2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

kızlar ben bella b diyee bir çatlak kremi kullanıyorum 3.aydan beri henüz çatlamadım ama uamrım çatlamam , kakao yağı ama çok faydalıyımış diyolar ilaveten ondan alıcam bende
canım bu listeye hiç gerek yok son adet tarihinin gününe geldiğinde ay atlıyosun biz doktorumla böyle hesaplıyoruz mesela benim son adetim 24 ağustos bu ayın 24 ünde 7. ayı bitirmiş olcam en kesini bu

çok güzel bihesaplama yöntemi valaaaa bende artık böyle hesaplıyım bu durumda ben 1 eylülden sayarsak 6,5 aylık hamile oluyorummmm

ben de yarın oğlumu görcem bayağı büyümüş olcak çok heyecanlıyım kızlar süt sağma makinesi alan veya almayı düşünen var mı hangi markayı önerirsiniz ben bu aralar alcam da

avent ve medela çok tavsiye ediliyooo ben kesinlikle medela alacağım doğuma yakın yada dogum sonrası yanında çalma biberon hediyeli ayrıca incele istersen tatlım

Medela Swing Süt Pompası, MEDELA, Medela Swing Süt Pompası

Philips Avent %0 BPA Göğüs Pompası Elektrikli PP - e-bebek.com

Ben iyice ağırlaştım. Paytak paytak yürüyorum neredeyse. İştahım da arttı. Eski yediğimle doymuyorum artık. Deha sık acıkıyorum. Eskiden ara öğünleri 1 kuru incir, 2-3 kayısı ya da cevizle yaparken şimdi canım daha fazla şey yemek istiyor

Bu son iki ay da geçsin gitsin istiyorum. Paşam beni öyle bir tekmeliyor, içerde bacağını öyle bir sürttürerek geriyor ki otur dışardan izle. Yoruyor onun bu hareketleri beni. Halsiz düştüm bugün. Daha ben gözümü açmadan başladı. Dan dan vuruyor, annesine acımıyor bile.Sonra ayağını tam kabimin ordaki kaburga kemiğine dayıyor. Çok acıyor o zaman. Bu çocuk erkenden çıkacak içerden galiba

zeyyyno; Ben hiç inanmazdım böyle şeylere ama hamile kaldığımı bilmediğim dönemde ben de rüyamda gördüm hamile olduğumu..
Sonrasında öğrendiğimde çok şaşırmıştım :)

sahra_89201; Eşimin tarafı da hiç lafını etmez, görümceler falan arada doğsun öyle alırız bebeğin tipini görmemiz lazım bir şey almak için diyorlar..
Ben de dedim ki bebek bezi, biberon vs gibi bir ihtiyaç için tipine bakmanıza gerek yok onlar seri olarak üretiliyor tipe göre değil!
Zaten kıyafete hiç ihtiyaç yok annem büyük kısmını aldı, ben de ekledim birşeyler.. Önemli olan birşey alınması da değil, ilgi yakınlık aslında..
Eşimin ailesi dibimde otururlar bir gün bile arayıp sormazlar bir şeye ihtiyacın var mı? İyi misin? Yoksa zaten insan ayağını yorganına göre uzatıp kendinle alacaklarını alıyorlar.. Ben arada arayıp çağırırım çaya, yemeğe o da eşimin hatırı yüzünden, gelip gitmezlerse uzun süre üzülüyor..

lala17; O kramplar bende de başladı canım yataktan fırladım geçen gün.. Ben de eskiden spor yaparken de olurdu, ayak ve bacakta ki kramplar için iki elinde o bölgeyi ters yöne doğru gerip bırakırsan üst üste geçiyor hemen..

Ve 99 güne düşmüşsün tebrik ederim..:)

elis23; Ben de 30. haftadan sonra 7. ayın bitip 8. ayın başladığını biliyorum, doldurmamış oluyorsun ama içinde oluyorsun falan filan :)) Ay hesabı çok doğru olmuyor aslında doktorum öyle demişti..

