evet canım ya bi görseydik benimkide küçüçük bişey 7.7 mm miş.Alıp alıp bakıyorum içinde bebek var göreilcem mi diye burda topiklerde etrafındaa beyazlık olması bebek olduguna işaret falan diyenler var alıp inceliyom var mı diye bi görsek rahatlasak şaşı olcam yoksadün leklenme oldugu zaman acile koştum orda gördük canım küçüçk mercimek kadar bişeydiinşallah kalp atışlarınıda duyarız sorunsuz geçse ne güzzel olurdu:26:
anladım canım senin tenin baya hassasmış olsun ccnım üzülme bebeişlerimiz için değer
arkadaşlar dün (18.10.2012) ben de duydum bebişimin o güzel kalp atışını çok şükür.. Sanki burdayım sizinleyim der gibiydi.. Doktorumuz herşeyin normal olduğunu söyledi. 9 mm olmuş meleğim..Bir ay sonra tekrar kontrole çağırdı. Bu arada mide bulantımın olmadığını söledim ne güzel işte bebekte de sorun yok varsın olmasın dedi:) Umarım herkes en kısa zamanda duyar bebeşinin pıt pıtlarını:)
tokoyay senin için de çok sevindim senin bebiş benimkini sollamış uzun olcak herhalde:)
anladım canım senin tenin baya hassasmış olsun ccnım üzülme bebeişlerimiz için değer
ay canım ya ama agda için zaten kimi doktorlar zaralı diyo gözenekleri açtıgı için sen en iyisi tüy dökücü kullansorma canım ya her ay epilasyon bile işkence oluyor benim için 2 gün önce koltukaltımı aldırmıştım kabardı su topladı ve şu an mosmor doktorumuz MADECASSOL ve BEPANTHEN i karıştırıp sür doğuma kadar da sadece jilet kullan dedi.o da tüyleri kalınlaştırcak napcam bilmiyorum.tüy dökücüler de jilet gibi:44: ama bebişim için herşeye katlanıcam
ben aşeriyorum galiba bu kadar erken olur mu bilmem ama geçen gece hiç sevmediğim halde turşu suyu diye tuturdum içtim rahatladımo dİİlde kızLaR aşermeye Başlayan vaRmıı ??? ben aşermiyorum ama çok pisboğaz oldum ne görsem yiyorum..hiç bulantı falanda yok..
o dİİlde kızLaR aşermeye Başlayan vaRmıı ??? ben aşermiyorum ama çok pisboğaz oldum ne görsem yiyorum..hiç bulantı falanda yok..
Benim çocuk hormonlu mu olacak dersin.
Yok canım acımıyor. Yani karnım falan acımıyor. Çatlak falan daha olmadı bende. Sadece gerildi alt karnım ve kaşınıyor gerildiğinden dolayı. Erkenden önlem almakta fayda var. Şimdilik bebeyağınla başlıcam sanırım.
Ama göğüslerimin acısından ağlayabilirim. O kadar şiştiler ve acıyorlar ki acısı içime oturuyor.Benim her adet döneminden önce de aynısı olurdu. Şimdi kesintisiz devam ediyor.
Anladım.da ne kadar sert bi uslubunuz var. Tatlı bir dille anlatabilirdiniz
uslubum hiç sert değildir aslında ama insanlar bilmeden gözü kapalı "psikolojik bunlar" gibi bilmiş bir tavırla sanki bu işlerin ustasıymış gibi yorum yaptıkları zaman tepem atıyor.şu an vücudumdaki tüm çatlakları çekip paylaşasım var!psikolojik kelimesi üstü kapalı nazlısınız anlamına gelir benim canım hiçbir zaman tatlı olmadı psikolojik kökenli çatlayan birini de hiç duymadım.ben şu aralar sinirlendiğim zaman pek tatlı dil kullanamıyorum malum hormonlar ...
Çok şükür Allahıma. Kocaman olmuşuz. 1 cm olmuş boyumuz yani 10,4 mm :) Kalbimiz pıt pıt atıyor.Dinletmedi ama doktorumuz. Dinletmicem zararı var dedi. Bak gör burdan nasıl atıyor dedi. Çok hızlıydı.
