kizlar ilk defa ogun olarak sebze puresi vetdim yaklasik yarim cay bar.kdr sanyrm.
sizin bebisler ymk istmdgnde ne ypyr?Mete yedrrken agzini acti ama suratuni burstrdu ve arada ogurr gibi yappti bu ymk istmdini mi gosterr?oyle ypnca zorlamdm ben de.
bir de kalan pureyi saklma kbyla dolaba koysam yrn yedrsem olur mu?
ilk kez denediğim yiyecekleri 1-2 tatlı kaşığı verip her seferinde biraz daha artırıyorum, eğer beğenmediyse hiç zorlamıyorum ertesi gün ya da birkaç gün sonra tekrar deniyorum. Mert yemek istemediği zaman kaşığı görünce kafasını başka tarafa çeviriyor, ağzını açmıyor. ne verirsem vereyim ilk birkaç kaşığı sorunsuz yiyor sonra beğenmemişse kafasını çeviriyor, beğenmişse kaşık ona gelmeden o kaşığa atlıyor.
Belki taze olsa daha iyi olur ama ben kalan püreyi veriyorum, her gün iki çocuğa ayrı ayrı kendimize ayrı yemek yapmaya kalksam mutfaktan çıkamam,
şu anda bile bütün gün yemek hazırlayıp yedirmekle geçiyor günüm.
Eki Görüntüle 1135584 mrbb buda benim kızımmmm zeynep bilgeeeeeee
maşallah zeynep e çok tatlı bir bebek
kızlarr merhaba maşallah bebekleriniz ne tatlı olmuş. benim oğlumda büyüdü çok şükürn ama çok önemli bi sıkıntımız var çok fena kabız oluyoruz ve poposu kıpkırmızı oluyor kaka yapana kadar hemoroid olmasından çok korkuyorum bana bi aklı verin ne yapmam gerek? 5. ayımız bitti neler yediriyosunuz siz artık ek gidaya başlayalımda alışsın sıpam :) bide şu pirinç unundan muhallebiyi bi anlatın bana nasıl yapıyosunuz?
sabah önce emziriyorum bir saat kadar sonra bizimle birlikte kahvaltıya oturuyor peyniri minik minik parçalar halinde veriyorum, zeytini ortadan bölüp çekirdeğini çıkarıp emdiriyorum, çok minik ekmek parçasına az tereyağı sürüp veriyorum, 1-2 çay kaşığı pekmez veriyorum, bir iki kez de domatesin suyundan verdim, bazen bunların yanında 30 ml kadar anne sütüyle hazırlanmış bebelac mısırlı çavdarlı ve bol ılık su veriyorum, kahvaltıdan sonra bazen hemen bazen yarım saat kadar sonra uykusu geliyor tekrar emzirip uyutuyorum, bazen 2 saat uyuyor bazen 10 dk sonra kalkıyor, uzun uyumuşsa önce emziriyorum, sonra o uyurken hazırladığım çorbayı veriyorum istediği kadar yiyor, çorbada şimdiye kadar patates, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, pirinç kullandım, çoğunlukla akşama doğru da meyve veriyorum elma, armut, kayısı, karpuz verdim şimdiye kadar, yoğurt birkaç kez denedim istemedi sadece birkaç çay kaşığı ancak yedi her denemede, ara ara teklif etmeye devam ediyorum. Birkaç kez de az miktarda hero baby 8 tahıllı mama verdim, ablasına yemek yedirirken hani bana der gibi bakıyor, gel oğlum diyip kaşığı uzatıyorum bazen, yürüteciyle son hız gelip ağzını açıyor
mira ben sutleri dondururken sut poseti kalmadiginda pet pardaklara koyup uzerlerini kapatmistim 5 ay oncesi ;bugun pirinc unu yapmak icin cikardim ilik suyla beklettim cozuldu arkasindan cezvede 1 cay kasigi pirinc unu ile pisirdim icerisine seftali suyu koydum ama yemedi acaba sut bozulmusmudur?arkasindan sagip anne sutunu pirincle pisirdim kayisi koydum yedi.bilemedim ya sutler bosami gitti simdi
canım donup tekrar çözünen sütün tadı değişiyor malesef birçok bebek içmiyormuş dondurulmuş sütü
benim de poşetlerce sütüm vardı buzlukta ama oğlum içmedi,
bu arada anne sütü kaynatılmaz canım, pirinç ununu kıvamlıca suyla pişirip anne sütüyle açabilirsin
Ne guzel bebekleriniz oturuyor donuyor benim bebegim kilosundan dolayi donemiyor oturamiyor arabada bile oturamiyor hala yatar pozisyonunda goturuyorum grzmeye giderken doktor kilosundan dolayi dedi ama bilmiyorum 9700 kilosu tasirken kollarim kopuyor allahtan mizmiz bi bebek degil aglamiyor aksine hep guluyor masallah bide cok uyuyor daha ne istiyosun der gibi oldugunuzu goruyorum sabahlari ben zorla uyandiriyorum kahvalti ogunune simdiden alissin diye erken kaldirmaya calisiyorum bebegim 5 bucuk aylik ve anne sutu aliyor sadece gece 1 de uyuyo 6 da kalkip emiyor ve tekrar yatiyor 12 de kalkiyor :))) acaba uykudan dolayimi kilosu bu kadar fazla sizce ?????
