2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar aşağıda görünüosunuz yazmıosunuz. çalışan hanımlar bu rapor rupor işleri nasıl oluyor ya. hiç bilmiorum. 32. haftanın başında mı vercez raporu

günaydın kızlar. bugün İstanbul yağmurlu ama yine de güzel bir hava var sanki bahar yağmurları geldi gibi :119:

ozgnmn ben de bu sabah çok zor uyandım sanki bir güç beni yatağa geri geri çekiyor gitmeeee diye bağırıyor gibiydi benim de hiç çalışasım yok. saat 7.30 da işbaşı yapıyoruz ve bir iş arkadaşım benden iş ile ilgili bir rapor çıkarmamı istedi benim verdiğim cevap şu ''ben daha bilgisayarımı açmadım ki'' üstelik saat de 8.30 olmuşken... vallahi işten soğudum tek düşüncem 30 nisan dan sonrası.Aslında neyine heyecanlanıyorum bilmem evimi bir görseniz kızlar yüzeysel temizlik hariç dip köşeye kurt düşecek belki de düşmüştür izin günlerimde sadece süpür sil bulaşık çamaşır...ekstradan bir iş yapamıyorum.yok cam sileyim yok tül yıkayayım yok anacım yapamıyorum. Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayayım şimdi izne çıkınca da halılar yıkamaya verilecek , camlar silinecek, çocuk odası hazırlanacak, tül perde yıkama mutfak banyo genel temizliği falan derken ben kesin evin bir köşesinde doğururum herhalde

geçmiş olsun canımmm...işin ağır değilse sabretmelisin bence..ben mayısın 17sine kadar çalışacağim inş..benimde tahmini doğum 15 haziran gözüküyor çünkü

Neyin var cnm geçmiş olsun ???

dün banyo yapmıştım. üşütmüşüm sanırım.

birde onun dışında dün akşam kasıklarım ağrıdı, karnımda ağrıdı. şimdide karnım ağrıyor. üşütmeden dolayı mı başka bişi mi bilmiorum. işe gitmedim bende. bu hafta çok yordum kendimi. ondanda oldu sanırım. şu alışveriş olayınıda biran önce bitirmek lazım. artık gezilmez dolaşılmaz. 35. haftamda aldım herşeyi diyen bi arkadaşım vr hayret ediyorum şimdi ona.

odam falanda çok dağınık erken doğum olursa Allah korusun en çok bundan korkuyorum :) rezil olurum ya.

Günaydınlar...kızlar ben her sabah tartılıyorum.ama 2 sabahtır kilo vermiş çıkıyorum gerçi 1kilo 100gr kadar.normal mi bu durum

sen gene üstündende olsa temizliomuşsun. ben o kadarda yapmıorum her hafta sonu bişi çıkıo. evde kalmıorum. hafta içi yaparım diorum erteliorum. haftaiçi de yorgunluktan ölüyorum yapamıorum. şu anda kendimi çok yorgun hissediyorum. izne ayrılınca temizlik yapamıcak mışım gibi gelior. izne ayrılınca yardımcı bi kadın çağırmayı düşünüorum. bi kerelik. ama onuda erken çağırsam sonrasında ev kirlenir tekrar diye dert ederim. geç çağırsam ya bebek erken gelirse diye dert ederim. neyse bakcaz artık.

kızlar aşağıda görünüosunuz yazmıosunuz. çalışan hanımlar bu rapor rupor işleri nasıl oluyor ya. hiç bilmiorum. 32. haftanın başında mı vercez raporu

canım yaaa bende tam bilemiyorum.dün bi arkadaşla konuştuk o sözleşmeli çalışıyomuş sgkdan falan bahsetti.32. haftada gidip doktordan calısabilir diye rapor almış sonra onu sgkya götürdüm falan dedi..ben emekli sandığına bağlıyım bizde rapru direk kuruma veriyormuşşsunn

32+0'da raporun açılacak. izne çıkmak istersen rapor o tarihte başlamış olacak. çalışmaya devam etmek istersen ve doktorun da uygun bulursa sana çalışabilir raporu verecekler ve onu iş yerine tebliğ edeceksin. bu tarihten sonra eğer izne çıkmamışsan 37. haftaya kadar istediğin zaman raporunu başlatabilirsin hani dayanamazsan falan. 37+0 a kadar dayandın diyelim o tarihte kesinlikle raporun başlıyor çünkü yasal zorunluluk daha fazla çalışmana izin yok. raporun başladığı günden sonra da üzerine 16 hafta koy, o kadar iznin var.

aynen ya. eşim elinden geldiğince bişeyler yapıyor ama o da ev süpürme falan adam dip bucak temizlik nerden bilsin. temizlik için biriyle anlaş falan diyorlar ama 5 senelik evliyim hiç yapmadım, evde başka biri tanımadığım biri temizlik yaparsa rahatsız olurum diye düşünüyorum. onu oraya koyma, o bezi kullanma diye peşinden koşar sinir hastası olurum bi günde. nasıl olacak bilmiyorum ama münkünse bu aralar kimse dolap arkalarıma falan bakmasın

