- 12 Ekim 2012
- 1.035
- 2
- 116
Lala17; sekerin ciktiysa tatli yeme lutfen. Gebelik diyabetinin tehlikelerini internetten bir oku, simdi ben birsey dersem bana kizarsin. Bir de senin bebegin de kolay elde edilmis bir bebek degil diye hatirliyorum ben. Lutfen dikkat et. Bak kizmazsan kendimden ornek vereyim, yarim yarim yedigim elma, mandalina olmasa seker nasil birseydi unuttum ben.
Banada 32+3 de gitmem için gün verdi canım burda önemli olan 32 haftayı bitirmeme. Eğer 33 e geçersen sistem yani hastane sgk ya bildiriyor ve raporun başlıyor o açıdan sadece 32 .haftayı bitirmemem bende çok dikkatliyîm bu konuda çok sordum dr uma sıkıntı 32+3 de gidicem benimde 6 mayısa senk geliyor aramızda 3 gün var doğum için tarih verdimi peki sana.
bende yarın gidicem Rabia'mı görmeye özledim meleğimi :) Yarın olsada gitsem püff...kızlar umarım herkes iyidir. günaydın hepinize . ancak fırsat buldum girdim sabahtan beri işte acayip bir telefon trafiğindeyim fırsat bulamadım yazmaya. bugün saat 4te görüş günümüz doktorteyzemize gitcez...bakalım kızım nasılmış büyümüş mü yine yaramazlık yapmış mı?
aman canım niye üzüyosun kendinii...selam vermen yeter zatennama tabi ben illa anlatacaktım diyosan valla merak ettim aslında anlat bacımmm otur da yazz hadi üşenme içinde kalmasınnn:126:
napalım canım yaaa zeynooo bana yardım ediyoo sağolsun kızın hiçç derdi yokkkk ya napsınnn
canım benimde normal tansiyonum 8-5 dir.hamilleliğimde de 9 a bile çıkmazzz bi problemm yaşamadımmm
Benin tansiyonum hep 8/12 dir ama son iki haftadır küçük tansiyonum 4'e büyük 9'a kadar düşüyor. Baş dönmesi ve halsizlik çok zorladı beni.Doktoruma sordum.Tansiyonun düşük olması bebek için çok faydalı dedi. Düşük tansiyonda kan akışı daha hızlı olduğundan bebeğe daha fazla besin gidermiş ve bebekler bu durumdan çok memnun olurmuş.Sıkıntı anne için tabi dedi. Sen kendine dikkat et bayılmamaya çalış dedi. Bayılacak gibi olursanda mutlaka karnını koru üstüne düşmemeye çalış dedi.Neyseki bu birkaç gündür daha iyiyim. Yüksek tansiyon ise hem anne hem bebek için tehlikeli.Biraz önce paylaştığım hastaneye gelinmesi gereken acil durumlarda tansiyonunuz 9/13 ün üzerine çıkarsa mutlaka hastaneye gelin yazıyor.
dedıgınız gibi ise bebegım ıcın ıı sukurr yokk bayılma gıbı bır durumm hıc yasamdım daha bınde bır basım donuyor o kaaaaaaMerhabalar kızlar, gece 1'den sonra bugün öğlene kadar ne çok birikmiş geçmiş, oku oku bitiremedim, artık son iki üç sayfa kaldı artık..
-Zeyyyno ve Frozens hastane listeleri için çok teşekkürler çok işime yaradı.. Ayrıca Zeyyynocum valla harika bir terapistsin ve çok iyi bir gözlemcisin, tebrik ediyorum seni, her eve senden bir tane lazım.. Frozens canım maşallah bebişine, doğunca bol bol öpersiniz artık koca göbişini ne güzel yaa...
-Hkn 2013; canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, az daha sabret, bırakma kendini, bak bu topikte enerjisini çok yüksek hissettiğim, bana çok iyi gelen birisisin, böyle birini depresyonda görmek beni üzüyor.. çünkü senin enerjinden tecrübelerinden faydalanıyoruz canım, sen bize lazımsın...
