2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

ilk kez denediğim yiyecekleri 1-2 tatlı kaşığı verip her seferinde biraz daha artırıyorum, eğer beğenmediyse hiç zorlamıyorum ertesi gün ya da birkaç gün sonra tekrar deniyorum. Mert yemek istemediği zaman kaşığı görünce kafasını başka tarafa çeviriyor, ağzını açmıyor. ne verirsem vereyim ilk birkaç kaşığı sorunsuz yiyor sonra beğenmemişse kafasını çeviriyor, beğenmişse kaşık ona gelmeden o kaşığa atlıyor.
Belki taze olsa daha iyi olur ama ben kalan püreyi veriyorum, her gün iki çocuğa ayrı ayrı kendimize ayrı yemek yapmaya kalksam mutfaktan çıkamam,
şu anda bile bütün gün yemek hazırlayıp yedirmekle geçiyor günüm.

Eki Görüntüle 1135584 mrbb buda benim kızımmmm zeynep bilgeeeeeee

maşallah zeynep e çok tatlı bir bebek

sabah önce emziriyorum bir saat kadar sonra bizimle birlikte kahvaltıya oturuyor peyniri minik minik parçalar halinde veriyorum, zeytini ortadan bölüp çekirdeğini çıkarıp emdiriyorum, çok minik ekmek parçasına az tereyağı sürüp veriyorum, 1-2 çay kaşığı pekmez veriyorum, bir iki kez de domatesin suyundan verdim, bazen bunların yanında 30 ml kadar anne sütüyle hazırlanmış bebelac mısırlı çavdarlı ve bol ılık su veriyorum, kahvaltıdan sonra bazen hemen bazen yarım saat kadar sonra uykusu geliyor tekrar emzirip uyutuyorum, bazen 2 saat uyuyor bazen 10 dk sonra kalkıyor, uzun uyumuşsa önce emziriyorum, sonra o uyurken hazırladığım çorbayı veriyorum istediği kadar yiyor, çorbada şimdiye kadar patates, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, pirinç kullandım, çoğunlukla akşama doğru da meyve veriyorum elma, armut, kayısı, karpuz verdim şimdiye kadar, yoğurt birkaç kez denedim istemedi sadece birkaç çay kaşığı ancak yedi her denemede, ara ara teklif etmeye devam ediyorum. Birkaç kez de az miktarda hero baby 8 tahıllı mama verdim, ablasına yemek yedirirken hani bana der gibi bakıyor, gel oğlum diyip kaşığı uzatıyorum bazen, yürüteciyle son hız gelip ağzını açıyor

canım donup tekrar çözünen sütün tadı değişiyor malesef birçok bebek içmiyormuş dondurulmuş sütü
benim de poşetlerce sütüm vardı buzlukta ama oğlum içmedi,
bu arada anne sütü kaynatılmaz canım, pirinç ununu kıvamlıca suyla pişirip anne sütüyle açabilirsin

üzülme canım her bebek farklıdır benim bebeğim kilolu değil ama benim ki de soldan sağa, sagdan sola dönüyor sadece,
11 saat gece uykusu çok değil, normali o zaten, yalnız her gün normal uyanma saatinden 15-20 dk daha erken kaldırarak akşam uyuma saatini erken saate çekebilirsen kahvaltı saati kaynamamış olur

bende butun bu saorulari cok merak ediyorum inan ama cevabini bilmiyorum bulursan benimlede paylasirmisin?ayrica bizim sut alerjimizden dolayi sutleri neyle mayalamam gerikiyor onuda bilmiyorum ?yogurt yapmak istiyorum yapamiyorum.

canım süte alerjisi olan bebeklere yoğurt verilmiyor benim bildiğim kadarıyla

kilolu bebeklerin pipisi kaçar canım normal merak etme, benim oğlanın da kaçıyor

bazen benim oğlumda da oluyor emmeme, özellikle tv açıksa, herhangi bir ses varsa, odada biri varsa, dikkatini çeken bişiy varsa (renkli bir oyuncak, parlak bir ışık gibi) çok uykusu varsa, çok gazı varsa emmek istemiyor
sessiz, loş odada, yatarak, bazen de saç kurutma makinası sesiyle emziriyorum böyle durumlarda

Yeliz Masal Duru'nun da metro yolculuğu çok ciddiydi koptum😃
Eki Görüntüle 1136333

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

oyy yirim onun ciddiyetini

ben 2 aydır destekli oturtuyorum, hatta arada desteksiz oturma çalışmaları yapıyoruz, ayaklarını yakalamaya çalışmazsa epey uzun oturuyor
ayaklarına uzanırsa yana doğru devriliyor

