25 ağustos olanlar doğum tarihini hep 1 haziran yapmış galiba
Ben de tek kese gördüm ama bazı arkadaşlar sonradan ikiz olduğu ortaya çıkabiliyor diyor. Benim değerlerim normal seyrediyor öyle aşırılık yok
canım bana doktorum 1 haziran ama 2 hafta önce erken yada geç olabilir dedi.biz de sağlıklıyız şükürler olsun
kizlar listeye benide ekleyin 2.cocuk tahmini d.t.19.06.2013
kızlar ben geldim keseyi gördüm kese 11 mm di ama bebeği göremedik daha errken dedi haftaya gene gidicem bayramdan önce bakalım dedi inş bebeğide görürüm bana aspirin verdi neden ki ne işe yarıyorki acaba birde folikasit işte en azından keseyi gördükama bebeği göremedik daha
merhaba arkadaşlar ben 2. bebişime hamileyim allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.ben rh - olduğum için bebişimin düşük tehlikesi varmış etrafında kanama olduğu için. şimdilik düzelene kadar sürekli yatacam. 3günde 1 iğne vuruluyorum. allahım hayırlısıyla hepimize sağlıklı bebekler ve doğumlar nasip etsin
Gördüm canım..Kalp atışı için gidicem..İnş.sağlıklıdır bebeğim normaldir herşeyi..Çünkü herşeyden tiksiniyorum..Yemek yiyemiyorum..
maşAllah canım..Allah bize de nasip etsin inş.. ben de bugün gideceğim bakalım bizim mercimek ne durumda:) daha keseyi bile görmedim,inş her şey yolundadır..kızlar 10 da doktorumuzdaydık.10:10 da ultrasona girdik.babamız da yanımızdaydı ve ilk kez görecekti.bu arada ben doktora gidene kadar çok gerildim ya atmıyorsa diye korktum.hemencik gözüküverdi.doktorumuz bu sefer keseyi ölçmedi artık keseyi değil bebeği izliycez dedi.çünkü bebişim gözüküyo artık maaşallah.kese zaten kocamandı.kalbi o kadar hızlı atıyo ki anlatamam ışık titremesi gibi.onun kalp atışını gördüğüm an benim kalbim duracaktı nerdeysebi de meleğim hareket etmeye çoktan başlamış hiç durmuyo kıpır kıpır olimpik havuzda yüzüyo sanki doktorum bulantı için bi ilaç verdi daha almadım ama adını bilmiyorum.bide çorba ve sulu yemek şu aralar tüketmemeye çalış bulantını artırır, gece yatarken başucuna kraker bir dilim ekmek koy yataktan kalkmadan önce onları ye öyle kalk dedi.AY ÇOK MUTLUYUM YA MELEĞİMİ GÖRDÜM HEP BENİMLE KAL BEBEĞİM
Kalp kapakçıklarımdan birinde ufak bir sorun var. Ve 146 ları bulan bir nabzım. Beloc adlı bir ilaç kullanıyordum sürekli nabzımı normal seviyelere çekmek için. Ama korunmayı bırakmadan önce bırakmak zorunda kaldım doktor kontrolünde.
Şimdi 104 leri görüyorum 120 ye kadar sorun yok dedi doktorum. 120 yi gördüğüm zaman bir şekilde ilaca başlanacak. 3 ayı atlatınca kullanmaya başlayabiliyorum ilacımı. Şu ana kadar çok büyük bir sıkıntı yaşamadım. 3 aydan sonra başlayabiliriz dediler ama ben düşünmüyorum.
Çünkü ilaç benim kalbimi yavaşlatıyor ve bebeğimin kalbini de yavaşlatabilir.
kızlar 10 da doktorumuzdaydık.10:10 da ultrasona girdik.babamız da yanımızdaydı ve ilk kez görecekti.bu arada ben doktora gidene kadar çok gerildim ya atmıyorsa diye korktum.hemencik gözüküverdi.doktorumuz bu sefer keseyi ölçmedi artık keseyi değil bebeği izliycez dedi.çünkü bebişim gözüküyo artık maaşallah.kese zaten kocamandı.kalbi o kadar hızlı atıyo ki anlatamam ışık titremesi gibi.onun kalp atışını gördüğüm an benim kalbim duracaktı nerdeysebi de meleğim hareket etmeye çoktan başlamış hiç durmuyo kıpır kıpır olimpik havuzda yüzüyo sanki doktorum bulantı için bi ilaç verdi daha almadım ama adını bilmiyorum.bide çorba ve sulu yemek şu aralar tüketmemeye çalış bulantını artırır, gece yatarken başucuna kraker bir dilim ekmek koy yataktan kalkmadan önce onları ye öyle kalk dedi.AY ÇOK MUTLUYUM YA MELEĞİMİ GÖRDÜM HEP BENİMLE KAL BEBEĞİM
Kızlar,
Şu test mevzuunda eger ssk nız varsa bence mutlaka devlete gidin.
