selam hanımlar;
hafta başı renkli ultrason için doktora gittik. aslında 28. haftada gitiştik ama ultrasonda sorun olunca bu hafta başında tekrar gittik. iyiki de gitmişiz. doktor bebeğin kordonu boynunda görünüyor dedi. baştan beri hep normal doğum istiyodum şimdi sezeryanda olabilimişim. düşündükçe çok üzülüyorum. sanki sezeryanla yapınca eksik kalıcam bebeğimin bakımından yeterli olamıycam diye düşünüyorum. yine de dua edin sağlıcakla alalım bebişlerimizi kucağımıza...
hormonların tavan yapmasının bi sonucu bu galiba mutsuz olmak için sebep arıyorum
kızlar ikinci hamileliktede gögüs ucu catlayanlar varmı? ben ilkimde cok kötü oldum oglumu emziremiyordum baslık kullanmama ragmen yinede her emzirmemde cok kotu kanadı catladı.. böyle bir agrı olamaz yasimdi korkuyorum yine aynı seyler olacak diye biri beni aydınlatsın en azından olursa ne yapmalıyım ilkimde baya kremler kullandım ama fayda etmedi
kızlar buda benim oğluşum
Eki Görüntüle 664302 Eki Görüntüle 664302 Eki Görüntüle 664302
bi maşallah Oğluşuma.. bi maşallah göbüşüme..
üşenmedim kalktım resmi çektim attım .. ben yaptım olacak =)))))))))))))
Benimde korkum o yaralar. Bir araştırma yaptım. doğuma 2 ay kala göğüs uçlarına hergün kantoron yağı sürülürse yara olamazmış.Birde yara olursada kantaron yağı iyi gelirmiş.Ben kullanacam bu yağı.Denemekte yarar var.
cnm cok kotu oldum sende görsen elinden birsey gelmez aglamaktan baska birsey demiyorum girin bakınne gördünki canım yaa.. ağlama dur sakin ol .. sen hamilesin bebeğin senin her halinden etkileniyo unutma .. hele bu aylar çok riskli bak.. erken doğum riski var ve üzülmek çok tetikler .. sen bebeğini düşün..
kizlar hayir olsun deyin ben bugun rüyamda bebisimi gördüm, erken dogum yapmisim, masallahh cok iri bir bebekti.
hemen laptopu aliyorum elime kk kizlara haber verim diye herkesden önce ben dogurdum haberim verim diyolrum sonrada ya erken dogurunca bebegime birsey olursa neyin haberini veriyorsun diyede kiziyorum kendime bir yandan..
YORUMLAMAYIN LUTFEN RUYAMI SADECE ANLATMAK ISTEDIM SIZE
Yavrum kıçın açıkta kalmış seninnşaka bi yana bende paranoyak oldum bugunlerde ya erken dogum yaparsam diye.. sanırım yaklaştıkça çok fazla düşünmeye başladık, ondan etkileniyor olabiliriz
Yavrum kıçın açıkta kalmış seninnşaka bi yana bende paranoyak oldum bugunlerde ya erken dogum yaparsam diye.. sanırım yaklaştıkça çok fazla düşünmeye başladık, ondan etkileniyor olabiliriz
ben kesinlikle ustekini tavsiye etmem onu ancak cocuk 1 yasini gectikten sonra kullanilmasi gerekiyor 1.5 yasina kadar tam yatar pozisyonda olmasi gerek cocuk sadece alti aya kadar degil ilerdede uyama ihtiyaci duyuyor .ilk alti ay icinde tam yatar olmasi cok önemli bebegin kemikleri cok taze oldgu icin yanlis bir gelisme olusabilir autositz (ANA KUCAGI) de kullanmak guzel ama onuda uzun sureli tavsiye etmem cunku yine oda tamm yatar pozisyonda olmuyor. ayni zamanda bebegin ilk zamanlar yuzunun anneye bakmasi cok önemli bebek anneyi görme ihtiyaci duyuyor ve bebegin yuzunu agzini birsey gelebilir kapatabiliur allah korusunun bunu görmek icin mutlaka bebegi göruyor olmak lazim. ben altaki resimi tavsiye ederim sana ama onuda sadece ana kucagi ve portebebek olarak bebegin yuzun dönuk olabiliyor diger sekilde olmuyor sanirim.birde buyuk tekerlekli almani öneririm kucukler cok kullanisli gelmiyor bana.bu altaki resimdeki gibi travel sistem olanlarin cok daha uygun fiyata olanlari var cnm dikkatli arastirsan bulursun tek bir markaya takili kalma git yerinde arastir bak internetten bakmala olmuyor malesef.
