Sultan naptin canım aşureyi? Bizim kontrol araya girdi cevaplayamadim :) nohut fasulye önemli değil istediğin kadar haşla kafana göre eklersin. Amadövme önemli mesela 5kilo lük tencereye orta büyüklükte 1.5 2 kase iyi olur. Tabi hala yapmadiysan. Ben de şimdi koyacam ocağa. Allah yapanlarınkini kabul etsin. Şifa olsun..
Oyy anıl beni merak mi ettin kuzuu
Kasılmalar 30 40 çıktı. Önemli değilmiş o. Vee kızım beklenen atağı yapmışdemiştim anormal büyüdü derim çok inceldi diye. Kilomuz 3265gr boyumuz 37cm olmuş. Haftaya perşembe son kontrol diğer cuma da doğum inşallah
günaydıınnn
herkes iyidir inşallah
aşure günümüz mübarek olsun
bugün bol bol dua etmek çok faydalı
yapılan biçok dua bugün kabul edilmiş
nuh tufanının son bulması, hz yunusun balığın midesinden kurtuluşu, hz yusufun atıldığı kuyudan çıkarılması gibi...
inşallah biz de bebeklerimizi zamanında, sağlıkla, kolay bi doğumla, eli ayağı heryeri düzgün, güzel yüzlü, mutlu bi bebiş olarak kucağımıza alır, sağlıkla huzurla büyütürüz inşallah.
yuvamızda ailelerimizle mutluluk ve huzurla dolsun inşallah
allahım dualarımızı kabul etsin
hasta olanlara allah acil şifalar versin...
aminnn canımm gusel dua olmus. hepımızın adına yerine yaptıgın icin allah razı olsun.
ıns dedıgın gıbı herseyın en mukemmel, mutlu halıyle yasarız. cok az kladı gercekten. benımde kasım 29 gibi galiba yada en fazla 2,3 aralık gıbı ıns...
bu arada kızları olcaklarr ne isim koyuyosunuz? eylül ve hümayı bılıorum ama digerlerii...
dun cemre paylasmıs kız ısımleri. kız cemre zevklerımız cok paralelmis. bende ırmak, hira, falan dusunmustum
ama cok buyuk ıhtımal kızımın adı feyza olacak ins
Gunaydin Canim Ben kizimda Kraft oyun parkiyla buyuttum simdi ins tekrar bebegimi Agni besikle buyutecegim
Ben Zeynep İnci koyacagım kızımın adını :)
hmm cok guselmıss zeynep ismi zaten banko gusel ama inci de cok gusel. eltım cok istemısıtı kızının ismini ıncı koymayı , gercı koymadı ama...o yuzden dusunemedım ben.
aslında benım gonlumden hep eymen gectı. cok begenıorum eymen ısmını ama genelde erkeklere konuo. kız nadir ama yınede begenıstım esim erkek icin gusel bızde erkek evladımız olursa koyalım deyınce vazgectim..
feyza da karar kıldım... rabbım hepımızın evladını isimleriyle uzun hayırlı omurler versin
ayy ne marifetlii hatunsunuz be yaww. hamile olmasaydım bile asure yapamazdım herhalde. hıc yapmadım ondan. aslında herseyın bir ilki var die denemek lazım acayıp sewrımmm. anneme soledım yapmıs haftasonu getırcek
ama yapanlarınıza helal olsunnn allah kabul etsinn
Ben de yapamam canım hiç denemedim, aslında mutfakta iyiyimdir denesem yaparım ama yatak istirahatim var. Seneye inşallah :) ama burda bahsedince canım çekti eşim dr oetker in poşet aşuresinden alıcak gelirken onu yapıcam, hiç yememekten iyidir
aminnn canımm gusel dua olmus. hepımızın adına yerine yaptıgın icin allah razı olsun.
ıns dedıgın gıbı herseyın en mukemmel, mutlu halıyle yasarız. cok az kladı gercekten. benımde kasım 29 gibi galiba yada en fazla 2,3 aralık gıbı ıns...
bu arada kızları olcaklarr ne isim koyuyosunuz? eylül ve hümayı bılıorum ama digerlerii...
dun cemre paylasmıs kız ısımleri. kız cemre zevklerımız cok paralelmis. bende ırmak, hira, falan dusunmustum
ama cok buyuk ıhtımal kızımın adı feyza olacak ins
canım bellki sen bu aşure işinden anlıyorsun bana da yardımcı olursan çok sevinirim :) evde iki kişiyiz ve eşimin canı çekti herkesin yaptığını da yemez bana dedi yapsana yiyelim komşulara da veririrz diye ama ben çok yapmam .şöyle en fazla 10 kişilik belki o kadar bile olmayabilir ne kadar buğday almam lazım canım diğerlerini göz kararı koyarım ve birde şeker ne kadar koysam iyi olur bana fikir verirsen bugün çıkıcam dışarı alayım akşamdan ıslatayım yarın yaaprım kısmetse .
