Bence de çok aşırı bir kilo alımın yokk
Akşam çay içme çocuklarla birlikte doğru yatağaa
14 kılo dıorm
normal mı o kadar almam
daha doguma 4 ay var
6 lıloyla kurtarsam barı o 4 ayıda
sen kac kılo aldın
ben sızlere gore cok aldım ya
ınsallah bakalım bu gunden ıtıbaren dıkkat edım
de
80 kıloyla bıtıreyım su dogum ısını
Hully; sana seker yuklemesi yapildi mi hic? Sekerle ilgili problemlerde uyku basmasi oluyor. Seker yuklemesinde bayilma vs de bunun uc noktasi. Kilo artisinin da fazla oldugundan sikayet ediyorsun cok birsey yememen ragmen, sekerin yukseliyor olabiliyor canim.calısıorm bende
ama 9 da yatmam mumkun olmuo eve gıt yemek hazırla ye yıka topla bı cay demle derken hoooooopp saat kac olmus
ama bu aksam gıdınce erkenden yatıcam ya
Siradan gittigim icin simdi gordum mesajini kuzukulagim. Sen zaten demissin Hully'ye insulin direnci olabilir diye.Hully cim senin durumununla ilgili olarak,
öncelikle akşam yemeğinde karbonhidrat tüketmemeye çalış. özellikle, patates beyaz ekmek gibi
sebze ile beslen ve mümkün oldugunca erken yemeye çalış akşam yemeğini
sürekli uyku halinde olman aldıgın karbonhidratla ilgili olabilir. mümkün oldugunca karbonhidratlı yiyecekleri sabah tüketmeye çalış. bu senin hızlı kilo alışını da frenleyebilir
hızlı kilo aldın sürekli uyku halindesin sende insülin direnci mi var diye düşündürdü beni
doktorunla mutlaka paylaş bu uyku halini, sana birkaç öneride bulunacaktır
çünkü 12 geç bir saat değil eğer sabah 7 den önce kalkmıyorsan. bu kadar uykulu olman da normal değil gibi, yediklerini düzenlersen bu seni biraz rahatlatır diye düşünüyorum
ben saat 8.30 da surune surune uyanıorm
ama kuzukulagın dedeıgı gıbı kılo alısımda hızla devam edıo
72 kılo falan oldum 58 dım dusunun
bıde sabahları evde kahvaltı yapamıorm
e halıyle sabahları poğaca falan yıorm genelde
cok yıorm cok
ama cokda halsız ve unutkanım
dr la paylastım normal dıo
kılo alımım ıcın bıle normal dedı dusunebılıomusunz
kımılerı 30 kılo alırmıs kımılerı 7 kılo
ya ısı bırakasım var artık
sadece su dogum parasını alayım dıe gelıorm
burda sızı okuorm ama ınanın cevap yazmaya halım kalmıo
Hully cim, yarından tezi yok uygulamaya geç lütfen söylediklerimizi.14 kılo sımdıye kadar aldıgım
kızlar bende 59 kilo ile hamile kaldım şu an 64 kiloyum ve çoookk fazla yiyorum,bendede 3-4 gündür aşırı uyku başladı sürekli halsizim ve uyumak istiyorum,bu şeker yüklemesi hangi haftada yapılıyor kafama takıldı acaba şekerdenmi diye merak ettim tatlıyıda çok yiyorum
kızlar bende 59 kilo ile hamile kaldım şu an 64 kiloyum ve çoookk fazla yiyorum,bendede 3-4 gündür aşırı uyku başladı sürekli halsizim ve uyumak istiyorum,bu şeker yüklemesi hangi haftada yapılıyor kafama takıldı acaba şekerdenmi diye merak ettim tatlıyıda çok yiyorum
cnm sadece çok fazla tatlı tüketmek şekere sebebiyet vermez. ayrıca her halsizlik ve yorgunlukta şeker oldugunu göstermez.
halsizlik ve yorgunluk sadece şekerin belirtilerinden 1 tanesi. kilosu fazla olanlar,hızlı yemek yiyip çabuk acıkanlar, tansiyonu sürekli yüksek çıkanlar, kandaki yağ miktarı fazla olanlar, hareketsiz bir hayatı olanlar da bu risk grubundalar.
onun için her enerjisizlikte endişelenmeyin olur musadece hamilelikte degili hayatınızın en noktasında az ve sık yemeye çalışın lütfen. çünkü beslenme düzeni gercekten vücudun tüm sistemini etkliyor.
cnm kuzukulagı na söylediklerinde katılıyorum..
senin uyku halin büyük ihtimalle yediklerinle alakalı. karbonhidrat hamilelikte büyük oranda alınmalı çünkü enerji veren bizi zinde tutan asıl karbonhidratlar.. hamile bir bayanın %60 karbonhidrat tüketmesi lazım. fakat karbonhidratı nasıl tükettigin önemli, beyaz ekmek poğaça gibi şeyler yersen olmaz.. artı çayı şekerli içiyorsan bu da yanlış. şekeri mümkün oldugunca meyvelerden almaya çalış. karbonhidratıda tam tahıllı buğday ekmegiyle karşıla. göreceksin ki hem enerjin yerinde olacak hemde kendini çok zinde hissedip kilo alışını düzenleyeceksinbende çalışıyorum fakat sabah evden çıkmadan bugday ekmegin arasına peynir domates koyup çantama atıyorum. hatta haftanın 3 günü uyanır uyanmaz mutfaga koşup hemen yumurta koyuyorum ocaga, ben hazırlanana kadar haşlanmış oluyor. onuda çantama atıyorum. bende hiç halsizlik uykusuzluk gibi şeyler yok, tam tersi enerjim çok yerinde.. sende bir dene bakalımm
bende bu ara çok yorgun ve uykusuzum. bi kaç gecedir 12 - 1 de falan yatıorum ama ondan sanırım. benim en geç 10 da yatmam lazım.
ben bu ara ekmeği azaltıorum. bende baya kilo aldım. en son 71 dim. birde yumurtayı hergün yemeğe çalışıyorum. bugday ekmeği aklımda. ondan alcam bende. tam bugday ekmeği deyip de mi alcaz?
evet canım fırınlarda çok kolay bulunuyor,, tam tahıllı bugday ekmegi derseniz verirler. ayrıca beyaz ekmegi 1 taneye yakın yediginiz zaman çok kısa bir süre sonra hemen aclık hissetmeye başlıyorsun, ama bugday ekmeginden 1 dilim yedigin zaman hem geç acıkıyosun hemde sindirimi kolay oldugu için kilo almıyorsun. hemde gerekli besinleride vücuduna almış bulunuyorsun.. her yönden çok sağlıklı alışkanlık haline getirmenizi öneriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?