kızlar malesef öğrenmeden önce bende içiyordum hemde günde 1 paket.. öğrendikten sonra bırakıcam dedim son sigaramı içtim sözde 1-2 gün geçti ölecem nerdeyse ağlıyorum falan deli gibi eşim kesinlikle karşı sigaraya o bile acıdı halime.. bir hafta günde 1-2 içtim sonra günde 1e düşürdüm, sonra yarım, şimdi 2 günde bi yarım yada 3-4 nefes içiyorum.. tamamen çıkaramadım hayatımdan bir türlü.. ama 5 taneye kadar nasıl izin veriyolar bilmiyorum çok fazla bence.. gerçi 3-4 nefesi bile çok zaralıbende bi türlü tiksinemedim her gece dua ediyorum tiksineyim die olmuyo. mide bulantım da yok çünkü.. ama gün geçtikçe daha çok vicdan azabı çekiyorum inşallah tamamen bırakırım.. doktorumun hiç bir şekilde musamması yok zaten.. şu lanet şey hepimizin hayatından çıksın inşallah..
bende dün çok ama çok açık kahverengi lekede geldi:18: hemen doktora koştum mercmek kadar kesemi gördümKorkmayın kızlar hiç. Ben 6. haftam bitene kadar ara ara sancı çektim. Çok normalmiş. Rahim büyüyor, bağlar kasılıyor. Ağrılar sancılar çok normal. Kanama ve lekelenme olmadıkça korkmayın.
ewewt canım aynı gün dogurcaz allahın izniyleaynı gün mü doğurcaz yani =)))) haLa hamiLe olduğuma inanamıyorum.. =))) inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur ..
seni tebrik ediyorum.. inşallah bende tamamen çıkarabilirim hayatımdan.. sonuçta günde 3-4 nefeste olsa zarar veriyorum bebeğime
bende dün çok ama çok açık kahverengi lekede geldi:18: hemen doktora koştum mercmek kadar kesemi gördümama şuan ne kahve akıntı nede normal akıntım yok kurudum resmen açıkcası korkmaya başladım.. değerlerime baktı doktor betam cok güzel artmış pazartesi 1000 di dün gece 2850 olmuş problem yok dedi ama akıntı olmayışı korkutuyor beni..:18::18:
kızlar ya bebek kıyafetleri ayakkabısı,mama önlüğü vs...almak istiyom yaaaa...dayanamıyomm..ama erken bekleyeceğim 1 ay daha
Çok şükür bizde bugün kalp atışını duyduk yavrumuzun çok güzel bir duyguydu
Sigara içen arkadaşlar aman ne olursunuz hemen karar verin ve bir daha içmeyin. ben 8 sene içtikten sonra geçen sene temmuz ayında bıraktım sigarayı, benim eşim içmiyordu o yüzden daha rahat bıraktım. Babam sigaradan dolayı akciğer kanseri oldu, çok büyük bir ameliyat geçirdik, hayatımın en zor döneminde bıraktım o laneti. Hep şunu düşündüm ilerde bebeğim olacak ve sigara içtiğim için onun sağlığında bir problem olursa kendimi nasıl affederim eşime ve bebeğime bunu yapmaya hakkım yok.Hastanede öyle kötü şeyler yaşadım ki sigara içen insanlara kızmaya başladım. kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün bu acıyı çocuklarınıza yaşatmayın diye haykırmak geliyordu içimden.Çok şükür babam atlattı şimdi daha iyi ama tek akciğeri var ve o da 40 sene sigara içilmiş bir ciğer. İnsan başına gelmeyince anlamıyor, Allah kimseye yaşatmasın. Durun ve düşünün ciddi ciddi kesin karar verirseniz bırakırsınız, bir arkadaşıma doktor demiş ki. bebeğini hayal et sana muhtaç kucağında tutuyorsun ve içine çektiğin sigara dumanını yüzüne üflüyorsun bunun gibi bir şey demiş. Sigara içen arkadaşlar sizi üzmek değil niyetim sizi çok iyi anlayan biriyim ama bazen gaza gelmek faydalı olabilir:))
Kızlar az önce aile hekimliğinden geldi bir ebe :) Tansiyonumu ölçtü, yanında tartı getirmiş kilomu ölçtü not etti, birçok soru sordu.
Önerilerde bulundu.
Dişlerini kaybetmek istemiyorsan süt, yoğurt, peyniri ihmal etme dedi. Özellikle süt ve yoğurt. Sütü tek içemiyorsan tarçın veya kakao ekleyerek içebilirsin. Yoğurduna şeker koyabilirsin, ama yoğurda pekmez sakın koyma çünkü hiçbir faydası olmaz o yediğin yoğurdun dedi.
