mrb kızlar dün sabah bebeğimin kesesini gördüm kendini göremesem bile cok değşik bi duyguymuş. kimbilir kalp atışını duymk ne kadar daha güzeldir inşlh onu da duymak nasip olur :))))
benim de o şekildeydi fakat dün doktora gittik ve keseyi görünce içim rahat etti. bence siz de geciktirmeyin...
gözün aydın benimde beklenen doğum tarihi 27 haziran ama daha doktora gitmedim bayramdan sonra inşallah darısı bizlerin başına inşallahhhh
veeeeee nihayet bende gelebildim dr dan. acil doğum çıkmış bayaa bekledim ama bu arada da öldüm heyecandan. neyse ki sonunda bebeklerimin kalp atışlarını görebildim çok şükür allahıma.. yalnız bugün normalde 6+2 yim bebeklerim 5+4 çıktı aradaki fark fazla değil mi?? bişi demedi dr um ama ben hemen panikliyorum böyle durumlarda. keseler 1.5 cm civarında.
bebeklerini gören anneler, hepimizin gözü aydın darısı henüz görememiş olanların başına. inş sağlıklı doğum haberlerimizi paylaştığımız günleri de görücez:))
Merhaba arkadaşlar daha önce bahsetmiştim nisan ayında bebeğimin kalbi atmadığı için kürtaj olmuş tekrardan hamile kaldım ve aynı şeyleri yaşamamak 7. hafta bitsin öyle gitcem demiştim bugun ilk kez doktora gittim koltuga oturdugumda okadar kötüydüm ki sanki her an kötü bişey şöylüyeceğini düşünüyordum ve ultrasana bile bakamaıyordum o sırada işte bebk burda ben halen bakmıyorum kalbi atıyor mu maşşallah çok kuvvetli dedi ve maşallah nasıl beslediyesen bir hafta önde şu an 8. haftası bitmiş 2 haziran doğumun olcak allah kısmet ederse dedi ve ondan sonra ben bir ağladım doktor hanım dediki dur seni nasıl mutlu etcem ve cihazın sesini açtı ve o minicik kalbin seslerini duydum bir kez kötü bişey yaşamışsın hem yaşıcan diye bir şey yok dedi kendine iyi bak ikili testi yapıp gel bir dahakine kontrole gelmeyeyim mi dedim bebek çok güzel yerleşmiş gereksiz ultrasona sokmayalım dedi. Sonra hergün yemem gerekenleri saydı sizede yazıyorum gerçi çoğunu yiyordum;
1 bardak süt
1 kase yogurt
hafta iki kez balık
haftada iki kez et
gün içinde meyve
3 ceviz
3 badem
3 fındık
folic asiti 12. haftaya kadar iç
birde vitamin yazdı(elevit isminde)
kızlar birde doktor dedi miden bulandımı bende dedim iki hafta önce 5 gün bulandı sonradan kesildi artık miden bulanmaz bu haftadan sonra dedi kafanı bulanmıyor diye takma dedi kızlar okurken maşallah değin kimseye anlatamıyorum size yazdım halen yazarken ağlıyorum..
kalp atışı 22.10.2012 15.01 duyuldu:))))
2 haziran dogum dedi allah nasip etsin....
Teyzeleri biz de dün duyduk bebeğimin kalp atışlarını (22.10.2012 19:00) :)))172 atıyormuş ve 1.54 cm olmuş canımın içi...
Dün biz (7+3) tük SAT a göre ama doktor boyuna göre (7+6) dedi (maşallah)...
Çok sağlıklı bir problem yok dedi doktor...
Darısı duymayanlara görmeyenlere inşallah...
Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...
Hepinize iyi gunler ve iyi bayramlar:)))
Günaydın arkadaşlar
Ben bebeğimin sadece kesesini görebildim kese 18 mmymiş
Doktor karından bakıyor hep
Bana yakın olup bebeğini gören var mı ben de görmek istiyom ama doktor çoook rahat biri :44:
kızlar bugün okadar mutluyum rabbim bebeğimi şansıyla verdi bana kpssden 86 almışım buda demek oluyorki atanıcam inşallah şu hayyatta en çok isediğim iki şey şuan ellerimde sanki ilk bebeğim olsun istedim hep sonra kendi ayaklarım üzerinde durmayı allahım bebeğimide bana bağışlasın şükürler olsun paylaşmak istedim sizinle :)
mr merhaba kızlar aranızdan ayrıldım beni listeden silermisiniz.en hcg değerimin düştüğünü yazmıştım.kanamamı yaşadım ve gebeliğim son buldu.ilk bebeğiminde kalbi durudğu için 2.kaybımı yaşamış oldum.dr.bir daha bebek düşünürsen pıhtılaşmaya bakalım ve genetik araştırma yapalım .dedi.çok şükür dünya tatlısı bir kızım var.ona hamileyken de tedbir amaçlı ilk 5 ay coraspin içmiştim.şimdi uzun süre 2.bebeği düşünmüyoruz zaten.hepinize sağlıklı hamilelikler diliyorum.inşallah hepiniz minişlerinizi sağlıcakla kucağınıza aldığınız günleri görürsünüz.annelik en güzel duygu
evet cnm folbiol öyle benim doktorum da kullanma dedi.folbiolü alanların çoğu zaten sağlık ocağı yazdığı için alıyolar onu.benim folidoce bittiği için dün sağlık ocağına gitmiştim yazdırayım diye, biz sadece folbiol yazabiliyoruz devlet diğer folikasitlerin hiçbirisini ödemiyor listeden kaldırmış dedi.herkese folbiol vermelerinin de sebebi buymuş.gelişiminde problem olan gebeliklerde veriyorlarmış onu.miniğinin kesesi de hayırlı olsun cnm inşallah hepimize şeyisini de görmeknasip olur.sağ sağlim kucağımıza da alırz inşallah
inş bnmde karından görülür vajinal ultrasonu pek önermiolar ama ne bilim inş karnımdan görürüm keseyi ama miniş için alttan bakarlar herhalde anaamm bi gidiomuşum hem minişi hem kesesini hem pıtpıtını duyuomuşum olurmu olur inş olur yani
Hayırlı olsun,Allah gönlüne göre versin..
