cnm biliyosun bu mobilyaları kayınvalidemler almıştı, alırken ikeadan içine şu yatagı aldılar.
yatak < VYSSA SKÖNT | IKEA Türkiye
bende ayrıca yataşdan 60x120
YATAŞ / Bebek Yatakları / Miniko bu yatagı aldım.
aslında ikedaki de ideal almasaymışım olurmuş.ben ikisinide begeniyorum açıkçası..
kızlar dün loyadan pijama takımı aldım 3 lü set pijama takımı ve sabahlıkhemde 50 tl süper kalıte kosun alın :)
cnm bunun için ekstra bişi almana gerek yok bence.. şu elimiz kolumuz incindiginde sargı niyetine lastik gibi bişi sarıyorlar ya.. onun biraz kalın olanını alıcam ben, ve onu belime dolicammannemde aynı fikirde, hem sıkı hemde sağlam tutar.. yani eski anneanne yöntemii
hazırlık yapmayan kızlar,
herşey 3 günde hallolur yeter ki para olsunneger maddiyat sınırlıysa işte o zaman zor.. çünkü herşey 5-10-20 tl derken ki daha fazla dünya para tutuyor.. imkanlar sınırlıysa hevesler 2. plana atılsın sadece temel ihtiyaçlara öncelik verilsin.. eger imkanlar elverişliyse hiç birşey içinizde kalmasın diye düşünüyorum...
eger oda takımı yapılmayacaksa en önemli şey bebegin yatacagı yatak.. karyolası,içine yatagı, uyku seti ve en az.2 ad. nevresim takımı .. sonra küveti, şampuanlarıi pişik kremi... havlusu yada bornozu hastane çıkışı, enaz 2 takım, iç zıbınları, ve patikli tulumları.. sonra bebiş için evde çantanız yoksa mutlaka bir çanta edinmelisniz. gezme çantası diyorum ben onaen az 1 tane biberon, emzik.. (her ihtimale karşı) ateşölçer, iyi yada kötü bir bebek arabası, anne kendi için gecelik, pijama takımı, gögüs kremi... vss...
bu kabaca aklıma gelenler bile dünya para tutuyor.. onun için daha fazla ertelemeden bi köşesinden başlayın derim ben
korse : ben gögüs altına kadar olan külotlu dikişsiz lohusa korsesi alıcam bi krem bi siyah. internette de var mağazalarda da... sadece göbeğimi sararsa rahatsız olurum gibi geliyor o yüzden bütün alıcam.
mustela : kızlar pişik önleyici krem, saç ve vücut şampuanı ve bebek losyonu almayı planlıyorum mustela marka. fikri olan var mı? sadece eczanelerde satılıyor. 3 al 2 öde kampanyası var da şuanda bizim eczanede eğer iyi bişeyse alayım diyorum. ne dersiniz?
Tüm kızlarınki çok güzeldi ama seninkine bayıldım canım yaa..valla hala gülüyorum ..alemsin yaaay sorma yaa, eşim hala dalga geçer ulu ortaaarkadaşlarımız eşime soruyorlardıı ilk zamanlar nasıl ögrendin süpriz oldu mu diyee, oda tabiki aşkım çok büyük süprriz hazırlamıştıı gözlerim fal taşı gibi açıldı diyee birde taklitimi yapar,
- canım neyin var iyimisin?
- hiiiiçç hamileyimm :26:
-ohaaaa
çok kötüydüü yaaa tam bir fiyaskoooo :111:
ben okurken ağladım canım yaa tutamadım kendimi Allah isteyen herkese versin inşallah, nazlı nazlı sağlıklı sıhhatli gelsin NAZ'IMIZ
ben sordum canım benim için özellikle göğüs kısmının sıkmaması önemli çünkü çok daralıyorum zaten ben 1.64 boyla 61 kilodayım daha da biraz kilo alırım o yüzden xl alayım bari. çok tşk yönlendirdiğin için.. sende güle güle kullan hayatım
bu hikayeler bugün ağlatıyor beni... allah hepimizinkine uzun ömürler versin inşallah.. beklemek nedir bilirim 3 sene bekledim benim eşimde varikosel ameliyatı oldu ama nasip tüp bebeğeymiş.. allaha hergün şükrediyorum ve dua ediyorum bende.. rabbim sağlıkla büyütmeyi de nasip etsin inşallah...
