2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım hayırlı olsun..inşallah bebişin seninle kalır.Allah yardımcın olsun

ay hangisi iyi acaba ben de hiç yemek istemiyorum. yemek düşününce bile midem bulanıyo. bi de akşamları bulanıyo bu saate kadar iyiyim..kaç aydır zayıflamaya uğraşıom veremedim bu ay 2 kilo verdim :/
ben de aynı haldeyim her yemek midemi bulandırıyor resmen zorlayarak bebek beslensin diye yiyorum azar azar

aynenm cnm ..ben de bilmeden 2 gün önce gördüm..o kadar tatlıydıki Allahım bu benm bebeğimmi dedim..7-8 aylık vardı..dedimki karnı acıkmıştır emzireyim:) aynı gün görümcemde erkek görmüş rüyasında AYNI EŞİME BENZİYOMUŞ..Bakalım hangimizinki çıkacak..Kendi rüyamın çıkmasını isterdim..kız olacagı için değil de rüyamın gercekleşmesi için..

ben de aynı haldeyim her yemek midemi bulandırıyor resmen zorlayarak bebek beslensin diye yiyorum azar azar

valla benim arada midem bulanıo gibi oluyo ama genede yememe engel değil...kızlar ya benim karnım doymuyo ya...sürekli aç bir halim var anlamadım gitti..obez olmuyum hamileyken

Kızlar nette biraz araştırdım ve bulantıya karşı şunları buldum,benimle aynı dertte olanlar varsa paylaşayım dedim;

Geceleri başucunuzda duran komidinin üzerine birkaç bisküvi koyun. Bu bisküvileri sabah saatlerinde yavaş ve sindirerek yemek için kendinize bol vakit ayırın ve ayağa kalmadan önce 20 ila 30 dakika dinlenin.

• Sık ama küçük porsiyonlar yiyin - boş bir mide bulantı hissini artırabilir.

• Ufak tefek yiyecekleri hazır bulundurun ve gün boyunca kalorisi düşük yiyecekleri tüketin (örn.: yağsız peynir ve yoğurt gibi).

• Doktorunuz size günde iki kere 50 mg Vitamin B6 almanızı tavsiye edebilir. Bu, bazı kadınlara yardımcı olmaktadır, ancak söz konusu vitaminleri almadan önce doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederiz.

• Hamilelik süreci içerisinde almanız tavsiye edilen ilave ilaçları aldığınız taktirde, bir kaç günlük ara verin. Durumunuz iyileştiği taktirde ilaçları almadan önce bir kaç gün daha bekleyin.

• Hazımları zor olabileceğinden demir ihtiva eden ilaçlardan (eğer kansızlık şikayetiniz yoksa) sakının veya farklı ilaç çeşitleri bünyenize daha uygun olabileceğinden bunları deneyin.

• Yağlı, aşırı baharatlı, asitli veya yanmış yemekler yemeyin. Genellikle az yağlı yiyecekler tüketmeye gayret gösterin.

• Bol bol sıvı maddeler için, ancak öğünler yerine öğünler arasında mümkün olduğunca sıvı almaya gayret gösterin.

• Mide bulantınızı azaltmak için taze kesilmiş limon dilimlerini koklayın veya buzlu çayınıza veya maden suyunuza limon dilimleri ekleyin.

• Zencefilli gazoz veya zencefil çayı için. Zencefilin mideye iyi geldiği bilinmektedir. (Ama fazla değil çünkü düşüğe de neden olabiliyor, 1 bardağı geçmemek lazım)

• Bol bol dinlenin. Diğer bir anne adayı ile konuşmak, stresinizi hissedebileceğiniz oranda azaltabilir.
Hoşunuza gitmeyen yiyeceklerden uzak durun

Sabah bulantıları için tuzlu çubuk kraker yiyebilirsiniz

stres ve yorgunluk bulantıyı arttırır, dinlenin

dar giysiler giymeyin

Bazen pirinç, yoğurt, patates, çiğ sebze,kepek ekmek daha az bulantı sağlayabilir

