Benimki de yukarı yukarı çalışıyor. Sabah 6'da uyandırdı beni. Derilerime sürtüyor poposunu.
Kızlar benim paşa hep sol tarafıma yaslanıyor. Solum iyice yamuldu. Oraya popoyu dayayıp duruyor sürekli.Sizin miniklerin de tercih ettiği bir taraf var mı?
Yazmayı unuttum. Ben hala NST ye girmedim. 35.haftanın sonunda doktora gideceğim. O zaman yapacak sanırım. Netten şunları buldum:
Non Stres Test
Anne adayı bir yatağa yatırılır. Karnına fetus kalp atışlarının en kuvvetli duyulduğu yerde kardiyotokografi cihazının kalp atışlarını algılayan probu bağlanır (resimde karnın alt kısmına bağlanmış şekilde görülmektedir). Ek olarak rahim kasılmaları da araştırılmak istenirse bu durumda karnın en tepe noktasına kasılmaları algılayan prob ("ağrı probu") yerleştirilir ( NST'de genellikle ağrı probu kullanılmaz.
Anne adayının eline üzerinde bir düğme olan bir çubuk verilir. Test esnasında bebek oynadığında bu düğmeye basması istenir. Yaklaşık 20 dakika boyunca cihaz bebeğin kalp atışlarında meydana gelen değişiklikleri kağıda aktarır. Bu kağıda NST trasesi adı verilir.
Kızlar ya zıbın setiyle hastane çıkışı aynı sey değilmi ?
normalde ben de tutamıyorum çoğunlukla zaten ama dün akşam tuttum, gururla yatıp uyudumcnm tutma kendini bu kadar bir iki parca dan birsey olmaz ay bende seker odlugu halde ben bukadar germiyorum kendimi canim ne cekiyorsa yiyorum ama az ve öz yiyorum diger yiyeceklerimle dengelemeye calsiyorum sende oyle yap canin cektigini yemezsen bebisin eksk olur derler buyukler allah korsun tabiki :))) hikaye bunlar ama yinede nefsini köretmeye calis birazcikda olsa :)))
ooo biz gelen kadar kimse kalmamis bugun geldigimde asagisi doluydu simdi kimse yok
bizim randevular iki haftada bire düştü 32.hafta randevusu itibari ile..Bizim bebiş de bi ileri bir geri, doktor normal dediğine göre sıkıntı yok canım ya hatta bizimkine şurası az şurası çok diye çok mızırdandık da "çocuktan altın oran beklemeyin" dediGünaydın kızlar ve tatlı minnakları
Zeynoo, Taliaa, Keepmeinformed ve Tokoyay maşallah bebişlerinizeeee
Ya ne güzel sizinkiler tosuncuk olmuşlar, benim nazlı kızımda geriden geriden geliyor:))
Gerçi doktorum normal diyor ama işte insan gününü yakalasın istiyor en azından...neyse sağlıklı olsun da önemli olan o:)))
Zeynoo cum listeyi ben de bekliyorum dörtgözle...
Bu arada biz en son cuma gitmiştik kontrole benim doktorum da 3 hafta sonrasına gün verdi..35 haftalık oluyoruz o zaman...
Ondan sonra da her hafta olacakmış heralde kontroller...sanırım o zamandan sonra nst ye alırlar..
Memorial hizmette doğum yapacak olan var mı aranızda kızlar???? Ben 10 senelik doktorumu değiştirdim oraya gidiyorum artık, gittiğim doktor da iyi gibi geldi bakalım...
hastane çıkışları daha kalabalık oluyor canımKızlar ya zıbın setiyle hastane çıkışı aynı sey değilmi ?
randevunuz güzelce geçer inşallah canım, o bebişle kilo konusunu konuşma işini ben de yapıyorum da eşim "şimdiden çocuğa baskı yapıyorsun, ne kadar isterse o kadar yer" diyor banagünaydın kızlar ..
