değil canım, ben hafta başında yaptırdım dr.a göre 6.haftadayımben yarın yaptırcam ama erken mi acaba.
Herkese Merhaba,
Öncelikle inşallah sağlıllı sıhhatli evlatlarımızı kucağımıza almamız nasip olur.
Birkaç gündür takip ediyorum sizleri ama bebeğimin kalp atışlarını dinlemeden yazıp yazmamakta kararsız kalmıştım ama dayanamadım.Sonradan çok üzülüyorum çünkü.Hamilelik takvimi bile hazırlayamadım daha...
Ben kısaca hikayemi anlatayım sizlere,28 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim.
Daha önce prolaktin yüksekliği ve pko dan dolayı zor hamile kalıyordum.Önce Allah'ın izniyle sonrada ilaç tedavimle birlikte soğan suyu kullanarak pkodan kurtuldum.Prolaktin yüksekliğinden de hayıt suyu içerek kurtuldum çok şükür.
Evlendikten birkaç ay sonra hamile kaldım 1,5 aylıkken düşük oldu.1 sene sonra yine kaldım bu sefer de kimyasal gebelik oldu.Ve yapılan tahlillerde kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı.Derken bu sene mayıs ayında yine hamile kaldım ama farkında değilken ağır bir temizlik yaptım ve o da düştü.Aradan 2 ay geçti ağustosta yine hamile kaldım ve o da kimyasal gebelik oldu.Yani anlayacağınız 2 si kimyasal olmak üzere 4 kez düşük yaptım.
30 ağustosta düşük yaptıktan sonra hiç adet olmadım.Ayrıca doğal yolla korunduk ta.Adet gecikmesi şikayetiyle doktora gittim ve mucize bir şekilde hamile olduğumu öğrendimKorunduğum halde Rabbim ol dedi ve oldu.Allah'ıma şükürler olsun 2 gün önce alttan muayene ile keseyi de gördük.5 haftalık dedi doktorum.SAT ile uyumlu değil sanırım geç döllenme olmuş.
Kan sulandırıcı iğnelere başladık.Her gün kol yada göbekten vuruluyorum.Ayrıca folbiol,coraspin ve elevit kullanıyorum.Birde progestan 200mg.
Haftaya arefe günü yeniden kontrolüm var.Gelişimine ve kalp atışına bakılacak.Rabbim hayırlısını versin.İnşallah güzel haberler alırım.
Bir de bu arada (afedersiniz)biraz önce lavaboda peçeteye akıntı geldi azcık.Ve içinde pembemsi bi kan vardı.Biraz tedirgin oldum.Korktum.Dualar ediyorum sorun olmasın diye.Sizlerin de dualarınızı bekliyor,hayırlısıyla bende 2013 haziran anneleri topiğinde olmak istiyorum
ben de aynı haldeyim her yemek midemi bulandırıyor resmenay hangisi iyi acaba ben de hiç yemek istemiyorum. yemek düşününce bile midem bulanıyo. bi de akşamları bulanıyo bu saate kadar iyiyim..kaç aydır zayıflamaya uğraşıom veremedim bu ay 2 kilo verdim :/
sagol canım tavsiyelerini dikkate alcm.. ayy bende hamile oldugmu ögrenmeden bi kaç gün önce kız cocugu gördüm rüyamda bilmiyorum artık hayırlısı kıza da erkegede rzıyız saglıklı olsunlarda... maşallah senin ikinci çocuk allah ömrünü versin.. karnındaki bebişi de saglıklı kucagına almayı nasip etsn inşlh..
ben de aynı haldeyim her yemek midemi bulandırıyor resmenzorlayarak bebek beslensin diye yiyorum azar azar
yeterince bulanınca hiçbirşey yiyemiyorsun ki canım,umarım olmaz öylevalla benim arada midem bulanıo gibi oluyo ama genede yememe engel değil...kızlar ya benim karnım doymuyo ya...sürekli aç bir halim var anlamadım gitti..obez olmuyum hamileyken
Maşallah gerçekten kocaman çıkmış ama çok tatlı ayy biz bu noktaları büyütüp doğurucaz daha mucize gibi :))
valla benim arada midem bulanıo gibi oluyo ama genede yememe engel değil...kızlar ya benim karnım doymuyo ya...sürekli aç bir halim var anlamadım gitti..obez olmuyum hamileyken
Kızlar nette biraz araştırdım ve bulantıya karşı şunları buldum,benimle aynı dertte olanlar varsa paylaşayım dedim;
Geceleri başucunuzda duran komidinin üzerine birkaç bisküvi koyun. Bu bisküvileri sabah saatlerinde yavaş ve sindirerek yemek için kendinize bol vakit ayırın ve ayağa kalmadan önce 20 ila 30 dakika dinlenin.
