2013 annelerinin bebeklerinin güzell cicilerii :))

evet canim ayni sorun bizdede var ama olsun yavas yavas buluruz insallah... aldiklarin cok güzel, insallah hayirlisiyla giymeyi nasip etsin
Sagol canım, düz seyler ama cinsiyet kesinleşmedi henüz. Bari biraz hevesimi alayım dedim:)
canım ben bebeğimin odasını ikeadan almayı düşünüyorum..fiyatlar biraz daha uyguna geliyor..hemde odanın durumuna göre seçim yapabilirsin..birde oraya bak

Ben ikeanin kataloguna baktım ama bunları göremedim. Biraz daha ayrıntılı bakayim en iyisi

Eki Görüntüle 466892 Eki Görüntüle 466893 bunlarda bizim ilk cicilerimiz:))) minik sampouan krem falan onlar gerci hediye biz almadik(yoksa, henüz erken oldugu icin almazdik)

sağlıkla mutlulukla giydirirsiniz inşallah kızlar çok tatlılar :)

çok güzel görünüyor canım zevkli bir seçim

aynı takıma bende karar verdim..birde malm serisinden bir şifonyer düsünüyorum..ilerde bebek büyüdüğü zaman yatak kenarlarından birisi çıkartılabiliyor, çocuğun rahat inip çıkması için..

Sagol canım, düz seyler ama cinsiyet kesinleşmedi henüz. Bari biraz hevesimi alayım dedim:)

Ben ikeanin kataloguna baktım ama bunları göremedim. Biraz daha ayrıntılı bakayim en iyisi
İkea hensvik ailesi olarak geçiyor canım..o şekilde tekrar IKEA | Mobilya Dekorasyon Ev Tekstili Yatak Odaları Koltuk Takımları den bakabilirsin..

onu görmedim ben ama iyi düsünmüssün, ileriside önemli sonucta. bebegin sadece ilk dönemlerine göre hareket etmemek lazim, cabuk büyüyor cünkü:))

onu görmedim ben ama iyi düsünmüssün, ileriside önemli sonucta. bebegin sadece ilk dönemlerine göre hareket etmemek lazim, cabuk büyüyor cünkü:))

aynen öyle canım..o zaman gelsede odasını kurup eşyalarını yerleştirmeye başlasak..hiç içim içime sığmıyor ya..sabırsızlıkla bekliyorum bebeğimi..

aynen öyle canım..o zaman gelsede odasını kurup eşyalarını yerleştirmeye başlasak..hiç içim içime sığmıyor ya..sabırsızlıkla bekliyorum bebeğimi..

aynen... durup durup aldigimiz ufak tefek seylere bakip seviyorum bebegimi sever gibi.. zamanda gecmiyor sanki :/

bende maxi cosi mura 3 ü beğeniorum ama çok pahalı kızlar yaa pusetiyle ikili takımı 1600 civarı çeşitli sitelerde.. istanbul saraçhanede daha uyguna bulunabilir diye duydum ama markalı şeyler için de geçerli mi bilmiorum.. bayramda gelip bakıcam paylaşırım sizlerle.. bilgisi olan varsa da ne nerede uygundur paylaşın kızlar

canım bu civil in internet sitesi de var bugün biraz baktım da çok güzel şeyler var uzun kollu zıbınlar tulumlar falan var bayıldım ama fiyatı başka mağazalara göre daha uygun sen alışveriş yapmışsın kalitesi nasıl?

Evet canım galiba hepsine baksam iyi olacak Şifonyer de güzelmiş çünkü. Herhalde gitsek teşhirde hepsi vardır, bir de oradan bakarız.

Fiyatlar gerçekten çok uygun canım, mesela o bodylerin tanesi 5 tl filandı. Penyeleri de fiyatına göre gayet güzel. Çeşit de çok fazla. Aslında daha çok body filan alırdım ama orada alışveriş yapan 7-8 aylık çocuğu olan bir hanıma sordum, bunlar kışın giydirilir mi diye, o da giydiremezsin dedi. Ben de biraz daha araştırayım bari dedim. Aslında bebişler küçük olacağı için fanila-külottan daha mantıklı çıtçıtlı bodyler. O yüzden bol bol almayı düşünüyorum. Bir de fiyatları daha yüksek tabi ama mothercare'a bakacağım, oranın da bodyleri güzel oluyor.

Benim işyerim Saraçhane'ye yakın canım, gidince istersen bir sorarım, fiyatını da buraya yazarım.

