- 25 Şubat 2013
- 2.960
- 101
- 163
aynen canım aynenbu sezeryan mı normal mi sorusu benide çok bunaltıyor, kadını erkeği genci bekarı, daha görür görmez önce cinsiyeti ne sonra sezeryan mı normal mi doğuracan diyor, normal düşünüyor olmama rağmen, kısmetimde ne varsa artık diyorum. sonra aman normal doğur bak şu şöyle bu böyle bik bik bik bişeyler anlatıyorlar mutlaka... ama bigün birilerini çok fena bozacam.
canım senın sağlığınla ilgili bir durum varmış allah korusun öyle şeylerden sezeryan yapılmalıysa hiç düşünme zaten ama ne kılolu bebek doğuranlar var benımkı bahane değil.
senin psikolojinde çok önemli canım dr unla paylaş mutlaka ben direkt genel anestezi isticem bana bayılma dediler ama umrumda değil kafana nasıl yatıyorsaa
cnm illa ki .....kuzum kaşınanı kaşıycaksın napimm ifrit oldum bir anda söyleyince,kv de belli değil daha karar vermedi demiş ama gene sorar onlar bence
şekerlere gelince hem çalışıp hem sizi takip etmek zor oluyor valla ben turkuazvemor un eklediğini görmemiştim,başka bir sitede baktım nerdeyse çeyreği fiyatına bile hoş şeyler var ama oradaki kadar orjinal değil tabio anki maddi gidişata göre karar vericez artık
harikasın bebeeeem=9benimde aklımda öyle bişey var hayatımm :))
bu arada aldım hamuru geldim çay demliyorum şimdi yağda ısınıyo
gördüm tatlişko gördüm=)
ama ben sen yazmadan gittim fırına dayanamadım =)
akşam yanında peynir domates çay yeter .yemekle uğraşama
kv deyim zaten.kv yok akşam anesinde kalcak.
görümcemler var onlarda yapmaz birşey bana kalır.bende bunu yapcam
bi açıdan iyi oldu iş çıkmadı bana.kızart gitsin peeh=)
yiyoruz hayatım ama kaç gün ay yıl durur bi fikrim yok
benimde aklımda öyle bişey var hayatımm :))
bu arada aldım hamuru geldim çay demliyorum şimdi yağda ısınıyo
canım bildiğim kadarıyla sezaryende 38. haftada alıyorlar, hakkında hayırlısı olan doğum şekli ne ise Allah ona gönlünü kaydırsın. aman kimseyi sallama strese girme, kimse normal doğumla yapınca kahraman demeyecek, sezaryen olunca da korkak demeyecek, sonuçta anne olunca zaten miniğinin kahramanı sen olacaksın, bebeğin ve kendin için en iyi olanın ne olduğu konusunda doktorunla konuş bence...
Ayy millete resmen hesap veriyoruz. Sinir oluyorum. Kimi görsen şöyle bi diyalog oluyor (durakta hastanede sıra beklerkenbile :))
-aa hamilemisin??? (soruya bak )
+evet!!!!
-maşallah kaç aylık???
+9. Aydayiz ışte
-hımmm... Ne kadar kaldı doğuma????
+yakınlık durumuna göre tanımıyorsam 3 4 hafta falan kaldı,
-ooo baya da varmış
+hı hııı
-geçer geçer.allah bi seste kurtarsın.
+sağolun
-doğumu nasıl düşünüyorsun???
+sezeryan!!
-(hemen burnunu kıvırir) niye????
+ilki sezeryan olmuştu o yüzden!
-neden ki sorunlumuydu ki sezeryan oldun??
+evet suyum gelmişti bi hafta bekledik dogmayinca almamız lazım dedi. Şöyle oldu da böyle oldu
Aslında hepsinin cevabı basit ve tek kelime SANANE!!! Ama denmiyor işte
...