HulyaErdem; Aldıklarınızı güle güle kullanın, beşiğiniz de çok güzel..

dirimci; Maşallah kızına aldıklarınızı da sağlıkla iyi günlerde kullanın

zamanında gelsin inşallah canım :) yaramazlak daha karnımızda baslıyorlar annelerini yormaya :)

O evi alana kadar neler yaşadım hamile halimle ben bilirim canım.. Arabamızı satıp peşinat yaptık.. Şimdiki kiramız kadar da kredi taksitimiz olacak..Ben destek de beklemiyordum aslında kayınbabam biz ev almayı düşünürken dedi ki siz küçük bir ev alın, ben bizim bu büyük evi size vereyim, biz yaşlıyız iki kişiyiz sizin aldığınız evde de biz oturalım.. Olabilir gözüyle baktı eşim ama Allah biliyor benim içime sinmemişti..
Sonra biz ciddi ciddi ev alacak olduğumuzda bu ihtimal konuşuldu kayınvalidem ben evimi değiştirmem benim çevrem hep burada düzenimi bozamam dedi vazgeçtiler.. Halbuki biz zaten onlara yakın yerden ev bakıyorduk neyse mecbur değiller dedik geçtik..
Ev bakarken kayınbabam bizi daha büyük ama daha pahalı evler için yönlendirdi ben de peşinatınıza destek olurum diye.. Şimdi aldığımız evi ise hiç beğenmediler giriş altıymış, küçükmüş, misafir gelse yerin altına mı inermiş falan.. Halbuki bahçe kullanımlı çok şirin bir daire, ben özellikle bebeğim için bahçe kullanımını çok istemiştim biz eşimle severek aldık.. Peşinata yardım edecekti vazgeçti iyi ki onun dediği gibi bir yer almadık ödeyemezdik.. En son da bebeğin masrafları ve yeni evin masrafları için az biraz destek çıkacaktı ondan da vazgeçti.. Allah biliyor içimde hep bir şüphe vardı, eşime hep söyledim tırnağın varsa başını kaşıyacaksın.. Şimdi eşim sıkıntıda üzülüyor ama toz kondurmaz yine de.. Napsın anne babası anlamaya çalışıyorum onu da..
Bebek içinse daha eşimin tarafından bir çöp görmüşlüğümüz yok.. Herkes doğumdan sonra kıyafet hediye getirecek, onlarda herkes gibi olacaklar.. Ben annemin hediyelerinin bir kısmını bile işe başladığımda ödemek kaydıyla kabul ediyorum.. Annemi tutmasam kredi çekip bebeğin herşeyini o yapacak :)

Yine de diyorum ki keşke hiçbir şey yapmasalar sonra ne başımıza kakabilirler ne de hak iddia edebilirler kendi yağımızda kavruluruz.. Zaten ben de doğumdan kısa süre sonra çalışmaya başlarım..

Kayınvalidemin kolları altın dolu ben yeni evliyim hepsi çoktan gitti :) Allah daha çok versin gözüm yok ama oğlu bu kadar üzülürken, zor durumda kalırken bir fedakarlık aklına gelmeliydi en azından teklif ederdi biz yine geri çevirirdik.. Eşim zaten kabul etmez öyle birşeyi.. Ben de çalışmaya başlayınca zaten bir sıkıntımız kalmayacak.. Bizi zorlayan bebeğimizin plansız gelişi oldu..

Ben bazı ihtiyaçlarımı hatta emin olamadıklarımı arkadaşlarımdan falan topluyorum, kullanabileceklerimi tabiki.. Nazımın geçtiğine alabileceği hediyeyi söylüyorum ya da soranlara.. Herkes imkanlarına göre hazırlığını yapıyor canım.. Ama bebeğin eksiğide olsa doğacak, siz yine bir aile olacaksınız ve bebeğin pek çok eksiğine rağmen yine de sana anne diyecek ve en çok seni sevecek merak etme ben bunları düşünüp çok şanslıyım diyorum :)

ben de yarın oğlumu görcem bayağı büyümüş olcak çok heyecanlıyım kızlar süt sağma makinesi alan veya almayı düşünen var mı hangi markayı önerirsiniz ben bu aralar alcam da

Ben araştırmalarım sonucu ameda elektrikli almaya karar verdim.

