( benim annemde benden 15 saat uzakta bir şehirde çook özlüyorum ailemi,özellikle bebeğim olduğunu öğrendiğim günden beri nerdeyse hergün ağlıyorum,kimseye bellide etmek istemiyorum ama bebişimide üzüyorum diye çok korkuyorum
herkes resim paylaşmış çok güzel
hully ben seni çok kilolu zannediyordum kızım sen gayet normalsin
hadi artık buluşup yemek yiyelim
ben 7 yıldır annemden uzaktayım.ilk yıllar daha çok koyuyordu.şimdide ne zaman sıkıntıya düşsem annemin yokluğu bir kat daha koyuyor.özellikle hamilelik gibi özel bir durumda yanımda olmaması çok kötü.annem 2 ay önce geldi 1 hafta kaldı gittide.babam daha kızını hamile halini göremedi bile.neyse ben hep çoluk çocuğa kavuşunca anne özleminin biraz olsun dineceğine inananlardanım.inşallah seninde öyle olur.
benim tansiyonum 9-5 gibi falan baya düşük çıkıyor.sürekli bir baş dönmesi halsizlik çarpıntı.bugün kan aldırdım.bütün değerlerime bakılacak.belki kansızlık falan vardır ditye düşünüyorum.sanırım yanlış hatırlamıyorsam senin yüksek tansiyondu.nasıl teşhis kondu sana?ayrıntılıda görünüyormuş sanırım kan akışına bakarak risk olup olmadığını söylüyorlarmış.
ayyyyyy benım annem yakınımda olmasına ragmen ben yıne ozluorm
baska kım karsılıksız ve kosulsuz sevokı bızı
anne demeyın bana ya valla bu konuda cok hassasım aglıorm cok
canım anam benım
benim tansiyonum 9-5 gibi falan baya düşük çıkıyor.sürekli bir baş dönmesi halsizlik çarpıntı.bugün kan aldırdım.bütün değerlerime bakılacak.belki kansızlık falan vardır ditye düşünüyorum.sanırım yanlış hatırlamıyorsam senin yüksek tansiyondu.nasıl teşhis kondu sana?ayrıntılıda görünüyormuş sanırım kan akışına bakarak risk olup olmadığını söylüyorlarmış.
Evet canım benm yüksek tansiyon normal halimde 15-9 falan çıkmıştı
bikaç kerede bayıldım ozaman kaçtı bilmiyorum
sonra hergün 3 kere kontrol yapıldı
14/8 9/5 yani inip çıkıyordu
doktorumda tansiyon ilacına başlattı
ayrıntılıda ise arterde minik çentik görünüyor izlenmeli yazıyordu raporda doktuma sordum
problem olmadığını sadece günde 1 tane coraspin içmemi söyledi
böyle işte ama emin ol yüksek tansiyon daha zararlı hem anneye hem bebeğe
hamilelikte düşmesi normalmiş
yinede kontrol altında ol
kız bana yemek deme delırıorm cok sevıorm yemeyı
ya sız bana neden normal dıosunz anlamırom kı
bıldıgınız sısman oldum
moral vermek ıcın mı yapıosnz anlamadım
ama cokda sevındım benı o kadarda sısman bulmadıgınıza
ödem o ödem dıelım su tutmus vucut dıleım
kızlar bebeğime netten bişeyler alıyorum ama şimdi bilemedim haziranda doğacak minik bebek kısa kollu zıbınla evde durabilir mi yoksa hep uzun kollu bacakları ayakları patikli mi giyinmesi gerekir.
Maşallah hanımlar. Herkeslerin göbişleri pek güzel.Şu ana kadar eklenen fotolardan hiç şişko görmedim ben kimse kendine haksızlık etmesin.
Mayıs anneleri bu fotolar için ayrı başlık açmışlar. Derli toplu şekilde duruyor ne güzel.Bizde mi öyle yapsak ki? Fikrinizi alayım? Açayım mı başlık yoksa burdan devam mı edelim.