O evi alana kadar neler yaşadım hamile halimle ben bilirim canım.. Arabamızı satıp peşinat yaptık.. Şimdiki kiramız kadar da kredi taksitimiz olacak..Ben destek de beklemiyordum aslında kayınbabam biz ev almayı düşünürken dedi ki siz küçük bir ev alın, ben bizim bu büyük evi size vereyim, biz yaşlıyız iki kişiyiz sizin aldığınız evde de biz oturalım.. Olabilir gözüyle baktı eşim ama Allah biliyor benim içime sinmemişti..
Sonra biz ciddi ciddi ev alacak olduğumuzda bu ihtimal konuşuldu kayınvalidem ben evimi değiştirmem benim çevrem hep burada düzenimi bozamam dedi vazgeçtiler.. Halbuki biz zaten onlara yakın yerden ev bakıyorduk neyse mecbur değiller dedik geçtik..
Ev bakarken kayınbabam bizi daha büyük ama daha pahalı evler için yönlendirdi ben de peşinatınıza destek olurum diye.. Şimdi aldığımız evi ise hiç beğenmediler giriş altıymış, küçükmüş, misafir gelse yerin altına mı inermiş falan.. Halbuki bahçe kullanımlı çok şirin bir daire, ben özellikle bebeğim için bahçe kullanımını çok istemiştim biz eşimle severek aldık.. Peşinata yardım edecekti vazgeçti iyi ki onun dediği gibi bir yer almadık ödeyemezdik.. En son da bebeğin masrafları ve yeni evin masrafları için az biraz destek çıkacaktı ondan da vazgeçti.. Allah biliyor içimde hep bir şüphe vardı, eşime hep söyledim tırnağın varsa başını kaşıyacaksın.. Şimdi eşim sıkıntıda üzülüyor ama toz kondurmaz yine de.. Napsın anne babası anlamaya çalışıyorum onu da..
Bebek içinse daha eşimin tarafından bir çöp görmüşlüğümüz yok.. Herkes doğumdan sonra kıyafet hediye getirecek, onlarda herkes gibi olacaklar.. Ben annemin hediyelerinin bir kısmını bile işe başladığımda ödemek kaydıyla kabul ediyorum.. Annemi tutmasam kredi çekip bebeğin herşeyini o yapacak :)
Yine de diyorum ki keşke hiçbir şey yapmasalar sonra ne başımıza kakabilirler ne de hak iddia edebilirler kendi yağımızda kavruluruz.. Zaten ben de doğumdan kısa süre sonra çalışmaya başlarım..
Kayınvalidemin kolları altın dolu ben yeni evliyim hepsi çoktan gitti :) Allah daha çok versin gözüm yok ama oğlu bu kadar üzülürken, zor durumda kalırken bir fedakarlık aklına gelmeliydi en azından teklif ederdi biz yine geri çevirirdik.. Eşim zaten kabul etmez öyle birşeyi.. Ben de çalışmaya başlayınca zaten bir sıkıntımız kalmayacak.. Bizi zorlayan bebeğimizin plansız gelişi oldu..
Ben bazı ihtiyaçlarımı hatta emin olamadıklarımı arkadaşlarımdan falan topluyorum, kullanabileceklerimi tabiki.. Nazımın geçtiğine alabileceği hediyeyi söylüyorum ya da soranlara.. Herkes imkanlarına göre hazırlığını yapıyor canım.. Ama bebeğin eksiğide olsa doğacak, siz yine bir aile olacaksınız ve bebeğin pek çok eksiğine rağmen yine de sana anne diyecek ve en çok seni sevecek merak etme ben bunları düşünüp çok şanslıyım diyorum :)
Benimde korkum o yaralar. Bir araştırma yaptım. doğuma 2 ay kala göğüs uçlarına hergün kantoron yağı sürülürse yara olamazmış.Birde yara olursada kantaron yağı iyi gelirmiş.Ben kullanacam bu yağı.Denemekte yarar var.[/Q
nerde bulabilirim acaba eczanelerde varmıdır
Eczanelerde ve aktarlarda satılıyor
ay evet bide o var dimi.. ilk önce hangimiz doğurcaz acaba .. benim 22 haziran görünüyor ama oğlum hızlı gelişiyo ve şuanda 6 hazirana kadar geriledi.. kimin doğurcağı muamma yani ..
