2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım neye göre yazıyolar ilacı? ne ilacı kullanıyosun mesela?

kızlar siz günde ne kadar ne tüketiyosunuz kalsiyum için?

her sabah peynir ve köy yumurtası ( 5dk haşlayıp yiyorum) mutlaka tüketiyorum.. günlük iki bardak süt( günlük sek sütlerden alıyorum bir bardak sabah bir bardak akşam yatarken) ve gün içinde bir kase yoğurt yiyorum

merhaba arkadaşlar bende 24 haftanın içindeyim sağlık ocağı aramadı ilçe değişikliği olmuştu. doktora persembe gittim gec değil iki doz ol dedi , cuma günü ilk dozu oldum. sağlık ocağındaki dr. ,k, dozuda 7 .ay tamamlanana kadar bitirsek yeter dedi erken doğum riskine karşılık. bu arada kullandığınız ilaçları paylaşırmısınız.ven decavit, ferplex fol ve en son calcimax d3 verdi dr. hepinize sağlıklı bebişler dilerim...

canım neye göre yazıyolar ilacı? ne ilacı kullanıyosun mesela?

Kan ilacını her durumda yazıyorlar önlem olarak;
ben küçük şişelerde solüsyon olarak satılanlardan kullanıyorum, ferplex fol adı.
Bu ilacın tadını çok seviyorum ben.
Genellikle yatarken içiyorum; yemeğin üzerinden iki saat geçmiş oluyor.
Bu ilacı aç içmek ve 2 saat kalsiyum içeren besinler tüketmemek gerek,
o sebeple sabah almıyorum cunku sabah alınca kahvaltı saatım sarkıyor..
Sağlık ocağından bittikçe yazdırıyorum.
Kan tahlilindeki HGB değerin önemli, eğer bu değerin çok düşükse günde 2 tane de alabilirsin.

Bunun dısında vitamin olarak elevit alıyorum. Hem 40 mg demir hem de 125 mg kalsiyum da içeriyor.
Onun dışında gebelikte gerekli olabilecek vitaminler ve minerallerden dengeli bir bileşimi var.
Bittikçe sağlık ocağından yazdırıyorum. Bunu çoğu devlet hastanesi yazmaya mırın kırın ediyor.
Ama cok gerekli, bakırdan tutun tüm temel vitaminlere dek herşey var içinde.
Bazı günler insan dısarıda oluyor sağlıklı beslenemıyor vs..
O sebeple düzenli olarak almaya çalışıyorum.
Yalnız bu ilaçtaki demirden de faydalanmak için, kalsiyum içeren bir öğünden sonra almamanız gerekiyor.

Bunların dışında eğer kalsiyum eksiğin varsa kalsiyum ve muhtemel kramplar için magnezyum içeren bir ilaç alabilirsin.
Ancak kalsiyum içeren ilaçlarda D vitamini de olmalı ki etken madde açığa çıksın.
Ben bu amaçla Osteocare aldım. O gün yeterince kalsiyum içeren besin almadıysam bir tane içiyorum.
Bu ilacı devlet karşılamıyor. 30 luk kutularda satılıyor. 16-18 TL arası bir fiyatı vardı.

Bir de omega 3 meselesi var; esasen ceviz, balık, semizotu, kurufasülye vs yiyorsan omega 3 almış oluyorsun.
Ama bu yıyeceklerden alamıyorsan ya da almadıgın gunle roluyorsa dıye omega3 takvıyesı onemlı.
Devlet marincap ı karşılıyor sadece. Bunu yazdırabılırsın. Ben solgar ın kini aldım, epa degerı vs acısından en ıyısı dıye.
Bu gıdalardan tuketemedıgım zamanlarda kullanıyorum. Her gun degıl.

Yani kan ılacı ve elevıtı her gun; osteocare ve omega3'ü ise gerektiğinde kullanıyorum.

Bu arada süt ozellıkle hazmı zor bır gıda, mumkun oldugunca yogurt tuketmeye calısmakta fayda var.
Hem kalsıyum degerı daha ıyı, hem hazmı daha kolay, hem de faydalı bakterılerı de almıs oluyoruz.
Süt özellıkle ogunlerden once ya da sonra tuketılmemelı. Aslında tum ogunler ve ara ogunler ıcın bu kural gecerlı.
Yanı bır sındırım ıslemı bıtmeden sız yenı besın gonderdıgınızde kalbınızı ve sındırım sıstemınızı cok fazla yormus olursunuz ve
besınlerden yeterı kadar faydalanamamıs olursunuz.
Hele bir de et ve et urunlerınden sonra yersenız tamamen bloke olur sındırım sıstemınız.
Etın proteın ve demırınden yeterı kadar faydalanamazsınız.
Ana yemeklı pılavlı bır yemek yıyıp bır saat sonra sut ıcersenız, henuz eskı yedıklerınız hala mıdenızde oldugundan
kendınıze cıddı bır kotuluk yapmıs olursunuz.

