aaa çok geçmiş olsun.düne kadar hiçbir belirti yokmuydu birden mi başladı.inşallah bekler bebişin daha.doktorlar alırlar ama önlemini merak etme.
şaka gibi yaaa sadece 4 kilomu ağlıcam ya.....nasıl beceriyonuz arkadaşlar bunu bi sırrı varmı lütfen söleyin...
ya kızlar bana lohusa pijaması alabileceğim bi site önerebilirmisiniz özellikle aqua satan varsa lohusa sepeti dışında onu biliyorumda..
Geçmiş olsun, aman çok dikkat et, yat hiç kalkma, inş. zamanında sağlıklı doğar bebeğin, benimde en büyük korkum erken doğum, sancıların nasıl oluyordu, benim ilk hamileliğim o yüzden pek anlamıyorum ama bazı günler kasıklarım çok ağrıyor, adet sancısı gibi oluyor. Benimde bir ay öncesine kadar ara ara kanamalarım oluyordu, bir aydır şükür yok, ama doktorum erken doğum riskin var dedi. İnş. zamanında doğar bebeklerimiz.
Yok saka diiil gercek kiz aslında birsey yapmıyorum istahsizim ve tatli ile hic aram yok ve ben iki 3 ay hep çıkardım yeni yeni yiyorum daha dogrusu yemek icin çabalıyorum. Ağzımın tadi hala yok mecburiyetten yiyorum sanırım istemeyerek yediğim icin fazla kılı almıyorum bebişlerinizin canı sagolsun kiloyu dert etmeyin doğumdan sonra veririz artık:))
annemlerle gitcez. onlarda çalışıyor o gün. onlar gelene kadar 3 olur saat en erken. kaçta kapanır ki orası
yoktu canım birden dün aksam basladı bugün çoğaldı
canım korkma ya inan bak herşey yoluna giricek oğlun sana şaka yapıyo bekler ozamanını benim arkadaşım 26 haftada erken doğum diye yattı hastaneye 1 ay yattı sonrada evde yattı 38e girdiği gün doğurdu hemde sapasağlam topak gibi çocuk 4 kiloya yakın çok dikkat et yatttt rahat ol stres yapmaevet canım adet sancısı gibi eğer sıklaşırsa kesnlikle ara doktorunu erkenden tedbirlerimizi alalım inşallah zmanında gelir baska hiç bi istegm yok oğlumu sağlıklı bi seklde alim kucama
canım korkma ya inan bak herşey yoluna giricek oğlun sana şaka yapıyo bekler ozamanını benim arkadaşım 26 haftada erken doğum diye yattı hastaneye 1 ay yattı sonrada evde yattı 38e girdiği gün doğurdu hemde sapasağlam topak gibi çocuk 4 kiloya yakın çok dikkat et yatttt rahat ol stres yapma
canım kaçta kapanır hiç bilmiyorum
canım çok geçmiş olsun,dualarımız seninle.bol bol dinlen canım....
Cnm lohusashop.com guzel pijamalar var bak istersen
yoktu canım birden dün aksam basladı bugün çoğaldı
canım hangi şehşrdesin bilmiyorum ama ebebek mağazalarında var..ben burada bakmıştım..kızlar yaa ben bu tiny love marka anakucağı varya ondan almak istiyorum ama önce görmem lazım internetten almak istemiyorum .. mersinde hangi mağazada bulabilirim.. internette arıyorum bulamıyorum.. sadece netten mi satışı var bu markanın .. bilen varsa bi yardımcı olsun..
canım 2-5 kg en iyisi başlangıç için ama arkadaşlarında dediği gibi çoklu paket alma sakın..Herkese güzel bir dilegiyle merhabe kizlar..
Ben oglumun bütün ihtiyaclarini tamamladim sadece bugün veya yarin kücük bakim ürünlerini almaya gidicem fakat ilk hamilelik olarak haliyle kafam karisti..