Derya öğretmen misin sen?
tatlım benim zaten folbiol dediğin şey bir buçuk lira bişey eczacı giriş yapmaya bile gerek duymadı mg olarak geçiyo ve çok yüksek hamilelik ihtiyacına giöre değeri
5mg internette araştırdım hamilelik de bile ihtiyaç 600,800mcg mcg nerde mg nerde o bakımdan çok geldiği için ben iki gece sadece kullandım o da
bir hapı önce ikiye sonra tekrar ikiye bölerek yani bir hapın dörte biri :)
ertesi gece de hiç olmayan mide bulantısı ç ok yoğun gaz ve yumuşak diyare gibi şikayetlerim oldu...
cnm ben hamile kalmadan 2 ay önce sağlık ocağına gittim bilgi almak hazırlanmak için bide folik asit versin diye.herkese olduğu gibi bana da folbiol verdi doğal olarak.yaklaşık 3 ay kullandım ben onu.ben o kadar uzun süre kullanmama rağmen hiç bi yan etki olmadı bende ama.sadece ilkinde sağlık ocağı yazmıştı sonra hep elden aldım çünkü dediğin gibi 1,5 tl bşy zaten bi de hekime yazdırdığm için 3 tl de muayene ücreti alıyo.ama sonra doktorum o kadar yüksek dozda folik asiti riskli gebelere verdiğini ve kullanmamamı söyleyip folidoce verdi.içinde b12 de olduğu için vücutta emilimi de kolay oluyor.
kızlarrr benim de midem bulanıyo ama benimki normal hamilelik bulantısından farklı, sabah uyandığımda hiçbişi yok, aç karnına hiçbişi hissetmiyorum ne zaman bişi yesem yerken bulanıyo ve tıkanıp bırakıp yemeyi. bugün hiç bulanmadı biraz önce yoğurt çorbası içtim başladı bulanmaya ilginççç:)) psikolojik mi acaba benimki uymuyo çünkü o hamilelikte bahsedilen bulantıya. bi de kesinlikle öğürme ve kusma yok..
kızlarrr benim de midem bulanıyo ama benimki normal hamilelik bulantısından farklı, sabah uyandığımda hiçbişi yok, aç karnına hiçbişi hissetmiyorum ne zaman bişi yesem yerken bulanıyo ve tıkanıp bırakıp yemeyi. bugün hiç bulanmadı biraz önce yoğurt çorbası içtim başladı bulanmaya ilginççç:)) psikolojik mi acaba benimki uymuyo çünkü o hamilelikte bahsedilen bulantıya. bi de kesinlikle öğürme ve kusma yok..
merhaba kızlar, sayfalar çok çabuk geçiyor okumaya bile yetişemiyorum
ben de dün dr.daydım, büyümüş annesinin miniği, 14 mm olmuşuz hamdolsun.
kistim de 28 mmgeçecek bebeğim onu inşallah bir dahaki sefere gittiğimde.
benim geç döllenme olduğundan sata göre 1 hafta geriden gidiyoruz.
dr. yiyecek olarak ayran-maden suyu ikilisini önerdi. birleşince mineral bakımından çok zengin bir içecek haline geliyor, dedi. içmek isterseniz diye sizinle de paylaşmak istedim :)
karın üstü görünmezse sen de istersen çubukla bakğyo ama gerek kalmıyo bu haftalarda gayet net görünüyo kese karın üstü :) dün biz gördük çoooook şükürrr
kzılar merhaba, bulantım çok fena daha yeni yeni yataktan çıkabildim bugün. Bulantı bilekliği hiç işe yaramadı bende, aynı tas aynı hamam bu gidişle hastanelik olacağım. İnşallah birkaç güne kadar geçer, dr.u aradım dayan sorun yok dedidayanıyoruz bakalım minikimle, babaanne yardıma geldi sağ olsun, sabahtan beri iki tas çorba içebildim,üç beş de nohut (çok şükür)..İnşallah haberler iyidir, minikler büyüyordur, öpüyorum hepinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?