Ben kullanıyorum kantaronun zaten yara iyileştirme ve cildi yenileme özelliği var acayip nemlendiriyor.. Ben geçen sene Balıkesire tatile gittiğimde köy pazarından almıştım, hamileliğime kullanmak kısmet oldu.. Emzirirken bile kullanılabiliyor..
Yara oluşmasını engelliyor, oluşanları da tedavi ediyor, hatta bebeğin vücuduna karın kısmına bu yağla masaj yapın gazı falan olmaz diyolar..
Açık yaraya bir iki gün kullanınca hemen kabuk bağlatıp yarayı kapatıyor ve iz kalmadan iyileştiriyor, ben denedim kendimde ve eşimde işe yaradığı için şimdi de hamileliğimde kullanıyorum, arada pamuğa azıcık döküp yüzümü temizliyorum çok iyi geliyor..
:))))) Çok hoşsun
TALIAA; ​tatlım o korku ben de var erken doğururum diye ödüm kopuyor.. Ben de rüyamda doğum yaptım benim de ayaklarım açıkta kalmıştı :) Ama bu aylarda doğumla ilgili bebekle ilgili kaygıların artması normalmiş.. Doğurana kadar çekeceğiz canım..
Taliaacim iyiki varsinfikirlerin bana cok mantikli geliyor hep saolasin arkadasim..
Simdi bu markayi bana hep burda forum da önceki konular da hemde birtane arkadas önerdi benim de en hosuma giden özelligi cok hafif ve cocuk 3-4 yasina gelene kadar kullaniliyor olmasi olmustu... hafif olmasina cok önem veriyorum cünkü evim ikinci katta ve asansör yokeh haliyle esim de cogu zaman günlerce evde olmuyor, hem agir bebek arabasi hemde bebek cok zorlanacagim düsüncesindeyim... sürekli bakiyorum istedigim gibi olanlar var fiyatlari da uygun ama 15-16 kilo sadece araba... bakiyorum bakiyorum karar veremiyorum birtürlü ama bu sekil de hepsini ayri ayri almaktansa hepsi bir arada olan bir kinderwagen daha mantikli..
eger varsa bana önerebilecegin modeller bizahmet söyle ben netten arastirayim detayli, cünkü okadar cok secenek varki kendi kendime stress yapiyorum bi alsam da ciksa aradan :26::26:
Taliaacim iyiki varsinfikirlerin bana cok mantikli geliyor hep saolasin arkadasim..
Simdi bu markayi bana hep burda forum da önceki konular da hemde birtane arkadas önerdi benim de en hosuma giden özelligi cok hafif ve cocuk 3-4 yasina gelene kadar kullaniliyor olmasi olmustu... hafif olmasina cok önem veriyorum cünkü evim ikinci katta ve asansör yokeh haliyle esim de cogu zaman günlerce evde olmuyor, hem agir bebek arabasi hemde bebek cok zorlanacagim düsüncesindeyim... sürekli bakiyorum istedigim gibi olanlar var fiyatlari da uygun ama 15-16 kilo sadece araba... bakiyorum bakiyorum karar veremiyorum birtürlü ama bu sekil de hepsini ayri ayri almaktansa hepsi bir arada olan bir kinderwagen daha mantikli..
eger varsa bana önerebilecegin modeller bizahmet söyle ben netten arastirayim detayli, cünkü okadar cok secenek varki kendi kendime stress yapiyorum bi alsam da ciksa aradan :26::26:
Kııızlaaaar lütfeeeen ve lütfeeeeeennnn bana birşeyler olmaz diye düşünmeyin..
Uzanmayın yukarılara yukarılara, zıplamayın, hoplamayın, ani kalkışlar yapmayın, hızlı ya da hızlıya yakın bile yürümeyin
Ben cuma gününden beri yatıyorum, 10 gün rapor verdi doktor, rahim uzunluğum azaldı, kanama yaşıorum çok nadirde olsa azıcık yürüsem kasılmalarım başlamış...
Zıp zıp zıplayıp hop hop hoplamanın sonucu..
