merhaba kızlar
her yazmak için oturduğumda biriken geçmişi okumakla geçti bazen de bebişim izin vermedi yazamadım uzun zamandır
bundan 10 gün kadar önce kayınpederim vefat etti
ameliyat olmuştu yogun bakımdan çıkamadı.. kendisiyle en son görüşen bendim gayet te güzel tepki vermişti tanıdı anladı beni ama takdiri ilahi... kendisini çok severdim.. çok etkilendim.. allah rahmet eylesin...
bebişimle biz iyiyiz çok şükür tepkilerinin artması anlıyormuş gibi dinlemesi kısaca büyüdüğünü görmek tarifsiz bi mutluluk
allahım acılarını göstermesin hiç bi yavrunun
sizi de takip ettik hep
gerçi arada şöyle bi 20 sayfa var okuyamadığım onu da dönüp okuyacam
buarada herkesler birbirini görmüş sanırım feys tenesra sende mi ekli nasıl görebilirim cano
merhaba kızlar
her yazmak için oturduğumda biriken geçmişi okumakla geçti bazen de bebişim izin vermedi yazamadım uzun zamandır
ameliyat olmuştu yogun bakımdan çıkamadı.. kendisiyle en son görüşen bendim gayet te güzel tepki vermişti tanıdı anladı beni ama takdiri ilahi... kendisini çok severdim.. çok etkilendim.. allah rahmet eylesin...
bebişimle biz iyiyiz çok şükür tepkilerinin artması anlıyormuş gibi dinlemesi kısaca büyüdüğünü görmek tarifsiz bi mutluluk
sizi de takip ettik hep
buarada herkesler birbirini görmüş sanırım feys tenesra sende mi ekli nasıl görebilirim cano
başın sağolsun canım Allah sabır ve versin
sağol tuğbacım
aslında durumu iyi değildi bi müddettir
uzun zamandır da engelliydi akülü araba kullanıyordu ama son olarak tümör görüldü pankreasta ve onun için olmuştu ameliyatı da... herneyse
tekrar tşkler kızlar
Hanimlar merhaba beni hatirlayaniniz var mi :))
tabi kii
antalyalı
bebişine anne sütü vermek için süt anne bulan fedakar arkadaşımız :)
merhaba kızlar
sizi de takip ettik hep
ilk kez denediğim yiyecekleri 1-2 tatlı kaşığı verip her seferinde biraz daha artırıyorum, eğer beğenmediyse hiç zorlamıyorum ertesi gün ya da birkaç gün sonra tekrar deniyorum. Mert yemek istemediği zaman kaşığı görünce kafasını başka tarafa çeviriyor, ağzını açmıyor. ne verirsem vereyim ilk birkaç kaşığı sorunsuz yiyor sonra beğenmemişse kafasını çeviriyor, beğenmişse kaşık ona gelmeden o kaşığa atlıyor.
Belki taze olsa daha iyi olur ama ben kalan püreyi veriyorum, her gün iki çocuğa ayrı ayrı kendimize ayrı yemek yapmaya kalksam mutfaktan çıkamam,
şu anda bile bütün gün yemek hazırlayıp yedirmekle geçiyor günüm.
maşallah zeynep e çok tatlı bir bebek
sabah önce emziriyorum bir saat kadar sonra bizimle birlikte kahvaltıya oturuyor peyniri minik minik parçalar halinde veriyorum, zeytini ortadan bölüp çekirdeğini çıkarıp emdiriyorum, çok minik ekmek parçasına az tereyağı sürüp veriyorum, 1-2 çay kaşığı pekmez veriyorum, bir iki kez de domatesin suyundan verdim, bazen bunların yanında 30 ml kadar anne sütüyle hazırlanmış bebelac mısırlı çavdarlı ve bol ılık su veriyorum, kahvaltıdan sonra bazen hemen bazen yarım saat kadar sonra uykusu geliyor tekrar emzirip uyutuyorum, bazen 2 saat uyuyor bazen 10 dk sonra kalkıyor, uzun uyumuşsa önce emziriyorum, sonra o uyurken hazırladığım çorbayı veriyorum istediği kadar yiyor, çorbada şimdiye kadar patates, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, pirinç kullandım, çoğunlukla akşama doğru da meyve veriyorum elma, armut, kayısı, karpuz verdim şimdiye kadar, yoğurt birkaç kez denedim istemedi sadece birkaç çay kaşığı ancak yedi her denemede, ara ara teklif etmeye devam ediyorum. Birkaç kez de az miktarda hero baby 8 tahıllı mama verdim, ablasına yemek yedirirken hani bana der gibi bakıyor, gel oğlum diyip kaşığı uzatıyorum bazen, yürüteciyle son hız gelip ağzını açıyor
canım donup tekrar çözünen sütün tadı değişiyor malesef birçok bebek içmiyormuş dondurulmuş sütü
benim de poşetlerce sütüm vardı buzlukta ama oğlum içmedi,
