bazı devlet hastaneleri vermıyorlar dogru
mesela marmara egıtım arastırma vermıyor ultrasın kagıdı
kıloyu vs de sorman lazım soylemesı ıcın
boy soruyorsun boyu goremıyoruz bu haftalarda dıyorlar
ben oraya gıttıgımde kıloyı soruyorum
boyu de ekrandan fl degerıne bakıyorum
onu 7 ıle carparsan boyunu ogrenmıs oluyorsun zaten
ama mesela KArtal Devlet te ıkısını de soyluyorlar gıttıgınde
bebek durusları gun ıcınde bıle degısır
bazen makat gelısı dır
bazen dogum pozısyonundadır
bazen de yan yatar
su an ıcın bunların onemı yok
arkadasların yazdıgı gıbı anlık degısebılen haller bunlar
cunku su an yerlerı hala bol
devlethastaneleri ılac destegı pek onermıyor, besınlerden alın dıyor ama
yıne de bence destek almak gerek
cunku kan tahlılı o an ıyıdır ama 1 hafta sonra dusebılır
ya da sen o ara her yedıgıne dıkkat etmeyebılırsın
ben o sebeple sağlık ocagından yazdırıyorum gerektıgınde
benım de kan degerlerım normal ama
desteklemekte fayda var
bu degerlere ayda 1 baktırıyoruz en fazla
o bır ayda belkı 10. gun dusmustur degerın
ne gerek var, bebegın gelısımı ıcın onemlı zamanlardayız
ıhmale gelmez
kızlar siz günde ne kadar ne tüketiyosunuz kalsiyum için?
rezene bende yaptırmadım doktoruma dün sordum herkes bu haftalarda çoktan yaptırdı diye bana dediki o yaptıranlar iki defa ama 6 ayında yaptırırsan tk aşı olucaksın dedi yani sağlık ocağının beni 6. ayda çağırmasının sebebi buymuş sanırım tek aşı olucakmışım yani 1 ay sonra felan yaptırıcam bende
canım neye göre yazıyolar ilacı? ne ilacı kullanıyosun mesela?
Bende 23. haftamda vurundum22. haftasına gelip de tetanos aşısı yaptırmayan var mı?:18:
ilk doz en geç ne zaman yaptırmalıyım
Amanda aman pek bir kibar prenseskızlar dün hem bebikimi hemde hastanede yatan babamı görmeye gittim.benim için güzel bir gündü:) babam iyi çok şükür,dahada iyi olucak inşallah
bebişime gelince,ilk defa ablamla gittik.babası gelemedibiraz üzülmüştüm yalnız giderken ama teyzesi de görmüş oldu yiğenini.saolsun teyzemiz hatırına bi kaç poz verdi minnakım aslında doktorum ağız ve çenesine bakmak için çağırmıştı beni,çünkü ayrıntılı bakan doktorum orayı net görememişti.ama benim yaramaz kızım koluyla yüzünü sürekli kapattığı için yine doğru dürüst bakamadık doktorumuz gördüğüm kadarıyla bişey yok dedi doktorum Allah korusun bişey olsada gebeliği sonlandırmana izin vermem dedi.bende öyle bişey düşünmüyorum zaten dedim.Allahım evlatlarımızı korusun.bebişlerimizi bize bağışlasın kendisinin dün 5 tane sezeryanı ve hala bekleyen bir normal doğumu vardı.çok yoğundu.doktorum normal doğuramaz o bayan dedi Alttan muayene ederken bile 3 kişi elinden tutuyormuş ben çıkarken o bayanın eşi ve annesi konuşmaya gelmişti doktorla,akibeti ne oldu bilmiyorum yani bebişim iyi 28 cm,583 gr olmuş bende kilo almışım haliyle moralim çok bozuldu zaten tontişim haftaya şeker yüklememi yapıcaz,aç gelmen gerek dedi.75 gr olandan yapılıcak.benim zaten insülin direncim olduğundan sonuçların peki iyi çıkacağını sanmıyorrum neyazıkki o hafta tetenozumuda olucam inşallah.yani 25.haftamda.kızlar bide ben son dakka kaşındım ve iç çamaşırımda ıslaklık oluyor dedim acaba suyum mu geliyor diye düşündüm doktorda sanmıyorum,acaba idrar kaçırıyor olmayasın dedi :) ama istersen bir bakalım dedi.beni çatala aldı ve alttan bildiğimiz kulak çubugunun 2-3 katı uzunlukta bir çubukla 1 dk bekledim.sonra onu bir sıvıya batırıp 10 dk bekledik.çok şükür bişey çıkmadı ama bu merakımın kasada bana fena bişekilde geri döneceğinin bilmiyordum muayene parası kadar test parası ödedim ben muayeneyle anlaşılcağını düşünmüştüm oysaki hiç bir sigorta şirketide karşılamıyomuş,ben acı bir tecrübeyle yaşadım,bilmeyen arkadaşlara burdan duyurulur
