Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...
Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...
Bende en son kontrolümde plesanta previa totalis yani plesanta rahim çıkışını kapatmış pozisyonda doktorumun deyimiyle doğal kapı kapalı pozisyondayım, hamile kaldığımı öğrendiğimden bugüne kadar hiç kanamam olmadı bu rahatlatıcı bir şey, belki ilerleyen haftalarda plesanta yer değiştirebilirmiş ama değiştirmemesi durumu da var dr. şimdilik sadece kontrol altında tutacağız seni dedi kesinlikle fiziksel aktivite yok ... 30. hafta da izne ayrılmam gerektiğini buna göre tüm planlarımı yapmamı söyledi ve kesinlikle iternette okuduğun herşeye takılma dedi hatta mümkünse okuma ama mümkün mü ... Nedendir bilmiyorum oğlum sağlıklı onun için herşey yolunda ya ben bu yüzden rahatım... Sıkıntı yapmıyorum eşim ve kız kardeşim biraz telaş yaptı ama içimden bir ses boşuna diyor oğlum yanımda ve biz iyi olacağız diyor , altı üstü normal değilde sezeryan olacağım. Bir çok kadın bilinçli ve istekli sezeryan oluyor zaten ....Polyanna Keeper
Canım çözümü var bu tarafından bak olaya Allah dermansız dert vermesin, bebeğin sağlıklı en önemlisi bu..Tıp zaten çok gelişti en kötü kan vererek seni doğuma hazırlayacak, benim yiğenim 40. haftada pramatüre gibi doğdu korkulacak birşey değil bebek çok çabuk kendini toparlıyor zaten normaldede yaklaşık 38. haftada oluyor doğumlar sen yorma kendini iyi bak kendine aç kalma yeter, en azından hassasiyetini biliyorsun.Birde doktorlar genelde en kötü seneryodan düşünür ki senin doktorun rahat konuşmuş, sen moralini yüksek tut herşeyin üstünden gelirsiniz.
Geçmiş olsun kızlar. İnşallah zamanla düzelir bu sorun
gecmis olsun, umarım sorunsuz halledersin. Benim doktorum iyi bisiyin yok diyip yolluyor, ya ben de hakkatten bisi yok ya da herkesi okuyunca boyle sorunlara benimki acaba bakmıor mu diye endiseleniyorum. nasil farkettı vaginadan smear alırken mi? ben de aldırdım cunku gecen bisi demedi
canım çok geçmişolsun Rabbim dermansız dert vermesin inşallah
senin söyledigini bende düşündüm ama şöylede bişi var 2-3 yaş 2-3 yıl demek :)2-3 yılda neler degişiyor neler, öyle az bir zaman degil.
Birde büyüyen yatagı genc yatagına dönüştürdügünde sadece karyolası kalacak.. Bebek yatagını çıkarıp içine genç yatagı almak durumunda kalacaksın. Iyi bir yatakta nerden baksan en az 1.000 tl civarı. Yani masraf her zaman çıkacak :)) söylediklerimi lütfen seni ikna etmeye çalışıyormuşum gibi algılama sadece bende çok düşündüm bunları onun için her açıdan degerlendirmen için yazıyorum. şuanda karyolayı dedeigin gibi ilk etapta yatak odasında da kullanabilirsin çok hafif çünkü. Ama büyüyen yatak alırsan ayrıca bir beşikte alman gerekebilir. Sonuçta alıcagımız karyola 300 tl. 3 yıl kullanılacagını düşünürsen pekde birşey degil :)))
gecmis olsun, umarım sorunsuz halledersin. Benim doktorum iyi bisiyin yok diyip yolluyor, ya ben de hakkatten bisi yok ya da herkesi okuyunca boyle sorunlara benimki acaba bakmıor mu diye endiseleniyorum. nasil farkettı vaginadan smear alırken mi? ben de aldırdım cunku gecen bisi demedi
O kadar aynı duyguları paylaşıyoruz ki... Kendi sağlığımla ilgili bir problemde hiç bu kadar rahat olacağımı düşünmemiştim ama o kadar umrumda değil ki yeterki bebeğim iyi olsun. Eşim beni çok rahatlatmaya çalışıyor. Onun dışında kimseye söylemedim birine baştan anlatmaya başlarsam ağlamaya başlıcam gibi geliyor. Bir tek siz biliyorsunuz işte :) Neyse en kötüsü alttan kan kaybederim onlar da yukardan takviye yaparlar 37. haftaya geliriz diyordum. Çok geçmiş olsun sana da kaderdaşım :))))
Bende en son kontrolümde plesanta previa totalis yani plesanta rahim çıkışını kapatmış pozisyonda doktorumun deyimiyle doğal kapı kapalı pozisyondayım, hamile kaldığımı öğrendiğimden bugüne kadar hiç kanamam olmadı bu rahatlatıcı bir şey, belki ilerleyen haftalarda plesanta yer değiştirebilirmiş ama değiştirmemesi durumu da var dr. şimdilik sadece kontrol altında tutacağız seni dedi kesinlikle fiziksel aktivite yok ... 30. hafta da izne ayrılmam gerektiğini buna göre tüm planlarımı yapmamı söyledi ve kesinlikle iternette okuduğun herşeye takılma dedi hatta mümkünse okuma ama mümkün mü ... Nedendir bilmiyorum oğlum sağlıklı onun için herşey yolunda ya ben bu yüzden rahatım... Sıkıntı yapmıyorum eşim ve kız kardeşim biraz telaş yaptı ama içimden bir ses boşuna diyor oğlum yanımda ve biz iyi olacağız diyor , altı üstü normal değilde sezeryan olacağım. Bir çok kadın bilinçli ve istekli sezeryan oluyor zaten ....Polyanna Keeper
kızlar geçmiş olsun, doktorun ve diğer arkadaşların dediği gibi tıp çok ilerledi, eminim ikiniz de sağlıkla bebişlerinize kavuşursunuz.Böyle durumlar çıkıyor ama bebişler için katlanıyoruz ve nihayetinde hepsini unutacağızBiz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...