bebişlerini görenler olmuş ne güzel hemen hemen hepsi 2 kg olmuşlar en azbende oğlumla konuşuyorum 2 kg görcem busefer seni güzelce ye mamaları die
bu akşam yeni doktorumuzla randevumuz var. neler diyecek acaba çok heyecanlıyım sanki ilk defa doktora gidicem gibi
Cumartesi günü bizde 32 haftayı doldurduk. Cuma günü doktorumuza gittik çalışabilir raporumuzu aldık. 35 yada 36. haftaya kadar çalışırım diye düşünüyorum. Gerçi karnım o kadar büyük ki hastanede nst deki hemşire ve ebeler hastaneye yatmak için geldiğimi zannettiler. Benimde bir oğlum olacak kısmetse. Cuma günü 2.075 gr 42 cm di.Bizde 2 kiloyu geçtik. Benim bebeğiminde kilosu bir hafta önden gidiyor ama asıl kafası ve göbeği kocaman ki onlar iki hafta önden gidiyor. Doktorumuz koca kafalı,koca göbekli diye seviyor. Cuma günkü kontrolde bizde kaşlarını çatarken yakaldık çok komikti.Resimleride sizinle paylaşacağım bir ara. Her kontrolümde 4D ultasonla mutlaka 5 dk bize gösteriyor ve her seferinde en az 4 yada 5 ultrason çıktısı veriyor. Renkli çıktılarımız sadece 3 tane.Bu arada 3 haftada bir kontrole gidiyordum. İki hafta sonra yani 34. hafta bittiğinde tekrar çağırdı.Ondan sonrakiler ise haftada bir olacakmış ve her seferinde nst ye girecekmişim. Randevularımı bile şimdiden aldım.Cuma günü ikinci defa nst ye girdim. Sancı vs çıkmadı. Şu an kaburgalarımın batması dışında bir sıkıntımız yok.Onunda maelesef bir çözümü yok. Karnım çok yukarda, suyum çok fazla bebekte kilolu olunca sıkıştırmalar gün geçtikçe artıyor. Benim doktorumda hangi durumlarda hastaneye gelinmeli ve anne-bebek çantasında neler bulunmalı konusunda bir yazı verdi bana. Bende onu sizinle paylaşacağım. Bazı şeyler bana fazla fazla yazılmış gibi geldi ama zaten çoğunu aldığımdan çantaya koymakta fayda var diye düşünüyorum.
ben de abartıcam galiba, nasılsa bavul yapmaya karar verdik, onu da eşim taşıyacak aşağıben iki takım hastane çıkışını koymayı düşünüyorum iç zıbınlarıyla battaniyeleriyle takımm olsun...bide kendi pijamalarımla takımm olsun diyee...tabi benm evim hastaneye çok yakınn arabada var o yüzden neler götürmicemkiii siz bana hiç bakmayınnn kızlarrr abartıcam sanırım biraz katlle falan götürücem meselaaa...
Eki Görüntüle 687744
Dosyayı o kadar küçültmek zorunda kaldım ki net okunmadığını farkettim. Umarım bu sefer daha net anlaşılır.[/QUOT
saol canım ben aldım baya okunuyo yineee
Cumartesi günü bizde 32 haftayı doldurduk. Cuma günü doktorumuza gittik çalışabilir raporumuzu aldık. 35 yada 36. haftaya kadar çalışırım diye düşünüyorum. Gerçi karnım o kadar büyük ki hastanede nst deki hemşire ve ebeler hastaneye yatmak için geldiğimi zannettiler. Benimde bir oğlum olacak kısmetse. Cuma günü 2.075 gr 42 cm di.Bizde 2 kiloyu geçtik. Benim bebeğiminde kilosu bir hafta önden gidiyor ama asıl kafası ve göbeği kocaman ki onlar iki hafta önden gidiyor. Doktorumuz koca kafalı,koca göbekli diye seviyor. Cuma günkü kontrolde bizde kaşlarını çatarken yakaldık çok komikti.Resimleride sizinle paylaşacağım bir ara. Her kontrolümde 4D ultasonla mutlaka 5 dk bize gösteriyor ve her seferinde en az 4 yada 5 ultrason çıktısı veriyor. Renkli çıktılarımız sadece 3 tane.Bu arada 3 haftada bir kontrole gidiyordum. İki hafta sonra yani 34. hafta bittiğinde tekrar çağırdı.Ondan sonrakiler ise haftada bir olacakmış ve her seferinde nst ye girecekmişim. Randevularımı bile şimdiden aldım.Cuma günü ikinci defa nst ye girdim. Sancı vs çıkmadı. Şu an kaburgalarımın batması dışında bir sıkıntımız yok.Onunda maelesef bir çözümü yok. Karnım çok yukarda, suyum çok fazla bebekte kilolu olunca sıkıştırmalar gün geçtikçe artıyor. Benim doktorumda hangi durumlarda hastaneye gelinmeli ve anne-bebek çantasında neler bulunmalı konusunda bir yazı verdi bana. Bende onu sizinle paylaşacağım. Bazı şeyler bana fazla fazla yazılmış gibi geldi ama zaten çoğunu aldığımdan çantaya koymakta fayda var diye düşünüyorum.