Günde en az 1 yemek kaşığı pekmez ye kan yapar dedi.
Suyu en az 1 litre içiçeksin, başucundan ayırma dedi. Su 9 ay boyunca en gerekli ihtiyaçmış.
1 avuç ceviz mutlaka ye hergün dedi. Cevizde bulunan bir madde varmış ismini söylemişti unuttum, cevizden başka hiçbir yiyecekte yokmuş o şey,
Sonra bu aralar grip salgını olduğunu, dikkat etmem gerektiğini bol bol c vitamini meyveler yememi söyledi. Bende hamilelere grip aşısı öneriyolar siz ne düşünüyosunuz dedim, oda ben önermem çünkü o aşılardan geliyor başımıza ne geliyosa dedi :26: Sen dikkat et üşütme kendini ve bol meyve tüket hiçbişey olmaz dedi.
Bir kese kağıdına, kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz koyabilirsin bunu dışarı çıktığında yanında taşı aklına geldikçe ye dedi. Kayısı bağırsakları yumuşatırmış, kuru üzüm kan yaparmış, ceviz zeka gelişimi için çok önemliymiş.
İleriki dönemlerde de tuzlu leblebi, krakere ihtiyacın olabilir. Mideni oturtması açısından onlarıda yanında bulundurabilirsin dedi.
Böyle işte, fikir olması açısından paylaşmak istedim :)
Sigara içen arkadaşlar aman ne olursunuz hemen karar verin ve bir daha içmeyin. ben 8 sene içtikten sonra geçen sene temmuz ayında bıraktım sigarayı, benim eşim içmiyordu o yüzden daha rahat bıraktım. Babam sigaradan dolayı akciğer kanseri oldu, çok büyük bir ameliyat geçirdik, hayatımın en zor döneminde bıraktım o laneti. Hep şunu düşündüm ilerde bebeğim olacak ve sigara içtiğim için onun sağlığında bir problem olursa kendimi nasıl affederim eşime ve bebeğime bunu yapmaya hakkım yok.Hastanede öyle kötü şeyler yaşadım ki sigara içen insanlara kızmaya başladım. kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün bu acıyı çocuklarınıza yaşatmayın diye haykırmak geliyordu içimden.Çok şükür babam atlattı şimdi daha iyi ama tek akciğeri var ve o da 40 sene sigara içilmiş bir ciğer. İnsan başına gelmeyince anlamıyor, Allah kimseye yaşatmasın. Durun ve düşünün ciddi ciddi kesin karar verirseniz bırakırsınız, bir arkadaşıma doktor demiş ki. bebeğini hayal et sana muhtaç kucağında tutuyorsun ve içine çektiğin sigara dumanını yüzüne üflüyorsun bunun gibi bir şey demiş. Sigara içen arkadaşlar sizi üzmek değil niyetim sizi çok iyi anlayan biriyim ama bazen gaza gelmek faydalı olabilir:))
Çok şükür Allahıma. Kocaman olmuşuz. 1 cm olmuş boyumuz yani 10,4 mm :) Kalbimiz pıt pıt atıyor.Dinletmedi ama doktorumuz. Dinletmicem zararı var dedi. Bak gör burdan nasıl atıyor dedi. Çok hızlıydı.
7+1 mişiz ve haftamızla tam uyumluymuşuz çok şükür.
arzu_mu teyzesi yaz bizi de listeye. Pıt pıtlarımız 18 ekimde gördük bizde.
ozy sen nerelerdesin?:44:
Benim çok kaşınıyor karnım. Çok tatlı tatlı kaşınıyor hemde.Ne sürsek ki??:44:
Çok faydalı oldu teşekkür ederiz:))
Göğüsleri kaşınmaya başlayan var mı?
günaydın kızlar dün kesemizi gördüm mercimek kaadarmış daha miniğimmkarnım aç ama canım hiç birşey istemiyor
aynı gün mü doğurcaz yani =)))) haLa hamiLe olduğuma inanamıyorum.. =))) inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur ..
Kızlar göbek kısmının kaşınması için henüz çok erken değilmi? Daha mercimek tanesi kadar dediğiniz şey nasıl kaşıntıya sebep olabilirki? Ben bu kaşıntıları gebeliğin son 3 ayında oluyor diye biliyorum. Oda karın kısmı genişlediği ve derinin gerildiği için...
Sanırım bazı şeyleri psikolojik yaşıyosunuz :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?