2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Kızlar,

Şu test mevzuunda eger ssk nız varsa bence mutlaka devlete gidin.
Tüm testleri ücretsiz yaptırabiliyorsunuz..
Gebeler için ilk basta Hemogram (tam kan sayımı), eliza (aids), tsh, hepatit, açlık kanşekeri vb kan tetslerini yapıyorlar;
bir de tam idrar tahlili istiyorlar..
Daha sonra rubella, kızamıkçık vb hastalıklalar karşı daha önce aşı olunup olunmadıgına, yani bu hastalıklarla ilgili vücutta antikor
bulunup bulunmadıklarna baktıkları ayrı bır test gurbu daha var.
Bunları kadın dogumcu dırekt yazıyor; aynı gun kan alınıp işlemleri yapılıyor, hormon testlerı de oldugu ıcın hepsı en gec 1 haftada sonuclanıyor.
Dilerseniz gittiğiniz hastanenın ınternet sıtesındne goruntuleme sansınız da oluyor..

Daha önce dusuk, gebelik kaybı vs yasayanlar eger kan pıhtılasması ve genetik testı yaptırmak ısterlerse, yine üniv hastaneleri;
araştırma hastaneleri ( anadlu yakasındakı kartal eğıtım arastırma gıbı) ucretsız yapıyor.
Bunların bır kısmı 1 hafta sonra bır kısmı yaklasık 1 ay sonra cıkıyor.
Bunlar özelde ben fıyat aldıgımda 3.000 TL nın uzerındeydı.
Ve araştırma hastanesınde ucretsız yaptırabıldım.

Bilginiz olsun....

Kan testlerınde HGB (hemoglobin) sevıyelerınız cok onemlı, doktorlar dırekt oraya bakıyor.
12 ve uzerı olursa oldukca ıyu, dusukse kansızlık var, demek, takvıye almalısınız..
Onun dısında tsh cok onemlı, normal aralıkta mı degıl mı; ona gore gerekırse ılac tavsıyesı yapılıyor..
Idrar testınde de bakterı vb bulunursa tedavısı onemlı oluyor..

Bilgilerinize..

Gözün aydın, bebeği görmek için erken daha gerçi kişiye göre değişiyor ben geçen cuma gördüm kesenin içinde ufacık nokta endişe etme çok yakında göreceksin bebeğini, demek ki bir sorun yok her şey yolunda, aspirini kanı sulandırsın diye veriyorlar belki önlem olarak vermiştir doktorun sen tahlillerini yaptırmış mıydın?

kızlar 10 da doktorumuzdaydık.10:10 da ultrasona girdik.babamız da yanımızdaydı ve ilk kez görecekti.bu arada ben doktora gidene kadar çok gerildim ya atmıyorsa diye korktum.hemencik gözüküverdi.doktorumuz bu sefer keseyi ölçmedi artık keseyi değil bebeği izliycez dedi.çünkü bebişim gözüküyo artık maaşallah.kese zaten kocamandı.kalbi o kadar hızlı atıyo ki anlatamam ışık titremesi gibi.onun kalp atışını gördüğüm an benim kalbim duracaktı nerdeyse bi de meleğim hareket etmeye çoktan başlamış hiç durmuyo kıpır kıpır olimpik havuzda yüzüyo sanki doktorum bulantı için bi ilaç verdi daha almadım ama adını bilmiyorum.bide çorba ve sulu yemek şu aralar tüketmemeye çalış bulantını artırır, gece yatarken başucuna kraker bir dilim ekmek koy yataktan kalkmadan önce onları ye öyle kalk dedi.AY ÇOK MUTLUYUM YA MELEĞİMİ GÖRDÜM HEP BENİMLE KAL BEBEĞİM

Allah sağlık sıhhat versin inş sana da bebeğine de..

Gördüm canım..Kalp atışı için gidicem..İnş.sağlıklıdır bebeğim normaldir herşeyi..Çünkü herşeyden tiksiniyorum..Yemek yiyemiyorum..

