o leke bende 18. haftyada oluştu
çizgi yani.
çizgi doğumdan sonra gidiyor
çatlak benim popo da da 2-3 tane var sorun değil göbekte olmasın da
lekerler de gider cnm sorun etme bence..çatlak olmasında..
bende arkadaşlarımda hasttane de içtim hep soğuktu
evde olsa kaynatıp sıcak verme ihtimali olabilir belki ama bence gerke de yok
soğukda güzeldi
akide şekeri tadı vardı bayılırımmmmmmmm..
canımcım doğru söylüyorsun haklısın da vermeyince de pimpirikli anne ne kıymetlşiymiş falan oluyor
benim taraftan demezler de kv tarafı akrabalrı komşusu dııdısı bıdısı herşeyi geleceğinbden eminim
hepside der konuşur
aman konuşsunlar da diyemiyorum duyarsam tatsızlık çıkartırım.off bilemedim...
ne güzel seçeneğin var darısı başıma darısı başımaaa=)))
kerem çok güzel bir isim.
bizim çok yakın arkadaşın oğlu var kerem o olmasa düşünüyorduk..
kızlar sezeryan ihtimalini düşünüyorum ben bebek şimdiden 3ü geçtiği için 5 hafta varken...
4kg da gecermi acaba bir an önce belli olsa herşey aileme de acıklıycam sezercik diye ama bahanem olması lazıımmmmm biliyorum herkess yüklenecek .çok düşünüyorum bunu bugunlerde kafam allak bullak.
olsa bir hafta önce alınır değil mi?
hayrolsun canım hiç anlamam rüyalardan ne anlama gelir falan hiçbi anlam çıkaramam ben iyi bi rüyadır gördüğün inş
Eki Görüntüle 849077 Eki Görüntüle 849078 Eki Görüntüle 849079
bizde bu 3ünden 20şer tane toplam 60 tane yaptırcaz.abimden hediye gerçi ben yaptırmicaktım hiçbişey aslında:))
hoşuma gitti birinin böyle bişeyi düşünüp teklif etmesi mutlu oldum :))
tanesi 2 tl kızlar..
yanlış okumadıysam önce küçük bir iğne yaptıktan sonra o büyük iğneyi onun içinden bele uyguluyorlar diye biliyorum ama doğrusu hangisi bilmem :18:
Ayy millete resmen hesap veriyoruz. Sinir oluyorum. Kimi görsen şöyle bi diyalog oluyor (durakta hastanede sıra beklerkenbile :))
-aa hamilemisin??? (soruya bak )
+evet!!!!
-maşallah kaç aylık???
+9. Aydayiz ışte
-hımmm... Ne kadar kaldı doğuma????
+yakınlık durumuna göre tanımıyorsam 3 4 hafta falan kaldı,
-ooo baya da varmış
+hı hııı
-geçer geçer.allah bi seste kurtarsın.
+sağolun
-doğumu nasıl düşünüyorsun???
+sezeryan!!
-(hemen burnunu kıvırir) niye????
+ilki sezeryan olmuştu o yüzden!
-neden ki sorunlumuydu ki sezeryan oldun??
+evet suyum gelmişti bi hafta bekledik dogmayinca almamız lazım dedi. Şöyle oldu da böyle oldu
Aslında hepsinin cevabı basit ve tek kelime SANANE!!! Ama denmiyor işte
...
bende Karadenizliyim bizde pişi diyoruz ama pıtıl ı bilmiyorum biz gözleme yada kete diyoruz bazlamaya :)
zaten sağlıkçıların çoğu sezeryan oluyor dikketimi çekiyor da niden acaba???
şşş kızlaarr şu hamurlardan gönderin bakalım yaptınız yediniz biz daha işteyiz eve gidicez dee ooooooo
bgel bize yavru ben dün temizledim attım dolaba misafir gelince yapamadım ama bugün günlerden hamsi tavaaaaaapişi mişi değilde arkadaşlar benim canımda balık istiyor .şöyle bir hamsi olsa da yesem offf.ben evde yalnızım kimse yok eşim çalışıyor tabii ben ayrıldım bebek için evdeyim kalkıpta balıkla uğraşmakta bana zor geliyor biri yapsa da getirse ne iyi olur valla :)
ay ne uğraşcan al giderken fırından hayatım ya bak 5 dk.da aldım 5 dkda yaptım 5 dk.da yedim
hımm bide dedilerki normal doğumu her doktor ister, ama korkarlar. çünkü sezeryana göre daha riskli, ama anne içinde bebek içinde daha iyi..
sezeryande öcü değil tabi ondan da korkmayın dedi, hani vardır ya kocaman göbeği kalmıştır sezeryan olanlarda o göbek hep kalır derler, artık yokmuş öyle birşey.
birdeee bir doktorun normal doğumu desteklemesi için o hastanede mutlaka bebek yoğun bakım ünitesi bulunmalı dedi, eğer çalıştığı hastanede iyi bir yoğun bakım ünitesi, gece nöbetçi uzmanlar falan yoksa doktor normal doğurmaya korkar dedi. çünkü normal doğumlar genellikle gece olur dedi, (annede gece salgılanan bir hormon nedeniyle) ve gece bebekte doğum sırasında bi solunum yetmezliği vs bir sorun olsa ambulansla en yakın yoğun bakım ünitesi olan bir hastaneye sevk edilecek bişey olsa doktorda olacak bütün suç vs..
