- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #19.781
dün hemşire uyardı bundan sonra en fazla 5 kilo almalısın dedi biraz hızlı gittiğimi zaten biliyorum ama elimden de bişiy gelmiyor havalar güzelleşiyor yürüyüşlere başlasam iyi olacak çok iradesizleştim hamileliğin bahanesiyle saldım iyice toparlamam gerek bakalım kendime bu ay hedef koydum tutturabilecekmiyim :26:
benim oğlumun hareketleri de dışardan görünüyor mudur acaba
ben hiç farkedemedim ama siz özellikle yatıp bekliyor musunuz
yoksa bariz göbeğinizde yamukluk oluşturacak kadar belli mi oluyor
helllpppppppp
günaydın kızlar!!!!
ya benim oğluşumun birkaç gündür tekme şekli değişti.yani ilk zamanlar pıt pıt tekme atıyodu anlıyodum. şimdi karnım hopluyo,sanki içerde zıp zıp zıplıyo :) çok garip bir his aradada böyle seyiriyo gibi anlayamadım. böyle şeyler yaşayan varmı?
bende bi kere uzanıp dolap içlerimi düzenlemiştim canım. anneme anlattım ohh dolaplarımı topladım ii oldu die duyamdığım laf kalmadısen hamilesin öyle uzanılmaz dikkat etmen gerekir diye.. Alllah korusun öyle birisi uzanmış sütten düşmüş. yani anlamıda bağı kopuyormuş bebeğin bebek sonra düşmüş.. ama o bilnçsiz bir uzanma yapmıştır heralde. aklımıza böyle şeyler getirmeyelim. annelik ne zor ya her şeyi düşünüyoruz vurmasa nie vurmadı bişey yapsak acaba kötümü oldu falan die rabbim sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin AMİNNN
ay korkmayın bu kadar yahu; ben meslek icabı top sektiriyorum,pilates yapıyorum yeri geliyor daha neler neler yapıyorum. bebeğimde benle birlikte coşuyor. haftada 3 gün 1 saat yüzüyorum ilk bebeğimde de yüzüyordum,yemin ederim doğduktan sonra ne gaz sancısı için ne de acıktığı için ağladığına şahit olmadım. çevremdekiler "emzirdin gazını çıkarsana " derdi,yok kendisi halleder derdim. emzirip yatırırdım,pırt pırt çıkarırdı. geceleri bile acıkınca ellerini emerdi şap şap ses çıkardıo sese uyanırdım. oyy benim kızım beni hiç üzmedi ya şimdi düşünüyorumda,halen öyle. düşse bile gelip özür diler annecim bişeyim yok sen üzülme bir daha olmaz diye. Allah hepinize öyle bir evlat nasip etsin.
kızlar herkes mide yanmasından bahsetmiş ya eskilerin dediğine göre bebek saçlandığı zaman yani kıllandığında:) yanma,bulantı, öğürme gibi şeyler olabilirmiş.acaba bunla alakalı olabilirmi? bizim bebişler lüle lüle saçlı doğacak galiba
birde bebiş hareket ettikçe mide mizi yukarı doğru ittirdi. o yüzden mide asiti yemek borusuna kaçıyomuş çok yakın olduğundan dolayı
tşkr ederim canım inş hepimiz sorunsuz saglıklı bi şekilde alırız ewet ikiside erkek:) senin cinsiyet belli mi
günaydın hepinize....bu sabah kalça ağrılarıyla uyandım...sanırım sürekli yanlara yatmaktan bilemiyorum ama acayip bir ağrı var...ayrıca dün berbat bir gece geçirdim...çok ağladım( sabah kalktığımda hep tekmeleri hissederdim bu sefer yoktu deminden beri konuşuyorum onunla,kızıımm uyuyor musun yoksa,hadi tekmele diye... neyse ki az önce başladı minik tepikler...çok şükür Allahıma
Tepikler can suyu gibi diymi RABBİM daim etsin sağlıkla inşallah.sen neden ağladın?üzülme annesi bebişlerimiz göz yaşını annelerinden öğrenmesinler.
boşver canım,ağladım işte...hep aynı şeyler...üzülmemek için uğraşıyorum ben de ama malesef dış etkenler,3.şahıslar vs engel olamıyorsun...
