elevit tam tersi bende de kabızlık yaptı biraz.çok sık diil allahtan ara ara oluyorgünaydın eylül ün güzel anneleri!!!
bulantı geçti şükür koku hasasiyetine göre bazen tavan yapıyor ama sabhları falan kusmam yok tek sorunum tek derdim ishal gece yatağa giriyom sabah kadar 2-3 kez wc de uyuyacam nerdeyse geçen c.tesi doktora gittim elevittendri dedi 3-4 gün elevti içmedim aynen devam patetes haşladım yedim normal zamanda onu yesem 3 gün wc gitmemen lazımdı ama bana mısın demedi bişi olmaz korkma diyo doktorum ama perşembeye hastanede randevum var aşılamamı yapan doktorumla onada soracam acaba zararı var mı diye korkuyorum artık bi yerlere gitmeye vallavarmı bu sorunu yaşayan aranızda bayanlar.. bu arada c.tesi doktorum bebeğin gelişimi gayet güzel dedi senin ishal onu etkilememiş dedi :)
kızlar saçmalamayın lütfen kötü şeyler getirmeyin aklınıza,artık bulantılarımızın falan kesilmesi çk normal,gebeliğimiz ilerliyo,hep dememişmiydik 3 ayda bitiyomuş diye..içinizi rahat tutun lütfen,güzel düşünün güzel olsun,bebişleride üzmeyin böyle düşünerek,herşey çk güzel olacak,hayırlısıyla kucağımıza alacaz inanın buna,bak şurda 2-3 haftaya cinsiyetler belli olcak,bunları düşün,bebişim kız mı erkekmi,ay şunu alıyım,yok bu beşik daha güzel deyip bunlara kafa yorum,yapıcaksanız bunlara stres yapın.
bu arada bebişlerimizin hareketlerini henüz hissedemezmişiz,bende kalbini falan hissettiğimi düşünmüştüm ama falso çıktı,dr.um 9 hafta sonra hissedersin dedi...
haklısın cnm hissetmek için daha çok erken, deneyimli anneler bile 16.haftada anca hissedermiş
o pıt pıt karnınızda atanlar kendi kalp atışlarınız aslında kızlarrrr
bende de bikaç gündür oluo aynı zamanda diğer elimi de kalbime koyuom aynı ritmle atıo
ben netten araştırdığım kadarıyla hiç yüzüstü yatmayıp münkün olduğu kadar sola yatmaya çalışıodumherkese merhaba arkadaşlar sizlere yatış pozisyonlarınızı sormak istiyorum ya ben 10. hafta girdim bu dönemde yüz üstü falan yatıyor musunuz ben çok tedirgin oluyorum cvp verirseniz sevinirim
bugün doktoruma sordum şimdilik ço kda önemli diil ama 5.aydan sonra özellikle sola yatmanızı tavsiye edeceğiz dedi
Kızlar ben hamile kaldıgımdan beri hiç tatlı şeyler tüketemiyorum düşüncesi bile midemi kaldorıyor.bitek meyve fln yersem vücuduma şeker girmiş oluyor.elimden geldiğince saglıklı besleniyorum ama bu seker eksikliginden bebek etkilenirmi gözümde varsa yokda tuzlu gıdalar var.ztn çokta yemek yiyemiyorum 54ten 51.5 lara düştüm
zaten şeker tüketmek çok da ii bişi dil kendini üzme bence ii bile oluo, gereksiz kilo yapıo, meyveden aldığın şeker sana yeter.
ayrıca evet 3.aydan sonra bebeğimize ulaşıomuş bizim yediğimiz gıdalar.yani 3.aydan sonra daha dikkatli beslenmeliyiz.
ben de bugün doktora gittim diğer bi topiğe yazdığımı buraya da kopyalayayım
normalde benim kistten dolayı göbeğimin sağında bi şişlik var baya belirgin yatarken.ve de sert.
bu sabah bi kalktım o şişlik yer değiştirmiş sola geçmiş, rüya görüom zannettim baktım yok aynen de öylebi anda telaş yaptım nası olur ki kist mi yer değiştirdi yani azcık durdum dayanamadım eşimi uyandırdım koştur koştur gittik hastaneye.saat 10 falandı. doktorun ameliyatları bilmemneleri varmış 3egeliodu anca girdik içeri.
neyse normalmiş rahim büyüdüğü için kistin yerinde oynama olabilirmiş.
bebişim hareketlenmiş gördük allahım süperdi4.79cm olmuş bi gün de ilerdeyiz bugün 11+4müşüm
ense kalınlığına baktı 1 miş normal dedi kan da verdim ikili test için, 3-4gün sonra arıcak söliceklermiş sonucu.
folic bitince bırak dedi. gyno ferro kan ilacı yazdı 2 hafta sonra başla dedi.4 hafta sonra kontrole çağırdı.