ve benim doğum yapacağım hastanede bebek yoğun bakım ünitesi yokmuş
başka çeşitleri var mıdır bilmem ama biizm gördüğümüz iğne öyle ince değildi
kızlarrrrr yemeyin hamurlarıııı... valla vitamini falan yok. akşam akşam ağır gelir... hele yüksek tansiyonu ve şekeri olan varsa tadımlık yesin bari. ben yesem akşam, sabah +1 kg ile kalkarım.. aysun yaktın kızların başını
ben iyi olduğunu düşünüyorum çünkü pozitif düşüncelerle doldu içim. iyiy olur inş cnm..
ne güzel erkek birinin böyle bişey düşünmesi. benim çevremde kimsenin aklına gelmez böyle şeyler. eşimin bile. ancak ben söylemeliyimz. eşim çok iyiydir hoştur ama ince düşünmesini bazen bilmez.. yani araştırıp aa böyle yapalım demez. ben söylerim o yapar.
burda b u satte fırında bişey kalmamşıtır hatta kapanmıştır karanlık olacak cıkana kadar gizoş neysee canım size afiyet olsun
artık çok geç hayatım yedik bileakşam yemek yemiyim bari dengelesin
inş iyidir kuzucuumm güzel bi rüya genel anlamda bakınca :))
bizdede düşünmezler ki hiç eşime bende söylerim o yapar oturup düşünmez ki vaktide yok işinden başka bişeyi düşünmeye :26:
abimde nasıl akıl etti hayret ettim ama kendi aklı olduğunu sanmam ananem yada teyzem söylemiştir :))
boşver kuşuum kimseye ihtiyacımız yok çok şükür gerektiğinde biz eşlerimize söyleyelim onlar yapsın :))
kızlarrrrr yemeyin hamurlarıııı... valla vitamini falan yok. akşam akşam ağır gelir... hele yüksek tansiyonu ve şekeri olan varsa tadımlık yesin bari. ben yesem akşam, sabah +1 kg ile kalkarım.. aysun yaktın kızların başını
çeşit olarak değil canım anlatamadım önce beline çok büyük olmayan bir iğneyi batırıyorlar sonra senin büyük dediğin o iğneyi ilkinin içinden geçiriyorlar diye biliyorum ama doğr mu bilemicem
yok canım öyle olmasını umardım ama değil.. animasyonlu bir video ilede nasıl ve nereye yapıldığını gösterdiler zaten. ama doktor dediki zaten 5 cm açıklık olana kadar ağrı yaşayacaksınız ondan sonrasında o iğne o kadarda acı vermiyormuş. hatta bende int.den bakmıştım iğneyi hisssetmeyenler bile varmış.
hatta şöyle sordular, e 5 cm açıklık olana kadar ben o sancıyı yaşayacaksam gerisi içinde iğneye ne gerek var diye ama asıl 5 cm açıklıktan sonrasında ağrı artarmış gittikçe, özellikle tam doğum sırasında ve iğne doğuma kadar takılı kalıyor belimizde, devamlı belli miktarlarda ağrı kesici enjekte ediyormuş, o iğne bir makineye bağlı oluyormuş. birde 5 cm'den sonra genellikle 1 saat içinde doğum gerçekleşirmiş, iğneyi taktından sonrada yarım saat 45 dak. sonra etkisini gösterirmiş, pat diye ağrıyı kesmezmiş..
ve diyelimki epidural iğnemizi vurulduk herşey yolunda giderken bir sorun oldu bebek ters, gelmiyor vs, sezeryane dönülebiliyormuş, yani iğnenin etkisini artırıp sen hissetmeyeceğin seviyeye getiriyorlar ve sezeryanlede alabiliyorlar bebeği.
yok canım öyle olmasını umardım ama değil.. animasyonlu bir video ilede nasıl ve nereye yapıldığını gösterdiler zaten. ama doktor dediki zaten 5 cm açıklık olana kadar ağrı yaşayacaksınız ondan sonrasında o iğne o kadarda acı vermiyormuş. hatta bende int.den bakmıştım iğneyi hisssetmeyenler bile varmış.
hatta şöyle sordular, e 5 cm açıklık olana kadar ben o sancıyı yaşayacaksam gerisi içinde iğneye ne gerek var diye ama asıl 5 cm açıklıktan sonrasında ağrı artarmış gittikçe, özellikle tam doğum sırasında ve iğne doğuma kadar takılı kalıyor belimizde, devamlı belli miktarlarda ağrı kesici enjekte ediyormuş, o iğne bir makineye bağlı oluyormuş. birde 5 cm'den sonra genellikle 1 saat içinde doğum gerçekleşirmiş, iğneyi taktından sonrada yarım saat 45 dak. sonra etkisini gösterirmiş, pat diye ağrıyı kesmezmiş..
ve diyelimki epidural iğnemizi vurulduk herşey yolunda giderken bir sorun oldu bebek ters, gelmiyor vs, sezeryane dönülebiliyormuş, yani iğnenin etkisini artırıp sen hissetmeyeceğin seviyeye getiriyorlar ve sezeryanlede alabiliyorlar bebeği.
kızzz korkma canın çektiyse sende yee tutma kendini
walla ben ayda 2 kere fln yapar yerim çayla seviyorum napiim,şimdi yemicemde ilerde 50de 60ta dr yasak diyince de yemicem eee ben ne zaman yicemmmm pişileriii
bugün kontrolümüz vardı . sata göre 35+4 ultrasona göre 37+5 iz:) 3057 gr 51 cm biraz iri bir oğlumuz olacak sanırım..
doğumu kouştuk doktorumuzla. bu zamana kadar hep normal diye düşünmüştük ama belimdeki iki tane fıtığın baskısından dolayı doktorum sezeryan yapalım dedi ..
hayırlısı böyleymiş haftaya güne karar vereceğiz. ayın 20 sinden sonra herhangi bir gün olacak sanırım bebişte büyük zaten..
herkese hayırlı doğumlar şimdiden..
Sağlıcakla kalın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?