günaydın güzel anneler ve bıdık bebişleri benim kız sabahları çok sakin oluyo ama akşam işten eve gidince maşallah kımıl kımıl karnım armut gibi oluyo:)) çalışmamı istemio kızım galiba:))BEBEKKAFA ARKADAŞIM sen Özgür Deren'e mi gitcektin detaylıya sanki:44: ,bende gittim ona Ankarada ona ve Aydan Asyalı BİRİ'ye bu ikisinin ultrasonları çok güzel,cd verdi kızım esnio gülüoAllahım hepimizinkini nazarlardan saklasın insallah hayırlı bi şekilde kucağımıza almayıda nasip etsin
evet canım Özgür Deren'e gidicez...cumartesi gideriz diyorduk ama cumaya aldık...yarın yani...çok güzel yaa çok merak ediyorum:)) hele o cd falan..neler oluyor o cd de? fotoğraf dışında görüntü de oluyor mu?
günaydın kızlar!!!!
ya benim oğluşumun birkaç gündür tekme şekli değişti.yani ilk zamanlar pıt pıt tekme atıyodu anlıyodum. şimdi karnım hopluyo,sanki içerde zıp zıp zıplıyo :) çok garip bir his aradada böyle seyiriyo gibi anlayamadım. böyle şeyler yaşayan varmı?
seyirme gibi şeyler bende de oluyor...bir kaç gündür özellikle çok hareketliydi ama dün geceden beri çok durgun
bahsettiğim aslında tam olarak şöyle bişey :) asansörlü korkuluk sistemi çok rahat bebeğin boyuna göre ayarlanabiliyor. yan taraftaki demirlerden ne derece yükseldiğini gözlemleyebilirsin. ben şimdi özellikle ilk anne olacakların içindeki heycanı anlıyorum; park yataklara çadır gözüyle bakıp bebeğine yakıştırmayanlar,aman süslü püslü olsun bebeğim en iyisine lazık diyenler vs. ama tecrübeyle konuşuyorum ki güvenlik herşeyin önünde geliyor. evladınız ordan aşağıya düşüp kucağınızda ilk beyin röntgenini çektirirken içinizden geçen şey sadece o süslü ve albenisi yüksek beşikleri parçalamak oluyor...
( off Allah korusunn...ben de park yatakları sevmiyorum açıkçası :/ aynen çadır gibi geliyor...ben diyorum ki normal odasını yapalım bu büyüyen yataklarla,işte dolabı şifonyeri fln...o odayı ilkokulu bitirene kadar kullanır zaten...ama dediğin gibi asansörlü fln olanlardan almalı...ama ilk zamanlar yatak odasında bizimle olacak işte orası için ne yapıcaz ona karar veremiyorum...park yataklar içime sinmiyor..e o süslü püslü küçük beşiklerde fazla kullanılmıyor 6 ay bile gitmez...ne öneriyorsunuz? illa park yatak mı?
Canm boyunu söylemiyorlar. verdikleri ultrason kağıdından bakıyorsun Fl değeridir. o değri 7 ile çarpıyorsun.. Doktorum hep kızın boylu olacak diyor ama şukadar boyu demiyor. kilosunu söylüyor birtek
siz söyleyince baktım şimdi evet,fl degeri 3.03 yazıyor 7 ile çarpınca 21 cm oluyor..dr.da öyle demişti
Amanın minik paşalar geliyor :) Bizimki kız canım. Sanki topikte pipiler baya çoğaldı
kızlar düz krem organik hastahane çıkışı alan varmı aranızda ben beğeniyorum sade ve şıklar ama bebekte çokmu renksiz olur acaba
Aramıza hoşgeldin
Kızlar birçok kişi mide yanmalarından bahsetmiş, bende reflü yüzünden yaşadıklarımı anlatmak istedim....
Lütfen mide yanması deyip geçmeyin
Bundan 2-3 yıl kadar önce sürekli yediklerimi çıkarma ve bir süre sonra su bile içemeyecek bir duruma geldimAçlıktan bayılıyordum sürekli, vede yalnız yaşadığım için bir yerde düşüp kalacağım yada gece evde bayılıp kafamı falan çarpıp kalacağım kimsenin haberi olmayacak diye korkular içindeydim, hızla kilo verdim 40 kiloya kadar düştüm.
Doktorlar teşhis koyamadı önce, beyin tomografileri, ultrasonlar endoskopi derken, reflü teşhisi ile tedaviye başladım.
