Merhaba, herkese sorunsuz hamilelikler, sağlıklı bebekler. SAT: 22 Kasım. Ağustos mu Eylül mü derken, geç döllenme olduğu düşüncesi ile buradayım :)
B-HCG değerlerim:
Adetimi 1 gün geçe (24 Aralık): 689
Adetimi 3 gün geçe (26 Aralık): 1597
Bu değerlerle gebeliğin ikiz olabileceğini bile düşünmüştüm. Aşağıdaki linkte yumurtlama sonrası geçen günlerde farklı örneklerden alınan HCG değer aralıkları var. Benim değerler buna göre baya ikiz gibi duruyor :)
HCG Levels
6+1 haftalık olduğumu düşündüğüm gün (4 Ocak) ultrason kontrolüne gittim. Embryo ve kalp atışını da duyarım diye umuyordum. Ancak keseyi karından göremedik, vajinal ultrason ile görebildik, bebeği ise göremedik. Daha sonra, standart 28 günde değil 32 günde bir regl olduğum için gün hesabımın yanlış olduğunu düşündüm ve aşağıdaki linki buldum:
hafta hesaplama
Yani ultrasona girdiğim gün gebeliğim 5+4 günlüktü. Bu haftada da kalp atışlarını gören çok insan var, bu beni korkutuyor, ancak doktor olumsuz konuşmadı ve sonraki kontrolü bekliyorum. Ultrason cihazının çok kaliteli olmadığına yormak istiyorum bu durumu.
Çok ayrıntılı yazdım biliyorum, ancak benim gibi birden fazla kez talihsiz gebelik geçirince okumadan ve benim yaşadığıma benzer örnekler bulmadan duramıyorum. Linkler de bilgi için, ve erken dönemde benim gibi embryoyu göremeyince endişelenenler için.
Bu hafta sonu tekrar kontrole gidiyorum. Umarım umarım umarım bu sefer kalp atışlarını duyarız.