2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

aaa kaynar diyen birileride varmış demek :) bizim memlekette de kaynar derlerdi, aynı şey işte lohusa şerbeti dedikleriyle..

:) ben çok severim onun kokusu 7 mahalleye yayılır resmen geçen hafta kuzenim doğum yaptı daha mahallelerine girmeden o kokuyu aldım resmen üstüne cevizi bol tarçında bol bol koyduğumuzda tadı süper oluyor 3 bardak içtim :) daha da içebilirdim de utandım içemedim yaa :)

valla ben 52-53 arası iken hamile kalmıştım sonra ilk üç ay 48 e kadar düştüm 10 gün önceki kontrolümdede 61.5 çıkmıştım. 8 buçuk kilo felan mı oluyo bilemedim...

kızlar başım ve ellerim dehşet ağrıyor... dün eşime petekleri söktürdüm onlrı temizlicem ama hiç halimde yok havamda... sonrada banyoyu fayansları halledeyim diyorum ama tek başıma nasıl yapıcam yüksek yerlere uzanmak istemiyorum pek :S neşe kolay gelsin hepimize...

arkadaşlar burnumu sokmuş olamyayayım ama sakın kimsenin kucağına vermeyin bebeğinizi mevlütte filan .benim bir tandığımın bebeği mikrop kapmış böyle evde çok insan varmış ve bebk daha anneden yeni çıktığı için narin hassas oluyor dr bebeğin odasına anne babası bile girerken mutlaka maske takacak demiş yazık bebek mikrop kapmış en cabuk enfeksiyon ciğerlerde oluyormuş bebeklerin sakın ha büyüklerde hatta 1 2 yaşındaki çocuklarda bile ne mikroplar olabiliyormuş .

bende çok severim, dediğin gibi bizimkinde de üstünde bol ceviz ve tarçın olur.. en son kardeşim doğduğunda içmiştim, kardeşim 18 yaşına girdi :) bir arkadaşım doğum yaptığında da içtim ama onlar hazır lohusa şerbeti olarak almış, tadı bizim oraların kaynarına benzemiyordu.

lohusa şerbeti ile kaynar aynı şey miiiii

ya ben anlammam bu kaynardan benden de istiyolaaaaar

Canım aktarlarda var dersen kaynar almak istiyorum diye yardımcı oluyorlar ben annemlerden nasıl yapıldığını öğrenir sana söylerim hatta sen adanadaydın galiba ben sana aldıkları yerin adını öğrenirim :)

Hatta bizimkiler kaynarı yaparken şekerini de içine koyarlar daha güzel oluyor valla bizde de doğumdan doğuma yapılır genelde ama biz dayanamayız bazen yaparız aile arasında içeriz :)

hahaha herkesın canı cektı Aysun Allah senın ıyılıgını versınnnnn

ınsallahhh beraber yemekte nasıp olur canım bnm

bende soracaktım yoksa adanalımısınız diye, bende adanalıyım, ama memleketimde değilim ailecek başka bir şehirde yaşıyoruz. ama adanada doğdum büyüdüm 24 yaşıma kadar ordaydım

ewet canım usg de görülüyormuş benım doktorda pek yapmazmış amma elle baktığı durumlarda oluyormuş son zaman da o da ben de anlamadııım
bu arada ben işteyım yapın da gönderin bakalım benım kızımın canı yokmuu?
kızlar bu arada bizde doğumdan sonra kaynar yapılır dağıtılır gelen misafirlere sizde ne gibi adetler var merak ettim :)
bende lohusa şerbeti yapıcam valla ben de pek insan içine cıkmadığıma buzamana kadar bilmıyorum pek millet fellik fellik geziyo adet neyın biliyo bişeyden haberimiz yok valla çalışırken sosyalmı oluyopruz asosyalmı bilmem. bende lohusa şerbeti yapıcam eve gelınce yanına da kek lokum çikolata artık ne olursa en basitinden en azından ilk günler sonra yaparız bişeyler birde ben kendi memlketımde değilim adetleri 2 ay sonra bebek mevlütünde yapıcam onlardan da hiç haberim yok ama pijamayla yatakta lohusayım diye oturamam çok komık gelıyor bebek olacak 2 aylık . pijamada giymem dedim normal elbise giyeerim mevlüte kadar lohusalık kalmayacak hastanemizde lohusa şerbeti ve ikram yapıyormuş hastane de ikramdan yırttık