ben de abartıcam galiba, nasılsa bavul yapmaya karar verdik, onu da eşim taşıyacak aşağıağzına kadar doldurulabilir bence
seni daha önce hiç görmemiştim bu topikte hoşgeldin aramızaaşagıda isimleri görünüpte paylaşım yapmayanlar var..
kızlar sizde katılın, paylaşın, anlatınbiz dinlerizzzz
nurgu canim sendemi kayserideydin oyle hatirliyorum sanki hangi dra gidiyosun
kızlar kim dedi hatırlamıyorum ama biri bebişin kıyafetlerini ütüleyip keselere koydum demişti, o keseleri nerden bulabiiliriz? Keseye koymazsak kaybolur çünkü minik minik hepsi...
Kızlar park yatak alacağız yarın nasipse genelde ölçüleri 110.70 ya da 120.60 oluo ama nevresimler bayağı büyük 100.150 gibi.sorun yaratır mı acaba?beşiklerini hazırlamış olanlar böyle bi sorunla karşılaştı mı?
herkese selamlar canlarım :) şöyle bi geçmişi okiyim dedim 2 gündür yokum anacım oku oku bitmezinş herkes iyidir yaramaz bi durum doğuran fln yok inş :18: dün hesapta kociş izinliydi istanbul yağmur altındaydı biyere çıkamadım ben soğuğa çıktığımda hemen üşütüyorum btn gün paso kusuyorum snra riske alamadım yedik içtik film izledik uyuduk bizde oğlunu sevdi babası btn gün babasına tekmişler attı tosunum Bugün çok kötü uyandım rüya gördüm rüyamda bi aile geliyor evimize kadın hamile ben doğurmuşum ama oğlan değil kız.Kadın diyor ki siz bizim bebeğimizi aldınız karıştı bunlar sizin kini kaçırdılar fln diyor ben nasıl ağlıyorum ama uyandım kendi ağlama sesime gerçektede ağlamışım öyle korku bastı çocuğu normal doğurup nöbet tutucam hastanede yanımdan aldıklarında fln bnde gitcem hala etkisinden çıkamadım kadında ne sinir bozucu bişeydi saçmaydı brzda kadın hem hamile hem çocuğunu biz almışız güya :s hamileyken ne saçma rüyalar görülüyor ya doğursakta rahatlasak
zeynocum benide dinlermisinvalla bu ara kendime bir terapist bulmayı düşünüyorum hergün ağlıyorum hiç normal değilll hiç iş yapmıyorum artıkkk ben gebelik depresyonundayımmm galibaaa olabilir miii zeynoooo
Tekmelerinin sesi duyuluyor mugeçen hafta girdim ben nst ye ama benim elime bi alet felan vermediler. bi kemer vardı kemere bağlı iki tanede yuvarlak alet göbeğimin iki tarafına taktılar ve 15 dk soluma yattım oğlumda hep o aletlerin olduğu yeri tekmeliyip durdukalp atışlarından çok tekmelerinin çıkardığı sesi duyduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?