Canım ben uyku seti almadım.
Annem yün döşek yaptı.. Ama çok kalın değil koruyucu gibi. Yün yorgan yaptı. 2 tanede yün yastık yaptı. Yatağımızın ölçüsüne göre.
Bi de çok tatlı leylekli bebekli nevresim alıp çeyiz evinde fistolu falan yaptırmış onları çok güzel olmuş..
valla ben ilk doğduğunda yorgan kullanmayı düşünmüyorum kalın battaniye ile fln öretrim çünkü korkarım o kadar kalın bişey örtmeye. Allah korusun nefes alamaz falan diye. ki evimiz de çok sıcak oluyor.
ama bir sonraki kış için yün yorgan ve yastık en sağlıklısı tabi. çok iyi düşünmüşüsn canım.
fiyatı 1.60 ise çok uygunmuş canım çok da cici şık bişey. güle güle dağıtın. bu arada nerden verdin siparişini. benim hala kafam karışık kendim mi yapsam hazırmı alsam. şuan hiç enerjim yok ama son ay bi enerji geliyomuş belki o zaman yaparım. ben de keçe leri beğeniyorum. kapı süsü de keçe den yapabilsem keşke ama hiç denemedim öyle şeyler.
Allah korusun canım. kasılmaların olması normal ama düzenli olmaması gerekiyor. geldiği zaman saate bak. aralıkları düzenli mi diye. bir de kötü düşünme. zamanında doğacak minikler. kötüyü çağırma. ama doktoruna git. seninde mi sancın oldu daha önce sen ne ilacı içiyorsun?
ben geçen hafta 3 kez nst ye girdim. haftalık iğne ve kasılma önleyici bi ilaç kullanıyorum 8 saatte bir.
ben huggies in yenidoğan organik pamuklu ürününü aldım yeni çıkarmış. kullanan arkadaşlarım vardı memnun kaldılar. prima 25 tl 50 li paket. huggies ise 56 lı paket 18 tl idi uygun buldum 2 tane aldım yenidoğanından. fazla da stoklamaya gerek yok pişik yapabilir değiştirmek zorunda kalabiliriz. sende 2 paket al yeter. prima beyaz paketten de çok memnun olan var hiç düşünmeden ondan da alabilirsin canım. zaten ilk doğduklarında çok kaka yapıyolar 2 paket anca 20 gün gider memnunsak da aynısıyla devam ederiz.
ayyy canım yaa sağlıkla yatsın inşallah bende sadece benim yün düşünen sanıyordum canım ya yıkadım şimdi süzülüyorda bu arada havalarda çok soğuk nasıl kuruyacak bilmem ankaradasın sende bilirsin yağmurlu hava kuruyunca annen kendimi çırptı yünü yoksa yorgancıya tarattımı acaba biliyormusun
Ben daha ne kapı süsü için malzeme aldım ne şeker için=((
Hiç birşeye başlamadım.
bu gidişle onlara da para veremem gibime geliyo...
Normal çikolata alır dağıtırım hastane de ve evde
ne kapı süsü ne mevlüt bilmem nesi.
Hevesim de kalmadı ondan sanırım...
Bunları burda çarşıda gördüm ben tanesi 1,5 tl flndı
Ama ağız genişliği 1 cm hem ben emzikli istemiyorum
Tamamen kendim süslicem. Badem şekeri sığanlar var geniş agızlı
Ondan alıcam nette gördüm
ercelf o halkalar büyük tuhafiyelerde bulunuyo canım
ama bu süs çok hoş altına o halkadan koymaya gerek yok bence
sonra orta alt kısımda boşluk oluşur
dediğin gibi halkadansa kalın mukavva koyup daha sert bi görüntü yakalayabilirsin yada o iki kat pembeyi kalın keçelerden yaparsın canım
evet deniz yazmıştın pardon
ne biliyim belki ilkini kastetmemişindir sandım
harbi battık,
bari sütümüz bol olsun da mama almak zorunda da kalmayalım
huggies te aynıysa canbebe falan düşünces bişeyler
ayyyyyy ev borcu var ya düşünüyom işte böyle
eşim duysa alırız en iyisini noolcak dicek ben kendi kendime iktisat yapmaya çalışıyom işte
özelden mesaj attım cnm
Merhaba Arkadaslar,
Ben de nasip olursa 8 aralik da anne olacagim. Genel olarak sizleri takip ediyorum ama ilk defa mesaj yaziyorum sizlere. Almanyada ikamet ediyorum. Pazartesi gunu burdaki doguma hazirlik kursuna basladim. Ogrendiklerimi sizlerle paylasmak istiyorum.
Ilk olarak cocugunuzu normal sekilde dogurdugumuzu, cocugun ordan kolaylikla ciktigini hayal etmemiz gerektigini anlatti. Ara ara bunu dusunmemiz ve boyle olacagina inanmamiz gerekiyormus. Bir de dogumdaki o kasilmalarin, o agrilarin aslinda bize ne kadar yardimci oldugunu anlatti. Zaten vucut tamamiyle dogum yapmak icin caba gosteriyor, biz de rahat olup akisina birakirsak en kolay sekilde dogum yapabilirmisiz.