böle işte
minikmelekim arkadaşım, ben doktoruma bu dönemde beslenmeme pek dikkat edemiyorum önerebileceğiniz birşey var mı dedim, o da şuan ne istiyorsan ye,eğer yiyemiyorsan gel serum takalım,3.aydan sonra beslenmenle ilgili program yapacağız dedi,daha önce de forumda bikaç kez yinelendi ama bebek şuan bizim varolan geçmiş besin depomuzdann besleniyor o yüzden kendimizi çok zorlamamıza gerek yok arkadaşım inş. sonra daha dengeli beslenebiliriz
buarada kzlar dün bütün gece dişim ağrıdı bi o eksikmiş gibi . bütün gece zor uyudum . diş ağrısına bir önerisi bir çözümü olan varmı?
eve gidince bende ilk fırsatta uyuyorum hatta eşim başını koymanla uykuya dalmanda 2dk.sürüyo diye dalga geciyo.annem bendede çok uyumuş bende fenayım anneme cektim heralde :)inş.dogumunda anneminki gibi kolayca olur
ikili test sonucumuzu aldık her sey ıyı cok sukur.daha doktora gostermedım ama zaten anlasılıyor.
down sendrmu 1/50.000 cıkmıs. persembe gıdıcez bakalım. inşallah her sey ıyıdır. belkı bır cınsıyetde ben soylerım
gözün aydın canım ,topikte ilk sen yaptırdın sanırım 2 li taramayı,başlangıcı güzel sonuçla yaptın,iyi başladık iyi biter inşlh,hepimizinki olumlu olur..
Kızlar ben hamile kaldıgımdan beri hiç tatlı şeyler tüketemiyorum düşüncesi bile midemi kaldorıyor.bitek meyve fln yersem vücuduma şeker girmiş oluyor.elimden geldiğince saglıklı besleniyorum ama bu seker eksikliginden bebek etkilenirmi gözümde varsa yokda tuzlu gıdalar var.ztn çokta yemek yiyemiyorum 54ten 51.5 lara düştüm
buarada kzlar dün bütün gece dişim ağrıdı bi o eksikmiş gibi . bütün gece zor uyudum . diş ağrısına bir önerisi bir çözümü olan varmı?
Kızlar selam, bende 11. Haftamın içindeyim. İnanılmaz mide bulantılarım vardı şmdi biraz azaldı ama bu sefer de her yediğim boğazımda takılı kalıyor heran çıkıcak gibi. Azar azar yiyorum, iştahım yerinde ama cok yersem hemen kusuyorum.
Bugun doktora gittim, bebişimin ilk hareketlerini gördük ama doktorum çok moralimi bozdu. Önce ufak haftasına göre dedi ama 34 mm çıktı boyu baktığımda normal yazıyo her yerde. Bir de ensesi kalın gibi duruyor, ödemden olabilir ya da 12. Haftaya kadar düzelir dedi ama ikili testleri istiyor yine de. O kadar keyifliydim içim rahattı ama şimdi kafamı kurcalıyor acaba doktorumumu değiştirsem diyorum, ticari bir amaç olmasından da korkuyorum. Bebişimin hareket ettiğini görüp sevinemedim resmen. Yine aynı doktor ikiz de olabilir demişti ama olmadı. Kafam karıştı baya.
:18:
elevit tam tersi bende de kabızlık yaptı biraz.çok sık diil allahtan ara ara oluyor
leblebi muz falan da ye onlar da ishali kese hatta kola iç dicem ama yasak
,,haklısın cnm hissetmek için daha çok erken, deneyimli anneler bile 16.haftada anca hissedermiş
o pıt pıt karnınızda atanlar kendi kalp atışlarınız aslında kızlarrrr
bende de bikaç gündür oluo aynı zamanda diğer elimi de kalbime koyuom aynı ritmle atıo
ben netten araştırdığım kadarıyla hiç yüzüstü yatmayıp münkün olduğu kadar sola yatmaya çalışıodum
bugün doktoruma sordum şimdilik ço kda önemli diil ama 5.aydan sonra özellikle sola yatmanızı tavsiye edeceğiz dedi
aten şeker tüketmek çok da ii bişi dil kendini üzme bence ii bile oluo, gereksiz kilo yapıo, meyveden aldığın şeker sana yeter.
ayrıca evet 3.aydan sonra bebeğimize ulaşıomuş bizim yediğimiz gıdalar.yani 3.aydan sonra daha dikkatli beslenmeliyiz.
ben de bugün doktora gittim diğer bi topiğe yazdığımı buraya da kopyalayayım
normalde benim kistten dolayı göbeğimin sağında bi şişlik var baya belirgin yatarken.ve de sert.
bu sabah bi kalktım o şişlik yer değiştirmiş sola geçmiş, rüya görüom zannettim baktım yok aynen de öylebi anda telaş yaptım nası olur ki kist mi yer değiştirdi yani azcık durdum dayanamadım eşimi uyandırdım koştur koştur gittik hastaneye.saat 10 falandı. doktorun ameliyatları bilmemneleri varmış 3egeliodu anca girdik içeri.
