arkadaslar sıze bı fıkır danıscam. benım oğlum cok hareketlı bı bebek ama 2 gundur sadece mama ıcın uyanıyo ve 45 dakika kadar uyanık duruyo sonra gerı uyuyo bıdahakı mama saatınde kalkıyo atesine bakıyorum yok ama eli kolu hıc durmazdı 2 gundur durgun bı sorunmu vardır sızce
kilolu bebekler başlarını daha geç tutmaya başlarlar diye biliyorum, bebeğin kilolu mu?
Geçen ay 63 cm 5buçuk kiloydu bu ay henüz tartılmadi canım
cnm ben oturuycum bebeğimi de hafif yatar pozisyonda göbeğime bırakıyorum anlatabildim mii ki :)) neyse kalkıyor sıpa keniliğinden ço şaşırmıştım. demekki normal. 2-3 gündür öğrendi bunuda..
teşekkür ederimm sağolun:)
Geçen ay 63 cm 5buçuk kiloydu bu ay henüz tartılmadi canım
Canım benim 26 aralıkta oldu suni sancı verildi suyun erken patlatıldı bir anda boşalmayı bekleniyorlardi açıklık 8 cmdi ama dogmayınca sezeryan oldumBu arda normal doğum mu senin canim beklenen doğum tarihimiz ayni :) benim de 18 aralikti sezeryan olunca 10 aralik oldu :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
anladım canm ben de öyle yapıyordum, bir haftadır falan koluma tutunup kendini kaldırıp oturuyor, ben yatırıyorum o oturuyor
yastıkta yatarken de kalkmaya çalışıyor tutunacak bir yer bulamayıp kalkamayınca da kıyameti koparıyor
kemiklerine zararı olur mu ki bu kadar küçükken oturmasının :18:
rica ederim
kilosu da güzelmiş maşallah, büyük ihtimal bir sorun yoktur ama yine de doktora danışmakta fayda var
ben bir sorun olduğunu sanmıyorum canım, benim bebeğimde bazen bütün gün uyumuyor,
bazen de sadece acıktığı için uyanıp doyduğunda tekrar uyuyor
ben de birşey soracam canlarım, bebeleriniz oturmaya çalışıyor mu, destekli oturtmaya başladınız mı?
benim oğlan oturmak için çabalayıp duruyor
kızlar ya benim oğlum kafasını hala tutamıyor oraya buraya savruluyor ne yapmam lazım bilmiyorum. Yüzükoyun yatırıyorum kaldırsın diye o bile yaramadı
anladım canm ben de öyle yapıyordum, bir haftadır falan koluma tutunup kendini kaldırıp oturuyor, ben yatırıyorum o oturuyor
yastıkta yatarken de kalkmaya çalışıyor tutunacak bir yer bulamayıp kalkamayınca da kıyameti koparıyor
kemiklerine zararı olur mu ki bu kadar küçükken oturmasının :18:
rica ederim
kilosu da güzelmiş maşallah, büyük ihtimal bir sorun yoktur ama yine de doktora danışmakta fayda var
ben tam bilgi sahibi değilim cnm. ama annem erkek bebek 4 aylıktan itibaren oturtulabilir diyor. ona da annesi dermiş:)) demekki bi zararı olmaz ara ara oturtmanın..
ben de birşey soracam canlarım, bebeleriniz oturmaya çalışıyor mu, destekli oturtmaya başladınız mı?
benim oğlan oturmak için çabalayıp duruyor
büyükler diyorsa doğrudur, içim rahatladı, yatırıcam diye çabalamıyım o zaman otursun paşam
Canım oturma işi de bebeğin gelişimi ile alakalı 3. Ay kontrolünde Dr bunu da sordum bu delikanlı hazır kucağında destekli oturtabilirsin dedi siz kendinizde Bebeğinizin durusundan hazır olup olmadığını anlarsınız gelişimini takip edin ona göre dikkat edin biz kafamı zi çok rahat dik tutabiliyoruz yatarken ellerinden tutunca kendini kaldırıp oturur pozisyon geliyor
Hafta sonu hava güzel diye Dışarı cikardik hava alsın diye bugun akşam üstü ateş yaptı açık hava mı çarptı acaba usutmemistir değil mi yacikardigim için vicdan azabı duyuyorum
cnm ben oturuycum bebeğimi de hafif yatar pozisyonda göbeğime bırakıyorum anlatabildim mii ki :)) neyse kalkıyor sıpa keniliğinden ço şaşırmıştım. demekki normal. 2-3 gündür öğrendi bunuda..