Ohooo biz ekmek bile yiyoruz buyur bu da ispatı😄
Durunun ekmekle imtihanı😁

maşallah duruya

ben de az kesmiş, fazla deri kalmış diye saydırdım sünnetçiye

:90:

benim kızımın boynu çok pişerdi, sağlıklı değil diye doktorlar önermiyor ama pudra kullanarak azalttık boyun pişiklerini
gecede tek beziyle yatırmıştım hep, ilk yıl yastık kullanmadım kullanmaya başladığımda da pamuk yatak, pamuk yastık kullandım epey azaldı terlemesi,
oğlumun da bir kere pişik oldu boynu, sık sık yıkayıp chicco nun masaj yağını sürdüm birkaç günde düzeldi

en doğrusunu sen bilirsin, bebeğini en iyi sen tanıyorsun çünkü, her çocuk için doğru zaman başkadır,
bebeğin siz yerken, yemek istediğini belli ediyorsa az az tattır bence

Kuzlar sindi actum altini yemyesil kaka.ilk defa yapti yesil kaka.neden olur ki dun kabak havuc patates yedrdim alalasi var mi ki panik oldum ya

kabak yedirdiğim zaman benim bebeğimin de öyleydi telaşlanma normal

canım Allah sana sabır ve kolaylık, Eylül e iştah versin, yemeyen çocuk çok zor oluyor,
benim kızım açık havada, parkta, bahçede, başka çocuklar yerken iştahlanır, her zamankinden fazla yer
dışarıda yedirmeyi denedin mi hiç

Sunnet yaptranlar hangi bolumun dru yapyr?muayene gibi randevu almak gerekiyo dr mu tarih veriyo nasil. Oluyo kizlar?

hastaneyi aradık randevu verdiler randevu günü gittik, üroloji doktoru yaptı oğlumun sünnetini
çocuk cerrahisi de yapıyormuş ama bizim sünnet yaptırdığımız hastanede çocuk cerrahı yoktu

Günaydınnn herkeseeeee kızlar çok teşekkür ederimmm öncelikle prensesimi oturtmaya bwşladımmm yavrummm seviniyo daha önce annem oturtuyordu kızıyordum yapma etme diye ama bazende karşımamak gerekiyormuş bşzde ek gıdaya başladık yavaştan yavaştan ama bebeklipimizde olan atopikdermatit gene hortladı negüzel kaç aydır yoktu acaba dedim ek gıdamı dokundu verdiğim patates havuç kabak karışımı çorba üçünü biranda verdiö omu dokundu acabaa bilemedim pzt doktorumuz bakıcak herşeye korkarak yaklaşmamak gerekiyor sizler sayesinde cesaretim artıyo ortal dil konuşmak çok güzel bişi saolunnnn

Kuzum içine yağ koydun mu çorbanın yoksa yağsız mı? Patates havuç kabak atopik yapmaması lazım yaaa, bizde başlayacağız yavaştan önce patatesle miranın başladığı gibi inşallah atopi olmaz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hastaneyi aradık randevu verdiler randevu günü gittik, üroloji doktoru yaptı oğlumun sünnetini
çocuk cerrahisi de yapıyormuş ama bizim sünnet yaptırdığımız hastanede çocuk cerrahı yoktu

Saol sukunetcim.Bakalim arycm hastaneyi.Endiselnyrm ama olacak naapalim.Alti acik mi duryr sunnrttn sonra bez baglayablyr muyuz cnm ?

diger sorularimi da cvplamssin okudum cnm. Saol

Ben henen değiştiryrum su gibi oluo çünküü:26:
Boynu ilk 3 ay çok pişiodu kanıodu hatta. Tam kafalar kalktu dedim yaz geldi gene başladı
Gece her gittiğimde üstü scık oluo hep açıo üstünü
İncevik penye battaniye örtüyorum. Gün içerisinde de sadece bodyle gezio kısa kollu
Çorap bile yok:)
Biliosun erkekler çok atrşli oluo

Ayy bak öyle bi kremden haberim yoktu
Hemen almalıyom çok tşk

canım geçen nette bi yorgan takımı görmüştüm yanlardan fermuarlı üstünü açmasın diye bi baksana googledan ben de bakıcam şimdi bulursam linki atıcam. üstünü açmaz böylelikle... ben yanlardan sıkıştırıyordum önceden açamıyordu ama artık istersen çivile her türlü söker...

http://karakuzum-fatma74.blogspot.com.tr/2011/01/fermuarl-nevresim-takm.html

bak canım yorgan böyle fermuarlı, geçen online satış yapan bir sitede gördüm ama nerde gördüm bilmiyorum bulamadım. bunu gör fikrin olsun belki yaptırırsın kendin fermuarı, böylelikle gece üstünü açmasına engel olursun.