kız dedigin nazlı olurr herşeyiyle kabulll ediyoruz .. ilan ettim Naz artık bizimm :123:
canım yaşadıklarını tahmin edebiliyorum. biz eşimle 2 yıl istemedik bebek.. bu sürede olmuyor mu diye soran bile olduinsanlar hem acımasız hem duyarsız hemde hadsiz olabiliyorlar. onun için ne düşündükleri hiç umrumda olmadı. sorsan hepsi iyi niyetli hepsi melek... kimse kimsenin içini, ne yaşadıgını bilemez. dışardan herşeyi yorumlamamak gerekiyor..
sen yaşadıklarını unut, aklımına bile getirme herşey geçer, geriye bir tek sen kalırsınn.. bebişinle,ve eşinle birlikte inş çok mutlu olursunuz
canım bende bugün bütün hikayeleri okuyup okuyup ağladım ah şu hormonlar:)) amin canım allah isteyen herkese nasip etsin bizlerede sağ salim kucağımıza alıp koklamayı nasip etsin meleklerimizi...
cnm maşallah yaa çok fitsin hiç kiloda almamışsın sadece göbeğin minicik kabarmışbenim gibi şişmemişsin böyle de devam edersen doğuma kadar süper valla
Selam kizlar Hayirli geceler nasilsiniz bakalım
Selam kizlar Hayirli geceler nasilsiniz bakalım
Melinnaz aglatttin beni
mrblar güzel haziran annişleri ve sabırsız bebişlerinasılsınız inş sizlerde bebişlerde iyidir.Biz dün yoktuk doktora gittik doktorumuz paşamın döndüğünü söyledi kafa aşağı şuan çok svindik tabi bu duruma ters pozisyonda çok rahatsız ediodu bni böbreğimede baskı yapıodu sağ böbreğimde de problem çıkmadı allaha şükür artık yukarılardan tepikler atmaya başladık sertleşti iyice hareketleri.Ordan anneannemize gittik orda kaldık bgn evimizdeyiz brzda oğluşuma ciciler aldık babasıyla sonuç olarak iyiyiz mutluyuz ay sonu kontrol var tekrar bide kan uyuşmazlığı testimiz tekrarlanıcak ben negatif eşim pozitif ara ara tam idrar tahlili veriyoruz sıkıntı çıkmadı enfeksiyon mantar vs. yok tek oğlumu bekliorum sabırsızlıkla hemen geçse şu 3 ay
ben hissetmedim hiç.ÇOk fena deprem oldu kızlar fena sallandı valla İstanbul:18::18:
bende bugun netten bakım ürünlerini aldım..ürünler ve fiyatları bunlar.. bebekbezi.com dan..
[TABLE="class: list-table, width: 695"]
[TR]
[TH="class: l"]Ürün Resmi[/TH]
[TH="bgcolor: #EFEFEF"]Ürün[/TH]
[TH="class: r, width: 80, bgcolor: #EFEFEF, align: right"]Birim Fiyatı[/TH]
[TH="class: c, width: 50, bgcolor: #EFEFEF, align: center"]Adet[/TH]
[TH="class: r, width: 80, bgcolor: #EFEFEF, align: right"]Toplam[/TH]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"][/TD]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Dalin Kulak Temizleme Çubuğu 100'lük[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]4,99 TL[/TD]
[TD="class: c, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]1[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]4,99 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Desitin Hızlı Etkili Pişik Önleyici Krem 113 gr[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]21,99 TL[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]21,99 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Nivea Baby Bebek Yağı 200 ml[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]13,90 TL[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]13,90 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Nivea Baby Bebek Pudrası 100ml[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]9,90 TL[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]9,90 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Uni Baby Yenidoğan Islak (Pamuk) Mendil 3'lü[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]11,99 TL[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]11,99 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Nivea Baby Kremli Sabun 100 ml[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]3,50 TL[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]3,50 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Nivea Baby Saç ve Vücut Şampuanı 500 ml + Temizleme Mendili[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]12,75 TL[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]12,75 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Chicco Yumuşak Kaşık[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]11,00 TL[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]11,00 TL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="bgcolor: #FFFFFF"]Nuk Emzik Salkama Kutusu[/TD]
[TD="class: r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]5,50 TL[/TD]
[TD="class: c, bgcolor: #FFFFFF, align: center"]2[/TD]
[TD="class: b r, bgcolor: #FFFFFF, align: right"]11,00 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: clear"]
[TR]
[TD="class: r b, align: right"]Genel Toplam:[/TD]
[TD="class: r w80, align: right"]101,02 TL[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Ayy duygulandım şimdine guzel hikayeler yazmıssınız duygulandım valla
aslında bız evlenelı dolu dolu 2 sene olmustu ama henuz bebek düşünmüyoduk ev almıstık onun kredısı fln derken bıraz daha erteleme planımız vardı, ama yinede vakit geçtikce heveslenmıyoda degildim ama mantıklı davranmamız gerekıyodu daha bır ıkı senemız vardı bebek ıcın...