arkadaslar gunaydın hayırlı cumalarınız olsun.rabbım bebeklerımıze saglık sıhatlı haftalar omurler nasıp etsın ınsallh.bende nıhayet bır ay sonra kızımı gorebıldım.kızım 34 cm 918 gr olmus.agzını acmıs benı gorunce sasırdı heralde aaa anneee der gıbıydı saskın kızım benım.ayrıca seker yuklememı yaptırdım 2 haftadır esımle tatlıya sarmıstık buna ragmen sukur yuksek cıkmadı.zaten bır ayda bır kılo almısım buna sevındım dogrusu umarım boyle gıder ve ben 10 kılo almıs olarak doguma gırerım zaten kılolu hamıle kaldım yanı bana gore kılolu yoksa 52 lerdeydım evlenmeden once ve sıgarayı bırakmadan once boyumda 1,70 olunca zayıf gorunuyordum annemın tabırınce ınsana benzedımkan uyusmazlıgı testımı yaptırdım ve negatıf cıktı.doktor ıgneye gerek gormedı bebek dogunca kan grubuna bakarız senın kan grubundan sa yanı negatıf cıkarsa yıne ıgneye gerek yok pozıtıfse dogumdan 72 saat suresı ıcınde ıgneyı olman gerek dedı.ben gıbı kan uyusmazlıgı olan arkadaslar ıcın ayrıntılı yazdım.bana ılk kez bır ay sonra gel dedı bende sanırım sorun yok dıye dusundum bıraz rahatım.tetonoz asısını soran arkadasım bende olmadım asımı olmayacagım da.cok ta gereklı gormuyorum.yanı saglık ocagı prım alacak dıye onun acısıyla ugrasamam dogrusu zaten herseyden korkuyorum bıde onun telasını yasamak ıstemıyorum.eksıklerımı hemen hemen tamamlıyorum ama atesolcer ve bebek bezı konusunda kararsızım.15 gun sonra ne olur ne olmas hastane cantamı hazırlayacagım ben hazır dursun ne olurkı.yalnız kac tane bebek bezı koymak yeterlı gelır o konuda kararsızım koca bır paket goturmek tuhaf olur zaten sabah gırıp ertesı gun oglen taburcu olunuyor sorun yoksa.kendınıze ıyı bakın bebeıslerede.
ayyyyyyyyyy cok guldum valla
bu kayınvalıde olayları pek bı komık aslında
hava alsınmıs
yapcak bısılerı yok ıste oyalanıolar ole senle benle
normal bence bebişin var senin
ben kilo aldın diyene ben hamileyim hatırlatıyım diyorum ki çokta almadım
dur albümüme resim ekliyim bak olcak tabi o kadar dimi ama
Düşük tansiyonlu biri olarak araya girmek istedim.. Benim hamilelikten önce de tansiyonum düşüktü 12-8 olduğunu bilmem azıcık düşse hemen anlardım, kardiyolog bana düşük tansiyonun kalp sağlığı için iyi olduğunu söyledi.. Kalbe yük daha az bindiği için daha sağlıklı oluyormuş..
Hamilelikte tansiyonum en yüksek 10-6 çıkmıştı o da bir sefer.. 9-6, 8-5, 7-5 gibi tansiyonum hatta bazen daha da düşüyor ve kıpırdayamaz hale geliyorum.. Doktorada söyledim ama düşük tansiyon olması iyi biz hamilelikte yüksek tansiyondan korkarız dedi.. Anlık ani düşüşlerse hamileliğin getirisi.. şuurunu kaybetmediğin sürece sorun yok demişti..
O şikayetler bende de var ve bazı kan değerlerim düşük ama hamilelikte olabilecek kadar dedi doktor..
kızlar bebeğime netten bişeyler alıyorum ama şimdi bilemedim haziranda doğacak minik bebek kısa kollu zıbınla evde durabilir mi yoksa hep uzun kollu bacakları ayakları patikli mi giyinmesi gerekir.
ilksev bu yazına çok güldüm. şey gibi olmuş "eh madem kimsenin kilo problemi yokmuş hadi artık buluşup yemek yiyelim" :)
anlaşılan bizim hormonlar tavan yaptı 2 gündür.anne olmak daha şimdiden annemizin değerini anlamamızı sağladı galiba...
ama öyle tatlım 6. aya girdik artık tabiki göbek vb. yerlerimiz çıkıcak
hem biz böylede güzeliz
ama çok sinir bozucu ya.bak seninde bence stresten dolayı düşük tansiyonun.bu kadar strese çok normal.ama dediğin gibi yüksek tansiyondan iyidir.anladığım kadarıyla tansiyon ağrı stres sende benim gibi hamileliği zor yaşayanlardansın.az çok buraya giriyorumki kafamı dağıtayım sürekli vücudumu dinlemeyeyim diye.burası bana iyi geliyor.
tabi tabi yüksek tansiyon daha zararlı ama düşük tansiyonda sürekli gün boyu beni yıldırıyor.sırf bu yüzden gün saymaya başladım biran önce eski halime dönmek için.sen şimdi söyleyince içime kurt düştü bak.benimde bikaç sefer 15 lere çıktı.ama genelde moralim bozuk olduğu zamanlardı.yüzde 90 düşük tansiyonum.yinede ben bu durumu doktoruma bildireyim.yarın başka bir doktorda ayrıntılım var belki ondanda birşeyler öğrenebilirim.sanada çok geçmiş olsun canım.ilaçlarını ihmal etme sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?