bu arada anne sütü kaynatılmaz canım, pirinç ununu kıvamlıca suyla pişirip anne sütüyle açabilirsin
üzülme canım her bebek farklıdır benim bebeğim kilolu değil ama benim ki de soldan sağa, sagdan sola dönüyor sadece,
11 saat gece uykusu çok değil, normali o zaten, yalnız her gün normal uyanma saatinden 15-20 dk daha erken kaldırarak akşam uyuma saatini erken saate çekebilirsen kahvaltı saati kaynamamış olur
canım süte alerjisi olan bebeklere yoğurt verilmiyor benim bildiğim kadarıyla
kilolu bebeklerin pipisi kaçar canım normal merak etme, benim oğlanın da kaçıyor
bazen benim oğlumda da oluyor emmeme, özellikle tv açıksa, herhangi bir ses varsa, odada biri varsa, dikkatini çeken bişiy varsa (renkli bir oyuncak, parlak bir ışık gibi) çok uykusu varsa, çok gazı varsa emmek istemiyor
sessiz, loş odada, yatarak, bazen de saç kurutma makinası sesiyle emziriyorum böyle durumlarda
oyy yirim onun ciddiyetini
ben 2 aydır destekli oturtuyorum, hatta arada desteksiz oturma çalışmaları yapıyoruz, ayaklarını yakalamaya çalışmazsa epey uzun oturuyor
ayaklarına uzanırsa yana doğru devriliyor
maşallah duruya
ben de az kesmiş, fazla deri kalmış diye saydırdım sünnetçiye
:90:
benim kızımın boynu çok pişerdi, sağlıklı değil diye doktorlar önermiyor ama pudra kullanarak azalttık boyun pişiklerini
gecede tek beziyle yatırmıştım hep, ilk yıl yastık kullanmadım kullanmaya başladığımda da pamuk yatak, pamuk yastık kullandım epey azaldı terlemesi,
oğlumun da bir kere pişik oldu boynu, sık sık yıkayıp chicco nun masaj yağını sürdüm birkaç günde düzeldi
en doğrusunu sen bilirsin, bebeğini en iyi sen tanıyorsun çünkü, her çocuk için doğru zaman başkadır,
bebeğin siz yerken, yemek istediğini belli ediyorsa az az tattır bence
kabak yedirdiğim zaman benim bebeğimin de öyleydi telaşlanma normal
canım Allah sana sabır ve kolaylık, Eylül e iştah versin, yemeyen çocuk çok zor oluyor,
benim kızım açık havada, parkta, bahçede, başka çocuklar yerken iştahlanır, her zamankinden fazla yer
dışarıda yedirmeyi denedin mi hiç
Saol sukunetcim.Bakalim arycm hastaneyi.Endiselnyrm ama olacak naapalim.Alti acik mi duryr sunnrttn sonra bez baglayablyr muyuz cnm ?
diger sorularimi da cvplamssin okudum cnm. Saol
Ben henen değiştiryrum su gibi oluo çünküü:26:
Boynu ilk 3 ay çok pişiodu kanıodu hatta. Tam kafalar kalktu dedim yaz geldi gene başladı
Gece her gittiğimde üstü scık oluo hep açıo üstünü
İncevik penye battaniye örtüyorum. Gün içerisinde de sadece bodyle gezio kısa kollu
Çorap bile yok:)
Biliosun erkekler çok atrşli oluo
Ay cok sevindim hatirlamaniza evet süt annemiz vardi ama oğlum reflü oldu cığlık kiyamet kesinlikle içmedi sütü. Dr reflü mamasi verdi o biraz azaltti kusmalarini da gecirdi. Biz de birakmak zorunda kaldik süt annenin sütlerini. 1 buçuk ay içti oda kardir diyorum. Simdi benim sütüm ve takviye mama veriyoruz 5 ay 1 hafta bitti tadimlamalara başladik iki gündur yogurt mayalayip veriyorum. Dun babanneye birakmistik kereviz corbasi yapip yedirmis bana sormadan. Artik ona kesinlikle birakmayi düsünmüyorum insallah gerekte kalmaz. Annem baakiyor benim.
Çoookkk merci şekerimmmyok canım bu o uyku tulumu şeklindekiler değil. bu bildiğin yorganı çarşafa fermuarlıyor kenardan. kendin terziye bile yaptırabilirsin. bol bıraktırırsın dönme payını ama ayaklarıyla açamaz. benim maymunum ayakları dikip atıveriyor çünkü..
başka link :))
http://www.mycey.com/mycey-guvenli-nevresim-takimi.html
http://www.uykumatik.com/
Ayy erkek bebişler yaaa:))sana soyle diyeyim anil.
cagan ile babasi ayni yerde yatiyor. gecen haftaya kadar babasi yorganla yatiyordi cagan ustu acik.
cagan dogdugundan beri cok terler.
uc aylikti klimayi acip altinda yatiriyoduk yoksa uyumuyordu.
ayca oyle degil mesela.