Midem küçücük kalmış vede yara olmuş, mide asitimin yemek borusundan çıkıp ağzıma gelmesi nedeniyle asit kapakcıklarımı tahriş etmeye başlamıştı, kabus gibi günlerdiBir yıl kadar sürekli ilaç kullandım hemde 7-8 çeşit saat saat, aç tok derken ilaç manyağı olmuştum...
Doktor sevdiğim herşeyi yasaklamıştıEn kötüsü de buydu. Hiçbir zaman kilo problemi olmamış biri olarak yasaklar çok ağrıma gitmişti ve de inadına canım istiyordu. Mesela;
Domates, portakal limon gibi asitli meyveler, çay, sigara, ketçop,,mayonez kısaca fastfood olan herşey, turşu, cola, gazoz, tüm asitli içeçekler ve de SÜT ilk aklıma gelenler....
Ve zamanla yediklerime dikkat etmeyi öğrendim.
İlaç kullanmaktan bıkmıştım, doktor ömür boyu kullanmam gerektiğini söylüyordu, mide asiti çok kuvetli olduğu için yamak borsunda geri dönüşü olmayan tahribata yol açıyor ve de sizi korkutmak istemem ama çeşitli kanser türlerine dönüşüyorve tedavisi pekte mümkün değil
Size nacizane tavsiyem, doktorunuza mutlaka şikayetlerinizi bildirin,
Hamilelik reflüyü tetikleyen bir durum doğumdan sonra bir çoğunuzun şikayetleri bitecek, bu nedenle bu süre içinde, yediklerinize dikkat etmeniz durumunda mide asitini kontrol altında tutabilirsiniz, bol su için ama yatmadan en az 2 saat önce yeme içmeyi bırakın ve yüksek yastıkta yatmaya çalışın, ben 2 yastık kullanıyorum artık belim çok ağrıyor sabah ama asitin beni boğma hissiyle uyanmaktan daha iyi.
Uyuyrken Asit boğazına geldiğinde eğer fazla miktarda ise ve de uyanamazsanız durum çok vahim....
Yani arkadaşlar tedbir herşeyin başında geliyor bence, Allah bizi ve bebeklerimizi korusun inşallah
tşkr ederim canım inş hepimiz sorunsuz saglıklı bi şekilde alırız ewet ikiside erkek:) senin cinsiyet belli mi
peki tek yumurta mı çift yumurta mı?
bende hep ikizlerim olsun isterdim. böyle tıpa tıpa aynı çok şeker ya
Allah nazarlardan korusun inş.meleklerini...
Günaydın bayanlar ve meleklerimiizzzz...
saat 09:45 da A101 e gittim ve hiç bişi kalmamışşşşş. Şaka gibi millet geceden kuyruğa mı girdi ne. Bi tek bi tane maşrapa vardı şeffaf renkli bi de yeşil renk kova. Onları da almadım zaten hıııhh:2:
kızlar düz krem organik hastahane çıkışı alan varmı aranızda ben beğeniyorum sade ve şıklar ama bebekte çokmu renksiz olur acaba
canım şurdan fikir edinebilirsin. faydalı bilgiler var. umarım yardımcı olur
Bebek karyolası seçerken nelere dikkat etmeliyiz? - Pudra.com
dur bakalımcanım genelde peşpeşe tekmeler attıkları için, ufak bir hareketini hissedince hemen karnımı açıp bekliyorum. karınmda bariz yamulma olmuyor belli bir nokta pıt diye yükseliyor tekme atıyorsa. hareket ediyorsa dalgalanıyor.onu görmek muhteşem oluyor.
Günaydın bayanlar ve meleklerimiizzzz...
saat 09:45 da A101 e gittim ve hiç bişi kalmamışşşşş. Şaka gibi millet geceden kuyruğa mı girdi ne. Bi tek bi tane maşrapa vardı şeffaf renkli bi de yeşil renk kova. Onları da almadım zaten hıııhh:2:
kızlaaaarr korkarım benim sağ böbreğimde büyüme var 2 gündür sağ böğrüm ağrıyornette araştırdım hamilelikte böbrek büyümesine bağlıymış oy oy ne değişik şeymiş bu hamilelik
kızlaaaarr korkarım benim sağ böbreğimde büyüme var 2 gündür sağ böğrüm ağrıyornette araştırdım hamilelikte böbrek büyümesine bağlıymış oy oy ne değişik şeymiş bu hamilelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?