Tüm testleri ücretsiz yaptırabiliyorsunuz..
Gebeler için ilk basta Hemogram (tam kan sayımı), eliza (aids), tsh, hepatit, açlık kanşekeri vb kan tetslerini yapıyorlar;
bir de tam idrar tahlili istiyorlar..
Daha sonra rubella, kızamıkçık vb hastalıklalar karşı daha önce aşı olunup olunmadıgına, yani bu hastalıklarla ilgili vücutta antikor
bulunup bulunmadıklarna baktıkları ayrı bır test gurbu daha var.
Bunları kadın dogumcu dırekt yazıyor; aynı gun kan alınıp işlemleri yapılıyor, hormon testlerı de oldugu ıcın hepsı en gec 1 haftada sonuclanıyor.
Dilerseniz gittiğiniz hastanenın ınternet sıtesındne goruntuleme sansınız da oluyor..
Daha önce dusuk, gebelik kaybı vs yasayanlar eger kan pıhtılasması ve genetik testı yaptırmak ısterlerse, yine üniv hastaneleri;
araştırma hastaneleri ( anadlu yakasındakı kartal eğıtım arastırma gıbı) ucretsız yapıyor.
Bunların bır kısmı 1 hafta sonra bır kısmı yaklasık 1 ay sonra cıkıyor.
Bunlar özelde ben fıyat aldıgımda 3.000 TL nın uzerındeydı.
Ve araştırma hastanesınde ucretsız yaptırabıldım.
Bilginiz olsun....
Kan testlerınde HGB (hemoglobin) sevıyelerınız cok onemlı, doktorlar dırekt oraya bakıyor.
12 ve uzerı olursa oldukca ıyu, dusukse kansızlık var, demek, takvıye almalısınız..
Onun dısında tsh cok onemlı, normal aralıkta mı degıl mı; ona gore gerekırse ılac tavsıyesı yapılıyor..
Idrar testınde de bakterı vb bulunursa tedavısı onemlı oluyor..
Bilgilerinize..
maşAllah canım..Allah bize de nasip etsin inş.. ben de bugün gideceğim bakalım bizim mercimek ne durumda:) daha keseyi bile görmedim,inş her şey yolundadır..
yaşınız kaç ?
Önce sağlık tabiki,benim içinde yavrum içinde hatta eşim içinde ama
erkek kıyafetleri çok hoşuma gider benimde :)
İçimde kalmasın yazayım dedim :)
Bu arada dün gece eşim uyumadan önce 1. canım tuzlanmış salatalık çekti dedi.. Gittim getirdim.
2.ayyy canım turşu istedi dedi :)
oldu o zaman git al dedim :)
hangimi hamileyiz acaba?:)))
kızlar 10 da doktorumuzdaydık.10:10 da ultrasona girdik.babamız da yanımızdaydı ve ilk kez görecekti.bu arada ben doktora gidene kadar çok gerildim ya atmıyorsa diye korktum.hemencik gözüküverdi.doktorumuz bu sefer keseyi ölçmedi artık keseyi değil bebeği izliycez dedi.çünkü bebişim gözüküyo artık maaşallah.kese zaten kocamandı.kalbi o kadar hızlı atıyo ki anlatamam ışık titremesi gibi.onun kalp atışını gördüğüm an benim kalbim duracaktı nerdeysebi de meleğim hareket etmeye çoktan başlamış hiç durmuyo kıpır kıpır olimpik havuzda yüzüyo sanki doktorum bulantı için bi ilaç verdi daha almadım ama adını bilmiyorum.bide çorba ve sulu yemek şu aralar tüketmemeye çalış bulantını artırır, gece yatarken başucuna kraker bir dilim ekmek koy yataktan kalkmadan önce onları ye öyle kalk dedi.AY ÇOK MUTLUYUM YA MELEĞİMİ GÖRDÜM HEP BENİMLE KAL BEBEĞİM
ayy ne kaa güsel şeyler yazmışsın maşşallahh bebişineallah nazardan korusun inşallah darısıs başımıza inşallah..
MaşaAllah SubhanAllah BarekAllah... Darısı bizim başımıza inş.
MaşaAllah SubhanAllah BarekAllah... Darısı bizim başımıza inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?