- 19 Ekim 2009
- 2.409
- 64
- 363
öyle yaparsin oaman cnm kasar cok pis kilo yapiyor, toplamda ben 2 kilo aldim zaten canim:26:
gecen ay bir kilo vermistim simdi ikisini birden almisim:44: bir veriyorum bir aliyorum bukadar dengesiz bir hamilelik kilosu olmaz yaaman canim yabanciya gitmemisya sonucta kardesin rezil olcak birsey yok
anneannem bir haftaya kadar memlekete gidecek canım ya yalvar yakar ikna edemiyoruz yaz gelince koşa koşa bahçelerine meyve ağaçlarına koşuyor kadın bu yaşta
kızım doğduktan sonra annem yanımda olucak üç hafta kadar, sonra onlar da memlekete gidecekleryani daha 40 ımız çıkmadan tek başıma kalıcam gibi görünüyor şimdiden onun korkusu sardı valla... kayınvalide desen kendine hayrı yok kaldı ki bana olsun istemem de zaten olmasını geriyor o kadın beni
böyle işte kuzum tedirginim birazbakalım üç haftadan sonra belki bir arkadaşımdan rica ederim kalır benimle.
kızlar doğumdan sonra bebeklerinize nasıl bakıcaksınız ? yani anneleriniz mi yanınızda kalacak siz mi gideceksiniz ya da kayınvalideler mi yardım edicek yoksa tek mi idare ediceksiniz ? loğusalık zor mudur ki napıcaz ya beni korkusu sardı şimdiden :26:
Canim kardesimi düsünen yokki zaten ben firca cekeyim derken müsteri hizmetine rezil olduguma yaniyorum
ay canim sadece 2 kilomu aldin nasil basardin böyle masallah off simdi cok kötü oldum bak ben senin 7-8 katini almis birisi olarak
Benim kayınbabamlarda Fransadalr Paris bölgesindeler adam bel fıtığı
Kıyafetini bile kendi giyinemiyormuş bazen o derece ağrısı oluyormuş
Bi merhem bile yazmıyomuş doktor iki masaj yapıp yolluyormuş
Ne tuhaf ya burda olsan neler yaparlar neler
Anlamadımki bura mı iyi oramı kafam karıştı:44:
Bende 3 kilo aldım cnm:)
öyle yaparsin oaman cnm kasar cok pis kilo yapiyor, toplamda ben 2 kilo aldim zaten canim:26:
gecen ay bir kilo vermistim simdi ikisini birden almisim:44: bir veriyorum bir aliyorum bukadar dengesiz bir hamilelik kilosu olmaz yaaman canim yabanciya gitmemisya sonucta kardesin rezil olcak birsey yok
Canım ya benim annemde 3 hafta kalacak
Bence varya biz 40 yıldır anneymişiz gibi olacağız ve eşimiz hariç kimselere hitiyaç duymayacağız
Bana öyle geliyor ve öyle olmasını temenni ediyorum ben hep yalnızım ondada yalnız olacağım biliyorum
Ama seviyorum bu hali çünkü kendi işimi kendim hallediyorum
Hiç tasalanma rabbim yardım eder
canim birda hertürlü aletler falan var imkanlar var teknoloji oraya göre cok iler de ama kafa yok adamlarda bi hastayi muayene edemiyorlar dogru düzgün benim babam da bel fitigi.. ikide bir özel masaja gönderiyorlar birde tam beline agrisi icin igne yapiyorlar bitti bukadar... arkadasin bebegi olmuyordu benden 10 yas büyük ablam yerinde 7-8 yil burda tedavi oldu hastaligini bulup söyleyemediler senin cocugun olmaz demisler en son... esiyle kalkti istanbula gitti birtane bayan doktor bulmuslar 2-3 ay tedavi oldu geldi... geldikten 1 ay sonra hamile kaldi mesela
burda teknolojiyi orda beynini kullaniyor doktorlar bana göre ne bileyim
Hadi bee sacmalama sende :)) kac kilo aldın ki sensendemiiii
kizlar bi dk bekleye durun ben kendimi pencereden atip geliyorum
Benim kayınbabamlarda Fransadalr Paris bölgesindeler adam bel fıtığı
Kıyafetini bile kendi giyinemiyormuş bazen o derece ağrısı oluyormuş
Bi merhem bile yazmıyomuş doktor iki masaj yapıp yolluyormuş
Ne tuhaf ya burda olsan neler yaparlar neler
Anlamadımki bura mı iyi oramı kafam karıştı:44:
Canim kardesimi düsünen yokki zaten ben firca cekeyim derken müsteri hizmetine rezil olduguma yaniyorum
ay canim sadece 2 kilomu aldin nasil basardin böyle masallah off simdi cok kötü oldum bak ben senin 7-8 katini almis birisi olarak
Sevildiğin için bekletiliyorsun; unutma!..