[/QUOTE]

Fiyatlar gerçekten çok uygun canım, mesela o bodylerin tanesi 5 tl filandı. Penyeleri de fiyatına göre gayet güzel. Çeşit de çok fazla. Aslında daha çok body filan alırdım ama orada alışveriş yapan 7-8 aylık çocuğu olan bir hanıma sordum, bunlar kışın giydirilir mi diye, o da giydiremezsin dedi. Ben de biraz daha araştırayım bari dedim. Aslında bebişler küçük olacağı için fanila-külottan daha mantıklı çıtçıtlı bodyler. O yüzden bol bol almayı düşünüyorum. Bir de fiyatları daha yüksek tabi ama mothercare'a bakacağım, oranın da bodyleri güzel oluyor.

Benim işyerim Saraçhane'ye yakın canım, gidince istersen bir sorarım, fiyatını da buraya yazarım.[/QUOTE]

ben hafta sonu mothercare a baktım çıtçıtlı atlet bodyler 15 20 tl.. ve bunlardan çok ihtiyacımız olcak çünkü günde 3 4 kez üst baş değiştirmek gerekebilio o yüzden çok para vermek ziyanlık gibi gelio bana.. bende cinsiyet belli olana kadar çıtçıtlı bodyler tulumlar fiyatlarına şöle bi bakıorum önümüzdeki haftasonu kontrolden sonra artık yavaş yavaş başlicam almaya artık.. tatlım çok sevinirim bakarsan ben samsunda yaşıyorum o yüzden şimdilik netten takip ediorum.. bu arada concord neo ya da bakar mısın (pusetiyle ikili fiyatına).. kadınlar kulübünde bebek arabası seçimi adlı bi topic te annelerin genelde bu modeli önerdiğini ve kullananların iyi yorumlar yaptığını gördüm..

Son düzenleme:

Benim işyerim Saraçhane'ye yakın canım, gidince istersen bir sorarım, fiyatını da buraya yazarım.[/QUOTE]

ben hafta sonu mothercare a baktım çıtçıtlı atlet bodyler 15 20 tl.. ve bunlardan çok ihtiyacımız olcak çünkü günde 3 4 kez üst baş değiştirmek gerekebilio o yüzden çok para vermek ziyanlık gibi gelio bana.. bende cinsiyet belli olana kadar çıtçıtlı bodyler tulumlar fiyatlarına şöle bi bakıorum önümüzdeki haftasonu kontrolden sonra artık yavaş yavaş başlicam almaya artık.. tatlım çok sevinirim bakarsan ben samsunda yaşıyorum o yüzden şimdilik netten takip ediorum.. bu arada concord neo ya da bakar mısın (pusetiyle ikili fiyatına).. kadınlar kulübünde bebek arabası seçimi adlı bi topic te annelerin genelde bu modeli önerdiğini ve kullananların iyi yorumlar yaptığını gördüm.. [/QUOTE]

Tamam canım ben geçince bakarım. Başka bir şey olursa sormamı istediğin yazarsın. Bir de burada Eminönü'nde Havuzlu Han diye bir yer var, hanın tamamı bebek kıyafetleri. Oraya da bakmayı düşünüyorum özellikle organik bodyler için. Aşağı yukarı fiyatları da alır, buraya yazarım. En azından gelirken kafanda birkaç fikir oluşur.

çok saol tatlım havuzlu hanı bende duydum gelince uğricam mutlaka oraya da... netten bazı annelerin yaptığı alışveriş listelerine bakıorum da alınacak ne çok şey varmış.. eşimle baktık da geçen gün eskiler nasıl bebek büyütmüşler bu nasıl bir liste böyle dedi :) ilk bebiş olduğu için çok heyecana kapılmadan tecrübelilere danışarak netten yorumları okuyarak ne gerekli ne gereksiz die listemizi oluşturmaya çalışıyoruz.. istanbula gelince sıkı bi alışveriş beklio bizi :)

aynen öyle..kız çeyizi gibi bebek çeyizi hazırlamak gerekiyor..bende fazla abartmadan ilk 5 takım almayı düşünüyorum..daha sonra küçüldükçe ihtiyaç oldukça alırım diyorum..tabi kusmuklu bebek olmazsa..bakalım hayırlısı

Çevremdekilerin benden önce anne olmasının avantajı da varmış, ateşi çıkınca verilecek ilaç isimlerini bile öğrendim Ben de ayrıntılı bir liste yaptım, yan tarafına da açıklamalar diye bir boşluk açtım, nelere dikkat edilmesi gerektiğini de oraya yazıyorum okudukça.

