2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
aynen canım aynen
bi gün birini öyle bi bozccam birine öyle bi patlıcam ki neye uğradığını şaşırcak
bir daha da hiç bi hamişe öyle soramıcak ama bakalım piyango kime vurcak bekliyorumm

cnm illa ki .....
valla çalışırken iyi bile takip ediyorsun araştırıyorrsun buluyorsun helal olsun valla..
benimde aklımda öyle bişey var hayatımm :))
bu arada aldım hamuru geldim çay demliyorum şimdi yağda ısınıyo
harikasın bebeeeem=9
ve çok hızlısın=9
ben size yazmaktan girmedim hamur oldu 2 katı=)) hehehhehe
nasılsa kv deyim batarsa onun tezgahı batsın hahay=))

Son düzenleme:

hmm iyi yapmışsın o zaman,tabi fırında da var uğraşıcak halimiz de yok zaten boşver,bende dün fırından aldırdım pat die misafir gelince:))afiyet olsun cnm

yiyoruz hayatım ama kaç gün ay yıl durur bi fikrim yok

benimde aklımda öyle bişey var hayatımm :))
bu arada aldım hamuru geldim çay demliyorum şimdi yağda ısınıyo

oyyyyy sanada afiyet olsun tatlımmmm
bencede yiyelim kurabiyeleri,ama çok cici olduğu için birkaç gün yanında yatabiliriz

Ayy millete resmen hesap veriyoruz. Sinir oluyorum. Kimi görsen şöyle bi diyalog oluyor (durakta hastanede sıra beklerkenbile :))
-aa hamilemisin??? (soruya bak )
+evet!!!!
-maşallah kaç aylık???
+9. Aydayiz ışte
-hımmm... Ne kadar kaldı doğuma????
+yakınlık durumuna göre tanımıyorsam 3 4 hafta falan kaldı,
-ooo baya da varmış
+hı hııı
-geçer geçer.allah bi seste kurtarsın.
+sağolun
-doğumu nasıl düşünüyorsun???
+sezeryan!!
-(hemen burnunu kıvırir) niye????
+ilki sezeryan olmuştu o yüzden!
-neden ki sorunlumuydu ki sezeryan oldun??
+evet suyum gelmişti bi hafta bekledik dogmayinca almamız lazım dedi. Şöyle oldu da böyle oldu
Aslında hepsinin cevabı basit ve tek kelime SANANE!!! Ama denmiyor işte
...

okudukça bile sinir basıyor beni ya gelde ebemisin deme
bizim sitede ebe olan bir komşumuz var sabahları evden çıkarken karşılaşıyoruz inanın o bile sormuyor,ki uzun zaman önce o hamileyken konu açıldığında o bile sezeryanın anne için de bebek için de daha tercih edilebilir olduğunu söylemişti,gerçi kendisi bağırsaklarındaki bir hastalıktan dolayı normal yapmak zorunda kaldı

Canım başın çok ağrıyorsa ilaç içmek istemiyorsan elmayı kabuğuyla ye ağrıyı azaltıyor geçmiş olsun dikkat et kendine kendinide çok yorma canım

valla şimdiye kadar daha bir petek halledebildim bu gidişle yetişmez... öteki peteğide halledeyimde banyoyu şöle cıncıklarım yarında fayanslarını silerim bari ellerimde drman kalmadı hepside ince iş... peteğin içini diş fırçası ile temizliyorum valla ızgarasını felan :) saolasın güzelim düşündüğün için...

ayyyyy papatyaaa çok beğendim yaaa maşşaAllah tebarekAllah Allah yüzünüzü hep güldürsün inş.. evinizden bereket huzur hiç eksik olmasın benimde oğlum olacak Allah nasip ederse bende eğer yapabilseydim böyle bir oda yapmak isterdim :) kolaylıklada yerleştirirsin inşallah :)

karadenizde PİŞİ diyorlar ılk duyan anlamıyor ama öyle işte mesela bazlamayada biz PITIL deriz

ben sana tarifi yazmıştım kuzum gördün dimi:26:
bizimkilerde pişi diyorlar eşim k.denizli

bende Karadenizliyim bizde pişi diyoruz ama pıtıl ı bilmiyorum biz gözleme yada kete diyoruz bazlamaya :)

zaten sağlıkçıların çoğu sezeryan oluyor dikketimi çekiyor da niden acaba???