Benim de iştahım yok, kokulardan özellikle tiksiniyorum. Ama aksine kilo aldım yemeğimi erken saatte yiyorum yiyebilirsem tabii, bol meyve yiyorum, kahvaltım felan düzenlidir. Hamileliğimin başlangıcından itibaren yaklaşık 2 kilo aldım. Fakat sadece karnımdan sürekli karnım çıkıyor ve inmiyor 4-5 aylık hamile gibi dolaşıyorum, sinirim bozuluyor.

maşAllah canım..Allah bize de nasip etsin inş.. ben de bugün gideceğim bakalım bizim mercimek ne durumda:) daha keseyi bile görmedim,inş her şey yolundadır..

mintral kapak prolapsusu mu var. bende mvp var. kardiyologlar önemli değil rahat rahat evlenirsin doğum yaparsın diordu. minrat yetersizlikte başlamıştı bende biraz ama son ekom iyi çıktı. hatta kadındoğumcu rahatsızlığın var mı dediğinde bunu öylesine söledim. bu var ama önemli değilmiş dedim. ama doktorum önemsedi. ekonu getir görelim dedi. hamilelikte işler değişebilir dedi bana. bende de çok çarpıntı ooluyordu eskiden. ağrı oluyordu. uzun zamandır iyiyim. o beloc u bi kere bana vermişlerdi galiba ama ben kullanmadım. yada devam ederse sıkıntıların veririz mi demişlerdi öle bişi.

ASLAN

İkizler bir çocuk, Aslan bir anneye sahipse, farklı hayat görüşleri olsa da birbiriyle çok iyi anlaşan bir anne-çocuk ilişkisi söz konusudur. Oyuncu ve enerjik bir yapıdan bahsedebiliriz. İyimser bir dinamizm hâkimdir ilişkiye.

Aslan birçok şeyi derhal deneyimlemek ve sonucunu almak istese de, İkizler'in bunları kabul etmesi için önce incelemesi, tartması gerekmektedir. Yine de beraber birçok yeni şey keşfedebilir ve ikisinin de çok yüksek enerjisi vardır. Bununla birlikte İkizler'in özgür ruhu, Aslan'ın itaat istemiyle çelişebilir.

benim veletle aramdaki ilişki de böle mi olcak şimdi :) ikizleri de çok tanımıyordum ii oldu bu :)

ayy ne kaa güsel şeyler yazmışsın maşşallahh bebişine allah nazardan korusun inşallah darısıs başımıza inşallah..

ben düşük yaşamadım ama 18 ay sonra hamile kaldım. ya bişi olursa diye korkuyorum. bu pıhtılaşmanın çözümüde kolaymış sanırım. önlem olarak bu testi istesem yapmazlar mı

diğer topic yöneticisinden uyarı aldım sanırım..o topic taşınacakmış, gebelik altında ben de hamileyim bölümüne,birleşmeyecek demiş.. git gel yapmak zor olur sen diğer topice yaz demiş bana..üzüldüm yaa, niye olaya daha mantıklı bir şekilde bakmıyor ki..

maşAllah canım..Allah bize de nasip etsin inş.. ben de bugün gideceğim bakalım bizim mercimek ne durumda:) daha keseyi bile görmedim,inş her şey yolundadır..

inşallah bitanem ya ne kutsal bşymiş şu annelik doktora her gidişimde hayatım boyunca hiç hissetmediğim duyguları hissettiriyor bana miniğim.eşime duyduğum aşktan öte bi duygu daha olacağını hiç düşünmezdim. öğleden sonra mı gideceksin canım sen?bi kere bu gün kesinlikle keseyi görürsün bence.umarım sağlıklıdır senin mercimekte ama keseyi görünce de bitmiyo ki bekleyiş bu sefer kalp atışını bekliceksin sabırsızlıkla.inşallah hepimiz doktora her gidişimizde onların sağlıklı haberlerini alırız maaşallah kuzucuklarımıza

Benim eşim de fena mide bulantısı tutuyor :) Halsizlik, baş dönmesi, tansiyon. Ben doktora tahlil için gittim oda kan ve idrar tahlili yaptırdı.
Utanmadan belki ben de hamileyimdir hayatım diyor :))

MaşaAllah SubhanAllah BarekAllah... Darısı bizim başımıza inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…