Bu konuda su ornegı verırler; yemek pısırıyorsunuz dıyelım; soganı-salcayı kavurdunuz patatesı-havucu ekledınız pıştı.
Sonra yemegı ocaktan almadan cıg etı ekledıgınızı dusunun, etı pısırmek ıcın en az 1 saat daha o yemek pışecek.
Bu durumda ilk attıgınız havuc ve patatesler ne hale gelır bır dusunun. Ne besın degerı kalır ne bırseyı.
Sindirim de buna benzıyor; biri bitmeden digerini göndermemek gerek.

Uzun oldu ama bu konulara cok kafa yordugum ıcın belkı bırılerının ısıne yarar dıye yazmak ıstedım..

Sevgiler.. :))

22. haftasına gelip de tetanos aşısı yaptırmayan var mı?:18:
ilk doz en geç ne zaman yaptırmalıyım
Bende 23. haftamda vurundum
Amanda aman pek bir kibar prenses

Canım sen baya gerilmişsin vede işkillenmişsin ama durum öyle değil yani doktorlar bunu söylemek zorunda
Seni yönlendirmek zorunda.Bence 2. düzey detaylı ultrason yaptırmalısın
İçin rahat etsin en azından.Yoksa illa bişey çıkacağından değil
Bak burdaki çoğu arkadaşımız yaptırdı bende dahil Çok şükür Rabbime bir sorun çıkmadı

Kizlar merhaba

Ben kizimin hareketlerini 4-5 gundur bazen alt kisimda vajinada hissediyorum cok korkuyorum bi problem mi var acbaa:18:

Kizlar merhaba

Ben kizimin hareketlerini 4-5 gundur bazen alt kisimda vajinada hissediyorum cok korkuyorum bi problem mi var acbaa:18:

Canım dur üzülme hemen yani vajina derken??:26: üst kısmını kastediyorsan bebeğin pozisyonuyla alakalı olabilir
eğer ayakları aşağıdaysa bi baskı hissediyorsundur
Benimde bir ara mesanemde baskı hissediyordum doktora gittiğimde ayakları aşağıda seni rahatsız edebilir demişti çünkü

Sankı alt kısma doğru tekme atıyo gıbı hissediyorum cnm önemsememiştm ama bugunyıne oldu korkmaya basladım pazartesı ayrıntılı var o zamn sorucam ama cok tedirginim

Gözün aydın Canım her devlet hastanesi ayrı ama bi arkadaşta gitmiş muayene için
Cinsiyeti ne diye sormuş doktor azarlamış burası cinsiyet öğrenme yeri değil demiş

Son düzenleme:
kuzucum vücut geliştirmeye çalışanlar bile tüketir cicibebeyi
kalsiyum, magnezyum, çinko, protein, vitaminler..
ne ararsan var
evde bulundurmakta fayda var

Yaa ciddimisin bu denli faydalı olduğunu bilmiyordum
peki bir şey soracağım vaktin varsa eğer cevaplandırırsan sevinirim
Ben hayatımda hiç yumurta yemedim şuanda hiç yiyemem zaten
Bu yumurtanın yerine ne tüketebilirim bir fikrin varmı?

Sankı alt kısma doğru tekme atıyo gıbı hissediyorum cnm önemsememiştm ama bugunyıne oldu korkmaya basladım pazartesı ayrıntılı var o zamn sorucam ama cok tedirginim

Korkma canım ya valla.Zaten ayrıntılıda illiğine çilliğine her şeye bakılıyor için rahatlayacak bak gör

İnşallah cnmm yaa cok sağol

Bu arada yumurtayı hiç birşekilde yiyemiyor musun patatesli , menemen ,omlet tarzı falan???

Yok şimdiye kadar hiç yemedim tadı nasıl onu bile bilmiyorum
Hadi ben neysede gebelikte içime sinmiyor işte onun yerine ne tüketebilirim acep senin bir fikrin varmı bu konuda:26:

Aslında yumurtaya eşdeğer bır besin yok bnm bildiğim ama denemeye calış ben hamilelikten önce yumurta olan masaya oturamazdım bile ama şimdi her şekilde tüketebiliyorum özellikle patateskavurmmasının üzerine kırıp karıstırınca cok lezzetli baharat da ekleyince koku falan kalmıyo dene bence

Yok şimdiye kadar hiç yemedim tadı nasıl onu bile bilmiyorum
Hadi ben neysede gebelikte içime sinmiyor işte onun yerine ne tüketebilirim acep senin bir fikrin varmı bu konuda:26:

Kahvaltıda deneyeceğim ama yiyemem galiba
Patates kavurması nasıl oluyorki:26:

Hfif bir zeytin yagında önce soğanları kavur daha sonra küp küp küçük küçük patatesleri doğra ve soğanların içine at iyiyce patatesleride kavur daha sonra tuz,karabiber ve pul biber ekle yumurtalarıda ayrı bir kapta cırpıp patatesleridn üzerine dök ve pişene kadar beyazlarınında iice pişmes için karıştır sonra da afiyetle ye bebişine yarasınn cnmm
Kahvaltıda deneyeceğim ama yiyemem galiba
Patates kavurması nasıl oluyorki:26:

Son düzenleme:

Teşekkür ederim canım sağol tarif için eşimin evde olduğu bir gün deneyeceğim inşallah
En azından ben yiyemezsem ziyan olmasın o yer

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…