Kusar o annesiii içip içip kusuyorlar gak diye :) Benim de çeyizimdeki bir bohçam boştaydı, bugün ilk aldıklarımı onun içine koyup dolaba kaldırdım, aldıkça da koyacağım inşallah. Hakikaten kız çeyizi gibi

hangi birini alacağız nasıl yetiştireceğiz bilmiyorum..biz eşimle kara kara düşünmeye başladık..bende hurç yaptım onun içine koyuyoruz..

hakikaten kız çeyizi gibi.. bende bol bol çıtçıtlı atlet bodyler alıp üzerine de çıtçıtlı tulumlar almayı düşünüyorum.. ama alışveriş yaparken dikkat edin kızlar boy boy alın hemen büyüyo yaramazlar giydiremeden küçük gelmesin kıyafetler... bu arada sende listeni paylaşsana ferdaerd biraz da ondan fikir edinelim :) bende listemi bir iki haftaya tamamlicam bakalım..
evlenirken çocuk odasına beyaz bir dolap ve kitaplık yaptırmıştım boş durmasın o oda die bi de pembe kanepe atmıştım misafir gelince yatar die.. şimdilik sadece beşik eksik odaya... ama şu büyüyen karyolalardan mı yoksa beşik mi alsam karar veremedim siz ne dersiniz kızlar?

Son düzenleme:

Ben olsam büyüyen karyolalardan alırım canım, en azından daha uzun süre kullanabilirsin. Karyolaların da bir tarafı açılanları daha iyi oluyormuş, özellikle içini düzeltirken, çarşaf filan sererken daha rahatmış.

Listeyi hazırlarken burada daha önce liste yapan bir arkadaştan çok faydalandım. Tabii diğer sitelerden de. Listeyi aşağıya yapıştırıyorum ama word dosyası olarak ve tablo olarak yapmıştım. Buraya yapıştırınca dağınık duruyor. İsteyene word olarak da gönderebilirim

ALIŞVERİŞ LİSTESİ
Malzeme Açıklama Kaç tane alındı/kişisel notlar
Bebek Kıyafeti
Hastane çıkış seti
Yenidoğan bezi
Geniş yakalı fanila 4-5 tane
Külot
Zıbın Body daha çok kullanılıyor
Eldiven İnce, yüzünü çizmemesi için 3-4 tane
Başlık İnce, normalde kullanması için
Atkı-bere-eldiven Kışlık
Çorap Kısa 10, külotlu 4-5 tane
Hırka ve yelek
Tulum
Body %100 pamuk, önden açılır.
Kumaş mendil Ağız silme için mermerşahi kumaş
Önlük
Uyku tulumu
Kaban
Günlük kıyafetler
Pijama 6 aya kadar yakl. 10 tane. Önden açılır.

Oda Gereçleri
Nevresim
Battaniye
Yastık
Yastık kılıfı
Polar battaniye küçük
Polar battaniye büyük
Su geçirmez yatak koruyucu
Dönence
Bebek dolabı askısı
Cibinlik
Güvenli yatış yastığı Chicco

Bakım Malzemeleri
Saç fırçası-tarak
Bebek yıkama bezi-süngeri
Banyo havlusu
Küçük banyo küveti
Küvet ağı
Alt değiştirme örtüsü
Alt değiştirme-kullan at
Tırnak makası-törpü
Maşrapa
Banyo kovası
Bebek sabunu-yumuşatıcısı
Bebek şampuanı
Ateşölçer Kulaktan çabuk ölçenlerden
Bebe yağı
Talk pudrası
Pişik kremi Hametan ve Baykal öneriliyor.
Alt temizleme mendili
Burun aspiratörü
Göbek bağı bandı
Çamaşır filesi
Biberon-emzik Sıcaktan etkilenmeyecek.
Ek yeri olmayan, damalı emzik. Genelde Nuk öneriliyor.
Sterilizatör

Yolculuk ve oda gereçleri
Bebek arabası
Ana kucağı
Araba koltuğu
Kıyafet dolabı
Beş çekmeceli şifonyer
Uzayabilen karyola Alt değiştirme kısmı da olmalı
Sepet
Bebek telsizi

Anne için
Loğusa geceliği Önden düğmeli-açılan
Emzirme çamaşırı
Emzirme pedi Lansihoh marka
Yara önleyici krem Lansihoh marka
Süt sağma pompası
Süt saklama poşeti veya kapları
Emzirme atleti Penye
Bebek çantası
Omuz bezi

HASTANE ÇANTASI
Hastane çıkışı
En küçük boy çocuk bezi 1 paket
Zıbın, uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama 3 takım
Başlık bağcıksız
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Yelek ve hırka
Bebek battaniyesi
Bebek mendili Bol miktarda
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyici krem
Tırnak makası-törpüsü
Bebek tarağı-fırçası
Taşımak için puset

ANNE İÇİN
Pijama gecelik 2 takım, önden açılır
Çorap
Terlik
Çamaşır
Tek kullanımlık külot
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri
Toka-taç-bant
Krem
Peçete
Islak mendil
Ayna vb.
Hasta bezi
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Kıyafet
Şarj aleti
Bebek şekeri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…