2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
kızlar yaaa ben de Gusül aldım Kuran okudum Vakıa, Rahman, Yasin, Alah surelerini okudum ama duasını edemeden akşam ezanı okundu ama okurken hep aklımdan geçirdim bişi olar mı ya? offf yetişeydim iyiydi...:26:

Allah kabul etsin canımcımmm

bende seni seviyorum canım hemşomm
heee yaa haklısın aslında da kendi bir işi olduğunda bana yaptırıp,benim işim olduğunda umursamaması sinirimi bozuyorrr

Kızlar deminden beri sol belim sanciyo sizce doğum sancisi mi:26:
Yok canım sanmıyorum,doğum sancısı olsa kasılmayla girer:26:

Canım heepsini aynı anda almadım
memnun kaldım ve 4 tane emzirme dönemi süresince aldım
yani ezgi 9 ay emdi ben 2 tane almıştım,daha sonra 2 daha aldım
hastanede bebeğin doğunca doktoruna yazdırırsın ve ailenden biri alır gelir başlarsın kullanmaya canım
pişik kremi ise önlem amaçlı 3-4 alt açmada bir sür gitsin
çünkü yeni doğan bebek saatte bir yapıyor zift gibi siyah bir kaka,zaman içinde düzeliyor
ama çok sık değişiyorsun sürekli sürmekte iyi olmaz bence

Bende pisik icin ua bpantene yada fito krem kullanirim arada travazolle karistoriyorum mantar olmasini engelliyor..

haklısınız kızlar belkide havlardandır.. ay birde dün göğsümden süt geldi benm yaa:)))
Bende biraz dolgunluk hissediyorum. Yavaştan doluyor galiba. Emzirme dönemi için bi beden büyük ten'in sutyenini almıştım. O tam geliyor şimdi. Inşallah sütlü sütlü anneler oluruz
Talhadan kalanlar da var bide yeni olsun dedim. Inşallah emen bebislerimiz olur

kızlar yaaa ben de Gusül aldım Kuran okudum Vakıa, Rahman, Yasin, Alah surelerini okudum ama duasını edemeden akşam ezanı okundu ama okurken hep aklımdan geçirdim bişi olar mı ya? offf yetişeydim iyiydi...:26:

Ayy ne güzel etmişsin canım Allah kabul etsin. Olur tabi niye olmasın. Sen yapacağın ibadetini yapmışsın. Bağışlarsin güzel Allahım kabul eder inşallah.
Bende yasin vakıa ve fetih sürelerini , 3 ihlas bi fatiha, amenerrasuli ve ayetel kürsi okuyup bağışladım. Tüm peygamberlere evliyalara sehitlere, kerbela şehitlerine ve ahirete göçen tümm ümmeti muhammede yolladım. Allah kabul etsin. Seninkinide benimkinide herkesinkinide. Duamıda ettim. Allah hepimize hayırlı doğumlar versin.

Anilciiiimmm ne kadar sismiss ayaklarin gercektenn...
evet esracım=(
ama hep öyle değil ..
o gün çok şişti
1 saat oturdum bi de ondan oldu ama gene de anormal
akşamları hemen hemen bu hali alıyor saat 12 gibi.2 de yattığımı hesaba katarsan
çok kaşınıyo öyle şişince=((
hımmm tamam şimdi oldu
bende en fazla 3 tane alırım diyordum da ondan şaşırdım..
çooooook merci şekerimmm.uycam popo kremi önerilerine muahh=)

Bu göğüs pompası konusu kafamı karıştırıyor.. Şimdiden alınmalı mı mutlaka yoksa ihtiyaç duyulmayabilir mi? Gerçi ben çalışıyorum illaki kullanacağım heralde o da ayrı...

İkinci sorum siz aldınız mı aldıysanız hangi markayı önerirsiniz? Ben iki marka arasında kaldım avent ve medela ? Sizlerin tercihi ne yönde oldu?