Bebek bezlerinde Pampers i tercih ettim fakat kg olarak kafam karisti 2-5kg, 3-6 kg, 4-7 kg, 4-9 kg, var hangisini alsam daha dogru bitürlü karar veremedim :26::26::26::26::26:
ben kızımda hep molfix kullanmıştım hem türk malı olduğu için..hemde dokusu çok yumuşak primadan bile daha iyi geldi bana..bebek bezi için ben de şöyle bir araştırdım da başta ne kullandıysan sonra onu devam ettirmen en iyisiymiş yoksa alerji falan oluyomuş. prima en çok övgü alan ama ne biliym biraz pahalı sanki huggies de israil malı olduğu için düşünmüyorum. evybaby de iyi diyolar fiyatı da çok çok uygun. önce onu alıp denemeyi düşünüyorum memnun kalırsam devam ederim yok iyi olmazsa bırakırım
canım uzmanlar 2-4 yaş arası kesinlikle yaptırmayın diyorlar..çocuk bedenini yeni tanıyormıuş bu dönemde..ve çocuk ergenlik dönem olduğu için çok sakıncalıymış..ya 2 yaştan önce yada 4 yaştan sonra olmalıymış..evet canm çok sevimli oluyolar kıyafetle fln, ben şimdi sadece sünnet ettirip
eglencesini duasını flnda aklı erdiğinde yapim diyorum
tabi araştırcam önce hangisi sağlıklıymış
hep farklı görüşler
canım çok geçmiş olsun..aman dikkat et kendine yat dinlen..neden böyle olmuş bişey söyledimi doktor?kızlar dünden beri hafif hafif sancılarım var yazmştım doktorumu aradım hemen gel dedi gittim nstye bağladılar alttan muayne etti 1 cm açıklık var sancı cıktı erken doğabilir yatırmamz lazm dedi çok korktm serum fln takıldıktan sonra eve yolladılar tansıyonum düşmedi panikten yarın sabah ciğer gelişimi için iğne yapılcak tekrar nstye bağlanck nolur dua edin bana dha çok erkenömrüm gitti aksamdan beri naparım ben ona bsey olursa :'(
kızlar dünden beri hafif hafif sancılarım var yazmştım doktorumu aradım hemen gel dedi gittim nstye bağladılar alttan muayne etti 1 cm açıklık var sancı cıktı erken doğabilir yatırmamz lazm dedi çok korktm serum fln takıldıktan sonra eve yolladılar tansıyonum düşmedi panikten yarın sabah ciğer gelişimi için iğne yapılcak tekrar nstye bağlanck nolur dua edin bana dha çok erkenömrüm gitti aksamdan beri naparım ben ona bsey olursa :'(
Gececiler burda mı acaba parmakları görelim :)))
herzamanki gibi buradayım sessiz takip ediyorum sizi :)Gececiler burda mı acaba parmakları görelim :)))
herzamanki gibi buradayım sessiz takip ediyorum sizi :)
canım herşeyin yolunda olmasına sevindim, çok şükür...
eşinle aranda geçen mevzuyu merak ediyorum çok çok özel değilse bizimle paylaşsana...
ne onu bu kadar küstürdü acaba
ailesinden etkileniyor olabilir mi, onların lafına bakıyor olabilir mi acaba?
minikus erkek aileleri birde nedense gelinleriyle oğullarının arasının çok iyi olmasını istemiyor. geçmişte kendileride aynı şekilde yaşadığından mıdır nedendir bilmiyorum genelde böyle.
ben kayınvalideme annemden çok ilgi gösterdim, dr.lara götürdüm işe geç kalmayı göze alarak, dondurma falan yiyemez diye öyle özel yiyecekler alıp götürüyordum ona. evlenirkende ailemi kırdım onlar için. o şekilde evlendim. kıymeti olur sandım ama nerdee..
yaptıklarını yazmıyorum bile, eşimle ilk kavgamızda hemen yatağını salona hazırlayacak biri oldu evlenince. kötülük anında insanları tanıyamıyorsun. yada aslında esas halleri o oluyor. eski kavgalarımız sorunlarımız geldi benimde aklıma şimdi :) neyse boşvermek elde değil ama boşvermek lazım
Günlerdir sessiz sedasız yazdıklarını okuyorum.. Ne desem ne söylesem boş biliyorum o nedenle sadece Rabbimden senin, bebeğin ve eşin için en hayırlısını dua ile içtenlikle istiyorum.