7+1 mişiz ve haftamızla tam uyumluymuşuz çok şükür.
Gözün aydın darısı başımıza artık
arkadaşlar dün (18.10.2012) ben de duydum bebişimin o güzel kalp atışını çok şükür.. Sanki burdayım sizinleyim der gibiydi.. Doktorumuz herşeyin normal olduğunu söyledi. 9 mm olmuş meleğim..Bir ay sonra tekrar kontrole çağırdı. Bu arada mide bulantımın olmadığını söledim ne güzel işte bebekte de sorun yok varsın olmasın dedi:) Umarım herkes en kısa zamanda duyar bebeşinin pıt pıtlarını:)
tokoyay senin için de çok sevindim senin bebiş benimkini sollamış uzun olcak herhalde:)
Gözün aydın, benim de hiç bulantım yok arada karışıyor midem iştahım yok ama kilo alıyorum :)
Ben de sigara kullanıyordum fakat bebeğimi hissettiğim andan itibaren yok sigara..
Bir kere neden dolayı içmediğinin sinyalini beynine göndermelisin. Sigarayı bırakmak fikri zor gelior fakat
sen bırakmayacaksınki sadece bebeğinin sağlıklı sıhhatli normal kilosunda doğurabilmek için bir süreliğine ara vereceksin.
Yani şimdilik böyle düşün.
İçindeki can çok önemli Rabbimin sana verdiği en özel emanet ve sen her sigarayı içine çektiğinde o çok korkuyor..
Ve sürekli içerde panik atak durumunda o duman gene gelecek mi diye korku içinde büyümeye çalışıyor..
Benim bugün 3. haftam doldu..
Vicdanım çok rahat..
Bende sigarasını keyifle içen biri olarak şunu söyleyebilirim ki herşey irade de, ben ilk öğrendiğimde nasıl bırakırım diye düşündüm, ilk bir kaç gün bir iki nefes aldım sonra o nefesi içime çektiğimde bebeğimin dumanın içinde kaldığını düşündüm, ufacıcık benim korumama muhtaç ama ben sigara içiyorum. Mide bulantım sigaradan tiksinmem felan hiç olmadı bıçak gibi kestim içmeyi kimse inanamıyor içmediğime, görümcem bile hamileliğinde içmiş günde 3-5 tane için beni teşvik ettiği bile oldu ama ben zorlanmıyorum, aklıma bile gelmiyor sigara içmek.
Hatta sigara içenlerin yanında durmuyorum canım çeker diye değil bebeğime duman gitmesin diye. Eşimde sigara kullanırdı ancak bizim evde sadece mutfakta kapı kapatılarak sigara içilirdi başka bir odada misafire bile izin vermezdik herkes evimizin bu düzenine alıştı şimdi bebek olunca ona bile dikkat ediyorum kısmet olurda doğarsa mutfakta içmeyi bile yasaklıycam. Doğumdan sonra da içemeyiz emziriyoruz çünkü, sonra onlar sürünmeye ve yürümeye başlayacaklar sizin sigara içtiğiniz dumanın içine girecekler.
İşin bir de şu boyutu var bir araştırmaya göre bebekler hamilelikte annenin yediği içtiği şeylere doğumdan sonra büyüdükçe ilgi gösteriyorlar ve o tatları unutmuyorlar. Sigara ve alkolde öyle ileri ki yaşlarda onların da tiryaki olmasını teşfik ediyoruz.
Bulantıyı tiksinmeyi bekleyin arkadaslar ben de ikiside olmadı ama bıraktım aklınıza bile gelmeyecek bir süre sonra emin olun, gelirse de bebeğinizi düşünün..
