2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Dişlerimi fırçalar saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim. Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler püsler küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar yırtık kağıtlar olacağı aklıma bi...le gelmezdi... Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da... banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Anne olmadan önce... Üzerime bu kadar işeneceğini kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim. Anne olmadan önce... Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi... Anne olmadan önce... Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini... Düşünemezdim. Anne olmadan önce... Bütün bir gece boyunca hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma... Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime... Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine... Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine... İnanamazdım...

Alıntıdır..

gizeemmm
zaten ağlamak için bir neden arıyorum
offffffff çökerttin beni canocanımmm
bırak seni aramayanları sende arama
şu zor günlerimizde yanımızda olmayan
bir komşu kadar bile olamayan
lafta bile olsa derdin varmı,sıkıntın varmı diye sormayan
boşuna hayatımızda kalabalık yapan herkesle mesafe koydum bende
En başı da k.valide çekiyor
Kadının yatak odası bizimkinin altında
ezgi sabaha kadar uyumuyor ve şu halime üzülmeyi bırak
bir de sabaha kadar uyutmadı aşağıda ezgi bizi diye dert yanıyor
uzakta olsa daha iyiydi yemin ederim ömrümü yemezdi hiçolmazsa
bazen öyle şeyler söylüyorlar ki karı-koca
s.....gitttt die bağırmak geliyor içimden
bugünde temizlik günümdü,hem temizlik yaptım hemde kaanın odasının halısını boya kalemiyle
çizmiş çocuklar mecburen silip balkona attım halı da 4m olanlardan taşıyana kadar canım çıktı
halıyı balkonda gören kayınpeder ne dedi biliyomusun
diğer halılarını da sil yıkamaya boşuna para verme
ve belimden bütün gün yürüyemedim sonra pişman oldum sildiğimede yaptığım temizliğede,bunların evine gelin geldiğimedeeee
keşke başka bir yerde oturmak isteseymişim zamanında ahhh salak kafam((

kızlar bebek 4 kgu geçerse sez de yapılabilir ya,
ya usg fazla tartmış olursa :26: 3.5 doğacaksa 4ten fazla görünüyosa nasıl güvencem ben o ölçüme

off ben de bunu taktım kafaya...
ki çok oluyomuş bu durum

Bende bu kız nerde bugün diyorum yaaa.hafta sonu da çıkmadı sesin..
çok biliyorsa alsın kendi silsin!!isyan etme boş ver..
her geçen gün daha çok pişip daha iyi tanıyoruz işte insanları
artık ona göre davranıp tavır alma zamanı geldi
ak mı kara mı belli oluyor iyi de oluyor
şükür bugünlere..kimseye eyvallahımız yok.herkes haddini bilecek yaa..

yok artık ya pessss
paranoya ettiler bizi!!
e doğduğunda fark çıkınca ne diyecekler makina yanlış ölçmüş mü???
ayy elimiz kolumuz bağlı bunlara güvenmekten başka çıkar yolumuz yok.
2. dr a gitmek o yüzden iyi.ben bazen gidiyorum başka bi kadın doğum uzmanına..

beni boşver de senin o kayınvalideninde kayınpederininde akşam akşam gelmişlerini geçmişlerini yad ettim şuan epeyce.nasıl bi vicdan yada nasıl bi vicdansızlık demek daha doğru heralde lafa bak ya uyumamış iyi olmuş gerizekalı kadın.
aysun eşin ne diyo bunlara ya?biliyomu anlatıyomusun bu yaptıklarını?görmüyomu?
ya kayınvaliden kızı yokmu onun evladı yokmu hiçmi düşünmüyo seni 2 çocuklu 9 aylık hamile halinle bunları yapıyo.bi boka yaramıyolar bari köstek olmasın şu insanlar ya çenesini kapasın karışmasın evin ayrı aşın ayrı muhattap olmasanız keşkee!!

benim aklıma bu da geldi cıngar çıkartırım valla hastanede

ah aysunum yaa
cadolaz olmak var
işini beceren oldun mu, saygılı, becerikli hep kendinden veriyo insan
cadaloz gelin olmak var demek rahat etmek için
nasıl diğerlerini de sil diyo yaa doğurmak üzere olan insana bu mu denir pes!!!

Lohusa şerbetini biz hazır sipariş ettik. 350 ml'lik şişe 8 lira, konsantre içecek, 40 bardak çıkıyor demiş satıcı. O kadar olmaz bence ama pratik geldi.

su an ayrı oturma sansın yok mu canım ? okudum benimde asabım bozulduuu inan bana. kocana söleee kocan nasıl biri anacımı seni mi destekler ?