ama son bıkac ayda korunuyo olmamıza ragmen adet tarıhımın gecıktıgı oldu acaba bebek mı var diye nasıl heveslendıgımı anlatamam...
hatta adet oldugumda ağlamıstım cok sacmaydı bılıyorum korunarak nasıl hamıle kalınırkı ama cok istiyodum öyle bi süprizi...
sonrakı ay takvım yontemıne gore korunmayı denedık yumurtlama gunlerımı hesapladım fln bu gunler dısında bır yada ıkı kere oldubirliktelik ve oy ay yine adet tarihim gecti eşime söyledim yok dedi bişi olmaz senin gecikiyo zaten fln derken 4 gun fln gecti derken hafta sonu esime dedim eger pazartesye kadar olmazsam test yapıcam
bu arada hem istiyorummm hem cokk korkuyorumm
cok sukurkı pazartesı yaptıgım testte kıpkırmızı ıkıncı cızgı hemen beliriverdi
ne yapıcamı bilemedim deli gibi aglıyorum ama ne sevinçten ne üzüntüden cok garip bi duyguydu dedim kan sonucunu almadan kımseye soylemek yok diyorum kendı kendıme, bı taraftanda esım ıstemezse ya erken diye dusunurse ne yaparım diyorumm
esım unutmamıs aradı napyosun, kırmızılar geldımı, test yaptınmı derken basladımmm aglamaya
dedim hamileyim ama konusamıyorum aglamaktan
cok sevındım.... dedı ıste o zaman derın bır ohhhh cektım cok korkmustum ıstemezse dıye
aksamda guzel bı cıcek yaptırmıs canm kocacımmmmm benm
şimdi ise bu bebekten daha cok ıstedıgımız bısey yoookkk Rabbım ısteyen herkeze nasıp etsın insallah...
senin hafızan için ii diolardı. iyi değil bence, muhteşem
kaçardım da işteydim o an. iyki hissetmedim
Sende benim gibi zor şeyler yaşamışsın çok hüzünlendim gözlerim doşdu boğazım düğümlendi koptum şuan inankiBizim minik meleğimize kavuşma hikayemiz biraz duygusal.2005 yılında evlendik canım aşkımla o zaman ben 21 eşim 25 yaşındaydı üniversite biter bitmez evlenmiştik ikimizde çocuk sahibi olmak için erken olduğunu düşünüyorduk en az 3-4 yıl olmasın dedik ve aradan yıllar hızla geçti evleneli 4 yıl olmuştu bile artık olsun dedik ve korunmayı bıraktık ama benim hemen olacak diye bir beklentim yoktu pko hastasıydım ve adetlerim düzensizdi aradan 3 ay geçti ben yine adet olmadım aslında hiç umudum yoktu ama yinede test yapayım dedim testi yaptım pozitifti çok sevindim o an dünyalar benim olmuştu eşim içeride oturuyordu hemen ona söyledim o da şaşkınlıkla karışık bir sevinç yaşadı hemen doktora gittik kan testi yaptırdık evet hamileydim 12. haftamızda benim aniden kanamam oldu hemen eşimi aradım o da gelip beni hastaneye götürdü 3 gün yattığım hastaneden bebeğim olmadan döndüm evime
Bu olayı atlatmak benim için çok zor oldu çok alışmıştık ona kaybetmek çok acıydı hatta psikolojik destek almak zorunda kaldım ancak bu şekilde kendime gelebildim...Doktorumuz en az 6 ay hamile kalmamam gerektiğini söyledi biz tekrar başa döndük ve 6 ay korunduk sonra tekrar denemeye başladık 3,4,5,6 ay derken hamile kalamamıştım doktora gittim en az bir yıl deneyin olmazsa tedavi dedi bir yılımız doldu hala hamile değildim çok üzülüyordum bu duruma tekrar doktorun yolunu tuttuk doktor muayene etti sizde bir sorun yok kistleriniz var ama bu hamile kalmanıza engel değil daha kötü durumdaki