şşş kızlaarr şu hamurlardan gönderin bakalım yaptınız yediniz biz daha işteyiz eve gidicez dee ooooooo

Anılcim gizeminkini yılın bebek odası seçmiştik ama o yılın en güzel kız bebek odası, seninkide yılın en iyi erkek bebek odası olmalı...
Güle güle kullanın canım. Renk ve tarz uyUmu süper

pişi mişi değilde arkadaşlar benim canımda balık istiyor .şöyle bir hamsi olsa da yesem offf.ben evde yalnızım kimse yok eşim çalışıyor tabii ben ayrıldım bebek için evdeyim kalkıpta balıkla uğraşmakta bana zor geliyor biri yapsa da getirse ne iyi olur valla :)

aynen nedense kursta derse giren bütün kadın doğum doktorları, anestezi uzmanları, hemşireler hep normal doğumu desteklediklerini söylüyor. ama hepsi sezeryan olmuş..

bu arada geçen cmt bize epidural iğnesini gösterdiler, çok korktuk herkes eline alıp inceledi tek tek.. epidurali ben sezeryanda kullanılan belden aşağısını tamamen uyuşturan iğne sanırdım, meğer normal doğumda 4-5 cm açıklıktan sonra vurulan ağrıyı azaltıcı bir iğneymiş. belden aşağısı uyuşturularak yapılan sezeryan işleminin adı spinal anesteziymiş..

en şiddetli ağrının değerini 10 sayarsak, normal doğum 8-9 bazende 10 şiddetindeymiş ve o epidural iğnesi bu ağrıyı 3'e indiriyormuş ama tamamen yok etmiyormuş, eğer ağrıyı tamamen keserlerse ıkınmazmışız.. ve int.de yazan ağrısız normal doğum veya prenses doğum diye yazanlar yalanmış, ağrısız normal doğumu bir tek babalar yaşarmış

belki bunları birçoğunuz biliyordur ben bilmeyenlere yazdım, ben daha iki gün önce öğrendim çünkü

zaten sağlıkçıların çoğu sezeryan oluyor dikketimi çekiyor da niden acaba???

şşş kızlaarr şu hamurlardan gönderin bakalım yaptınız yediniz biz daha işteyiz eve gidicez dee ooooooo

tamam tecrübesizim ama okuduklarımıza göre işte sonuçta cerrahi operasyon oluyor falan diyorlar ama normal doğumda da birçok komplex oluşabilir,bu ebe olan arkadaşım çocuğun kafasının vakumla çekilebildiğini yada kuvvetle bebeği çektikleri için koluna bacağına bir zarar gelebileceğini ve bunların yanısıra acı çekileceğini söylemişti.sezeryan sonrası oluşan sancılar için seruma ağrı kesici koyup senin acını azaltıyorlar sen sadece dikişli bölgene dikkat edeceksin extra olarak demişti

yanlış okumadıysam önce küçük bir iğne yaptıktan sonra o büyük iğneyi onun içinden bele uyguluyorlar diye biliyorum ama doğrusu hangisi bilmem :18:

landfloves sağol canım evet bence de ağrısız doğum yapanlar babalaarr
afiyet olsun kızlaarr ne kadar sürede mayalandı bu yaw gidince yapsam misafirliğe de gidicem yetişir mi ki zaten aldım başımı gidiyom battı balık yan gider

MTA GİZEM
bayıldım fotolara ben çektim ama koyamıyorum telden giriyorum.
ya böyle ortası delik nasıl yapıuyorsunuz çok merak ettiimm
gizem sana da koptıum baciko yaa Eylül ne yaramazmış bak bak bak bak=)
at bakalım şimdiden kızının üstüne ohh kolay yolu buldunn

Canım arkadaşım teşekkür ederim.
Daha iyileri senin olsun inşallahhh..
muaahhhh=))
MTAAA canımıniçinnn beğendin miii=))
çok teşekkür ederizzz teyzesiii.Öyle yaptık işte bütçemiz yettiğinbce zevkimizle
sağlıklı olsunlarda ..hepsi boş ...
ay benim canımda balık çekse keşke.zorla yiyorum her seferinde offff..

ay ne uğraşcan al giderken fırından hayatım ya bak 5 dk.da aldım 5 dkda yaptım 5 dk.da yedim

hımm bide dedilerki normal doğumu her doktor ister, ama korkarlar. çünkü sezeryana göre daha riskli, ama anne içinde bebek içinde daha iyi..

sezeryande öcü değil tabi ondan da korkmayın dedi, hani vardır ya kocaman göbeği kalmıştır sezeryan olanlarda o göbek hep kalır derler, artık yokmuş öyle birşey.

birdeee bir doktorun normal doğumu desteklemesi için o hastanede mutlaka bebek yoğun bakım ünitesi bulunmalı dedi, eğer çalıştığı hastanede iyi bir yoğun bakım ünitesi, gece nöbetçi uzmanlar falan yoksa doktor normal doğurmaya korkar dedi. çünkü normal doğumlar genellikle gece olur dedi, (annede gece salgılanan bir hormon nedeniyle) ve gece bebekte doğum sırasında bi solunum yetmezliği vs bir sorun olsa ambulansla en yakın yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye sevk edilecek bişey olsa doktorda olacak bütün suç vs..

ve benim doğum yapacağım hastanede bebek yoğun bakım ünitesi yokmuş

ortasını parmağınla deliyosun kuşum işte sadece başka bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…