Hımm onkunuyu bilemicrmİnsallah cnm kilay atlatrz insallah.Dun Mete yemyesil kaka yapti onu sorduydum.cnm. sebze puresi verdydim icinde kabak
Tatlım başınız sağ olsınmerhaba kızlar
sizi de takip ettik hep
Çok tşk hayatımhttp://www........./bioderma-abcderm-peri-oral-krem-40ml-P22593137 buradan almıştım canım
Yok hayatım burdakilerimokuyunca benimki epeyyyy gerideanıll benimki de azcık geriden geliyo koca totoyu kaldıramıyo bizimkiler
sağol canım amin...
Saol cnm Anıl da sağolsun bilgilendirdi kilodan diye.. birazcık tonton olmanın bedeli :)
Ya benim oğlumda çık terlik ve boyunun altı koltuk altı pişik oluyor kilodan bir de. Bende sebamed pişik kremi sürüyorum
Cnm yanlış anlama ama neden bu kadar tepki verdin ki artık büyüdü sıpa lar çorbayı herkes veriyor kV nin de torunu zararlı olsa vermezdi bence. Keşke benim kV de arada başka da verse böyle yararlı çorbalar.
Haklisin cnm cok hemde.Benimkide cok merakli yedrmeye azck izn versem yedrck solemesi ayp kunefe yiyoduk versek napar dedi ciddi ciddi.kofte yiyoz gene ayni uyuz olyrm ya... Anne dedim bunun midesi ne bagsragi ne dedim. Bi kabak corbasi verdim kaka yesil oldu onlari versek neolur dedim patlycm en son.Allhtan kayinpederm. De kizyo kv.ye durdruyo onu.Sukunet tepki verdim çuñkü kerevizi araştırdim 8 aydan önce verilmemesi gerekiyormus. Bide ek gidaya gecmis olsam neyse daha ben bebegime hicbisey yedirmemisken neyle baslasam iyi olur diye arastirirken onun bana sormadan kafasina göre corba yapip bide bir fincandan fazla vermesine cok kizdim.
Çoookkk merci şekerimmm
Mantıklıymış kolay bi sistem yaptırılabilüüü
Ayy erkek bebişler yaaa:))
Biz bu yaz hataya gitcez kara kara düşünüyorum be yapcaz ağıstos sıcağında bu bebeyi
Offf klima açmasak biz yanarız açsak hasta olursa bi içeri bi dışarı
Derdim çok. Detayları sonra anlatırım
Hımm onkunuyu bilemicrm
Ben kabak verdim kusmaktan boğuluyordu bi daha asla vermem
Senin sütünü alıyorsa bizde büyükler anne üşüttüyse kaka yeşil olur derler ama
Bilemiyorum cano
Tatlım başınız sağ olsın
Bende kp yi kaybedince epey toparlayamamıştım
Çok severim kendisini
Allah rahmet eylesin. Sizlere uzun ömür versin balım
Çok tşk hayatım
Ama ablam eczacı o kendi satıyo ondan gider alırım
Yok hayatım burdakilerimokuyunca benimki epeyyyy geride
Hantal oğluş Selimle Aras
Problem mi var diye düşünmeden edemiyorum:44:
Evet evet kilodan da olanilirr
Maşallah gıdılıyız kilomız iyi
üzülme canım her bebek farklıdır benim bebeğim kilolu değil ama benim ki de soldan sağa, sagdan sola dönüyor sadece,
11 saat gece uykusu çok değil, normali o zaten, yalnız her gün normal uyanma saatinden 15-20 dk daha erken kaldırarak akşam uyuma saatini erken saate çekebilirsen kahvaltı saati kaynamamış olur
Haklisin cnm cok hemde.Benimkide cok merakli yedrmeye azck izn versem yedrck solemesi ayp kunefe yiyoduk versek napar dedi ciddi ciddi.kofte yiyoz gene ayni uyuz olyrm ya... Anne dedim bunun midesi ne bagsragi ne dedim. Bi kabak corbasi verdim kaka yesil oldu onlari versek neolur dedim patlycm en son.Allhtan kayinpederm. De kizyo kv.ye durdruyo onu.
Bilmyrm artik Anilcim ustmemu kabal mi dr ek gidadan ilma ihtmali var takip et dedi iste
Haklisin cnm cok hemde.Benimkide cok merakli yedrmeye azck izn versem yedrck solemesi ayp kunefe yiyoduk versek napar dedi ciddi ciddi.kofte yiyoz gene ayni uyuz olyrm ya... Anne dedim bunun midesi ne bagsragi ne dedim. Bi kabak corbasi verdim kaka yesil oldu onlari versek neolur dedim patlycm en son.Allhtan kayinpederm. De kizyo kv.ye durdruyo onu.
Bilmyrm artik Anilcim ustmemu kabal mi dr ek gidadan ilma ihtmali var takip et dedi iste
arkadaşlar pazt günü işe başladım.sabahları milupanın kaşık mamasını veriyor kayınvalidem. bazen öğlen yanıma getiriyorlar okula. getiremediklerinde de meyve yada sebze veriyor.yanında da yoğurt pazt ve sali kakasını yapmıştı ama çok koyu kıvamlı ve koyu renkliydi.4 gündür de yapmıyor.ondan önce çok düzenli yapıyordu.hatta her gün aynı satte:)sizce ne yapsam şimdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?