Canım başın çok ağrıyorsa ilaç içmek istemiyorsan elmayı kabuğuyla ye ağrıyı azaltıyor geçmiş olsun dikkat et kendine kendinide çok yorma canım
avizemiz ve bir kaç dekorasyon eksiklerimiz dışında hazır odamız.....
adımız belli olmadığı için yazdırmdım kapı süsüne adı.keçeyle kendm yazcam karar verinceee
henüz yerleştirmedim.1-2 haftaya yerleştircem inşallah
karadenizde PİŞİ diyorlar ılk duyan anlamıyor ama öyle işte mesela bazlamayada biz PITIL deriz
ben sana tarifi yazmıştım kuzum gördün dimi:26:
bizimkilerde pişi diyorlar eşim k.denizli
zaten sağlıkçıların çoğu sezeryan oluyor dikketimi çekiyor da niden acaba???
şşş kızlaarr şu hamurlardan gönderin bakalım yaptınız yediniz biz daha işteyiz eve gidicez dee ooooooo
zaten sağlıkçıların çoğu sezeryan oluyor dikketimi çekiyor da niden acaba???
şşş kızlaarr şu hamurlardan gönderin bakalım yaptınız yediniz biz daha işteyiz eve gidicez dee ooooooo
aynen nedense kursta derse giren bütün kadın doğum doktorları, anestezi uzmanları, hemşireler hep normal doğumu desteklediklerini söylüyor. ama hepsi sezeryan olmuş..
bu arada geçen cmt bize epidural iğnesini gösterdiler, çok korktukherkes eline alıp inceledi tek tek.. epidurali ben sezeryanda kullanılan belden aşağısını tamamen uyuşturan iğne sanırdım, meğer normal doğumda 4-5 cm açıklıktan sonra vurulan ağrıyı azaltıcı bir iğneymiş. belden aşağısı uyuşturularak yapılan sezeryan işleminin adı spinal anesteziymiş..
en şiddetli ağrının değerini 10 sayarsak, normal doğum 8-9 bazende 10 şiddetindeymiş ve o epidural iğnesi bu ağrıyı 3'e indiriyormuş ama tamamen yok etmiyormuş, eğer ağrıyı tamamen keserlerse ıkınmazmışız.. ve int.de yazan ağrısız normal doğum veya prenses doğum diye yazanlar yalanmış, ağrısız normal doğumu bir tek babalar yaşarmış
belki bunları birçoğunuz biliyordur ben bilmeyenlere yazdım, ben daha iki gün önce öğrendim çünkü
Canım arkadaşım teşekkür ederim.ayyyyy papatyaaa çok beğendim yaaa maşşaAllah tebarekAllah Allah yüzünüzü hep güldürsün inş.. evinizden bereket huzur hiç eksik olmasın benimde oğlum olacak Allah nasip ederse bende eğer yapabilseydim böyle bir oda yapmak isterdim :) kolaylıklada yerleştirirsin inşallah :):)
MTAAA canımıniçinnn beğendin miii=))Anılcim gizeminkini yılın bebek odası seçmiştik ama o yılın en güzel kız bebek odası, seninkide yılın en iyi erkek bebek odası olmalı...
Güle güle kullanın canım. Renk ve tarz uyUmu süper
ay benim canımda balık çekse keşke.zorla yiyorum her seferinde offff..pişi mişi değilde arkadaşlar benim canımda balık istiyor .şöyle bir hamsi olsa da yesem offf.ben evde yalnızım kimse yok eşim çalışıyor tabii ben ayrıldım bebek için evdeyim kalkıpta balıkla uğraşmakta bana zor geliyor biri yapsa da getirse ne iyi olur valla :)
landfloves sağol canım evet bence de ağrısız doğum yapanlar babalaarr
afiyet olsun kızlaarr ne kadar sürede mayalandı bu yaw gidince yapsam misafirliğe de gidicem yetişir mi ki zaten aldım başımı gidiyom battı balık yan gider
MTA GİZEM
bayıldım fotolara ben çektim ama koyamıyorum telden giriyorum.
ya böyle ortası delik nasıl yapıuyorsunuz çok merak ettiimm
gizem sana da koptıum baciko yaa Eylül ne yaramazmış bak bak bak bak=)
at bakalım şimdiden kızının üstüne ohh kolay yolu buldunn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?