Yok canım aşkolsun :) ikna etmek değil aksine teşekkür ederim benim alıp almamam sana ne faydası olacak, beni anlıyorsun işte tamda böyle yorumlara ihtiyacım var.Zaten genç yatağıda almak istesem şöyle arkası yumuşak derili bazalı birşey alırım onun önünede koruma gibi birşey yaptırırım yada zaten 2. çocuğuda düşünüyorum yine beşik lazım olacak.
Sorularım bitmiyor kusurabakmayın :), canım peki ikeanın içine yatak olarak ne aldın mesela o boyutta her markada yatak bulunuyor mu?
bunu doktorlar nasıl anlıyorlar alttan mı bakıyorlar yoksa ultrosonda mı anlaşılıyor konu geçince merak ettim bende 9 ay farkında olmayıp doğum yapanlar var doğumda anlayanlar var sen rahat ol hiçbirşey olmaz allahın izniyle :)
Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkürler. İçimi rahatlatıyorsunuz. Umarım sorunsuz atlatırız hepimiz. Dediğiniz gibi Allah çözümsüz dert vermesin. Bu durumda artık Mayıs annesiyim ama sizi bırakmam :)))) Littledumblonde vajinal muayenede ortaya çıktı doğru. Ancak smear aldıktan sonra ultrasonla şimdi iki şey kontrol edicem dedi, bebeğe zararı var mı dedim yok hayır asla dedi. sonra vajinal ultrasonla baktı. ekranda bişey ölçüp değerleri söyledi.
Bence senin ultrasonda bisilerden suphelenmis oyle bakmıstır herhalde. tekrar gecmis olsun. Ben de var mı diye arasam kovalar beni herhlde. zaten surekli yeni birseyler duyup acaba bende var mı diye soruyorum, kızıyor.
Kızlar geldim minnoşumu gördümm büyümüşşş:) 22 cm ve 343 gr çıktı teyzeleri ellleri ayaklarııı çok tatlııı
Ayy o kadar büyümüşmü ya :) okuyunca cetveli elime aldım ölçtüm hemen :) kocaman olmuş maşallah. Bende cumartesi gidicem benim minikim de kocaman olmuştur. Allah'm nasıl bir şey ya, nokta kadardı şimdi 22 cm olmuş.
ben de dün muayene oldum 21 cm ve 322 gr biraz boyu kısa gibi geldi onu kafaya taktım şimdi gerçi genetik de olabilir babası uzun değil (kısa yerine uzun değil yazmak daha iyi geldi ) pazartesi ayrıntılı ultrasona gircem inş bir problem yoktur
:) Kendini hiç böyle yıpratma, eminim bizim ki bir durumun olsa doktorun söylerdi .... Doktorlar artık daha detaycı ve kontrolcü o yüzden için rahat olsun ... sen alışverişe devam et bizi de indirimşerden haberdar et :) sayende bir kaç bir şey alıyoruz :)))
evet bende derili ve bazalı yatak almak istedigim için bu şekilde hareket ettim zaten :) canım ikeadaki karyolanın ölçüsü 60x120 cnm.
içine de aynı ebatlarda yatak aldım, ikea da da vardı fiyatlarıda uygundu ama ben yataşdan en uygun fiyatlı olanı aldım. yani ne çok iyi ne çok dandik ortalama bişi. heryerde bulabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?