üzülme canım her bebek farklıdır benim bebeğim kilolu değil ama benim ki de soldan sağa, sagdan sola dönüyor sadece,
11 saat gece uykusu çok değil, normali o zaten, yalnız her gün normal uyanma saatinden 15-20 dk daha erken kaldırarak akşam uyuma saatini erken saate çekebilirsen kahvaltı saati kaynamamış olur
bende butun bu saorulari cok merak ediyorum inan ama cevabini bilmiyorum bulursan benimlede paylasirmisin?ayrica bizim sut alerjimizden dolayi sutleri neyle mayalamam gerikiyor onuda bilmiyorum ?yogurt yapmak istiyorum yapamiyorum.
canım süte alerjisi olan bebeklere yoğurt verilmiyor benim bildiğim kadarıyla
çok yakında:)
pek yoktur sanırım binen ilkleri yapıyor kerata:)
Cnm senin yaptıklarını görünce üvey anne gibi hissettim kendimi ben basit kaçıyorum sanırım. Hiç bu kadar uğraşıyorum. Bazen yoğurt bazen sebze çorbası bazen muhallebi pirinç ünlü. Çok yoruluyorum ama herkes de yoruluyor bahane değil.
Benim oğlum yayla çorbası yerken önce itiyor zorlayinca öğürüyor boğulacak gibi oluyor bende yedirmeliyiz zamanla alışır diye bekliyorum.
ben bilinçsizce yedirin ya arada ama artık vermem kabız olur diye mi vermicez
ya benim oğlumda yaklaşık o kilolardan maşallah iştahlı da. Sadece annesütü değil ama vermezler öldürür beni sıpa. Yalnız yan dönebiliyor oturuyor bezi açık olunca daha rahat dönüyor. Yalnız pipisi içe giriyor doktora sormayı unuttum ama hemşire ve çevredekiler kilodan diyor
kilolu bebeklerin pipisi kaçar canım normal merak etme, benim oğlanın da kaçıyor
kizlar son gunlerde Mete cok hysuz. emmek istemiyo once geriyo kendini sonra sac kurtma mak.muzigini fln acyrm telden ayaga kalkyrm( meme acik tabii) tam agznn. hizasnda degdirerek ayakta gezerek neyse aliyor memeyi sonra pek sorun yok emmeye devam ediyo ama gunduzleri hep boyle.Heleki degisik bir ortamsa etrafta insan varsa mumkun degil emzrmk niye boyle ypyrki hadi etrafa bakmasini anlyrm da gunduz evde niye boyle direnyr once..