-Candy 188; güle güle kullanın canım oğlunun cicilerini, odası çok güzel olmuş, çok beğendim, sağlıkla, mutlulukla büyüt oğlunu odasında canım..
-H.Gorgulü; geçmiş olsun arkadaşına, Allah korumuş valla, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, Allaha emanet bebişlerimiz..
-Suzan 6638; canım gebelikte tansiyon genelde düşüyor, bu normal, dahada düşerse ona dikkat et... Gebelikte yüksek tansiyon daha tehlikeli.. Düşük olması zaten normal...
-Kızlar bende hastane için güzel şık ikramlık çikolata düşünüyorum, eve gelenler için bebek şekeri ama lavantalı alacağım, hatıra süs olsun diye işte, mevlüt için ayrıca almayacağım, benim burada iş arkadaşlarım dışında eve gelecek fazla kimse yok, bu yüzden mevlütü kayınvalidemlerde yapacağız, onlar bir saat uzaklıktalar benden.. Bebek şekerlerinin kalanlarını mevlütte dağıtırız gelenlere, mevlütte zaten ikramlar olacak, onun için ayrıca mevlüt şekeri yaptırmayı düşünmüyorum, yine bebeğin kurbanı var kesilecek belki mevlütte keseriz yemekli yaparız mevlütü bilmiyorum artık, kayınvalidemlerle konuşacağız ayrıntıları, onların fikirleri de olabilir tabiki..
Kızlar atladığım olursa kusura bakmayın, böyle özet geçtim aklımda kalanları... Şimdi benim yemek yapmam gerek, kocacığım 4'te gelecek, hem yemek yaparım hem ara ara bakarım buraya merak etmeyin, herkese güzel bir gün diliyorum.. öpüldünüz hepiniz...
zehra kimkine anacuuuuum:44::44: (gülcan,gülcaaann)
ben sabah gene ağladım.
çok yorgun ve uykusuzsum zaten. hazırlıksız olmam sebebiyle de huzursuzum.
evde yemek de yok pişirecek bişi de yok. aç kalıyorum.
bugün pazar var. ben eve 7 de anca giderim. ek işe de gideceğim. zaten pazara gitmem mümkün değil rahatsızım.
kayınvalideme pazara git dedim. gidemem bacağım ağrıyor dedi. eşim 10 dan önce gelmiyor. bana oturup ağlamak düştü tabi
bu sorun mukı sımdıdennn yaaa bılemedım dr da bırsey demedıı bana p tesı gunuu:44::44:bebegım pozısyonu yan yanyoo geneldeee:26:Oglumun hareketlerini hissetmeye basladigim ilk günden beri hep karnimin sol alt kismina vuruyordu 31. haftaya geldik hala basi inatla yukarda ne yapsam etsem de belki bir 5 dk farkli yerde hissediyorum hareketlerini sonra yine ayni yere... Yeri iyice daraliyor dönmeye de hic niyeti yok gibicok taktim buaralar oglusumun ters pozisyon da olmasina... Benden baska bebegi hala dönmeyen kalmadi sanirim:26:
daha erken degılmi? cnmm:44:saat 7 de 2. c
ve son ciger geliştirici ignemi olacagım 24 saat dolmasını bekliorum baklaım
teşekkür ederim canım cevabın için. bana 29 nisanı bile söyledi ki ben o tarihte 31+6 oluyorum. 1 gün bile çok önemliyken erken gitmenin anlamı yok. 32+3 te gitmeye karar verdim. benim doktor doğum tarihi olarak 25 haziranı verdi. sata göre böyle tabiki. 10 gün önceside olabilir, 10 gün sonrası da. şuan normal görünüyor herşey. doğumuda normal istiyorum. bakalım artık. şimdilik sezaryanlık bir durum yok.bir aksilik görünmüyor. inşallahta olmaz. :) ben 42 haftalık doğmuşum. kızımda inşallah bana çekmez yoksa temmuzu bulur doğumum :)) senin tarih bellimi ? normal doğummu düşünüyorsun?