Sen dua edersin; ama kabul olmuyor sanırsın!
Ekmek almak için bir fırına gidersin Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar
Ve fırıncının hoşuna gidersin, hoşsohbetsin yaâ¦
Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın ya
Ama bilmezsin ki Fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği verecek...
gecmis olsun cnm kayinbabana , ya bazi seylerden burasi guzel mesela simdi biz dogum icin hic bir uceret ödemiyecez bebege ek masraf yok doktoruna fln uctet yok ilac parasini daahi ödemiyecez. hastanede herseyini karsiliyorlar birde. dogduktan sonra bebeklerin masrafini karsilayalim diye cocuk parasi haricinde ek gelir veriliyor, cocuk parasinin yani sira durumu kötu olanlara ek cocuk parasi veriliyor. yani bu tur seyler cok guzel zaten burda kalmak zorunda kalanlarda bu yuzdne kaliyor desek yeridir.
ayrica burda kayinbabanin durumunda olan kisilere bakici fln verilebiliyor bakici ucereti ödeniyor. tedevai icin de kur denilen bir yere gidip bir kac hafta tedavi göruyor. sadece masaj yapip gönderemez okadar agir durumdakilere
ay canim korkma korkacak birsey yok. ben kendim bakacagim haliyle artik ben daha tecrubeliyim. yinede ilk zamanlar icin esim izine cikacak ben hastanedeyken cocuklari okula göndermesi gerekecek. annemde yakinimda oda gelir gider mutlaka ama ben annemden daha tcrubeli bir durumdayim yani bana cok yardimi olmazyinede cani sagolsun.
lohusalikta hic korkulacak birsey degil ama tabiki senin durumuna bagli, ben ilk dogumumda normal dogum yaptim ama kesikli olmustu ne yazikki . baya cok zorluk cekmistim o yuzden . ayni anda komsumuzun gelinide dogum yapti oda sezeryan olmustu. bir hafta sonra o kalkmis dugune gdiyordu. ben hala evde pijamalarimla lohusaligi yasiyordum yatkatan kalkamiyordum
ay inşallah öyle olur kuzum yaa rahatladım biraz ciddenne bileyim bana sanki herkesin 40 ı çıkana kadar yanında biri olucak da bir ben tek kalıcam da zorlanıcam da kızıma bakamicam da filan neler geçiyor aklımdan bilsen zaten daha önce de söylediğim gibi plansız bir gebelikti benimki, haliyle de kendimi tam anlamıyla hazır hissedemiyorum galiba
hayırlısı olsun artık canım allah büyük yardımcımız olucaktır inşallah
Hah aynen işte masajamı ne gönderiyormuş bak aynı uygulama. benim amcamlarda Almanyadalar Berlindeler
Sen hangi ülkedeydin canım?Almanyadaydın demi?Amcamında kızı var düşük yapıyo habire ama nedense araştırma gereği bile duymadılar ne saçma ya kızı en sonunda kocası boşadı çocuk için şerefsiz her neyse
Evet ben tüp bebek yaptırırken hep yurtdışından geliyorlardı yabancılar ha bide araplar bile geliyordu
Demekki oranın tıp eğitiminde bir sorun var
Hadi bee sacmalama sende :)) kac kilo aldın ki sen
evet cnm sadece 2 kilo aldim ama ben zaten kilosu fazla olan birisiyim o yuzden az almam gerekiyor cnm ilk hamilelikte nekadar dikkat edersen et fazla kilo aliyorsun birde zayifsan tmmm kacinmaz oluyor
anladım tatlım. ama normal ya da sezeryan sonuçta üç haftaya toparlarım değil mi kendimi?
ne güzel sen tecrübeli bir annesin artık ne rahatsındır keyfini çıkara çıkara bakarsın kızcığınabir de bana bak deli tavuk gibi dolanıyorum napıcam ben doğurunca diye artık burdan sana bol bol sorarız taliaaaa yardım et böyle böyle oldu napıcaz diye allah hepimizin yardımcısı olsun kuzucuklarımız sağlıklı sıhhatli büyüsünler inşallah
sendemiiii
kizlar bi dk bekleye durun ben kendimi pencereden atip geliyorum
Ya bak maddi açıdan çok güzel oranın imkanları Tam sosyal devlet olmayı başarabilmişler
Burdada daha yeni yeni çocuk parası işsizlik parası ödenmeye başlandı
Mesela engelli çocuk sahibi olanlara her ay para ödeniyor onların bakımları için servis gelip alıyo evden
Özel eğitime gönderiyor.İmkanlar hızla gelişiyor ama yeterli değil :/
Kayınbabam çok yaşlı değil 50 yaşında ve çalışıyor restorantı var mecbur çalışmaya yani
Kesin öyle bişey vardırda bu bizimkiler kabul etmemşlerdir.Para diye diye öelecekler bigün
Tövbe yarabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?