hastalarım hamile kaldılar ,birde eşinize bakılması lazım sizi üroloğa yönlendiriyorum dedi.Biz doğru üroloğa gittik ve o da ne eşimin spermleri çok düşük çıktı varikosel diye bir hastalığı varmış hemen ameliyat olası gerekiyormuş bir hafta içinde ameliyat oldu eşim ve bekleyiş başladı aradan 1.5 yıl geçti bebek hala yok her ay yapılan negetif çıkan testler büyük umutsuzluk ağlama krizleri.. eşimin değerleri de az az yükseliyor kullanmadığımız ilaç kür kalmadı yok yok ben yine doktora gittim doktorum rahim filmi çekelim ve yumurtlama takibi yapalım dedi kabul ettim yeterki olsun ben herşeye razıydım, rahim fiilmi çekildi neyseki sorun yok tüpler açık :)
Yumurtlama takibi başladı tespitler yapıldı günler saatler verildi ve adet günüm yaklaşmıştı 3 gün vardı ben bir gariplik hissediyordum ateş ölçüyorum bu arada ve benim normalde 36 civarı olan ateşim 38 çıkıyor ama yinede umutlanmak istemiyorum o sabah kalktım ve dayanamadım banyo dolabında birsürü gebelik testi vardı stok yapıyordum artık :)) bir tanesini aldım ve yaptım 2 çizgi vardı ama çok silikti aman yoktur dedim inanamıyorum hala neyse akşam eşim geldi bir arkadaşı hastaymış hastaneye yatırmışlar gel ziyaretine gidelim moral olsun dedi gittik ziyaret ettik çıktık arabaya bindik eşime söyledim durumu oda in arabadan doktora gidiyoruz dedi benim doktorum da aynı hastsnedeydi ama mesai saati bitmişti saat 7.00 olmuştu ben doktor gitmiştir dediysem de ikna edemedim biz tekrar hastaneye döndük o da ne o gün tesadüfen amaliyatlar yüzünden işi uzayan doktorumuz oradaydı bizi kapıda görünce şaşırdı ne oldu dedi bende durumu anlattım doktorum benden daha çok heyecanlandı hemen acile gidelim kan verelim dedi gittik kan verdik sonuçlar iki saat sonra çıkar ben gidiyorum ama mutlaka arayın dedi bizde evimize geldik o iki saat ne kadar zor geçti anlatamam eşim hastaneyi aradı:
Eşim:alo eşim kan vermişti sonuçlar çıktımı acaba
Görevli: bir bakalım eşinizin adı soyadı
Eşim:................ (bu arada titriyoruz ikimizde)
Görevli: çıkmış sonuçlarınız 155
Eşim: nasıl yani bu ne demek oluyor (ben bu arada hüngür hüngür ağlıyorum oldu oldu diye)
Görevli: benim bir bilgim yok efendim sadece ekrandan soncu okuyabilirim doktorunuzla görüşün
Eşim: tamam teşekkür ederim iyi akşamlar....
şaşkın şaşkın bana bakıyor bir yandan da doktoru arıyor doktor bey sonuç 155 çıkmış
doktor gözünüz aydın ...... bey eşiniz hamile
eşim titreyen sesiyle teşekkür ederiz doktor bey diyebiliyor veeee telefonu kapatıyor birbirimize sarılıp yarım saat kadar ağladık sonra yavaş yavaş kendimize geldik çok şükür olmuştu gelmişti bebişimiz....
işte teyzeler bizim hikaymiz de böyle biraz uzun oldu umarım sıkılmazsınız okurken....
Şimdi söyleyin bakalım teyzeleri ben bu nazlı nazlı gelen kızın adını naz koymayayım da ne yapayım:))
heyooooooo oglusumun gelmesine 95 kocisimin gelmesine 3 gün kaldi:78::78::78::78::78::78::78::92::92::92::92::119::119::119::119::118::118::118:
gözün aydın canım ne mutlu sana:92:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?