Bencede iyi düşünmüşsün erken gitmenin bir anlamı yok.sat a göre 28 haziran ama 17-20 arası olur dediki 39 haftayı tamamlamış oluyor o tarihte.benimde çatı kontrolümü yaptı uygun herşey normal doğum için oğlumda doğum pozisyonunda ben doktorum nederse onu yapıcam ikisinden de öok korkuyodum ama içinden bir ses çok kolay olacak diyor.kan bile aldırmaktan korkan ben şuan böyle düşünüyorum.bide bilgin varmı acaba şimdi çalışabilir raporu alıyoruz evet olduda Allah korusun 35 te falan doğum oldu o izinler ne olacak peki çünkü direk doğum raporu alınıyo çünkü doğumdan sonra.çünkü 37.hafta rapaorunu bekleyemeden doğurmuş oluyoruz fikrin varmı yada arkadaşlar fikri olan varmı
inşallah canım. Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin. benimde içimden normal olacağı ve çok rahat bir doğum olacağı geçiyor inşallah ta öyle olur. sorun hakkında bişey diyemicem bilemiyorum çünkü. okuldan öğretmen arkadaşım 32 de izne çıkmış. 35 te doğum yapmış. kullanamadığı 5 hafta doğum sonrasına aktarılmış. ama dediğim gibi bu arkadaş zaten raporluymuş doğum sırasında. çalışanlar içinde durum böylemidir bilemiyorum :44:
evet göruyorun cnm yazilarini bir ara baya girmemistin ayy birak su tembeligide sohbet edelim kosi gelince unuttun demi bizlriamin cnm saoll bir haftamiz kaldi gunler cabuk geciyor insallah daaha cabuk gecer. valla sizleri bende simdi daha iyi anladim gercekten cok zormus allah yardimcin olsun insallah bu aralar evdedir gitmiyordur. gerci 35 haftadami gidecek diyordun en son allah yardimcin olsun en zor döneme denk geliyr
sabretmekten baska sansim yok zaten cnm cok tsk ederim evet az kaldi :)
suna icin hastaneden cikarmislar amam daha iyi degilmis valla kesin bir bilgim yok benimde ya doktorlar umudu kestikleri icin bostan bosa yatmasin diye cikardilar yada tedavisi böyle olcak bilmiyorum artik.
baslamis canim nerdeyse tamamlamis ama gceliklerimi daha almamis
hehehe kesin ondandir kesinnnhehehe yaa kendi oglunu hic hesaba katmadin dimii masallah esinde baya hizli cikmis
çok teşekkür ederim canım cevabın için. okulumda memur yok malesef. müdürümde anlamıyor sizinle beraber öğrenicez bu süreci falan demişti. en iyisi doktora sormak o zaman. bende 3 mayısta 32+3 olucam. umarım sorun çıkmaz. :) bu arada okula sadece raporu vereceğiz değilmi. ayrı olarak dilekçe falan yazmıyoruz..üst yazı işlerini falan müdür ayarlayacak değilmi?? okulda memur olmaması yada müdürün birşeyden anlamaması çok kötü bişi
Bencede iyi düşünmüşsün erken gitmenin bir anlamı yok.sat a göre 28 haziran ama 17-20 arası olur dediki 39 haftayı tamamlamış oluyor o tarihte.benimde çatı kontrolümü yaptı uygun herşey normal doğum için oğlumda doğum pozisyonunda ben doktorum nederse onu yapıcam ikisinden de öok korkuyodum ama içinden bir ses çok kolay olacak diyor.kan bile aldırmaktan korkan ben şuan böyle düşünüyorum.bide bilgin varmı acaba şimdi çalışabilir raporu alıyoruz evet olduda Allah korusun 35 te falan doğum oldu o izinler ne olacak peki çünkü direk doğum raporu alınıyo çünkü doğumdan sonra.çünkü 37.hafta rapaorunu bekleyemeden doğurmuş oluyoruz fikrin varmı yada arkadaşlar fikri olan varmı
selam millett
öyle bi rüya gördümki bugün çok etkilendim.. sizinle paylaşmk istiyorum..
