ya kızlar zaman durdu sankı gecmıo
bıktım artık calısmaktan
su an nasıl yorgun oldugumu anlatamam
bu ayın 30 u gelır mı ya
valla ben delırmek uzereyım
daha 9 ıs gunu calısmam lazım
valla bu 35 36. haftalara kadart calısabılenlere helal hos olsun
ınanamıorm sabırlarına
ben neden yapamıorm bılmıorm ısten bıle sogudum
merhaba şekerler dünden beri girmiyorum ne çok geçmiş birikmiş yarısında pes ettim valla :) bebişlerine yeni ciciler alan annişlere hayırlı olsun rahatsız olanlara gecms olsun dıyorum ve hastane cantasına ne koyduklarını paylasanlara tesekkür ediyorum :) zeyynonun listesi çok mantıklı geldi sanırım o sekilde ufak bır bavul hazırlıycam :)
gvncm senin midende reflü fln mı var acaba bukadar mide sıkıntısı çekmen hıc normal değil
mikailesra
canım benm bebeğimde ters dedi doktorumuz ama arkdasımzn solediği hareketi 2 3 gn boynca tekrarladm bebeğimn tekmelerini alttarafta hissederken smdi göğsümün altında hissediyorum muhtemelen döndü bence sende bir dene
canım benim bebeğimde tersmiş ama ben hep göğsümün altında hissediyorum hareketlerinibence biz anlayamayız döndüğünü..ve şu hareket nedir merak ettim cidden işe yarar mı acaba tecrübeyle mi sabit,doktor tavsiyesi mi?:44:
Tabiki anlatmaya çalışayım öncelikle 1 metre saten kumaş aldım sepeti üstüne koyup kaplayacak büyüklükte bir parça kestim elimle pileler yaparak içe doğru kıvırıp silikon tabancası ile yapıştırdım sonra yine sepeti kalıp gibi kullanarak tabanı kumaşın üzerine koyup kalemle çizdim o parçayı da kesip sepetin iç kısmına yapıştırdım . sepetin yan ölçüsü kadar tülü kesip fırfırlarını yaptım ve kenarlara diktim dikiş kısmı gözükmesin diye üzerine süslü fisto yapıştırdım sonra kurdela ve satenden diktiğim fiyonklarla süsledim ....melinnaz
sepetin çok hoşuma gitti benim evde de böyle bi sepet var boş boş duruyo
nasıl yaptın anlatırmısın belki bende yapabilirim
kızlar hemşire ve asistanın söylediklerini aynen yazıyorum..
anne için,
gecelik,terlik,taç
1 tane alt pijama üstüne tişört yeterlii (takım olmasına gerek yokmuş)
gögüs pedi,
bildigimiz ped
2-3 ad. kilot
poponu örtecek kadar uzun bir giysi (sabahlık şart degil)
havluya da gerek yok, rulo kagıt havlu yeterli.
1 rulo çöp poşeti olsun çantanda kirlileri koyarsın.
(emzirme atleti, sutyenine hiç gerek yok
hastaneye gelirken üzerinde olsun yeter
hatta hiç sütyen takmak istemezsen gögüs pedi yapıştırırsın badine.)
makyaj malz. ayna,tarak bunlar zaten normal çantanda oluyor.. ki her kadın normal çantasını da zaten getiriyor.. ayrıca hastane çantana koymana gerek yok.
bebek için,
1 zıbın takımı
1 hastane çıkışı
battaniye
emzik, biberon,mama kaşıgı (genellikle gerekli oluyor)
ıslak mendil ve pişik kremi
agız silme bezi
bebek bezi (6-7 tane)
(fırça,tarak,havlu, kozmetik şampuan falan hiç gerek yok, boşuna taşıma)
süt sağma mak. getirebilirsin..
birde bebek şekeri sepeti, çikolata yada kolanya yetiyor.
kızlar bu şekilde yazdılar.. bende akşam çantamı baya bir güncelledim,
kendim için 2 pijama takımı koymuştum gecelik dısında onları 1 e indirdim. emzirme sutyeni, atleti çıkardım, hastane giderken üzerime giycem.
bebek için 2 zıbın 2 hastane çıkışı koymuştum onları teke düşürdüm. şampuan, bebek yagı falan onları çıkardım.
onların yazdıkları dısında ufak tefek şeyler daha koydum dayanamadımama genel olarak bu şekilde yeterliymiş..