Benim ilk doğumda oğlum hemen tutmadi memeyi. Eşim bi koşu gitti eczaneden chicco marka manuel süt sağma pompasi aldı. O olmasa yavrum anne sütünü nasıl alırdı. O güne kadar pompadan haberim bile yoktu :) ama çok memnun kaldım. Bide aventin elektrikli pompasi var oda çok güzel.

harika eğer değerlerin açlık 95 tokluk 140 ı geçmiyorsa diyetle devam edersin, insüline gerek olmaz.
Diyet zaten vücut için faydası olmayan şeyleri beslenmemizden çıkarıyor, faydalı şeyleri yiyoruz
bu yüzden sen kilo versen de bebeğin yeterince beslenir diyetine dikkat edersen
sağlıklı bir kadının ihtiyacı olan kalori 1800 dür, anne karnındaki bebeğinse 300 kaloriye ihtiyacı vardır
bizim diyetimiz de 2100 kalori yani tam ihtiyacımız kadar
hamur işleri, tatlılar kilo aldırmak dışında bebeğe de anneye de bişiy kazandırmaz
bizde bu faydası olmayan şeyleri yemiyoruz o kadar,
benim sana tavsiyem sadece hamilelik içinde değil sonrasında da dikkatli olman
çünkü hamile şekeri çıkan kişinin şeker hastası olma riski çıkmayandan 10 kat fazla
ve hamile şekeri çıkan annelerin büyük çoğunluğunun ikinci hamileliğinde şeker kalıcı hale gelir
doğumdan sonra da şu an ki diyetine yakın bir beslenme şekliyle devam etmeye çalış
lohusalık döneminden sonra mutlaka tekrar şeker yüklemesi yaptır
6 ayda ya da en azından yılda bir yükleme testi yaptır
bir sonraki hamileliğinde de erken dönemde (2-3 aylıkken) şeker tahlili yaptırmayı ihmal etme
sağlıklı doğumlar sevgiler

canım lansinoh elektrikli aldım ben çiftli

Kızlar az önce pembe bir akıntı geldi çok az.
Tam 37 haftalık olduk bugün. Dün nidilat ı kesmişti doktorum. Bugün değişik bir bel ağrısı oldu. Akşam bir baktım hafif pembe beyaz akıntıyla karışıl peçeteye geldi. Hemen doktorumu aradım. Rahim yumuşuyor doğuma hazırlanıyor dedi. Ama daha dün kestik nidilatı buladar çabuk geleceğini tahmin etmemiştim dedi. Ve tekrar 8 saatte bir nidilata başladık. Bukadar önemliymiş demekki bu ilaç.
Gece gece bişey olmasın hemen nidilatı iç yarın yine konuşalım dedi. Bebeğin hareketlerini sordu gayet iyi dedim o zaman telaş etme dedi.
Hastanede 7-24 kadın doğumcu var aradım kimin olduğunu bile öğrendim. Bişey olursa kendi doktorumu da ararım gelir para isterse veririz gerekirse.
Tırstım birden ya hemen nidilata sarıldım. Su şişemi aldım içeri uzandım bol sıvıya devam en azındam 1 hafta daha dursun kuzum kızlar dua edin.

Aranızda böyle akıntısı gelen varmı? Normal akıntılar da artarmış doğuma yakın telaş etmeyin ama pembe akıntıya nişanmı deniyor?
Nişan falan konuşuyodumız geçen gün ama okuyamadım ben

Amin canım cümlemize nasip etsin Allahım. zaman yaklastıkca bende tırsıyorum walla ne yalan sölim.

Ben en iyisi alayım hemen:)

canım lansinoh elektrikli aldım ben çiftli

Bir de lansinoh vardı doğru... :44:

Senden kopya cektim gızemcim sewiyorum bu topigi hepinizi

Bende her her herseyiiiiii cok beğendim canım
Ya çikolatalar için sipariş yazdık biz bize geri dönüş maili atmışlar
Sipariş nosu referans nosu mu ne öyle bişi yazmışlar ama
Devamı yok yani gizemin dediği gibi örnek grafik tasarım fln yollamadılar.
Nasıl oluyor bu iş. Aramam gerekiyor mu

bende henüz almadım sütümün durumuna göre alcam ama avent alıp memnun kalmayan bi arkadaşım lansinoh mu ne marka varmış
ondan almış memnun kalmış
ancak sütün varsa avent bile iyi geliyormuş.
Yani adı sanı belli tüm markalar iyidir bence.önemli olan annenin sütünün varlığı

canım ben sana ara demiştim ya bugün için aramazsan erteliyolar yarın sabahtan ara atarlar yarın gün içinde kuşuum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…