İçmeyi bırakın dumanında bile kalmak etkiliyor unutmayın.
canım nar için hamileleiğin ilk aylarında düşüğe sebep olur diye okudum bir yerde rahim kaslarını uyarıyormuş :26:
Benim bebişim çok kuvvetli o zaman günde 3 tane narı soyup kaşıklayıp yemişliğim var :))
o dİİlde kızLaR aşermeye Başlayan vaRmıı ??? ben aşermiyorum ama çok pisboğaz oldum ne görsem yiyorum..hiç bulantı falanda yok..
merhaba tatlı hamişler nasılsınız
birazcık yoktum ama ne kadarda muhabbetler dönmüş maşallah hepsine yetişmem mümkün olmadı, yeni hamişlerimiz var aramızda Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.
kalp atışlarını duyanlarımız artmış onlarada kocaman Maşallah
bana gelince tahlil sonuçlarımı dün doktoruma gösterdim hiç bir sorun olmadığını söyledi, temiz çıktı vede bu sebeple yine bebişe baktık artık kese değil boyu 11mm olmuş kalp atışları ultrasyonda görülebiliyordu gayet sağlıklı ritimleri dedi içimizi ferahlattı.
aklımda bir sürü soru vardı onları sordum
öncelikle balık sevmediğim için eksikte kalmamak istek balık yağı hapı istedim, öncelikle balık ye ama bunlada takviye yap bakalım kendini daha rahat hissediceksen dedi.
benim alerjim var ilaç kullanıyordum arada ama artık kullanamadığımdan her hapşırdığımda kasıklarımda batma ağrı oluyor zararı olur mu dedim kesinlikle olmaz kendini sıkıntıya sokma dedi.
en son olarakta benim miğde bulantılarım yok kızlar bunu kafaya takıyordum, doktorumda eski doktorlarda evet bir inanç vardı bulantın olursa bebek sağlıklıdır diye ama bu tamamen yanlış bulantıyla gelişme birbirine bağdaştırılamaz kişiden kişiye değişir bunu sorun haline getirme bulantın yoksa bebekte bir sorun olmaz dedi.
böyle işte kızlar,belki sizinde aklınıza takılmış olanlar vardır aralarında.
haşa prof. değilim canım o senin meziyetin.ama 3 yıl anne çocuksağlığı dersi aldığım 7 yıl da çocuk gelişmi okuduğum için senin kadar olmasa da nacizane bşyler biliyorum işte.
geçen gün tam yatarken aklıma yeşil sulu elmayı ısırışım geldi.. aşerme bu mudur bilmiyorum:) gece yiyemedm ama sabah geceki isteğim geçmişti.. bnm dün akşamdan beri hafif bi mide bulantm var ama çekilmeyecek gibi değil..sadece bişe yiyemiyorm..örneğin kahvaltı yapamadım daha..her şey çok yağlıymış gibi geliyor,yiyemiyorum.. bende yeşil elma yiyorumm :)
merhaba tatlı hamişler nasılsınız
birazcık yoktum ama ne kadarda muhabbetler dönmüş maşallah hepsine yetişmem mümkün olmadı, yeni hamişlerimiz var aramızda Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi.
kalp atışlarını duyanlarımız artmış onlarada kocaman Maşallah
bana gelince tahlil sonuçlarımı dün doktoruma gösterdim hiç bir sorun olmadığını söyledi, temiz çıktı vede bu sebeple yine bebişe baktık artık kese değil boyu 11mm olmuş kalp atışları ultrasyonda görülebiliyordu gayet sağlıklı ritimleri dedi içimizi ferahlattı.
aklımda bir sürü soru vardı onları sordum
öncelikle balık sevmediğim için eksikte kalmamak istek balık yağı hapı istedim, öncelikle balık ye ama bunlada takviye yap bakalım kendini daha rahat hissediceksen dedi.
benim alerjim var ilaç kullanıyordum arada ama artık kullanamadığımdan her hapşırdığımda kasıklarımda batma ağrı oluyor zararı olur mu dedim kesinlikle olmaz kendini sıkıntıya sokma dedi.
en son olarakta benim miğde bulantılarım yok kızlar bunu kafaya takıyordum, doktorumda eski doktorlarda evet bir inanç vardı bulantın olursa bebek sağlıklıdır diye ama bu tamamen yanlış bulantıyla gelişme birbirine bağdaştırılamaz kişiden kişiye değişir bunu sorun haline getirme bulantın yoksa bebekte bir sorun olmaz dedi.
böyle işte kızlar,belki sizinde aklınıza takılmış olanlar vardır aralarında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?