Aklınızı olabildiğince bulantıdan uzak tutmaya çalışın

Bir arkadaş çiğ yeşil mercimeğin kıtır kıtır yenmesinin de iyi geldiğini söylemişti daha denemedim

Son düzenleme:
Ben bütün gün 5 aylık hamile gibi dolaşıyorum, akşam yemeğinden sonra sanki birazdan doğuma gidecekmişim gibi karnım şişiyor hareket edemiyorum.
50,5 kilo ile hamile kaldım şimdi 53,5 oldum şişkinlikten mi bilmiyorum çünkü aşırı yediğim bir şey yok iştahımda kapalı.
Kendime iğne batırım bütün havamı gazımı çıkarasım geliyor :S[/QUOTE]

doktoruna kesinlikle söyle canım şişkinliğini.ilerki aylarda da böyle şişecek olursa çok sıkıntı verir.midedeki rahatsızlıktan oluyo işte.benim de oluyodu doktorum pastil verdiğinden beri rahatım.ben en son 4+3 te sağlık ocağında tartılmıştım 53,700 çıkmıştım.bidaha tartılmadım.ama çok merak ediyorum.:44:

Maşallah gerçekten kocaman çıkmış ama çok tatlı ayy biz bu noktaları büyütüp doğurucaz daha mucize gibi :))

tatlı tabi benim kuzum teyzesi çok teşekkür ederiz.evet ya daha büyücekler de doğurcaz.nasıl bi mucizedir yarabbim bir noktadan neler yaratıyosun, şükürler olsun o noktaya sahip olduğuma aramızda iki gün var senin meleğin de aşağı yukarı bu kadardır

vuuuuuu ne kadar da çabuk büyümüşdemekki iç karnın geniş değil ama çokkk yakışmış

evet biraz öyle oldu. çok teşekkür ederim.bu arada kızlar karnı benim gibi hemen pırtlayan ve kaşınmaya başlayan varsa çatlakları önlemek için şimdiden karnına bşyler sürmeye başlasın.

valla benim arada midem bulanıo gibi oluyo ama genede yememe engel değil...kızlar ya benim karnım doymuyo ya...sürekli aç bir halim var anlamadım gitti..obez olmuyum hamileyken

canım bende de aynısı var hiç yaşamadığım bşy yaşıyorum çok ilginç midem bulandığı halde açlığımı hissediyorum.yemekten yeni kalkmış olsam bile karnım hala çok açmış gibi oluyo anlayamadım.allahtan bulantım var da yiyemiyorum çok yoksa 40 kiloyu bulur heralde hamileyken aldığım kilo

nar yiyin kızlar ben 2 gündür aç karnına ve gün içi,nde yıyrum hemen hemen bulantım bıttı bile dıyebılırım

Merhaba kızlar Bayram da yaklaşık 5saatlik yol gideceğim arabayla sizce sıkıntı olurmu?

ben de tek öğün yedim bugün.. daha bişe yemedim. tam olarak midem bulanmıyor ama bir şey de yiyemiyorum..canım hiç bişe yemek istemiyor

canım hayırlı olsuntebrikler
tarihlerimiz aynı umarım bende görürüm cumartesi gidicem bende...
sağol canı inşallah duyarsın rabbim kucağımıza almayı nasip etsinn inşallah...

canım benım ismim nurgu66 yaş 22 yanlış olmuş gerçi artık 23 oldum

kızlar ya bebek kıyafetleri ayakkabısı,mama önlüğü vs...almak istiyom yaaaa...dayanamıyomm..ama erken bekleyeceğim 1 ay daha

Son düzenleme:
ben de tek öğün yedim bugün.. daha bişe yemedim. tam olarak midem bulanmıyor ama bir şey de yiyemiyorum..canım hiç bişe yemek istemiyor

ben cok acıkıyorum ama bulanıcam diye zor yiyorum kac gündür özellikle aksamları bulantım baslıyo sabaha kadar devam ediyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…