Tatlımm kendimi doğrultabilsemm😃😃çığlıkla uyandın kocam da korktu birden neyseki uyku sersemliğiylede olsa anladı hemen ayağımı gerip masaj yaptı.imkanı yok ben yapamayacak durumdayım ayağımı kaldıramıyorum yukarı😃yoga yaptığım halde düşün 9 aylık gibiyim😉

selam hanımlar;
hafta başı renkli ultrason için doktora gittik. aslında 28. haftada gitiştik ama ultrasonda sorun olunca bu hafta başında tekrar gittik. iyiki de gitmişiz. doktor bebeğin kordonu boynunda görünüyor dedi. baştan beri hep normal doğum istiyodum şimdi sezeryanda olabilimişim. düşündükçe çok üzülüyorum. sanki sezeryanla yapınca eksik kalıcam bebeğimin bakımından yeterli olamıycam diye düşünüyorum. yine de dua edin sağlıcakla alalım bebişlerimizi kucağımıza...
hormonların tavan yapmasının bi sonucu bu galiba mutsuz olmak için sebep arıyorum

kızlar ikinci hamileliktede gögüs ucu catlayanlar varmı? ben ilkimde cok kötü oldum oglumu emziremiyordum baslık kullanmama ragmen yinede her emzirmemde cok kotu kanadı catladı.. böyle bir agrı olamaz ya simdi korkuyorum yine aynı seyler olacak diye biri beni aydınlatsın en azından olursa ne yapmalıyım ilkimde baya kremler kullandım ama fayda etmedi

kızlar buda benim oğluşum

Eklentiler

• $Fotoðraf0900-horz.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 39

ben kesinlikle ustekini tavsiye etmem onu ancak cocuk 1 yasini gectikten sonra kullanilmasi gerekiyor 1.5 yasina kadar tam yatar pozisyonda olmasi gerek cocuk sadece alti aya kadar degil ilerdede uyama ihtiyaci duyuyor .ilk alti ay icinde tam yatar olmasi cok önemli bebegin kemikleri cok taze oldgu icin yanlis bir gelisme olusabilir autositz (ANA KUCAGI) de kullanmak guzel ama onuda uzun sureli tavsiye etmem cunku yine oda tamm yatar pozisyonda olmuyor. ayni zamanda bebegin ilk zamanlar yuzunun anneye bakmasi cok önemli bebek anneyi görme ihtiyaci duyuyor ve bebegin yuzunu agzini birsey gelebilir kapatabiliur allah korusunun bunu görmek icin mutlaka bebegi göruyor olmak lazim. ben altaki resimi tavsiye ederim sana ama onuda sadece ana kucagi ve portebebek olarak bebegin yuzun dönuk olabiliyor diger sekilde olmuyor sanirim.birde buyuk tekerlekli almani öneririm kucukler cok kullanisli gelmiyor bana.bu altaki resimdeki gibi travel sistem olanlarin cok daha uygun fiyata olanlari var cnm dikkatli arastirsan bulursun tek bir markaya takili kalma git yerinde arastir bak internetten bakmala olmuyor malesef.

Abimin eşinin göğüs uçları ilk yeğenimde çok yara oldu..Oda çok acı çekti.Ama 2. yeğenimde hiç sorun olmadı.Ben şuna bağlıyorum ağrı olmamasını 2. çocuğunda emzirmeyi biliyordu.Ebeler göğüsün siyah kısmını sokun bebeğin ağzına diyor.Korkmayın boğulmaz.Ama acemi olunca bebeğe bişey olacak kaygısıyla sırf ucu veriliyor ve yara oluyor..Bende teori var bakalım pratikte ne olacak

ben denedim kakao yağını ama yinede karnım çatladı.. galiba yapısal bişey bu .. elim yağlı geziyodum ama yinede göbeğimin yanları çatladı.. =((

daha dün akşam bunu konuşuyoduk.. bi tanıdığımın 16 aylık bebeği var oda çok çekmiş ilk aylarda .. tahin yağını önerdi.. hani tahinin üzerine bi yağ birikir ya işte o .. birebirmiş göğüste oluşan yaralara... aklımda olsun dedim ..inşallah gerek kalmaz ama olursada bi deneriz .. üstüne basa basa çok yararlı dedi.. hemde kimyasaL olmadığı için silmeden emzirebiliyomuşsun ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…