Ya ben de kullanıyorum ama ilaçsız kremdşz var mıdır çözümü diye size sorayom dedim canolar
Aynen Anılım dişleri kaşınıyor ben taze soğan vericem bugün kasintisinı alıyormuş.Agzi yanmaz mı dedim anneme bişi olmaz o diş kasintisi daha çok yakıyor ağzını didi bana 😕
Ayyy bende beriyorum soğan pırasa
Leş gibi kokuo ağzı yüzü elleri
Odanın havası bile değişiiii:))
Ama sntibiyotik etkisi olup iyi geliomuş bende öyle duymuştum baciko:)
Canım pişik kremi sürdünmü bir de Bebe pudrası sür kaan da çok terlerdi kolları bile terlerdi isilik olurdu kivrimlarina pişik kremi ve pudra surerdim geçerdi.
Sürüyorum pişik kremi ama pudra da süreyim bari
Tşkkk
Cnm arkadaşım. Senin tecrübelerine de ihtiyacım vardı
Herşeyi pamuk zaten örtüsü kıyafeti zartı zurtu ama:))
Gün içinde de terlio iyi çalışıo ter bezleri maşallah:))
Evet pudrayı sürcem ne yapim az az dürerim kuru tutar en azından
Çok tşkkk
Bakalim arycm hastaneyi.Endiselnyrm ama olacak naapalim.Alti acik mi duryr sunnrttn sonra bez baglayablyr muyuz cnm ?

diger sorularimi da cvplamssin okudum cnm. Saol
Cnmmm
İster ürolog ister çocuk cerrahı
Biz çocuk cerrahına tandevu alıp yaptırdık bi hafta öncesinden
Sukunetin sünnet sonrası epey zor geçmiş açık bırakmış bağlanamış galan ama bizim öyle değildi
Yüzük gibi bandaj vardı. Dr hiç birşey yok gibi davranacaksın dedi bezledik falan
2. Gün bandaj düştü 3. Gün yıkadık. Ne ağrı ne sızı ne ağlama yaşadık.
Çok memnun kaldık keşke ilk ay yaptırsaymışız diye çok yakındık
İnş sizinde bizim ki gibi kolay geçer
İnanılmaz rahatlık

Başka ne sorun vardı ben göremedim?

Hayatım açamadı linki nedense
Şu şeylerden var bende hani ilk foğduğunda içine koyuyorsun aybı fermuarlı yorgan
Ama onda rahat eder mi bilmiyorum
Fotosunu çekerşm birazdan evde
Çok da hareketli ama
Onın içinde rahtsız olur dönemez darlanırsa uyanır sinir harbiyle bizim ki
Foto yüklemeye çalış istersen?
Neden açamadım anlayamadım

yok canım bu o uyku tulumu şeklindekiler değil. bu bildiğin yorganı çarşafa fermuarlıyor kenardan. kendin terziye bile yaptırabilirsin. bol bıraktırırsın dönme payını ama ayaklarıyla açamaz. benim maymunum ayakları dikip atıveriyor çünkü..
başka link :))

http://www.mycey.com/mycey-guvenli-nevresim-takimi.html
http://www.uykumatik.com/

sana soyle diyeyim anil.
cagan ile babasi ayni yerde yatiyor. gecen haftaya kadar babasi yorganla yatiyordi cagan ustu acik.

cagan dogdugundan beri cok terler.
uc aylikti klimayi acip altinda yatiriyoduk yoksa uyumuyordu.
ayca oyle degil mesela.

İnsallah cnm kilay atlatrz insallah.Dun Mete yemyesil kaka yapti onu sorduydum.cnm. sebze puresi verdydim icinde kabak vardi ondan oldu galiba

biz cagani medical park cocuk cerrahisinde yaptirmistik

Cocuk cerrahi yoksa urolog yapiyomys galiba. sizin sunnet sonrasi nasil oldu zor gectini esra

merhaba kızlar
her yazmak için oturduğumda biriken geçmişi okumakla geçti bazen de bebişim izin vermedi yazamadım uzun zamandır
bundan 10 gün kadar önce kayınpederim vefat etti
ameliyat olmuştu yogun bakımdan çıkamadı.. kendisiyle en son görüşen bendim gayet te güzel tepki vermişti tanıdı anladı beni ama takdiri ilahi... kendisini çok severdim.. çok etkilendim.. allah rahmet eylesin...

bebişimle biz iyiyiz çok şükür tepkilerinin artması anlıyormuş gibi dinlemesi kısaca büyüdüğünü görmek tarifsiz bi mutluluk
allahım acılarını göstermesin hiç bi yavrunun
sizi de takip ettik hep
gerçi arada şöyle bi 20 sayfa var okuyamadığım onu da dönüp okuyacam
buarada herkesler birbirini görmüş sanırım feys ten esra sende mi ekli nasıl görebilirim cano

Son düzenleme:

Başın saolsun allah mekanını cennet etsinn

Yağsız yapıyırdum prensesimde bi güzel afiyetle yiyordu severek sırtında başladı ufak ufak birde sıcaktan isilik inş dediğin gibi olmaz :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…