Canım başın çok ağrıyorsa ilaç içmek istemiyorsan elmayı kabuğuyla ye ağrıyı azaltıyor geçmiş olsun dikkat et kendine kendinide çok yorma canım

ben hastaneye bardak süsleyip götürmeyi düşünüyorum, lohusa şerbetide götürmek istiyorum tabi sürahide ama eşimle annem saçmalama birde bardak mardak mı taşıyacaz kaç valizle gidecen sen diyor

bebek şekeri satan dükkanda plastik kadeh şeklinde bardaklar vardı, belki bulabilrsem ondan alırım, hem hafif olur. bulamazsam da taşısınlar sanki sırtlarında mı taşıyacaklar gerçi

bende soracaktım yoksa adanalımısınız diye, bende adanalıyım, ama memleketimde değilim ailecek başka bir şehirde yaşıyoruz. ama adanada doğdum büyüdüm 24 yaşıma kadar ordaydım

Adanalıyım canım :)

Adana dan uzakta zor oluyordur sizin için ben adana dışına çıkınca çok özlüyorum memleketimde memleketim diyorum

Adanalıyım canım :)

Adana dan uzakta zor oluyordur sizin için ben adana dışına çıkınca çok özlüyorum memleketimde memleketim diyorum

öyle valla burnumda tütüyor en son 3 yıl önce bir arkadaşımın düğününe gitmiştim. önümüzdeki yaz bebeğimzle gitmeyi düşünüyoruz inşallah, eşim hiç görmedi, anlata anlata bitiremedim yemeklerini, esnafını, insanını.

Biz hastanede çikolata dağıtacaz canım bizde hastaneye pek gidilmez insanları rahatsız etmemek için eve çıkarlar öyle gideriz 7 gün boyunca gelen misafire kaynar verilir 7 günden sonra çok sevdiğin insanlar gelirse de verilir ama 40 gün boyunca anne içer kaynarı çünkü sütü artırıyormuş çocuğa yarıyormuş diye anne her gün 1 -2 bardak içer :)

Bi kere benimde başıma geldi öyle siteden soğudum walla
tatlımm bence hamileliğimin başında gördüğüm rüya gibi,başka birinin memesini görmek kız çocuğuna delalet ediyor..
hayrolsun yinede,hatta rüyamda bana kahvaltıya geleceğini söylüyordun ve sabah siteye bi baktım aysun beigün sana gelicem hamur kızart fln yazmışsın çok şaşırdım
inşallah çatlamaz memişlerin bacikom

Hatta bizimkiler kaynarı yaparken şekerini de içine koyarlar daha güzel oluyor valla bizde de doğumdan doğuma yapılır genelde ama biz dayanamayız bazen yaparız aile arasında içeriz :)

kızamık şekeri diye satılıyordu ben de hayatımda bir 2 kez içtim hoşuma gitti herkes sevmıyor ama isteyen içer :)

hastaneye bir sorsan belkı ikram ediyorlardır

ay aralda yapıldı mı lohusa serbetı hıc hatırlamıyorum yaaa
ev doluyduuu .. emıne annem e sorarım bır ara :)))

ama bu kez ıstıyorummm ve cok korkuyorum yaa yetıstıremıcem hazırlıkları dıyee
aktardan lohusa serbetı deyınc everılıyor kalıp halınde
onu su karanfıl sekerle kaynatıyorsunuz bıldıgım bu
sonra bardaklara konusuluncada ıstege gore uzerıne cevız fındık fln konuluyor süs gibi o kdr

inşallah yapabılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…