Canımcım vakti zamanında bebek arabamızı henüz almamışken ben de arabalarla ilgili detaylı bir liste hazırlamıştım özellikleri Tr fiyatları kullanıcı yorumları falan yazıyordu.. Bana özelden email adresini gönderirsen sana gönderebilirim belki işine yarar bir göz atarsın..
saol cn sizde iyiki varsiniz bende sizlerden cok sey ogreniyorum valla. fikirlerimi begenmenede cok memenun oldum yardimci olabilmek beni mutlu ediyor. canim biz burda bebek arabasini keller (bodrumkat) koyuyoruz O yuzden yikari cikarmak gibi bir sorun yok öyle olsa bende zorluk cekerdim en ust kattayim bendeseninde oyle bir secenegin varsa bence onu tercih et yukari cikarmak cok yorucu oluyor.
canim senin icin bakarim bende arastirim bir netten. ama suan cikmam gerek kizim laptopu istiyor rahat vermedi bi
bebisiminde kiyafetlerini yikiyorum ütuleyip kaldiracam birazdanda aksama görusuruz artik hoscakalinn
annene neden kırgınsın canım?
geçmişi okumaya çalışıyorum ama kaçırmış da olabilirm yazdıysann...
ben de yarın oğlumu görcem bayağı büyümüş olcak çok heyecanlıyımkızlar süt sağma makinesi alan veya almayı düşünen var mı hangi markayı önerirsiniz ben bu aralar alcam da
kızlar ben de hikayemi paylaşayım istiyorum , aslında bi hikayemiz yok.
biz doğal korunuyorduk, eşim geri çekilme yöntemiyle korunuyordu yani.
evleneli bir yılı 2 ay filan geçiyordu henüz.
bebek fikri gündemde değildi.
bir gece ansızın, korunmadan nasıl olur acaba dedik, bi deneyelim
eşim ya bişey olursa dedi.
akışına bıraaakkk, bişey olmaz bi kereden bi bakalım dedim farklı mı olcak
bi kere denedik, korunmasız bi farklıymış gerkçekten, ilginç.
sonra adet zamanım geldi ve adet olmadım.
ben dedim eşime hiç şaşmazdı, hatta erken olurdum, ben hamileyim galiba dedim.
yok artık dedi, ben de yok artık dedim inanamıyorduk
adetimden 3 gün geçnce hemen kan verdik, evet 3 haftalık hamileydim
şaşırdık ama çok sevindik tabi, nasip herşey, kızım nasibiyle geliyor inşallah
hamilelik hikayelerinize bayıldım ben de paylaşmak istedim :)
biz uzuuuunnn bir sevgililik ve bekleme sürecinden sonra kavuştuk birbirimize. bu senenin sonunda 10 sene olcaz kısmetse :) 2 yıllık evliyiz. evlendikten 2 ay sonra bebeğe karar verdik malum yaşımız 27 ydi. tam vakti dedik. derken bize yıllar gibi başlayan aylar başladı. ilk muayenemde kistlerimin olduğunu öğrendim. adı gibi güzel olmayan çikolata kistleri... hormonlarım şaşmış gitmiş vs vs... eşimde çok ciddi olmayan sorunlar falan derken 1,5 sene geçti gitti neredeyse... dr.lar tüp bebek lafını sık sık söyler oldu, bu arada 3 dr. gezdim, bir kez gidip daha gitmediğim 2 tane dr. daha oldu aralarda. ben hamile kalacağıma inanan bir dr. aradım. sonunda buldum :) neyse başladık takiplere. ramazandan önce takip yapıldı olmadı. ilaç kullandım falan. ramazanda durdum dinlendim. ramazandan sonra tekrar ilaçlar tekrar takip. hiç unutmuyorum 5 eylülde gittiğimde dr. yumurtan çatlamamış bu ay şans vermiyorum demişti oradan çıkıp anneme gidip ağlamıştımlakin veren Rabbim veriyor işte, ayın 19unda adet olmam gerekiyordu, 3.gün gitmek için randevumu ayarlıyorum bir yandan(takip için adetin 3.günü gidiliyor). o gün adet olmadım. acaba dedim. gittim test aldım. yaptım negatif, sonra aradan 1-2 saat geçti testi atmamıştım çoookk silik bir çizgi vardı, vakit geçtiğinden yanlıştır dedim attım çöpe. ertesi gün oldu gittim bu kez erken gebelik testi aldım ve yaptım bu kez başından ayrılmadım. baktım ikinci çizgi silik falan ama yine de var :) tesadüf o anda eşim aradı eve gelecekti bir şey almak için aşağıya sepet salmamı istedi. yukarı gel, dedim :) ağlıyorum tabi bir yandan:) açtım kapıyı kötü bişey oldu sandı önce, panik yaptı. elleri de kirliydi. git ellerini yıka gel hemen, dedim. geldi elimde test bir yandan ağlıyorum bir yandan nefesim tıkana tıkana ağlayarak anlatıyorum. sarıldık ağlaştık tabi. ertesi gün doğruca dr.a gittik değerim de 172 çıkınca rahatladık :) bekletti biraz ama geliyor oğluşum sonunda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?