benim çocuğum olmuyomuş evlat edinmek için bi kaç yere haber vermişiz ve 3 ayrı yerden 2 yaşlarında 3 çocuk getirmişler 3üde bana anne diye sarılıyo .. ay nasıl seviniyorum .. 2 kız bi oğlan ... hepsine aynı özeni göstermeye çalışıyorum ilgileniyorum ama yetişemiyorum çok yaramazlar .. en sonunda oğlan elini kapıya sıkıştırıyo ve o minicik parmağı dümdüz oluyor.. aklım çıktı .. doktora koştururken sıçrayarak uyandım .. bu ne bee hayal gücümü geliştirdi bu oğlan .. amma değişik rüyalar görür oldum...
kızlar akşam üzeri ciger geliştirici igne vurunmaya gidiorum demiştimya.evden çıkarken son kez wc ye gireyim dedim bi baktım kahverengi leke gelmiş...igneden çıkınca en yakınımdaki devlet hastanesine gittik daha az önce geldik hiç birşey söylemiyorlar bi müdahale yapmıyorlar kannuni sultan süleyman araştırma hastanesine git diyorlar yoksa buralarda bebegin ölür senin canınada zarar gelir dediler istanbuldakiler bilir kanuni hastanesi sırf kadın üzerine.ben ne yapcam kızlar ya eve geldik yarın sabah gidelim dedik hiç kahverengi lekesi gelen varmı ben bide nidilant hap kullanıyorum:18:
kızlar 32 hafta raporu 32+0 olduğunda veriliyor , geç kalmayın derim sahsen ,32 haftadan 37 . haftaya kadar çalısabilirsin demek , oldu da 35 hatfada izine ayrılmak istersen yada doğum gercekleşirse (aman erken olmasın allah vaktinde versin ) doğum sonrası izinine ekleniyor , hastaneden doğum belgesi alınıp sgk ya iletiliyor ve tüm izinlerin ona göre hesaplanıyor içiniz rahat olsun.
A.s canim bu aralar bu tuaf rüyalardan görmeyen yok gibi.. Hayirlara yormak lazim bende arasira görüyorum böyle karna karisik bundan biray önce gece wc e gitmek icin uyandigim da yatagin ucunda uzun boylu bir adamin öylece durup beni izledigini görüyordum hala rüyadamiydi uyanikkenmiydi onu bile cözemedim.. Cok sükür bu aralar azaldi bayagi bol bol dua oku uyumadan
Sağol canım içim rahatladı her ihtimali düşünüyor insan mecburen
bence bu gebelikten olan birşey bende böyle saçma sapan rüya gördüm dün gece kanamam oluyordu 2 kez en son artık doğumaselam millett
öyle bi rüya gördümki bugün çok etkilendim.. sizinle paylaşmk istiyorum..
benim çocuğum olmuyomuş evlat edinmek için bi kaç yere haber vermişiz ve 3 ayrı yerden 2 yaşlarında 3 çocuk getirmişler 3üde bana anne diye sarılıyo .. ay nasıl seviniyorum .. 2 kız bi oğlan ... hepsine aynı özeni göstermeye çalışıyorum ilgileniyorum ama yetişemiyorum çok yaramazlar .. en sonunda oğlan elini kapıya sıkıştırıyo ve o minicik parmağı dümdüz oluyor.. aklım çıktı .. doktora koştururken sıçrayarak uyandım .. bu ne bee hayal gücümü geliştirdi bu oğlan .. amma değişik rüyalar görür oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?