Eşinin aramaması olağan dışı, ailesinin aramaması ise, benim çok yakından tanık olduğum bir durum fakat eğer bir gün gidersem biliyorum ki analı oğullu kimse aramaz..
Gamsızlık,terbiyesizlik, vurdumduymazlık, mezhebi genişlik.........vs...vs...
Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Bunun dışında muayenelerin haftada 1'e düşmüş, umarım benim muayenelerde düşer:) çok uzun aralıklarla oluyor çünkü benimkiler..
Kendini üzmeden vaktini geçir tatlım, zor ama oyala hep kendini birşeylerle..
Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın canım.. Muayenem haftada bire düştü ama ben bebeğimi falan göremiyorum boy kilo ölçüsü falan da yok.. Ama iyi olsun da ben şimdilik görmesem de olur.. Gerçi her seferin de içimde kalıyor..
ah kuzum sen niye yalnız gittin ki, alaydın yanına anneni, arkadaşını bişeyini...böyle zamanlarda daha da koyar insana..Elbet eşinin aklı başına gelir, bırak yapsın nazını şimdi herşey daha taze.Biraz zaman geçsin, bir iki dışarıdan insan onunla konuşsun bak nasıl yola geliyor..
Benim annem felç geçirdi düzeldi ama çok zor o kadar yolu gidip gelmesi.. Arkadaşlarımın bir kısmı çalışıyor bebeği olan var müsait kimseyi bulamadım bir de alışmaya çalışayım dedim yalnız gitmeye.. Umarım doğru insanlarla konuşur..
benim anlamadığım sen nerde doktora gidiyosun kilosunu falan sölemiyolar anlamadım ben duruma biraz yabancıyım kurul olayı ne için bilmiyorum ama şunu biliyorum ne erkekleri nede ailesini asla kafana takma belkide unutmuştur yoğundur senin gibi şeyler yaşamamıza gerek yok benm kocamın aileside pek aramıyo sormuyo bebek nasıl sen nasılsın diye üstelik annem uzakta benim bu şehirde tek akrabam onlar seni anlıyorum yaşadıkların ve hamilelik şuanda düşüncelerini fazlasıyla değiştiriyo mutlu olmaya çalış hayat senin hayatın bunu sakın unutma....
Canım benim bebeğimde tek böbrekte büyüme var doğuma kadar ya da doğumla birlikte böbreğini kaybedebilir doğar doğmaz operasyon geçirebilir amniyosentez gibi bazı süreçlerden geçtik bu yüzden Çapa'ya gidiyoruz oradaki gebelik takibi bölümünde bebekle ilgili detaylara pek bakmıyorlar anneyle ilgili sorunlarla daha çok ilgileniyorlar bende de sorun yok çok şükür kurul ise anneye pek bakmaz bebeği ön planda tutar orada da böbrek durumumuz takipte.. Bugün gittiğim bölüm kadın doğum gebelik takibi yeriydi o yüzden hayati şeylere bakıp detaylara girmiyorlar bebekle ilgili..
Doğru söylüyorsun unutmuş da olabilir bu aralar başka sıkıntılarımızda vardı muhtemelen kafası çok dolu olabilir..
Benim zaten ona karşı kin tutmam mümkün değil aramamasının nedeni her ne olursa olsun..
merhaba minikkus, en önemli konu senin ve bebişin iyi olması, bak her şey normalmiş maşallahhaftaya şu kurulu da atlat bakalım daha da rahatlayacaksındır...
diğer konuya gelince... erkekler daha acımasız canım. ailesini bilmiyorum normalde de öyle mi ama genel erkek ailesi tavrı böyle maalesef... sağlam durmaya çalış, ona karşı ve hayata karşı, bebeğin yanında sıcacık büyüyor içinde mucizesiyle. bunu düşünüp rahatlamaya çalış. Allah yardımcın olsun.