Ayyyyyyy gizemmmmm işte dağıldım koptum yaaa ((((

Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine... Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine... İnanamazdım...

Bende oğlum doğduğu için Rabb'ime hergun şükrediyorum
Onu izlerken sebepsiz gözlerimden yaşlar süzülüyor
Az önce kötü rüya gormuş bağırarak aglayarak uyandı
İçimi dağladı ...
Şuan bende ağlıyorum

Öyle bir risk var tabi. Cnm'nin bebeğine de bir doktor küçük diğeri büyük dedi de ikisinin ortası doğdu diye hatırlıyorum. Sabriya da öyle demişti ilk kızı için.
Şimdi ikinci doktora da gitsek kafamız karışacak. Mecbur güveneceğiz galiba.

Bu aradaaaa,
2 gündür pc açmadığım için yazamadım tatlişkolar
okuyabildiğim kadarını okudum cepten,,,

browny doğum yapmıştır ama ses çıkmadı sanırım:26:
doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun,allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin kuzucukları

denizim resmin yakıyor yine fıstığım,bebiş iyi ve herşey yolundaymış çok sevindim demekki halaa bizımlesııınn
çikilotaların ve bardaklarında çok cici,allahım tatlı tatlı keyifle yemek içmek nasip etsim caniko muahhh

perooşş denizzz,hoşgeldin canımmmm
yoktun uzun zamandır okudum zor günler geçirdim demişsin
umarım herşey düzelir kuzum,özlemiştik seni

anılcım,boy posss harikasın bebeim..
tam benim tipimsin yani erkek olsam asılırdım saana
sana ve burcuya ikinizde fıstık gibisiniz kızlarrr
gerçiiii topik olarak bir fıstıklık söz konusu bizde öhöömmm öhöömm

ayy unuttuğum warsa affedin beni ezgi durmuyor şimdilik bu kadar

çok güzel bi yazı dimi ne kadar doğrudur eminim..

kıyamam ona ben bende küçükken hep uykumda ağlardım bi uyanırdım yüzüm gözüm ıpıslak olmuş :)
ağlama bebeğimm az kaldı çok güzel günlerimizeee :))

benim aklıma bu da geldi cıngar çıkartırım valla hastanede

anıl ben de gitcem ama o da yakın bişi dese yine kendi drumda doğumu tercih etcem
ya bi arkadaşım geçen telde dedi: benim 4100 dediler doğuma girmeden önce, 3300 doğdu dedi
sağlıkocağındaki hemşireyle konuştum geçen hafta
o da dr.a güvenmekten başka bişi gelmiyo elden diyo
ona da 3500 demişler
4300 oğmuş
nası yani dedim :26:
bu benim ilk doğumum boşuboşuna sez.e alınmak istemem ya o kadar fark olursa noolcak boşuna normal yapmamış olcam dedim cuma günü druma
oooo 1 kilo farkedermi hiç öyle olursa sizden hiçbişey almam bedava olur dedi
yarım kilo eksik doğarsa dedim o zaman da 100de 50 indirim yaparım size dedi güldü
hiç komik değil

1 kilo bencede oynamaz ya 300-400 gram ancak oynar sanırımm:26:öyle yazıyo hep usg kağıtlarında artı eksi 300 yazıyo

Son düzenleme:
ay gizem diyom ya hemşire dedi s.ocağındaki
800 fazla doğmuş yeni hamileydi zati, izni kısa kullandı çalışıyo şimdi özelde sez. yaptı benim tersti dedi yine de normal yapsam çok farketcekmiş meğer dedi
neyse yaaaaaa
düşün dur aynı elden bişi gelmiyo
hayırlısı olsun

kızlar demiyim demiyim diyom ama canım bişey çekiyo çok fena :26:
bu saatte de hiç sağlıklı değil yani o derece
kahvaltıya mı ertelesem
kalkıp soymaya mı başlasam
hiç çekmezdi gece gece

kızlar demiyim demiyim diyom ama canım bişey çekiyo çok fena :26:
bu saatte de hiç sağlıklı değil yani o derece
kahvaltıya mı ertelesem
kalkıp soymaya mı başlasam
hiç çekmezdi gece gece
soyulacak birşeyse meyvedir meyveyse yiyebilirsin bence
ben yedim 3 tane ufak bir meyveee

Ay yarım saattır ağlıyor Aral
Kötü ruya gördüm diye anlatamıyorda (
Babası aldı ayağına sallıyor bende ellerini tuttum
Nasıl iç çekiyor inliyor anlatamam ((
İçim cok acıyor o böyle olunca
Hepimiz salona geçtik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…