buda minişimin resmi teyzeleriEki Görüntüle 628306
cevaplariniz icin saolun kizlar o kadar tedirgindimki doktora gittigimde neden sormadim anlamadim resmen tutuldum acaba suphelendiginz icin mi yonlerdiriyosunuz diye
diger taraftanda ayrintili ultrason donemindeyiz zaten renklide baktir diye soylicek diye bekliyodum hatta arastiriyodumda nerde yaptirabilirim die ama doktor uzun sessiz inceledikten sonra kalpten bahsedip renklide yaptir demesi rahatsiz etti insallah ben abartiyorumdur
Kizlar merhaba
Ben kizimin hareketlerini 4-5 gundur bazen alt kisimda vajinada hissediyorum cok korkuyorum bi problem mi var acbaa:18:
Canım dur üzülme hemen yani vajina derken??:26: üst kısmını kastediyorsan bebeğin pozisyonuyla alakalı olabilir
eğer ayakları aşağıdaysa bi baskı hissediyorsundur
Benimde bir ara mesanemde baskı hissediyordum doktora gittiğimde ayakları aşağıda seni rahatsız edebilir demişti çünkü
Canım cicibebe istedi
kızlar ayrıntılımız gayet iyi çıktı, kan değerlerim de iyi çıkıyor ısrarla, aslında ben ekstra demir, kan, magnezyum filan istiyorum ama dr. gayet iyi şuanlık ihtiyacın yok dedi, bebeğin de herşeyi normal dedi ama devlete gidiyorz biz, ondan sanırım hiç foto vermedi, devlete gidenlerden foto alan var mı? acaba ısrarla istesemiydimbide kilosunu filan sölemiyor hiç, aslında benm de sormak aklıma gelmedi heyecandan bişey var mı acaba diye düşünmekten, devlete gidenler de ben gibi mi düşünüyolar? sorsaydım verrlermiydi acaba şuan çok pişmanım, ama herşeyimiz normal çıktığı için çok mutluyuz tabi ki bunlar ikinci planda olan şeyler :)
ha bide bi ayrıntı bebek şuan ters, makat dedi var mı öle olan?
kuzucum vücut geliştirmeye çalışanlar bile tüketir cicibebeyi
kalsiyum, magnezyum, çinko, protein, vitaminler..
ne ararsan var
evde bulundurmakta fayda var
Sankı alt kısma doğru tekme atıyo gıbı hissediyorum cnm önemsememiştm ama bugunyıne oldu korkmaya basladım pazartesı ayrıntılı var o zamn sorucam ama cok tedirginim
Korkma canım ya valla.Zaten ayrıntılıda illiğine çilliğine her şeye bakılıyor için rahatlayacak bak gör
İnşallah cnmm yaa cok sağol
Bu arada yumurtayı hiç birşekilde yiyemiyor musun patatesli , menemen ,omlet tarzı falan???
Yok şimdiye kadar hiç yemedim tadı nasıl onu bile bilmiyorum
Hadi ben neysede gebelikte içime sinmiyor işte onun yerine ne tüketebilirim acep senin bir fikrin varmı bu konuda:26:
Aslında yumurtaya eşdeğer bır besin yok bnm bildiğim ama denemeye calış ben hamilelikten önce yumurta olan masaya oturamazdım bile ama şimdi her şekilde tüketebiliyorum özellikle patateskavurmmasının üzerine kırıp karıstırınca cok lezzetli baharat da ekleyince koku falan kalmıyo dene bence
Kahvaltıda deneyeceğim ama yiyemem galiba
Patates kavurması nasıl oluyorki:26:
Hfif bir zeytin yagında önce soğanları kavur daha sonra küp küp küçük küçük patatesleri doğra ve soğanların içine at iyiyce patatesleride kavur daha sonra tuz,karabiber ve pul biber ekle yumurtalarıda ayrı bir kapta cırpıp patatesleridn üzerine dök ve pişene kadar beyazlarınında iice pişmes için karıştır sonra da afiyetle ye bebişine yarasınn cnmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?