• Sık ama küçük porsiyonlar yiyin - boş bir mide bulantı hissini artırabilir.
• Ufak tefek yiyecekleri hazır bulundurun ve gün boyunca kalorisi düşük yiyecekleri tüketin (örn.: yağsız peynir ve yoğurt gibi).
• Doktorunuz size günde iki kere 50 mg Vitamin B6 almanızı tavsiye edebilir. Bu, bazı kadınlara yardımcı olmaktadır, ancak söz konusu vitaminleri almadan önce doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederiz.
• Hamilelik süreci içerisinde almanız tavsiye edilen ilave ilaçları aldığınız taktirde, bir kaç günlük ara verin. Durumunuz iyileştiği taktirde ilaçları almadan önce bir kaç gün daha bekleyin.
• Hazımları zor olabileceğinden demir ihtiva eden ilaçlardan (eğer kansızlık şikayetiniz yoksa) sakının veya farklı ilaç çeşitleri bünyenize daha uygun olabileceğinden bunları deneyin.
• Yağlı, aşırı baharatlı, asitli veya yanmış yemekler yemeyin. Genellikle az yağlı yiyecekler tüketmeye gayret gösterin.
• Bol bol sıvı maddeler için, ancak öğünler yerine öğünler arasında mümkün olduğunca sıvı almaya gayret gösterin.
• Mide bulantınızı azaltmak için taze kesilmiş limon dilimlerini koklayın veya buzlu çayınıza veya maden suyunuza limon dilimleri ekleyin.
• Zencefilli gazoz veya zencefil çayı için. Zencefilin mideye iyi geldiği bilinmektedir. (Ama fazla değil çünkü düşüğe de neden olabiliyor, 1 bardağı geçmemek lazım)
• Bol bol dinlenin. Diğer bir anne adayı ile konuşmak, stresinizi hissedebileceğiniz oranda azaltabilir.
Hoşunuza gitmeyen yiyeceklerden uzak durun
Sabah bulantıları için tuzlu çubuk kraker yiyebilirsiniz
stres ve yorgunluk bulantıyı arttırır, dinlenin
dar giysiler giymeyin
Bazen pirinç, yoğurt, patates, çiğ sebze,kepek ekmek daha az bulantı sağlayabilir
Aklınızı olabildiğince bulantıdan uzak tutmaya çalışın
Bir arkadaş çiğ yeşil mercimeğin kıtır kıtır yenmesinin de iyi geldiğini söylemişti daha denemedim
valla benim arada midem bulanıo gibi oluyo ama genede yememe engel değil...kızlar ya benim karnım doymuyo ya...sürekli aç bir halim var anlamadım gitti..obez olmuyum hamileyken
sağol canı inşallah duyarsın rabbim kucağımıza almayı nasip etsinn inşallah...canım hayırlı olsuntebrikler
tarihlerimiz aynı umarım bende görürüm cumartesi gidicem bende...
canım benım ismim nurgu66 yaş 22 yanlış olmuş gerçi artık 23 oldumKuzular günaydın....
Kalp atışını yeni duyanlar oldu dün yine..
Herkesi yeniden tebrik ediyorum, Allah tamaına erdirsin inşallah, diyorum..
Yeni hamileler; topiğe yeni katılanlarla çığ gibi büyüyoruz..
Ne güzel, ne mutlu..
2013 Haziran Anne Adayları:
yarın duyucam Allah izin verirse
Merhaba kızlar Bayram da yaklaşık 5saatlik yol gideceğim arabayla sizce sıkıntı olurmu?
ben de tek öğün yedim bugün.. daha bişe yemedim. tam olarak midem bulanmıyor ama bir şey de yiyemiyorum..canım hiç bişe yemek istemiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?