bazen benim oğlumda da oluyor emmeme, özellikle tv açıksa, herhangi bir ses varsa, odada biri varsa, dikkatini çeken bişiy varsa (renkli bir oyuncak, parlak bir ışık gibi) çok uykusu varsa, çok gazı varsa emmek istemiyor
sessiz, loş odada, yatarak, bazen de saç kurutma makinası sesiyle emziriyorum böyle durumlarda
Yeliz Masal Duru'nun da metro yolculuğu çok ciddiydi koptum😃
Eki Görüntüle 1136333
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
oyy yirim onun ciddiyetini
Kızlar Bebişleri oturtmaya başladınızmı kızım oturmak istiyor ama korkuyom oturtmaya pzt doktora gidicez 6. Ay kontrolü için bu arada bütün Bebişlerimiz Çok güzel aralık ayı bebişlerimiz apayrı güzel
ben 2 aydır destekli oturtuyorum, hatta arada desteksiz oturma çalışmaları yapıyoruz, ayaklarını yakalamaya çalışmazsa epey uzun oturuyor
ayaklarına uzanırsa yana doğru devriliyor
Ohooo biz ekmek bile yiyoruz buyur bu da ispatı😄
Durunun ekmekle imtihanı😁
maşallah duruya
Anladım canımcım
Evet cnm aynennn o ğst kısım yağlı olduğu için
Sünnetlilerde olur zaten diğerlerinde deri olduğu için çok kaçmaz içe
Ay ben ne panik olmuştum iiiiilllkk))
Görmeliydin beni vah adam çok kesti de vah napcaz da
Hemen foto çekip atmıştım sünnetciye
Bu pipinin hali ne böyle diye
Ni demek ni demek. Vazifemiz her zamanm
ben de az kesmiş, fazla deri kalmış diye saydırdım sünnetçiye
hahaha benim de ilk gördüğüm an geldi aklıma.. şöyle bişey biz 29 günlükken sünnet ettirdik. 4. ayında içine girmeye başladı ben sünnetçiye bahane bulmadım o ana.
bezi açtım baktım pipi yok.. ben şokkkkk
eşimi aradım pipisi yok oğlanın diye :))
neyse sonra dokundum korka korka dışa çıktı :)) dedim tamam içine girmiş çıktı şimdi :)
onu da panikletmiştim :)
ahh tecrübesizlikk. ilk annelik çok zor gerçekten. herşeydeyaygara kopartıyoruz.
Kızlar Arasın boynu devamlı pişik oluo isilik oluo sıcaktan. Siliyorum yıkıyprum yok
Gene oluo
Tek bodyle duruo evde çorap falan hiçb birşey yok gene terlio hep su. Ne yapcm ben ya
Hadi gündüzü geçtik. Gece için bana akıl verin
6kere yastık kılıfı değiştiriyorum sırılsıklam oluo. Çok sıcak da değil odası
Süt içerken terlip sırtı yeminle sırılsıklam oluo her baktığımda
Mendil sokuyorum ama tam sokamıyorum uyanacak diye
Hasta olcak diye korkuyorum ayroca daha hazirana girmedik
Sizler de de var mı aynı aıkıntı nasıl çözüm buluyorsunuz?:26:
benim kızımın boynu çok pişerdi, sağlıklı değil diye doktorlar önermiyor ama pudra kullanarak azalttık boyun pişiklerini
gecede tek beziyle yatırmıştım hep, ilk yıl yastık kullanmadım kullanmaya başladığımda da pamuk yatak, pamuk yastık kullandım epey azaldı terlemesi,
oğlumun da bir kere pişik oldu boynu, sık sık yıkayıp chicco nun masaj yağını sürdüm birkaç günde düzeldi
kızlar beste 5 ayı doldurdu.henüz hiç bi şey tattırmadım. sütüm yetiyo .doktora gidicem ama bizim doktor büyük ihtimalle 1 ay daha anne sütüne devam diyecek. kafam karışık bu konuda . 6 ayı doldurunca başlamak en doğrusu mu emin değilim. napsam ki :44:
en doğrusunu sen bilirsin, bebeğini en iyi sen tanıyorsun çünkü, her çocuk için doğru zaman başkadır,
bebeğin siz yerken, yemek istediğini belli ediyorsa az az tattır bence
Kuzlar sindi actum altini yemyesil kaka.ilk defa yapti yesil kaka.neden olur ki dun kabak havuc patates yedrdim alalasi var mi ki panik oldum ya
kabak yedirdiğim zaman benim bebeğimin de öyleydi telaşlanma normal
Artık sabrım kalmadı dün sinir krizi geçirdim resmen aç nasıl yaşanır anlamıyorum inanamıyorum sinirlerim bitik psikolojim bozuk.
Mamadan kurtulalım ek gıdada rahat ederiz dedik yok yine aynı bıktım aylardır delirmek üzereyim(((
En son dün sabah yedi şaka gibi ya
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım Allah sana sabır ve kolaylık, Eylül e iştah versin, yemeyen çocuk çok zor oluyor,
dışarıda yedirmeyi denedin mi hiç