sizinde eger hayır şununda mutlaka olması gerekir dedikleriniz varsa lütfen yazın.. o anda akıllarına gelmemiş olabilir
Kızlar bildiğiniz gibi raporla izne ayrıldım dün ara karne için okula gittim 10 dakika duramadım sınıfta kabus gibiydi ohhhh dedim iyi ki de rapor almışım :))))
hımmmmmm
evet sen gebelik depresyonundasın
2 tane veletle napcam ben diye içten içe endişeleniyorsunuz ve bu atak şeklinde ağlama olarak geri dönüyor
aileden uzak olmanız sizi duygusal olarak üzüyor kendinizi yanlız oldugunuza inandırıyorsunuz
eşinizin yogun iş temposundan dolayı size yeteri kadar zaman ayırmadıgını düşünüyorsunuz
günlük işlerden çok sıkılmışsınız ve monoton bir hayat yaşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz :126:
yani bebek için hazırlıkları kafanızda çok büyütüyorsunuz ama buna ragmen totonuzu kaldırıp bi yerden başlayacak enerjiyi kendinizde bulamıyorsunuz
eklemek istediginiz bişi var mııı:126:
ne güzel ya ben eşimin ısrarlarına rağmen 32. hafta çalışabilir raporu alacağım.benim de haftaya bitiyor, haftaya cuma alıyorum raporumu ama üzülüuorum ya, daha çocuklara hiçbişey söyeleyemedim
dayanamayorum da ama
ben sabah gene ağladım.
çok yorgun ve uykusuzsum zaten. hazırlıksız olmam sebebiyle de huzursuzum.
evde yemek de yok pişirecek bişi de yok. aç kalıyorum.
bugün pazar var. ben eve 7 de anca giderim. ek işe de gideceğim. zaten pazara gitmem mümkün değil rahatsızım.
kayınvalideme pazara git dedim. gidemem bacağım ağrıyor dedi. eşim 10 dan önce gelmiyor. bana oturup ağlamak düştü tabi
cumartesi forum istanbula gitmiştim. bişi alamadım. aşırı yoruldum. geç gitmiştim. bundan sonra karar verdim avcılardan öteye gitmeyeceğim alışveriş için. daha ucuz oluyor, çeşitli oluyor diye oralara gidiorum perişan oluyorum. astarı yüzünü geçior. havuzluhan benim için çok kötü ve masraflı oldu mesela. evi yakın olanlar için iyidir de benim için kötü bi deneyim oldu.
sırası gelmişken ben ordan yastık yorgan aldım, elyaf 100 tl. english home da 50 tl ye pamuk yorgan vardı. almayanlar ve tek yorgan alcaklar oraya baksın bence.
neyse, bi kere daha gitcem eminönü tarafına, anakucağı almak için.
bir kez de ikea ya. ordan alacaklarım var.
onun dışında yakınlardan alacağım.
rezene sana sorum var bu sebeple. bu sevi bebe de neler var. kıyafet almıyacağım. bi hastane çıkışı daha birde mevlüt takımı gibi birşey haricinde. onun dışında sevi bebe de herşey var mı. e bebek gibi bi yer mi burası. cuma gitmeyi düşünüyorum. kaçta kapanıyor biliyor musun. 7. 30 da anca orda olurum.
bu arada kızlar kalça kemiklerim ağrıyor ya. 2 haftadır da decavitim yok içemiorum
eski geçmişe cevap :)
ucon benim kardeşimin eşi geçenlerde doğum yaptı. hep bi hafta geride çıkıyordu. hatta son kontrollerde 38. haftasında demişlerki, bi kaç zamandır aynı boyutta, beslenmemiş hiç. 31-32 haftalık gibi. küvez gerekebilir demişler. ve son kontrolden sonra sezeryanla almışlar. bebek çok tatlı sağlıklı tombik bişi. 3200 doğmuş. ölçümlere çok takılmamak gerek bence.
pdnk sanada geçmiş olsun yazcaktım yazamadım bi türlü diğer rahatsızlanan arkadaşların adını not etmemiştim. onlara da geçmiş olsun
Bende kızıma yaptığım bazı şeyleri paylaşayım belki yapmak isteyenlere fikir olur
Eki Görüntüle 687978
Eki Görüntüle 687979
Eki Görüntüle 687980
Eki Görüntüle 687985
Eki Görüntüle 687986
Eki Görüntüle 687987
Eki Görüntüle 687988
Eki Görüntüle 687989
hırkayı örerken o kadar zorlandım ki deli kızın çeyizi gibi kaç kez ördüm söktüm anlatamam
benim koyacaklarımla neredeyse aynı. çok teşekkür ederim.
anlamadığım "poponu örtecek kadar uzun bir giysi (sabahlık şart degil)"
zeyno senden her eve lazım.bi de melinnaz ile dünürlük olayınıza hayranım. ikinci çocuk düşünüyorsan kız olursa oğluma istiyorum.
çoook güzel olmuş. zeynooo çok şanslısın gelininin annesi pek hamarat
rezene pazrtesi cuma o tarafta oluyorum. migrosun orda inebiliirm. ötesini yürümeye eriniorum :)
Kraft ve Sunny Baby çok benziyo zaten, bence Graco güzel değil.
Sunny Baby daha süslü duruyor ama, Kraft daha mı dayanıklı olur acaba...
ahh keşke arabam olsa da ben götürsem seni. ama yapacak bişey yok çok uzun değil yol.
hangi saatler müsaitsin gitmek için
ben gitmeden aramıştım. sor hangi saatler açıklarmış. cumartesi de açık mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?