliğin bahanesiyle saldım iyice toparlamam gerek bakalım kendime bu ay hedef koydum tutturabilecekmiyim :26:

merhaba güzel annecikler güzel sağlıklı bol tekmeli günler olsun
tekmelerden bahsetmişsiniz bende dışardan görebiliyorum hatta bazen iş yerinde çalışırken bırakıp göbeğime bakıyorum :)
kasılmalarım kramplarım var özellikle sabah kalktığımda ayağımın üstüne zor basıyorum magnezyum verdi doktorumuz
biz dün detaylı da gördük yavrumuzu maşallah çok güzeldi 22+3 üçüz ama 23 gözüküyoruz ultrasyonda 560 gr olmuşuz
doktorumuz güzel dedi inş öyle devam eder miniğimiz
elleriyle hep kapadı yüzünü zor gördük nazlı olcak kızımız sanki:)
bu tatanoz aşısıyla ilgili doktorumuz birşey söylemedi ama sağlık ocağı bugün yada yarın gel yapalım dedi
herkes yaptırıyor mu bunu yoksa öğrencilik zamanlarında yaptıranlara yapılmıyor gibi bi durum var mı bi arkadaşıma öyle demişler
sağlık ocağından bilemedim gidip bi sormak lasım yinede
bu ay da kilomuz uçmuş şok geçirdim tartıda :) şimdiye kadar 3 kilo almıştım bu ay 2,5 kilo birden almışım biraz abur cuburları
abarttım sanırım bundan sonra biraz daha dikkat etmemiz lasım son aylar esas daha çok alınıyomuş çünkü

merhaba arkadaşlar bende aranıza katıldım:)

Aramıza hoşgeldin
aynen aynen... asit geliyor resmen ağzıma özellikle akşamları coşuyor

Kızlar birçok kişi mide yanmalarından bahsetmiş, bende reflü yüzünden yaşadıklarımı anlatmak istedim....
Lütfen mide yanması deyip geçmeyin
Bundan 2-3 yıl kadar önce sürekli yediklerimi çıkarma ve bir süre sonra su bile içemeyecek bir duruma geldim Açlıktan bayılıyordum sürekli, vede yalnız yaşadığım için bir yerde düşüp kalacağım yada gece evde bayılıp kafamı falan çarpıp kalacağım kimsenin haberi olmayacak diye korkular içindeydim, hızla kilo verdim 40 kiloya kadar düştüm.
Doktorlar teşhis koyamadı önce, beyin tomografileri, ultrasonlar endoskopi derken, reflü teşhisi ile tedaviye başladım.
Midem küçücük kalmış vede yara olmuş, mide asitimin yemek borusundan çıkıp ağzıma gelmesi nedeniyle asit kapakcıklarımı tahriş etmeye başlamıştı, kabus gibi günlerdiBir yıl kadar sürekli ilaç kullandım hemde 7-8 çeşit saat saat, aç tok derken ilaç manyağı olmuştum...
Doktor sevdiğim herşeyi yasaklamıştı En kötüsü de buydu. Hiçbir zaman kilo problemi olmamış biri olarak yasaklar çok ağrıma gitmişti ve de inadına canım istiyordu. Mesela;

Domates, portakal limon gibi asitli meyveler, çay, sigara, ketçop,,mayonez kısaca fastfood olan herşey, turşu, cola, gazoz, tüm asitli içeçekler ve de SÜT ilk aklıma gelenler....

Ve zamanla yediklerime dikkat etmeyi öğrendim.
İlaç kullanmaktan bıkmıştım, doktor ömür boyu kullanmam gerektiğini söylüyordu, mide asiti çok kuvetli olduğu için yamak borsunda geri dönüşü olmayan tahribata yol açıyor ve de sizi korkutmak istemem ama çeşitli kanser türlerine dönüşüyor ve tedavisi pekte mümkün değil

Size nacizane tavsiyem, doktorunuza mutlaka şikayetlerinizi bildirin,
Hamilelik reflüyü tetikleyen bir durum doğumdan sonra bir çoğunuzun şikayetleri bitecek, bu nedenle bu süre içinde, yediklerinize dikkat etmeniz durumunda mide asitini kontrol altında tutabilirsiniz, bol su için ama yatmadan en az 2 saat önce yeme içmeyi bırakın ve yüksek yastıkta yatmaya çalışın, ben 2 yastık kullanıyorum artık belim çok ağrıyor sabah ama asitin beni boğma hissiyle uyanmaktan daha iyi.
Uyuyrken Asit boğazına geldiğinde eğer fazla miktarda ise ve de uyanamazsanız durum çok vahim....

Yani arkadaşlar tedbir herşeyin başında geliyor bence, Allah bizi ve bebeklerimizi korusun inşallah

Maşallah oğluna canım Gülümsüyor mu ne?

teşekkür ederiz teyzemize...

herkes öyle söylüyor inş mutlu bi bebek olur bütün bebişlerimiz

Günaydın hamişler :))

Bugün kayıt olabildim.Listenize benide eklerseniz sevinirim.İstanbul yaş 26 ilk bebek cinsiyeti tam belli değil Sat 12 kasım

hoşgeldin canım hayırlı olsun sat ımız aynı benim de ilk bebek canım

canım sabah işe gelirken uğradım A101 çok kalabalıktı nevresim takımı araba falan hiç kalmamıştı .yinede bikaç bişey alabildim küvetler çok güzel ama sert plastikya hızlıca yere bırakılırsa çatlayabilir.kızımda kullandıgımdan daha genişti.ben yeşil şeffaf küvet +küvet filesi+yeşil maşrapa+patik ayakkabı+kısa kollu çıtçıtlı badi+hazır yorgan yastık setini aldım hepsine 41 tl ödedim.yorgan çok kalite değil ama annemin evine koyarım diye düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…