32+0 da dr. dan çalışabilir raporu almam lazım yani. özel hastanelerin raporu gerçerli mi. ben gidip kendi dr. dan alayım geçerli ise

32+1 de dr da randevum var. çalışabilir raprunu o gün alsam geç kalmış oluyor muyum. zaten 32+0 cumaya gelior. cuma da alsam cumarteside alsam mecburen ptesi vereceğim raporu

Cnm al benden de o kadar kalkarken eşime söylene söylene kalkıyorum beni uyandırıyor saat çalınca bir güzel kızıyorum ona sanki onun suçu işte de bana iş verdikllerinde hamileyim ben bana iş vermeyin ya zaten 1 ay sonra gidicem yetişmez diyorum :)))
Ay iyice çekilmez bir hal aldım ben ya hem işte hem evde
Akşamları da artık 9 gibi uyuyorum en geç hala alamıyorum uykumu offf off şu 1 ay geçse hemen keşkee

bebeğim bak ben şimdi sırf senin bu soruna doğru bir cevap verebilmek için hemen muhasebe şefime sordum az önce. şefim dedim biz hamileler nolucaz ?? ne zaman rapor alıcaz paramızı nasıl alıcaz 32. hafta da değilde 31 de alırsak kabul olur mu yada daha geç alırsak kabul olmaz mı falan gibi bir sürüüü saçmaladım adam cavıza.inan sorularım karşısında adam da bildiğini unuttu bana böyle bakıyo neyse şaka bir yana sordum o da anlattı. hem bir muhasebeci olarak hemde bir hafta önce eşi doğum yapmış tecrübeli bir baba olarak bildiklerini anlattı. 32. hafta da kontrole mutlaka gidiyorsun ve 8 hafta önceden işten ayrılmak istemiyorum çalışmak istiyorum diye doktoruna anlatıyorsun o da bu raporu verebilmek için seni nts ye bağlıyor ve hamilelik gidişatına bebeğin durumuna vs. bakıyor ve ona göre sana rapor veriyor dedi. sende o raporu muhasebecine getiriyorsun teslim ediyorsun o da raporu ssk ya bildiriyor bu çalışanımız hamile fakat bu rapora istinaden 37. haftaya kadar çalışacak doğuma son 21 gün kala da ayrılacağına şirketimiz olarak garanti veriyoruz gibi bir dilekçe yazıp ekte de o raporu ssk ya sunuyorlarmış... durum bu bizim yapmamız gerekenler bunlarmış. ama şu ayrıntıyı sakın unutma son 21 gün kala yada yaklaşık bir tarih de 25 gün kala falan mutlaka işten ayrılıyorsun yoksa o çalıştıklarını ssk sana ekstradan ödemiyormuş yani boşa çalışmaya gerek yok.

Günaydınlar...kızlar ben her sabah tartılıyorum.ama 2 sabahtır kilo vermiş çıkıyorum gerçi 1kilo 100gr kadar.normal mi bu durum

Benimde tartıda bir günüm bir günümü tutmuyor vücuttaki ödemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ani düşüşlerin

Herkes aldığı cicileri güle güle kullansın. Bugün haftanın son iş günü o yüzden mutluyum

32+0 da dr. dan çalışabilir raporu almam lazım yani. özel hastanelerin raporu gerçerli mi. ben gidip kendi dr. dan alayım geçerli ise

canım çalışabilir raporunu ve daha sonraki raporunu sgk geçen bir hastahaneden alman gerekiyor.Özel hastahanelerin bazılarının sgk anlaşmaları yok buna dikkat etmeni tavsiye ederim yoksa daha sonra doğum parası alamazssın .

bi yerde okumuştum raporunuzu pazartesi başatın die. pazartesi başlarsa geri dönüşte pazartesi oluyormuş. peki son 21 günü dr. verdiği doğum tarihine göre mi belirliolar.

............................................................................

bi yerde okumuştum raporunuzu pazartesi başatın die. pazartesi başlarsa geri dönüşte pazartesi oluyormuş. peki son 21 günü dr. verdiği doğum tarihine göre mi belirliolar.

Sen doktorun sana verdiği tahmini doğum gününe istinaden 3 hafta önceden çıkıyorsun zaten farzet ki sen izne çıktın 10 gün sonra erken doğum yaptın bebeğin doğum kağıdını da mıhasebeye getireceğin için ssk zaten hesaplıyormuş senin tarihlerini ve o erken yaptığın izin günlerini de iznine ekliyormuş. kısacası sen raporu muhasebeye verince o söyler sana ne zaman çıkacağını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…