cnm bence önemli bişey yok.. ben de çok uzun süre kafamı tutamışım. nerdeysee 1 yaşına kadar.. annem hep tavuk boynu yemiş. bilmiyorum batıl inanç mı ama sen de ye bakalım tavuk boynu.. hem lezzetlide ben severim. şimdi boynum maşallah kuvvetli.. uzunda yani bir sıkıntı yok:))
anıl çok geçmiş olsun çok üzüldüm regl döneminde olduğum için okuyamadım. ama duamdasın. merak etmeden duramıyorum eskiler nasıl çocuk büyütmüş. hala var gerçi benim görümcelerim köyde yaşıyorlar. bebeklerine aşı bile yptırmıyorlar cayır cayır yavrular ateş içindeler yine götürmüyorlar hastaneye. maşallah top gibiler.. maşallah yani nazarım değmesin. çok abartmamak mı gerek bilemedim. ben abarttıkça bana tuhaf tuhaf bakıyorlardı.. sanırım bizler ço evhamlıyız..
browny benim de midem bulanıyordu 1 haftadır en sevdiğim şeylerden iğreniyordum korktum ham,leyim diye zira psikolojim yeni bebeğe hazır değil Rabbim isteyene versin benim bebeğime ve tüm bebeklere de uzun sağlıklı ömürler versin. üsteli spiral taatırdım ama yine de korkuyorum. spiralle hamile kalan çok varmış..
aynı sahne bizdede oluyor
ısırasım geliyor o öyle yapınca
kucagıma alınca da kafayı dikiyor
ileri gidiyor
oturmaya calısır gibi duruyor
3 gündür yapıyor bunu
ama benim kızım daha 3 ay 1 haftalık ve erken doğum sanmam oturma olacağını
ben de öle düşünüyorum cnm. yazık istiyor bari otursun azıcı mutlu olsun paşa:)
bence vicdan yapma cnm. ben hiç dışarı çıkarmadım diyebilirim. hatta çok koruyoruz diye eşimin ailesi abarttığımızı söylüyor. ama napalım hastalanmasın dedik. el kadar hastane zor olur. Rabbim hiçbir bebeğe hastalık yüzü göstermesin inş benim bebeişimde dahil.. amma velain ben artık ufaktan çıkarıyorum. yaz geeliyor alışsın. yazık onlarında ihtiyacı var temiz havaya.. o yüzden hiç vicdan yapma. senin sıpa demekki baya nazik olcak.. ama alışsın yavaştan. yoksa yazında sıcak çarpar Allah korusun.. ılık bir duş iyi gelebilir sanırım.. bir de arkadaşlar ıhlamur içebilir diyordu. doktorları sölemiş. sende bir iki çay kaşığı ver içine sinerse cnm..
bizim 4 ay olmamıza çok az kaldı 1 aralık doğumlu oğluşum. ama bir arkadaş doktorunun dediğini yazmış az önce okudum. bebekten bebeğe değişebilirmiş. demekki senin bıdıkta oturtulmaya hazır:)) büyüyorlar yaa onlar her atak yaptığında şaşırıyoruz işte böyle. Rabbim nasıl güzel ayarlamış 3,5 aydan beri eline birşey vermeye çalıştığım oğlum 3 günden beri elimdekilere atılıp almaya çalışıyor:)))
Ay canım çok sağol bizde bu hafta yeni başladık çıkarmaya inşallah bununla kalır daha ciddi bir şey yok tur
ay insallah canım
nasıl sevindim Allah razı olsun
bu napıyor diyordum bende
tutma işini 3 haftadır yapıyor ama kalın seyleri yardımımla ince seyleri tutuyor
ama elimdekine atılmıyor henüz
alerjiden ötürü eksik besleniyorum
böyle seyleri duyunca cok seviniyorum
rabbim hepimize evlatlarımızın mutluluğunu yasatsın
Mrb arkadaşlar sabah bugün iki doktordan randevu aldık demiştim ilk gittiğimiz doktor ilgili sakin güleryüzü güven verici sakinleştiriciydi zira biliyorsunuz çok endişeliydim süt alerjisi dedi ama hafif düzeyde sadece süt ürünlerini keseceğim ve mama gölden goat kullanacağız eğer 1 haftada düzelmezse diyet genişletilip aptamil ha kullanacağız dedi ciltteki kızarıklıklar egzama falan değilmiş. Ikinci gittiğimizde süt alerjisi için aynı şeyleri söyledi ama bana daha çok amipli dizanteri gibi geliyo dedi çok karıştırılır birbirine amip çoğunlukla testte görülmez bazen ateş yapmayabilir dedi ama kaka çok kötü kokar dedi ki bizimkide çok kötü kokulu onun için flagy şurup verdi yine de diyet uygula mamayı değiştirin dedi bakalım inş bu kadarlıktır problemimiz buna razıyız üniversitede çok korkuttular ameliyat falan diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?