İnşallah canım ya şu kuruldan iyi bir haber alsam bari ne kadar ihtiyacım var güzel bir habere..
Dik durabilmek için böyle bir hamle yaptım ama umarım sadece tatsız bir anı olarak kalır..
bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim.baksana normal doğum bile yapabileceksin demekki herşey yolunda.inşallah kuruldada aynı sonuca varırlar.eşine gelince inşallah dalgınlıkla bugünün kontrol günü olduğunu unutmuştur diye düşünmek istiyorum.
Umarım normal doğum konusunda yardımcı olurlar.. Haftaya çarşamba gittiğimde hem kurul hem de kontrolde daha detaylı bilgi almaya çalışırım.. Evde ben olmadığım için çok şeyi unutabilir ajanda tutan benim ve ajandamı da yanımda getirdim :)
kızlar dünden beri hafif hafif sancılarım var yazmştım doktorumu aradım hemen gel dedi gittim nstye bağladılar alttan muayne etti 1 cm açıklık var sancı cıktı erken doğabilir yatırmamz lazm dedi çok korktm serum fln takıldıktan sonra eve yolladılar tansıyonum düşmedi panikten yarın sabah ciğer gelişimi için iğne yapılcak tekrar nstye bağlanck nolur dua edin bana dha çok erkenömrüm gitti aksamdan beri naparım ben ona bsey olursa :'(
Çok geçmiş olsun umarım bir sorun olmadan atlatırsın.. Bol bol dinlen ve bizi merakta bırakma..
Cnm ya okurken çok duygulandım, keşke bunları yaşamasansize sihirli bi değnek değse kocan hatasını anlayıp gelsse seni als senin yanlız olmaman gerek buzamanlarda öff ben de derdine dert ektim ama bu hamilelik duygulandırıyo insanı kendine iyi bak cnm kontrolünün iyi geçmesine sevindim inşallah kurulun da iyi geçer.
Keşke canım ama bazı şeyler hayat tecrübesi oluyor sinirli değnek değmese kafasına birşey düşse tercih ederim :))
canım haberlerin iyi olmasına çok sevindim,inşallah haftaya olan kurulunda sorunsuz geçer.yalnız gitmene çok üzüldüm,annen veya yakın bir arkadaşını alsaydın keşke yanına...
eşine gelince,ne diyeyim seni üzmek istemem.inşallah bir an önce yaptığının farkına varır,aklı başına gelir...
aslında benim korkum yalnız başıma başa çıkmaya alışmak çünkü yapı itibariyle tek başıma halletmeye alışkınım eğer bu konuda ona ihtiyaç hissetmemeye başlarsam uzaklaşırım diye de korkuyorum..
MINIKKUS bugun bebeginin kontrolu guzel gecmis cok sevindim sende benim gibi kilosunu bilmeyenlerdensin hala
saglikli olsunda kilosunuda nasilsa ögreniriz, hic olmadi dogunca ögrenriz cnm .neden senin haftada bir cagirmaya basladiki artik daha buna zaman var saniirm son aylarda fln bunu yapmasi gerek ama her doktor degisebiliyor turkiyede:)))
esinin aramamasina yine hic sasirmadim ama cok üzüldüm keske artik arasaydi en azindan bugun aramasini cok isterdim bebegini sormak icin ama dedimya babalar ancak bebek dogduktan sonra baba oluyorlar daha öncesinde hic brsey hissetmiyor onlar bu yuzden senin gibi hissetmesini dusunmesinide beklemek gerekir. üzme kendini sakin bunlari kafaya takip anneni ziyarete geldin ve kafa dinliyorsun okadar cnm
Böyle nadir zamanları bu kadar hoyratça harcadığımız için bebeğimize her daim mahçup olacağımızı düşünüyorum canım beni asıl üzen bu.. Bu sorunlar bitebilir de ama bu vakitleri tekrar yaşayamayacağız.. hamilelik gibi güzel bir süreç hem bebeğim hem de benim için zor geçmiş olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?