ayy hakikaten hacı şakir neymiy ya öykkkBende dalinin sıvı deterjanını kullanıyorum canım çok memnun kaldım ya harika kokuyor yıkayalı 3 hafta oldu hala kokusu duruyor battaniyeleride dalin yumuşatıcı ekledim birazcık onlarda çok güzel kokuyor hiç gitmiyorda :)
o kadar mı az ya nasıl oluyor?olsun hamile dediğiniz göbüşlü olurne güzel otobüste felan yer verirler size bana kimse yer vermiyor o yüzden bi yere de çıkamıyorum :))
cnm bende binince millet nereye akacağını şaşırıyor.Valla hasene benim gobekte anil gibi ama kimse otobuste yer verdigi yok millet gormemek icin ya uyuyor ya disari bakiyor ki ben gobegimi gozlerine soktugum halde
aradım halıları gelip alcaklar yıkamaya gidicek erken değil dimi vermek için:44:
evet senay bende senden haber bekliyordum özelden de atmıştım sana mesaj.Günaydın canım arkadaşlarım yazamıyorum artık buraya takip ediyorum bazen yazdiklarinizi canlarim ellerim çok kötü hatirlarsiniz doktor karpal tünel demişti bileklerde sinir sıkışması ellerim çok aGrıyor sürekli uyuşuk hissiz geceleri ağriyla uyaniyorum atel bileklik aldik ama daha faydasini görmedim şu anda çok zor yaziyorum inşallah dogumdan sonra geçer şişliğim çok yok PAPATYA canim o ballı tarçını sürdüm rahatlatmadi başka yerde dereotu lapasi diyirdu onu yaptim olmadi napalim gececek inşallah çok yazdim ellerim sızliyor hepinizi çoook öpüyorum
oo maşallahı var.aman neyse korkuttu bizi kızımız=)Oyy anıl beni merak mi ettin kuzauu
Kasılmalar 30 40 çıktı. Önemli değilmiş o. Vee kızım beklenen atağı yapmışdemiştim anormal büyüdü derim çok inceldi diye. Kilomuz 3265gr boyumuz 37cm olmuş. Haftaya perşembe son kontrol diğer cuma da doğum inşallah
teşekkür ederiz canımmm.sana da bir ömür eşinle çocuklarında sevdiklerinle birlikte geçirmeyi nasip etsin RabbimGünaydın annişler .....
buarada doğum günü geçen tüm arkadaşların doğum günleri kutlu olsun
Allah ailelerinizle birlikte sağlık mutluluk huzur versin canlarımmmm
arkadaşlar merhaba ,
Yazılanları hep okurdum ama yazmadım hiç şimdiye kadar , ben inşallah 2014 nısan annesi olacağım . Bir sorum olacak benim myom sorunum var şuan iki tane bildiğim kadarıyla çok hızlı büyüme olmadı . Gebelikten önce yoktu böyle bir sorun gebelikle beraber çıktı , doktor doğumda sorun olabilir , bebekte gelişim geriliği olabilir gibi bazı risklerden bahsetti ama doktorumdan pek memnun değilim pek güvenemiyorum doktora.
Bu ay sonu detaylı ultrason için özel bir kliniğe gideceğim , doktor iyi bir perintolog muş riskli gebelik uzmanıymış aynı zamanda duyduğum kadarıyla ondan daha net bilgiler alabilirim belki .
Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Lusnica cim
sen de yapmışsın. Bardak ölçüsü yazmıştın.Tam ölçüsü nasıldı canım??
Bi büyük kase yeter galiba canım dediğim gibi ben koca bi tencere pişirecem tam ölçü veremiyorum. Eşim çok seviyor. Çok yap diyor. Bide konu komşu eltiler falan dağıtıyorum anca yetiyor.
canım 3 bardak dövme buğday
4 bardak şeker tadına bakılarak ayarlanabilir benimki az oldu
2 bardak nohut ve fasülye 1 kase nar içine koydum üzerine de ayrıca süsledim
benim düdüklü 5lt ağzına kadar doldu dövme kaynarken kıvamına bakın sık sık sıcak su ekleyerek eritin
sık sık karıştırın benimkinin biraz dibi tuttu
Nil yeğenimin adı=)ama SU da var ondaaaa.Huyuda suyuda ona benzesin çok iyiir çok tatlıdır çoookk=))Bende Hira, Eliz ve Nil arasında kalmıştım. En son Nil'e kara verdik :)
ami canımmmmmmmmGünaydın kızlar,aşure gününüz mübarek olsun:))
Bu gün az da olsa alışveriş yapmak gerekiyor diye biliyorum ben bütün sene bereketli olsun diye
Bugün oğlumun aşısı var okulda birazdan çıkıcam,yarında doktor kontrolümüz var,orda da kız kardeşimin
Erkek arkadaşı ve ailesi annemlere gelicek tanışma merasimi var:))
Beni böyle tanımalarını istemezdim ama yapcal bişi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?