aaa kaynar diyen birileride varmış demek :) bizim memlekette de kaynar derlerdi, aynı şey işte lohusa şerbeti dedikleriyle..
kızlar bu 7-12 kg arasında kalmayı başarabile kaç kişi var aramızdaortalama bir ayımız var daha bir de bunu da düşünmek lazım bebeklerin en hızlı kilo aldığı dönemdeyiz,bende çatlamaya başladım yanımda krem getirdim gündüz süreririm diye ama şu eklediğim yazıyı okuyunca sürmesem mi diyorum
kasıklarım da ağrı da var bugun ben gittikçe korkmaya ve tedirgin olmaya başlıyorum ya,allahım hakkımızda hayırlısını nasip et
aaa kaynar diyen birileride varmış demek :) bizim memlekette de kaynar derlerdi, aynı şey işte lohusa şerbeti dedikleriyle..
avizeyi ekleyecem eve gidince, olur mu ki diye başladım ama bitince eşimle annemler çok beğendi :) babamda sepeti ortasından delip elektrik aksamını takti.
benim kuzenlerim falan yok, eşiminde yok. bikaç arkadaşımız var genç olarak, onun dışındakiler hep annem ve kayınvalidemin arkadaşları onların yaşında insanlar. komşularımda zaten annemin komşuları, aynı siteye taşındık, ben çalıştığım için komşum yok ama anneminkilerin hepsi bizede gelip gidiyolar :) hepsi büyükler ama baya fazla var. emekli olunca baya çevreleri var sürekli gidip geldikleri. o yüzden kimsenin mevlide kadar bekleyeceğini sanmıyorum daha hastaneden geldiğimiz gün evde bir sürü insan olur.
:) ben çok severim onun kokusu 7 mahalleye yayılır resmen geçen hafta kuzenim doğum yaptı daha mahallelerine girmeden o kokuyu aldım resmen üstüne cevizi bol tarçında bol bol koyduğumuzda tadı süper oluyor 3 bardak içtim :) daha da içebilirdim de utandım içemedim yaa :)
lohusa şerbeti ile kaynar aynı şey miiiii
ya ben anlammam bu kaynardan benden de istiyolaaaaar
bende çok severim, dediğin gibi bizimkinde de üstünde bol ceviz ve tarçın olur.. en son kardeşim doğduğunda içmiştim, kardeşim 18 yaşına girdi :) bir arkadaşım doğum yaptığında da içtim ama onlar hazır lohusa şerbeti olarak almış, tadı bizim oraların kaynarına benzemiyordu.
Canım aktarlarda var dersen kaynar almak istiyorum diye yardımcı oluyorlar ben annemlerden nasıl yapıldığını öğrenir sana söylerim hatta sen adanadaydın galiba ben sana aldıkları yerin adını öğrenirim :)
yok cnm ben ultrasondan görebiliyorum dedi..
alttan yapmadı..
sormuştum çünkü.
artık nasıl anlıyorsa??
ya çok kötüler çok!!
ÇOK KÖTÜSÜNÜZ=))
bende fırına gidip hazır alcam şimdi!!!
bu nedir arkadaş yapan var yapamayan var cık cık cık cık!=)
bende lohusa şerbeti yapıcam valla ben de pek insan içine cıkmadığıma buzamana kadar bilmıyorum pek millet fellik fellik geziyo adet neyın biliyo bişeyden haberimiz yok valla çalışırken sosyalmı oluyopruz asosyalmı bilmem. bende lohusa şerbeti yapıcam eve gelınce yanına da kek lokum çikolata artık ne olursa en basitinden en azından ilk günler sonra yaparız bişeyler birde ben kendi memlketımde değilim adetleri 2 ay sonra bebek mevlütünde yapıcam onlardan da hiç haberim yok ama pijamayla yatakta lohusayım diye oturamam çok komık gelıyor bebek olacak 2 aylık . pijamada giymem dedim normal elbise giyeerim mevlüte kadar lohusalık kalmayacak hastanemizde lohusa şerbeti ve ikram yapıyormuş hastane de ikramdan yırttıkkızlar bu arada bizde doğumdan sonra kaynar yapılır dağıtılır gelen misafirlere sizde ne gibi adetler var merak ettim :)
valla ben 52-53 arası iken hamile kalmıştım sonra ilk üç ay 48 e kadar düştüm 10 gün önceki kontrolümdede 61.5 çıkmıştım. 8 buçuk kilo felan mı oluyo bilemedim...
kızlar başım ve ellerim dehşet ağrıyor... dün eşime petekleri söktürdüm onlrı temizlicem ama hiç halimde yok havamda... sonrada banyoyu fayansları halledeyim diyorum ama tek başıma nasıl yapıcam yüksek yerlere uzanmak istemiyorum pek :S neşe kolay gelsin hepimize...
bende soracaktım yoksa adanalımısınız diye, bende adanalıyım, ama memleketimde değilimailecek başka bir şehirde yaşıyoruz. ama adanada doğdum büyüdüm 24 yaşıma kadar ordaydım
Adanalıyım canım :)
Adana dan uzakta zor oluyordur sizin için ben adana dışına çıkınca çok özlüyorum memleketimde memleketim diyorum
bende lohusa şerbeti yapıcam valla ben de pek insan içine cıkmadığıma buzamana kadar bilmıyorum pek millet fellik fellik geziyo adet neyın biliyo bişeyden haberimiz yok valla çalışırken sosyalmı oluyopruz asosyalmı bilmem. bende lohusa şerbeti yapıcam eve gelınce yanına da kek lokum çikolata artık ne olursa en basitinden en azından ilk günler sonra yaparız bişeyler birde ben kendi memlketımde değilim adetleri 2 ay sonra bebek mevlütünde yapıcam onlardan da hiç haberim yok ama pijamayla yatakta lohusayım diye oturamam çok komık gelıyor bebek olacak 2 aylık . pijamada giymem dedim normal elbise giyeerim mevlüte kadar lohusalık kalmayacak hastanemizde lohusa şerbeti ve ikram yapıyormuş hastane de ikramdan yırttık
ay sabahtan berı 10 kere alıntı yapmaya calıstım sana telden olmadıııı
sonra aralın tabletinden denedım sorun oluştu
delı olcaktım kı pc yı açtım :)))
hayrolsun kuşum rüyan allaa alllaaa
ay nolur memelerım çatlamasın yaa o acıya dayanamammm
aralda cok cekmıstımm
Aysun hamur kızartmasını cok sevıyorum ben ama hıc yapmadım yaaa
sımdı yuruyupte hamurda alamamm hem bura nerde satılır onu bıle bılmıyorumm
bu arada bende olsam mira koyardım ya cok güzel kıbar bı ısım
kızım olsaydı mira nehir olacaktı..
3. yaparsam kız olursa koyarım belki kimbilir
Hatta bizimkiler kaynarı yaparken şekerini de içine koyarlar daha güzel oluyor valla bizde de doğumdan doğuma yapılır genelde ama biz dayanamayız bazen yaparız aile arasında içeriz :)
ben hastaneye bardak süsleyip götürmeyi düşünüyorum, lohusa şerbetide götürmek istiyorum tabi sürahide ama eşimle annem saçmalama birde bardak mardak mı taşıyacaz kaç valizle gidecen sen diyor
bebek şekeri satan dükkanda plastik kadeh şeklinde bardaklar vardı, belki bulabilrsem ondan alırım, hem hafif olur. bulamazsam da taşısınlar sanki sırtlarında mı taşıyacaklar gerçi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?