Sirt ustu yatiyoruz ya da yan tarafa donuyoruz (en rahat hangi pozisyondaysak) ve dizlerimizi biraz karnimiza cekiyoruz. Ilk olarak Kalcamizi saat uc, sonra yavasca saat alti, sonra yavasca saat dokuz ve saat oniki yonlerine ceviriyoruz. Ama kesinlikle kendimizi yormadan ve yavas yavas. Bu hareketi ayakta da yapabiliriz. Bu hareketler o bolgenin daha cok oksijenlenmesini sagliyormus. Bunu hergun yapabilirmisiz.
Bir de sirt veya bel agrisi olanlar icin, plates topunun ustune oturup yavasca saga sola one arkaya gelip gitmeler yapiyoruz. Topun ustunde mecbur dik oturuyoruz zaten. Kendim denedim, gercekten faydasini gordum.
Bebek normalden biraz daha asagidaysa eger, kalcamizin alt tarafina kucuk bir yastik koyup o sekilde yatiyoruz. Bu da, bebegin biraz daha yukari cikmasini sagliyormus.
Simdilik benden bu kadar. Insallah ogrendikce sizlere yazarim. Hepimize saglikli, huzurlu, mutlu gunler diliyorum :)))
kızlar günaydın ben galiba doğum yapıcam dün geceden beri sürekli karnım sertleşiyor kasılma ilacımı içiyorum ama fayda etmedi kızım 2 kilodan fazla ama allah korusun bu haftalarda doğsa çok sıkıntılı durumlar Allahım sen koru yarabbim
Aynen canım ya valla daha gecelik almadim daha pahali diye durumlar da kotu bizim napcaksak
Bunlar güzelmiş Gizemcim ya
ay canım yaaa alayım mı bunları yaa şımdı açtım kkredı kartı elımde bekliyorum yaaaa offf
kurdelam nazar boncuğum ve ugur bocuğum var süslemek için...
sadece şekeri yada içine gül suyu kalıyorrr
birde stcker onuda eşim yapacakk
Kızlar kaynanam yün yatak ve yorgan yapti ama yorganı çok büyük yapti ya hadi ortsen bi turlu ortmesen bi turlu yeni doğan bebegede koca yorgan örtmek ne kadar doğru bilmiyorum..
Bi de soba yanackyatak odamda...off
slm kızlarrr.. neden bugün böyle karamsarsınız?? her şeyde vardır bir hayır...
papatyacım tam 3 yıl işsiz gezdim daha doğrusu saçma sapan işlerde çalıştım. emeğimin karşılığınıda alamadım. sonra Rabbim bana öyle güzel iş verdiki beni ezenlerin bile eline geçmesi zor olan. çok şükür hamdolsun. bu da siin sınavınız demekki. sakın bu kadar üzme kendini.
özlemcim ben de almadım lohusa pijaması falan filan. hatta bebeğimin birçok şeyi yok.. önemli değil. sağlıkla gelsin de alırız hayırlısıyla inş..
denizcim bu hep böyelydi ya. bir büyüğün kıyafeti küçüğe kelırdı. şimdi beim oğlum olacak Allah nasip ederse. her şeyini mavi almadım. sonra kızım olursa o da kullansın diye. bunu için ağlanır mı hiç.. yazık gözyaşlarına. hem o bebek anlamaz eski yeni. yediği kar gydiği zarar. dolabı aralın odasına koymakla iyi etmişsizni o anar yeni eski üzülmemiş olur böylelikle. ben yatak odamdaki şifonyeri boşaltıp içine koycam bebeğin eşyalarını. odada yapmadım. beşik alıp yatak odama koycam. maddi anlamda hazır olduğumda en güzellerini alırım inş. yeterki sağlık olsun.
sena benim annemde geldi yünleri yıkadı bir güzel Allah razı olsun ondan. astık balkona kurudu. tam dün kaldırdık bugün yağmur yağdı:)) sen de dikkat et kurut ıslatma. birsürü emek veriyorsun. benim annem yapabildiğini yapacak yapamadığı yerde anlayan birine yaptırırz. sağlıklı olanı da yün bence..
mda geçmiş olsun cnm. ben de öğlen yürüyüş yapayım dedim öğle arasında acaip kasılmalarım oldu. kendimi şe zor attım. şimdi iyiyim çok şükür. ben de önceden çok şükür hiçbir problem olmadı ama bu hafta bu kasılmalar başladı. sanırım vücut kendini doğuma hazırlıyor korkma sen de bişey olmaz inş Allah ın izniyle. cumartesi kontrolüm var sorarım doktora.
ben de boyutu konusunda kararsız kaldım canım .. Bene burada fiyatı uygun ama sanırım Cumartesi gidince Eminönüde bakıp öyle karar vereceğim ... Gülsuyu çok değişik bir fikir gibi geliyor aslında ama herkes de sever mi gülsuyu olayını bilmiyorum . ay ne zor işmiş ya herşeyi düşünüyor insan ıncık cıncık ..
ben de etiketleri çalıştığımız matbaaya bastıracağım ama daha bizim çocuğun ismi belli değil :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?