neyse normalmiş rahim büyüdüğü için kistin yerinde oynama olabilirmiş.
bebişim hareketlenmiş gördük allahım süperdi4.79cm olmuş bi gün de ilerdeyiz bugün 11+4müşüm
ense kalınlığına baktı 1 miş normal dedi kan da verdim ikili test için, 3-4gün sonra arıcak söliceklermiş sonucu.
folic bitince bırak dedi. gyno ferro kan ilacı yazdı 2 hafta sonra başla dedi.4 hafta sonra kontrole çağırdı.
böle işte
cnm sende kıstmı var. bendede cıktı 4,5 cm. ama son gıttığımde görmedı dr.senın ne kadar
canım tatlı yiyemiyorum diye üzülme.bebeğe zaten protein lazım.bir de ilk 3 ay depodan yiyormuş o nedenle çok önemli değil bu arada yediğin ekmekten pirinç pilavından patatese hepsinde şeker var zaten vücudun ihtiyacı onlardan yeterince karşılanıyordur...Kızlar ben hamile kaldıgımdan beri hiç tatlı şeyler tüketemiyorum düşüncesi bile midemi kaldorıyor.bitek meyve fln yersem vücuduma şeker girmiş oluyor.elimden geldiğince saglıklı besleniyorum ama bu seker eksikliginden bebek etkilenirmi gözümde varsa yokda tuzlu gıdalar var.ztn çokta yemek yiyemiyorum 54ten 51.5 lara düştüm
aynenn yaa benim de erkek doğuyo içime ama bakalım inşallah yakın zamanda gösterir, aman sağlıklı olduklarını göstersinler de ilk bebek nasıl olsa hiç farketmez Allahım hangisini verirsekızlar cinsiyetleri ne zaman öğrenmeye başlıcaz ??? :)) Çok merak edıyorum ben yaaa. Benım içime erkek doğuyor ama bakalım hayırlısı :)))
bizim daha cinsiyetleri öğrenmemize 3-4 hafta var,çok uzun bir zaman yaaaa,hayırlısıyla bi gçseydi hem riskli dönem için hem cinsiyeti öğrenmemiz için,esasında ben zamanın ilerleyip anneliği de daha çok hissetmek istiyorum,şimdi daha çok hasta modunda hissediyorum kendimi,bilmem sizler içn de öyle mi oluyor,bazen unutuyorum bebeğimin orada olduğunu,bu psikolojik bi duygu sanırım,hani bir de daha o da hissetmiyor ya bizi belki de ondan bilemiyorum
canım bu diş ağrısı bebişten olabilir eğer vücudunda kalsiyum yoksa bebek dişlerinden çalarmış annenin
istersen süt içmeye bak bol bol :)
Bir tek ben böyle düşünmüyorum sanırım o kadar çok kayıp var ki bende mide bulantılarım geçince ağız tadımda eskisi kadar zahir gibi değil şühe ediyorum inanın yarın doktora gideceğim sabırsızlıkla bekliyorum gerçi kızımda da bu aylarda geçmişti iyiyiz yaaa bizz artık hamileliğin güzel dönemlerine giriyoruz inşallahhh
Yok canım yaaa hamilelikde genel olarak böyle endişeler olur ve gayette normal sonuçda kapalı bir kutu ve içerde neler olduğunu hiç kimse bilemiyor Allah dan başka..bu endişeler bazılarına saçma gelsede aslında çok mantıklı bence tabiki işi ağlayıp zırlayıp bebeği riske atma seviyesine gelmediyse.sende bende hepimizde çok haklıyız bu endişelerde ama Allah bu endişelerimizin hepsini boş çıkarsın inşallah..Ben bi böyle düşünüyorum sonra hemen güzel şeyler düşünüp aklını dağıtıyorum ama şeytan arada birde dürtüyor işte:)
hırkızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz bebişlerrrrrrrrrr
kızlaar benim gebelikten önce göğüslerim küçüktü dolgulu sütyen takıyordum hep.şimdi büyüdükçe rahatsız ediyor.yenilerini alıcam ama tavsiyeleriniz var mı?
kızlaar benim gebelikten önce göğüslerim küçüktü dolgulu sütyen takıyordum hep.şimdi büyüdükçe rahatsız ediyor.yenilerini alıcam ama tavsiyeleriniz var mı?
Canım bende sütyenimi değiştirdim bir beden büyük aldım :)) ben dolgusuz hani altında teli olmayanlardan aldım bayağıda rahatladım tavsiye ederim içinde hafif sünger var bir adı var mı onun bilmiyorum ama elledim içi hafif süngerli telsiz annem sütyenlerinden işte penye sütyenlerle karıştırma haaa
1-2 ay daha altı telli (balenli) sütyen kullanılabilir. Ama en rahatı balensiz, desteksiz, hatta dolgusuz sütyenler. Senin sütyenin dolgulu.Destekli dediğimiz de iç alt tarafında baloncuğu olanlar.Göğsü alttan destekleyip büyük gösterenler yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?